Кардио тренировка с велоаргометър

04.01.20
10:53

Здравейте!Аз съм на мъж на 40г. 77кг. нов във форума и ще се радвам на вашата помощ отностно кардио тренировка с велоаргометър!!! Но при мен са малко сложни нещата!
Преди една година ми сложиха 2 станта на сърцето без прекаран инфркт и всичко мина добре.
Сега ми се иска да започна кардио с велоаргометър в домашни условия за да си поддържам сърдечно-съдовата система в добро здраве и да я развия към по добро.Ще се радвам опитните да споделят мнение за тренировките ми.По колко минути да карам и пусът ми в какви граници да го държа за да подобря сърдечно-съдовата си система-сърцето
Предварително благодаря на отзовалите се

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Деян

04.01.20
12:04

Галин, не мислиш ли, че подобен въпрос най, най, най-правилно би бил отнесен към наистина добър кардиолог. Даже с няколко се консултирай. Вярваш ли, че след такава медицинска интервенция, тук ще получиш по-верен отговор. Ок, със сигурност и във форума някои са наясно, но не пренебрегвай и консултацията с лекар.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.01.20 12:14.

04.01.20
12:17

Попитах ги и ходя редовно на прегледи. Казват ми само (карай, бягай и не се притеснявай) дори имам сложен холтер за 24 часа и тогава ходих да побягам с него пулсът ми е бил най много 132 без отклонения, но това е казват кардио без много голямо натоварване нищо повече не казват. Сега реших да се обърна към вас компетентните в тази област

Деян

04.01.20
12:27

Разбирам. Т.е. лекарите не са ти отговорили на конкретните въпроси:
-колко време на тренировка и с каква честота през дните можеш да въртиш педалите;
- какъв е препоръчителния пулс, който да поддържаш и колко да е максималния.
.....или на тези така зададени въпроси са ти казали: абе карай там, не се притеснявай. Може пък и да е така, т.е. с тези стентове да си джиткаш като напълно здрав човек и да опъваш дори на макс. Де да знам.

04.01.20
12:34

Точно и аз така мисля, че мога без проблем защотото реално съм имал 2 стеснени артерии (от високия холистерол) които отиват към сърцето и са ги разширили с тези стентове.
Все пак тук може да има хора които са на ясно с кардио тренировки за развиване на сърдечно-съдовата система

Мнението беше редактирано от Галин на 04.01.20 12:38.

ВС

04.01.20
13:48

Показателя за пулса е индивидуален. Ако приемем, че пулс 180 е твоя праг, то продължителна работа при пулс от 120 до 150 е ок. Сърцето ще се разтяга от големия постоянен кръвоток....

04.01.20
17:49

казано от Васил Стоянов на 04.01.20, 13:48:

Показателя за пулса е индивидуален. Ако приемем, че пулс 180 е твоя праг, то продължителна работа при пулс от 120 до 150 е ок. Сърцето ще се разтяга от големия постоянен кръвоток....

По колко минути? Всеки ден ли?

.

Мнението беше редактирано от стилиянски на 05.01.20 00:32.

ами ще ти предложа една по-друга гледна точка от тази на съфорумниците, за да опитам да ти помогна да определеш времето си за възтановяване:

когато бягаш , нервната ти система произвежда два вида стимули: 1. симпатетичен (по време на тренировка)  и 2. парасимпатетичен (при възтановяване/лека тренировка). двете си взаимодействат, и това взаимодействие се затвърждава с времето.

именно първия променя леко пулса ти, в резултат на постъпил кислород при бягане.

а втория вид импулс играе роля във възтановителния период след тренировката: т.е. 2 часа тренировка , 24 часа или направо до 48 часа теоретичносъздава условия за възтановяване и закаляване, съвместно с кортизола.

предвид това , че парасимпатетичния импулс е с изчерпаемо действие (изчерпва се след възтовановителния период), ориентировъчно мисля че строго индивидуално е решението дали да почиваш през ден, или 2 да тичаш два дни или да почиваш два.

това е от мен. успех.

ВС

05.01.20
09:07

казано от Галин на 04.01.20, 17:49:

ако трябва да увеличите сърдечната продуктивност с 20% - да го направите по-еластично и да го уголемите, трябва да тренирате поне 3-4 пъти седмично в продължение на 2 часа (в
сърдечна честота 120-130 удара / мин)

05.01.20
10:03

казано от Васил Стоянов на 05.01.20, 09:07:

казано от Галин на 04.01.20, 17:49:

ако трябва да увеличите сърдечната продуктивност с 20% - да го направите по-еластично и да го уголемите, трябва да тренирате поне 3-4 пъти седмично в продължение на 2 часа (в
сърдечна честота 120-130 удара / мин)

2 часа вело не е ли много за организма?
Впрочем сега намерих една статистика от август 2019г. Тя е от смарт часовник по време вело коят показва, че за 50 мин. Трябва да имам 9 часа възстановяване (часовника ми го препоръча кардиолог)

ВС

05.01.20
10:25

“Дозата” зависи от целите, на-просто казано....Трябва да прецениш сам, какво искаш и как ще е най-добре за теб при твоето положение. Аз само ти казвам какво как се прави при определена цел....

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1