Част втора ...

Прескочи до:

10.09.21
19:41

Храната днес:

1. Пържени яйца със сирене, леща, две филии хляб с майонеза, 9 купички крем карамел.

Сутринта походих в планината.  Следобеда също се раздвижих добре. Общо взето е това.

11.09.21
18:30

Храната днес:

1. Три катми литър  мътеница.
2. В момента жената разстила тестото за пица . След малко го постила в тавата. После отива във фурната  и след това .....мисля, че няма смисъл да обяснявам:

Нещо се изморих днес доста.  Друго няма май за отбелязване.

Мисля, че изхвърлих малко от водата , която бях  задържал от няколкото последователни дни без активност и повечко ядене. Е ,  петнадесетината килограма дето трябва да сваля все още удобно си стоят по мен, но няма да обръщам внимание на това сега.

12.09.21
21:28

Храната днес :

1. Три питурки с масло и сол, парче пица
2. Пилешко със сос от топено сирене, три филии хляб, шест парчета бисквитена торта с крем от какаов пудинг.

Днес  също нищо съществено за отбелязване. Мислих да се полюшкам малко на халките, но не ми остана време, а и сили. Иначе като излезна сутринта при 8-9 градуса пъровначално ми е студено по тениска, но след първите 3-4 минути ходене вече ми се иска да свалям и тениската. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.09.21 21:30.

13.09.21
19:36

Храната днес:

1. Пет яйца със сирене и кашкавал на фурна.
2. Кисело мляко с мюсли.
3. Пилешки хапки със сос от майонеза и кисело мляко, пет филии хляб, два сладоледа.
4. Около половин тенджерка сутляж

Много се отпуснах днес с храната , а почти никакво движение нямам. Ама днес ми един крив ден, а в такива дни имам склонност да ям много повече отколкото ми е необходимо.
Потренирах малко на халките. Сега изпитвам болка в лявата гърда. Дано да се размина с някакаво леко разтежение . Като правих кофички се усетих, че два -три пъти се пуснах много ниско., но тогавеа не усетих болка . Едва два-три часа по-късно взех да усещам дискомфорт. Надявам се до другата седмица да мине, ако не мине ще пропусна и другата седмица халките.Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.09.21 19:52.

14.09.21
19:01

Днес две разходки в планината до една и съща дестинация. Изкачих около 360 надморска при разстояние на маршрута при изкачване от около два километра и триста -четеристон метра . Първият път за  38 минути. Вторият за 33 минути. Падал съм и под тридесет минути , но когато бях  по-лек.

Днес гърдата ме боли значително по-малко. Даже не бих казал,че и ме боли. По-скоро ми създава дискомфорт при определени движения на ръката. Мисля, че до 3-4 дни ще отшуми изцяло.

Храната  :

Мнението беше редактирано от I`M на 14.09.21 22:03.

15.09.21
20:51

Храната днес :

1. Мляко с ориз, кисело мляко с мюсли и мед, пилешко с ориз, хляб.
2. Кренвирш с кашаквал и сирене на фурна, сандвич, малка тавичка картофи със сирене и кашкавал.

Вчера явно ми е била много малко храната. Още от сутринта ми стърже коремът и чак се беше поприбрал( до колкото е възможно за моето телосложение). Изкарах обаче до късния следобед без да ям.

В това хубаво време още като стъпя в планината и на лицето ми цъфва усмивка.

16.09.21
19:43

Храната  днес:

1. Пилешки хапки в сладко-кисел сос, три филии хляб, принцеса с кашкавал, един шоколад.

На жена ми не й остана време да направи ябълков пай, иначе най-вероятно щях да хапна малко повече.

Сутринта едно скоростно изкачване на близкия връх през билото. Следобед още малко ходене и едни халки. Мислих да правя халки другата седмица заради гърдата, но днес вече беше отшумял  дискомфората изцяло. Мислих, че още няколко дни ще ме притеснява, но за радост мина доста по-бързо от очакваното. Аз и друг път съм го споменавал - тренировките с халките ми са с доста малък обем. Днес например направих три серии изометрия ня кофичките, три серии български кофички и три серии хоризонтални набирания. На българските кофички трудно и много рядко минавам 5-6 бройки. . Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.09.21 19:58.

17.09.21
20:05

Храната :

1 . Пица, литър айрян , един шоколад и литър прясно мляко,две ябълки.

По- малкото калории последните няколко дни ми се отразиха днес. Едвам се катерих в планината . Имах цялостна умора в тялото, но най- вече в краката . Днес също не съм на кой знае колко калории. Утре ще гледам да хапна повечко. Общо взето е това .

18.09.21
20:46

Храната :

1. Две парчета  руло от кайма с малко ориз и картофи, филия хляб.

Нищо друго за отбелязване.

19.09.21
18:33

Храната:

1. Две чинии с мусака, две филии хляб, литър айрян, три парчета ябълков пай с маслено тесто.

20.09.21
20:06

Храната:

1. Мусака, ябълков пай,
2. Пълнена тивкичка, две филии хляб, ябълков пай.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.09.21 20:14.

21.09.21
18:31

Храната днес:

1. Два хотдога с майонеза и кетчуп, извара с плодове.
2. След малко - канелоне със сирена , пъпеш , грозде - Това ми се яде в момента и това ще ям.

Днес се поразходих малко в планината. Общо взето едно и също всеки ден.

Дори и с по-широки дрехи ми личи каква отпусната торба съм. Е, то при липсата на воля и ген няма как и да очаквам нещо по- различно.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.09.21 18:33.

22.09.21
20:18

Нещо последните дни закучих със свалянето на килограми. Мисля, да направя няколко дни с по- висок прием на калории (5000-6000) и след това да падна отново до обичайните за мен калории.
Днес много ми хареса времето в планината . Беше приятно хладно и почти без вятър. Идеално беше за разходка. Общо взето е това .

23.09.21
21:20

Храната:

1. Пет принцеси с кайма, извара с плодове.
2. Пилешко с къри и половин хляб.
4. Няколко салкъма грозде и 6 купчики крем карамел.
5. Литър прясно мляко.

Добре днес. Сит съм.

24.09.21
20:34

Храната :

1. Пилешко филе с две филии хляб и лютеница.
2. Шест купички крем карамел, извара с плодове.
3. Пица, наденица, филия хляб с майонеза, еклер, две купички крем карамел.

Добре си хапнах, макар че малко ми беше пицата. Утре жената отново ще прави. Ще понатрупам още сантимерти по така или иначе вече огромния корем, но мисля, че в дългосрочен план това за мен е по-добрия вариан за свалянето на килограми.
Походих час и половина в планината. Този маршрут го взимам за под час принципно, но днес умишлено ударих много бавно темпо, че както споменах тези дни искам да съм на по-висок калориен излишък. От друга страна пък днес се полюбувах доста на хубавото време. Усетих повече природата , както се казва. Обикновено ходя без да се спирам и като стигна до мястото, което съм си набелязал просто се завъртам и подхващам пътя на обратно. Нямам навика да се спра и да се разглеждам. Така ми харесва най-много.

25.09.21
17:57

Храната днес:

1. Сладолед.
2. Една тава пица.
3. Сладкиш от бишкоти и масло.

Не бях планувал да ям сладолед, но жената се беше хванала да направи на децата , та и аз хапнах доста. Даже и утре ще направим отново. След малко ще лягам пред телевизора и най - вероятно ще изям няколко салкъма грозде. Чудих се дали да не направя едни халки, но ще ги оставя за другата седмица. Не ми се иска да тренирам толкова често на халките. Общо взето е това.

26.09.21
20:52

Днес :

1. Свински котлети, две филии хляб , родопски катми със сладко от вишни.
2. Сърмички със свинко на фурна, четири филии хляб, литър портокалов сок, чаша бяло вино и две парчета торта.

Уж не много количество храна, а ми стана доста тежко. Още ден - два смятам да продължавам на повечко калории и ще се връщам към нормалното за мен.

27.09.21
19:59

Храната:

1. Три кюфтета, две филии хляб , две парчета торта, сирене с домати, грозде.

Цял ден ме цепия яко главата. Друго няма какво да добавя.

27.09.21
21:14

казано от I`M на 27.09.21, 19:59:

Храната:
. Три кюфтета, две филии хляб , две парчета торта, сирене с домати, грозде.
.

Да не се сукнеш))))))))))))),само със закуска.

28.09.21
20:12

казано от nervak на 27.09.21, 21:14:

казано от I`M на 27.09.21, 19:59:

Храната:
. Три кюфтета, две филии хляб , две парчета торта, сирене с домати, грозде.
.

Да не се сукнеш))))))))))))),само със закуска.

Така се случи вчера.

Храната днес:

1. Пилешко с домати и две филии хляб.
2. Извара с плодове , пудинг.
3. Лазаня и домашен сладолед.

От утре ще се опитам да влезна в ритъм. Тези дни нямам време за планината . Утре също имам разни ангажименти, но ще се опитам да излезна по-рано сутринта и да си направя разходката. Днес по едно време се бях навил повися малко на халките, но тъкмо взех да развивам ремъците и заваля силно, та и с халките се разминах. Общо взето е това.

29.09.21
18:42

Храната днес:

1. Лазаня, сметана .
2. Лазаня, около литър и половина айрян, сметана, сладолед.

Жената , както обикновено се беше престарала с количеството храна, та за днес имах почти цяла тава лазаня. Тя пък бе станала още по -вкусна от вчера. Доядох си и сметаната и сладоледа -също останали от вчера.

Днес си направих плануваното ходене в планината. Времето беше валежно и супер свежо. Подлъгах се , че  е студено и излезнах по блуза, която свалих веднага след като влезнах по-навътре в планината, където не срещам хора, но вече бях станал вир вода.

Не знам какво е това при мен, но само седмица да се отпусна и напълнявам много , а аз и без това съм си с наднормено тегло. Малко повече калории 6-7 дни и коремният ми пояс заприлича на спасителен.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.09.21 18:53.

30.09.21
19:16

Храната:

1. Две принцеси с кашквал и сирене, макарони на фурна( сладки )
2. Три пържени яйца със сирене и масло, пет филии хляб, сладолед с течен шоколад и бишкоти.

Днес храната добре. Движението добре, че и едни халки направих.  Доволен съм.

Скоро не бях снимал гърба, та днес му щракнах една снимка в огледалото. Качеството, не е от най-добрите, но достатъчно ясно си личи , че  и гърбът също не ми е от силните мускулни групи и че явно много лесно трупам мазнини и на него.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.09.21 19:19.

30.09.21
21:46

Ванка, аз смятам пък, че всичките ти мускулни групи ти вървят. Тренираш веднъж на високосна и пак държиш ръки и гърди. Като качиш малко мускул и искаш да го сваляш. Няма угодия. :D

30.09.21
22:04

казано от Гордан на 30.09.21, 21:46:

Ванка, аз смятам пък, че всичките ти мускулни групи ти вървят. Тренираш веднъж на високосна и пак държиш ръки и гърди. Като качиш малко мускул и искаш да го сваляш. Няма угодия. :D

От гледна точка на трупане на мускул ми вървят единствено рамене и ръце . В гърдите съм плосък, а и много високия процент подкожни мазнини не помага да изглеждам по- естетично. Относно тренирането - истината е че от доста време насам не качвам маса , даже се “смалявам” лека- полека. Но за сега все още поддържам доста маса с кофички, набирания и лицеви - един/два пъти седмично . Ще се случат нещата , ама не знам кога :)

01.10.21
10:55

казано от I`M на 30.09.21, 22:04:

В гърдите съм плосък

Плосък си в сравнение със Саманта Фокс, да :D

01.10.21
14:23

Преди 2-3 седмици започнах да правя отново от тези леките тичания на по 40-50 метра разстояние( а може и по-малко да са)  . Опитвам се да ги докарам до десет врътки, но за сега едва до 6-7 изкарвам. Както обикновено тичане от начална точка , след това връщане до начална ходом и отново тичане. Принципно нищо особено като натоварване, но на мен ми спира тока още след първите две-три врътки. Иначе ми е кеф да правя такива тичания.

И едно клипче на гледката от най-близкия връх. Между другото върховете, които се виждат отсреща съм ги качвал повечето. Често даже се качвам до мястото на снимането, слизам и се качвам по някой от насрещните върхове, после слизам към мястото на снимането, качвам се и отново слизам. За мен става приятно натоварване.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.10.21 14:27.

02.10.21
20:12

Храната вчера:

1. Два кренвирша с кашкавал, масло и сирене, две филии хляб.
2. Пица, пълнени гъби, три филии  хляб с майонеза, две филии с течен шоколад, два литра сок от бъз.
3. Един шоколад и литър мляко.

Храната днес :

1. Две принцеси с кайма.
2. Фасул със свинско на гърне, три филии хляб литър сок.

Вчера ме гонеше зверски глад и ядох високо калаорични храни. Днес също, макар и една идея по-малко. Отдавам го на повечето енергоразход, който хвърлям последните два-три дни. Днес за първи път от доста време ми беше хладно на около 1000 надморска без тениска. Дали щото не се движих с особено високо темпо или си беше хладно, не знам. Обикновено и без тениска ставам вир вода на изкачването.

Иначе все още не съм приключил с храненето. Жената се е хванала да ми забърка някъв десерт, който изглежда доста вкусно още преди да е влезнал във фурната.

03.10.21
18:49

Храната :

1. Баница, кроасан.
2. Пица, айрян, шоколадово суфле.

Нищо за отбелязване. Мислих да се кача на халките, но не ми остана време и така.
Може би утре.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.10.21 18:52.

04.10.21
18:02

Храната днес:

1. Две принцеси с кайма и кашкавал, литър прясно мляко.
2. Червена леща, шоколадово суфле, прясно мляко,няколко салкъма грозде.

Днес в крайна сметка стигнах до халките. Направих по три серии лицеви и кофички. Пробвах отново силово на лост и за много малко не ми стигна да го направя. Може би трябва да го пробвам на по - тънка тръба. В момента все на тръба ф60 пробвам и си мисля, че с по-тънка тръба може и да стане, а може и да си въобразявам и да няма никаква разлика.

Последните 4-5 дни по-големият нергоразход, респективно и  по-малкото калории ми се отрази положително. Като се гледам отстрани коремът е с една идея по-прибран, което не означава, че е прибран изцяло. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.10.21 18:06.

05.10.21
21:01

Храната:

1. Две порции леща, половин хляб с лютеница.
2. Грозде
3. Два сандвича с лаваш и пилешко, литър сок.

Днес движението добре . Общо взето тези дни се чувствам свеж и зареден с енергия.

06.10.21
18:41

Храната:

1. Две принцеси с кашкавал, две филии с лютеница, кекс, литър прясно мляко.
2. Три пържолки от свинско каре, половин хляб, кекс, прясно мляко.

07.10.21
20:58

Храната:

1. Пържола, хляб.
2. Яйца, хляб, пица, грозде.

Днес се качих отново на халките за да направя едни български кофички, но видях много зор. Едвам правих четворки и петици . Изобщо едни от най-трудните ми кофички до момента. Верно, че пусках доста по-широко, но все пак доста се изненадах , че толкова трудно ми беше .  Изобщо никаква сила. Вчера пък едвам пренесох една  печка дето нямаше и 70 кила. Даже щях да я изпусна на стълбището, добре че я подпирах и с краката.
Като гледам времето от утре май гумените ботуши и дъждобранът ще са ми първи приятели.

Мнението беше редактирано от I`M на 07.10.21 21:04.

08.10.21
21:52

Храната:

1. Яйца, принцеси с кашкавал, кроасан, прясно мляко.
2. Половин тава  пица, айрян, грозде, сутляж.

Мнението беше редактирано от I`M на 08.10.21 21:53.

09.10.21
21:26

Храната:

1. Пица.
2. Свинско с гъби и няколко филии хляб, пъпеш, шоколад, прясно мляко.

Доста пица ям напоследък, но хич не се оплаквам.  В планината  - дъжд, мъгла , вятър и  ... спокойствие.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.10.21 21:28.

10.10.21
20:51

Храната :

1. Клин с картофи на плоча, макарони със сирене.
2. Сандвичи, палачинки с мед.

11.10.21
22:47

Храната днес:

1. Спагети със сметана и пилешко филе,  пет купички крем карамел, един шоколад с малко прясно мляко.

Последните няколко дни съм все в движение и не ям много. Поне ходя повечко. Общо взето е това.

12.10.21
18:07

Днес успях да стигна до халките. Направих 4-5 серии лицеви и 3-4 серии хоризонтални набирания. От доста време правя само един вид лицеви - начално положение с почти изпънати/изправени крака, пускане и преминаване между  халките и когато положението на тялото стане почти хоризонтално на земята се вдигнам със завъртане на дланите.
Следобед бях доста гладен, но след като се пораздвижих в планината ми намаля значително гладът, та както се очертава ще направя един ОМАД.

През изминалата седмица нямам някакви визуални промени във формата. Може би съм с малко повече водна задръжка, но общо взето като гледам се движа около 25 процента мазнини, а може и малко повече. Чувстам се добре, но принципно желанието ми е да поддържам около 20 процента мазнини, но предполагам , че тази година няма да сваля до толкова. Иначе като излизах се чудих дали да слагам гумените ботуши или да си ходя с обувките. Добре, че сложих ботушите, че преди да стигна до по - каменистите терени бая шляпах в локвите.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.10.21 18:15.

13.10.21
18:34

Храната вчера:

1. Голяма купа с пилешки крилца и от малките бутчета, купа със сладко-кисел сос, половин хляб, две купи сутляж, два кроасана, един шоколад и литър прясно мляко.

Както писах и вчера след ходенето в планинатата гладът ми спадна значително и отново си останах само с едно хранене за деня. Сутляжът и други подобни десерти жена ми ги слага в купи за супа, че е по -удобно за лакомник като мен.

Днес обаче , след два поредни дни на ОМАД, съм много гладен още от обяд. Затова и късния следобед си хапнах сирене, кашкавал, хляб, кренвирши и сутляж. За вечеря ми са се прияли гювечета.

Тези дни нямам много време, но утре рано сутринта ще се опитам да направя поне едно кратко ходене до планината , че следобед няма да мога. Хубавото е, че най-близкият връх ми е на 34-35 минути от вкъщи, въпреки, че в момента ми отнема над 40 минути. Едно, че е доста кално и хлъзгаво. Друго,че и гумените ботуши не са ми най-удобни за поддържане на по- бързо темпо. Горе долу  час и десет и петнадесет минути ми са достатъчни за да излезна от вкъщи, да се изкача и да се прибера. Тоест спокойно рано сутрин си правя едно приятно раздвижването без да губя много време. То и изкачването не е много изискващо за любител като мен. Тръгвам от около триста надморска и се качвам до около 650 надморска.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.10.21 18:37.

14.10.21
22:33

Храната:

1. Омлет, 6 филии хляб, чай с мед, един кроасан.
2. Пиле с ориз, половин хляб, две уискита , един шоколад.

Днес не ми остана време дори и за планината.

17.10.21
17:37

Последните два-три дни планината я гледах само от прозореца на спалнята.  Отделно и много храна изядох и то не от “подходящата” . В резултат на което от мекица станах на бухта. Не знам как тялото ми еволюира все от едно тестено изделие на друго.
Днес по обед вече походих малко в планината . С целия си акъл излезнах с едни гуменки, които едно че яко ме лъзгаха по камънаците, друго че ми се намокриха краката още след първите сто метра. Аз естествено продължих още час да шляпам по локвите.  Дано да не настинах.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.10.21 17:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1