04.01.20
10:53
Здравейте!Аз съм на мъж на 40г. 77кг. нов във форума и ще се радвам на вашата помощ отностно кардио тренировка с велоаргометър!!! Но при мен са малко сложни нещата!
Преди една година ми сложиха 2 станта на сърцето без прекаран инфркт и всичко мина добре.
Сега ми се иска да започна кардио с велоаргометър в домашни условия за да си поддържам сърдечно-съдовата система в добро здраве и да я развия към по добро.Ще се радвам опитните да споделят мнение за тренировките ми.По колко минути да карам и пусът ми в какви граници да го държа за да подобря сърдечно-съдовата си система-сърцето
Предварително благодаря на отзовалите се
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат
Още предложения от BB-Shop
04.01.20
12:04
Галин, не мислиш ли, че подобен въпрос най, най, най-правилно би бил отнесен към наистина добър кардиолог. Даже с няколко се консултирай. Вярваш ли, че след такава медицинска интервенция, тук ще получиш по-верен отговор. Ок, със сигурност и във форума някои са наясно, но не пренебрегвай и консултацията с лекар.
Мнението беше редактирано от Деян на 04.01.20 12:14.
Попитах ги и ходя редовно на прегледи. Казват ми само (карай, бягай и не се притеснявай) дори имам сложен холтер за 24 часа и тогава ходих да побягам с него пулсът ми е бил най много 132 без отклонения, но това е казват кардио без много голямо натоварване нищо повече не казват. Сега реших да се обърна към вас компетентните в тази област
04.01.20
12:27
Разбирам. Т.е. лекарите не са ти отговорили на конкретните въпроси:
-колко време на тренировка и с каква честота през дните можеш да въртиш педалите;
- какъв е препоръчителния пулс, който да поддържаш и колко да е максималния.
.....или на тези така зададени въпроси са ти казали: абе карай там, не се притеснявай. Може пък и да е така, т.е. с тези стентове да си джиткаш като напълно здрав човек и да опъваш дори на макс. Де да знам.
Точно и аз така мисля, че мога без проблем защотото реално съм имал 2 стеснени артерии (от високия холистерол) които отиват към сърцето и са ги разширили с тези стентове.
Все пак тук може да има хора които са на ясно с кардио тренировки за развиване на сърдечно-съдовата система
Мнението беше редактирано от Галин на 04.01.20 12:38.
04.01.20
13:48
Показателя за пулса е индивидуален. Ако приемем, че пулс 180 е твоя праг, то продължителна работа при пулс от 120 до 150 е ок. Сърцето ще се разтяга от големия постоянен кръвоток....
казано от Васил Стоянов на 04.01.20, 13:48:
Показателя за пулса е индивидуален. Ако приемем, че пулс 180 е твоя праг, то продължителна работа при пулс от 120 до 150 е ок. Сърцето ще се разтяга от големия постоянен кръвоток....
По колко минути? Всеки ден ли?
05.01.20
00:31
.
Мнението беше редактирано от стилиянски на 05.01.20 00:32.
05.01.20
00:31
ами ще ти предложа една по-друга гледна точка от тази на съфорумниците, за да опитам да ти помогна да определеш времето си за възтановяване:
когато бягаш , нервната ти система произвежда два вида стимули: 1. симпатетичен (по време на тренировка) и 2. парасимпатетичен (при възтановяване/лека тренировка). двете си взаимодействат, и това взаимодействие се затвърждава с времето.
именно първия променя леко пулса ти, в резултат на постъпил кислород при бягане.
а втория вид импулс играе роля във възтановителния период след тренировката: т.е. 2 часа тренировка , 24 часа или направо до 48 часа теоретичносъздава условия за възтановяване и закаляване, съвместно с кортизола.
предвид това , че парасимпатетичния импулс е с изчерпаемо действие (изчерпва се след възтовановителния период), ориентировъчно мисля че строго индивидуално е решението дали да почиваш през ден, или 2 да тичаш два дни или да почиваш два.
това е от мен. успех.
05.01.20
09:07
казано от Галин на 04.01.20, 17:49:
ако трябва да увеличите сърдечната продуктивност с 20% - да го направите по-еластично и да го уголемите, трябва да тренирате поне 3-4 пъти седмично в продължение на 2 часа (в
сърдечна честота 120-130 удара / мин)
казано от Васил Стоянов на 05.01.20, 09:07:
казано от Галин на 04.01.20, 17:49:
ако трябва да увеличите сърдечната продуктивност с 20% - да го направите по-еластично и да го уголемите, трябва да тренирате поне 3-4 пъти седмично в продължение на 2 часа (в
сърдечна честота 120-130 удара / мин)
2 часа вело не е ли много за организма?
Впрочем сега намерих една статистика от август 2019г. Тя е от смарт часовник по време вело коят показва, че за 50 мин. Трябва да имам 9 часа възстановяване (часовника ми го препоръча кардиолог)
05.01.20
10:25
“Дозата” зависи от целите, на-просто казано....Трябва да прецениш сам, какво искаш и как ще е най-добре за теб при твоето положение. Аз само ти казвам какво как се прави при определена цел....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече