Тренировка в домашни условия 5х5

02.01.20
19:08

Здравейте, преди тренирах доста често фитнес и плуване. Заради работата спрях фитнеса, защото нямах никакво време. Сега да кажем, че имам свободно време, поне за тренировки. Обичам базовите упражнения, купих си лежанка, уред за набиране и кофички, имам лост за лежанката ( ползвам го за лег и гребане ), 2 дъмбела с тежести. За крака ще ходя на фитнес веднъж седмично. Въпросът ми е мога ли да тренирам по системата 5х5, но да изключа краката от нея. Ще имам време за тренировки 3 пъти седмично.

*1ви ден -
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)

*2ри ден -
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5)
Набиране 5x5
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)

*3ти ден -
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест)
Гребане 5x5 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)

-Има ли смисъл от системата 5х5 или просто да си тренирам базово през 1-2 дни, като правя кофи, набирания, лег, гребане, преса за рамо и тнт.
Благодаря предварително 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1