Физическата активност на 30.11.:
1. Около 5 км. Ходене.
Храната не я помня, но беше обилна.
Физическата активност на 01.12.
Ходене и малко търкаляне в снега.
Храната:
1. Фасул на фурна с буркан свинско месо, три филии хляб.
2. Половин литър прясно мляко с 3-4 супени лъжици шоколад, два пакета пуканки, 100 грама тиквено семе.
Физическа активност 02.12.
1. Кофички и лицеви на халки( с бавни повторения и в двете части на движенията)., няколко километра ходене по стръмни и скалисти терени.
Храната:
1. Зеленчуци с кайма на тиган, тортиля питка, половин шоколад с пакетче стафиди,
2. Баница с картофи и сирене, домат и половин торта, тиквено семе, пуканки.
Физическа активност 03.12.
1. Гребане и тяга с камък, около 5 км ходене.
Храна:
1. Агнешка задна плешка с ориз, няколко парчета торта.
2. Пуканки, мляко с шоколад, към триста грама меденки с канела, сто грама тиквено семе.
Физическата активност днес:
Около три км. ходене в планината и малко скачане и катерене.
Жената все по - често взе да прави торти, че и щерката проявява интерес в правенето на торти и аз все по -често ям. Не, че се оплаквам.
Определено и на кучето му е голям кеф на сняг и доволно се повъргаля и то.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.12.22 15:11.
казано от nervak на 04.12.22, 19:32:
Задна плешка викаш)))
Нали, Звучи досущ като заден бут ( или поне в моята глава ) - Та агнешко ядох :)
Мнението беше редактирано от I`M на 04.12.22 19:53.
1. Около 7 км. ходене в планината.
Мислих и да правя полулег и набирания, но наличието на мързел с донякъде не добро разпределение на времето изместиха тази мисъл за утрешния ден.
Храната вчера:
1. Агнешко с ориз, три филии хляб , домат, две парчета торта.
2. Пилешки хапки със сос от майонеза и кисело мляко, доста сладки с мед и захарен крем.
Жената се беше развихвила отново в кухнята. Изядох тортата от миналия ден, сега ми остава има няма една тава със сладки с мед.
1. Малко над 2 км. ходене в планината.
2. Полулег с пауза и бавно пускане и вдигане на лоста - 6х52кг., 6,6 х72кг. + повдгане на дъмбели с длани към лицето - 6х10кг. на ръка, 4 х 4 набирания надхват и 4х 4 подхват, 5 километра ходене в планината.
Набиранията ги редувах - 4 надхват, 4 подхват и така докато направя по 4 серии от двете.
Планувах да правя по някакъв вид клек и тяга два пъти седмично, но с почти ежедневното ходене в планината и краката бързо ми се изморяват. Последно като правих тяга с камък и на следващия ден по баирите усетих яко умора в задните бедра, та може би един път седмично или на десет дена ще правя я тяга с камък, я зерчер.
Храната вчера:
1. Овес с мялко и протеин, 7-8 сладки с мед.
2. Три пържени яйца, кетчуп, четири филии хляб, задушени зеленчуци с масло, около десет сладки с мед .
Тегло днес 108.9 - изненадан съм. Очаквах да съм качил с оглед повечето храна през изминалата седмица, но съм запазил теглото същото.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.12.22 18:58.
Физическата активност вчера:
Около 7 км ходене в планината.
Храната миналия ден:
1. Сладолед от мляко, протеин, горски плодове;меденки,
2. Пържен шаран, картофно пюре, три принцеси с кашкавал, един шоколад,
Около 10 км. ходене.
Неочаквано за мен нещо се изморих от ходенето днес. Даже много се изморих.
Храната вчера:
1. Овес с протеин и прясно мляко, филия хляб с гауда.
2. Талиатели с манатарки и разни подправки, два сандвича със салам и топено сирене, един шоколад,
3. Чай с мед и лимон.
Нещо много гладен съм тези дни( то да беше само тези дни). Ако не ми беше ангажимента с ежедневните разходки на кучето сигурно щях да съм ударил вече 120 килограма.
Може би от години не взимам добавки( с изключение на протеин, но него го използвам повече за приготвяне на разни сладки неща), че просто забравям да ги пия и накрая ги хвърлям. Преди около три седмици взех да пия добавки за ставите и магнезиев цитрат . Същата работа като преди - я се сетя на 3-4 дни да ги пия, я не.
Между другото не го вписвам като активност, но в един обичаен за мен ден изкачвам (общо за деня) около триста стълби, респективно и толкова слизам.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.12.22 18:25.
Ванка, ако не ти беше толкова безобразна храната, само с дневните ти активности щеше да си с фигура на манекен 😁
казано от nervak на 08.12.22, 21:50:
Как безобразна бе???
Супер образна е.
Прав си, “О”- образна е отвсякъде 😁
казано от Иван П. на 08.12.22, 21:00:
Ванка, ако не ти беше толкова безобразна храната, само с дневните ти активности щеше да си с фигура на манекен 😁
Мислил съм го, но почти целият ми гардероб е с дрехи 2хл и ако оправя храната и взема че стана манекен - няма да има кво да нося :)
Физическата активност в петък :
1. Кофички и хоризонтални набираниия на халки с бавни повторения и в двете части на движенията, няколко километра ходене в планината:
Храната в петък:
1. Овес с прясно мляко, протеин и стафиди.
2. Половин хляб с около 150 грама луканка, 100 грама гауда, 15 меденки.
Физическата активност вчера :
1. Клек с камък пред гърди и скок от място ( скачах на и от камък с височина от около 80 санта от земята). На третта серия на скачането ме удари силна болка под коляното във вътрешната му част, та го карах по - полека с ходенето след това.
Храната вчера:
1. Свински бут в гювеч с картофи, филия хляб.
2. Доста руска салата и сушено филе.
3. Свинска вратна на фурна, около 15 сладки с шоколад и сметанов пълнеж.
4. 100 гама тиквено семе и чай с мед и лимон.
Походих добре, а и натоварих и веригата доволно. Като цяло приятно се изморих.
Физическата актовност вчера:
1. Полулег с шанга и дъмбели + 7 км ходене в планината.
Мислих да правя и набирания, но предмишницата отново ме понаболява тези дни и ги оставих за друг ден.
Храната вчера:
1. Протеинов сладолед, голяма филия хляб с луканка, пуканки.
2. Гювече, три филии хляб, парче торта с боровинки, пуканки, чай с мед и лимон.
Тази нощ късно заспах, отделно се събуждах няколко пъти. Към 4 сутринта пък ми стана нещо студено и ставах да си затворя прозореца, след което се въртях 20-30 минути преди да заспя. Имах чувството, че тъкмо съм запал и малкият дойде се гушна в мен , та ме събуди и видях, че е станало 6:30ч. и трябваше да ставам. Ставането беше трудно, че яко ми се спеше. Като направих една бърза сутрешна разходка се разсъних добре и бих казал, че вече не ми се спи. Хладничко беше тази сутрин и на места се срещаше по някоя и друга снежинка плахо полегнала на вече на чак толкова зелената и свежа тревичка.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.12.22 09:20.
Физическата активност вчера :
1. Набирания надхват и около 6 км ходене в планината.
Предмишницата ме понаболяваше, но направих малко набирания в разхвърляни 11-12 серии.
Храната вчера:
1. Протинов сладолед с две супени лъжици течен шоколад, филия хляб с масло и бабек, пакетче царевични пръчици.
2. Две свински вратни на тиган с марина, три филии хляб, две големи купи сутляж.
Около 8 км. ходене в планината.
Когато времето е така приятно хладно като тези дни определено харесвам да се разкарам на спокойствие и тишина в гората, особено сутрин.
Време е малко по -сериозно да се заема със свалянето на килограми( естествено решението е взето в новогодишната нощ). Засега си имам някъв план как точно да се случат нещата, но ако планът не върви както е замислен - ще променя в движение - я хранене, я активност , а може би и двете. Общо взето желанието ми е до края на годината да успея падна под 100 килограма.
Час и половина ходене в планината. Кофички на халки и набирания на лост.
На кофичките направих четири изключтелно трудни петици, а на набиранията три трудни четворки.
Храната вчера:
1. Две свински вратни, две филии хляб, малко лютеница, две парчета домашен чийзкейк.
Снимка от днес с тегло малко над 112 килограма. Ако не най-лошата, то може би една от най-лошите ми форми.
Мнението беше редактирано от I`M на 02.01.23 17:52.
казано от I`M на 02.01.23, 17:48:
Ако не най-лошата, то може би една от най-лошите ми форми.
Почти със сигурност една от най-кръглите, които си споделял тук...
Ако това те успокоява (но едва ли), не си само ти така в момента. :)
Около 7 км. ходене и шест или седем четворки набирания .
Храната вчера:
1. Кофичка скир, кофичка кисело мляко, горски плодове, шепа стафиди и шепа овес.
2. Зеленчуци с боб на тиган, филия намазана със сирене и две филии намазани с лютеница.
Не ги описвам, но аз пия доста газирани напитки и/или студени чайове от тези с подсладителите и без калории или почти без.
Не улучих сиренето както исках, но за късмет пък стана като сирене за мазане , което и да искам не мога да го направя целенасочено.
Днес нетипично за мен спах до обяд. Станах в 6:30 половина. Разкарах кучето и към 09 легнах уж за половин час, а спах до малко след 12.Последните няколко дни все около 2-2:30 лягам и след това ставам рано. Аз принципно и не спя по много, но явно ми се натрупа липсата на сън и днес чак се изненадах, че спах толкова много.
1. Около 5 км ходене, три 7-ци и една 6-ца лицеви на халки.
В момента целенасочено държа ходенето по-малко, че впоследствие смятам вместо да намалявам храната да увелича ходенето. Лицевите краката бяха на една гредичка почти на височината на халките. Бавни повторения с кратки паузи в долно и в горно положение. Определено се изцедих и усетих приятна умора в гърдите.
Храната вчера:
1. Четири пържесни яйца с кашкавал, сирене и масло, зеленчуци ( което включва и грах и царевица)с масло на тиган, четири филии хляб, малко кетчуп, две десертчета извара с малина.
Вчера само на едно хранене в около шест вечерта и днес бях умрял от глад още от 10 сутринта, но изкарах все пак поне един кратък фаст преди да ям. Купих си вчера едни блокчета с извата и малина, който не бях пробрал и толкова ми харесаха, че днес ходих си взех още малко.
Храната ( без десерта) вчера в снимка:
Мнението беше редактирано от I`M на 04.01.23 19:06.
1. Около седем километра ходене, четири петици обръщане от вис с 52 кг.
Обръщането добре ми подгря трапеца и предмишниците. Ходенето с бавно темпо по лек терен.
Храната вчера:
1. Скир, кисело мляко , горски плодове, стафиди, овес, десертче с извара и малина, три оризовки.
2. 400 грама протеинове йогурт.
3. Гювече, три филии хляб, десертче с извара и малина, няколко оризовки.
4.Три круши.
И в крайна сметка си легнах гладен. Чудих се дали да си направя две гювечета или едно . Направих едно и след като го изядох съжалх, че не си направих две. Общо взето е това.
1. 8 километра ходене, 20-25 минути тренировка с ластици.
Днес малко повече ходене, че маршрутът беше много лек и ненатоварващ. За близо 4 км. изкачване взех само 180-190 метра надморска. Не бях тренирал скоро с ластиците и добре се получи.
Храната вчера::
1. Скир, кисело мляко, овес,стафиди, две оризовски.
2. Две порции зеленчуци с кайма на тиган, четири препечени филийки хляб с масло и кетчуп, филия хляб с крема сирене, три круши.
Като си правих каймата имах някакви съмнения дали не прекалих със сланината, но след като се сготви и я опитах - определено ми хареса много на вкус.
Ако не беше силният вятър днес времето щеше да е идеално.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.01.23 16:00.
Храната вчера:
1. Протеинов бар и половин литър прясно мляко.
2. 50-60 грама ядки, малко мезета( луканки, сушени филета и гауда)
3. Телешки бургер, две пържени пуешки яйца, две филии хляб, 200 грама протеинов пудинг.
Малко повече беше храната за активнонста, която направих през деня, но като за събота даже бих казал,че беше добре.
Няколко километра ходене по стъмни терени.
Физическата активност днес.
Към 4 км. ходене. Кално и мокро е в планината, та днес минимално ходене. Отделно и вчера правих напади и днес ме удари яка мускулна треска. В цялата си фитнес “кариера” съм правил напади едва няколко пъти, като още вчера като ги правих предполагах, че ще имам мускулна треска на лседващия ден. Е, днес е следващия ден и мускулната треска ме удари изненадващо силно , чак трудно сядам и ставам от стола, но пък донякъде харесвам да имам мускулна треска.
Храната вчера:
1. Цедено кисело мляко с овес и шепа стафиди.
2. Доза протеин с прясно мляко.
3. Зеленчуци с кайма на тиган, 4 филии хляб, 5-6 мандарини.
казано от I`M на 10.01.23, 17:11:
Е, днес е следващия ден и мускулната треска ме удари изненадващо силно
Утре ще е по-зле. :D
казано от Гордан на 10.01.23, 17:35:
казано от I`M на 10.01.23, 17:11:
Е, днес е следващия ден и мускулната треска ме удари изненадващо силно
Утре ще е по-зле. :D
Ако е по - зле сигурно ще трябва да ям прав ...
казано от I`M на 10.01.23, 17:43:
Друго да не трябва прав....
казано от nervak на 10.01.23, 19:53:
казано от I`M на 10.01.23, 17:43:
Друго да не трябва прав....
Надявам се да не се налага
Храната вчера:
1. Овес, вода и доза протеин като основни съставки на сладка каша, телешки бургер наместен между две филии прясно изпечен хляб, които от своя страна поеха съдържанието на три супени лъжици лютеница.
2. Две порции фасул на фурна със свинско, 4 филии хляб , няколко мандарини.
Трябва отново да направим 4-5 буркана с месо, че напоследък ориз, фасул и картофи ги предпочитам в комбинация с месо от буркан.
Положението с мускулната треска днес е с една идея по-добре от вчера.
Храната вчера :
1. Фасул със свинско , три филии хляб( една от които с лютеница) , 50 грама тиквено семе .
Ядох по обед. Вечерта не бях гладен и пропуснах. Към полунощ огладнях зверски, но пропуснах.
Физическата активност днес - тренировка с ластиците вкъщи.
Храната вчера:
1. Ориз с пуешко филе, две филии хляб.
2. Протеин с прясно мляко.
3. Ориз с пуешко филе, буркан кисело мляко, 6 мандарини.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.01.23 23:29.
Храната вчера( вече миналия ден) :
1. Сандвич с пилешко филе и франзела, пица ( с блат от тортила питка), редче черен шоколад.
Едно хранене . Малко калории и глад.
Ванка, включи малко салати в храненето си, за да имаш някакъв обем и да се чувстваш сит. Ядеш храни с огромна калорийна плътност и същевременно малък обем, няма как да не гладуваш.
казано от Гордан на 15.01.23, 11:31:
Ванка, включи малко салати в храненето си, за да имаш някакъв обем и да се чувстваш сит. Ядеш храни с огромна калорийна плътност и същевременно малък обем, няма как да не гладуваш.
Не съм много по салатите аз. За засищане и обем на храната напоследък ям доста задушени зеленчуци с кайма, с месо , с боб и ми е добре. Взимам си от тези замразените , 2-3 различни вида ( основно моркови, грах, царевица, броколи,патладжани, тивкички и някви неща които в момента не се сещам). Лесни ми са за приготвяне , а и ми са вкусни. Като ми се ядат пици и сандвичи - ям , но просто в по -малко количество - верно има доста по-разумни варианти, ама към момента така ми е добре. При мен гладът за определен вид храна понякога е по-силен от глада като цяло, тоест предпочитам да хапна малко пица и да не съм напълно сит, отколкото да се заситя с марула -примерно. Така или иначе необходимите калории си ги правя.
Няма как да не изпитвам глад при положение, че до преди две седмици са приемал над двойно повече калории. Гладът за сладко ми е най-проблемен и мисля някакви варианти с шо годе успешни заместители. Сега даже направих една смес от овес,малко брашно, протеин, плодове и малко черен шоколад та ще пробвам да ги направя на сладки, пък да видим кво ще стане.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.01.23 12:40.
Храната вчера:
1. Два сандвича с пилешко, една пица, протеинов бар, 50 грама тиквено семе, протеинов шейк.
Едно хранене. Малко повече храна, но не мисля, че съм минал 3000кк.
Вчера походих извесетно време в дъжда , та дано да не настинахх
Мнението беше редактирано от I`M на 15.01.23 15:59.
Храната вчера:
1. Сандвич с пилешко, чай с мед и лимон, 4 сладки.
2. Пица с блат от тортила питка, протеинов шейк.
3. Две принцеси с кашкавал, протеинов бар, 4 сладки, чай с мед и лимон.
Този уикенд съм доста приличен с храната и съм доволен. Сладките станаха даже по-вкусни от очакваното. Ще взема да си ги правя по-често, като може би ще махна черния шоколад.
Нещо ми крампира яко гърба след набиранията, което ме подсети , че не съм пил магнезиевия цитрат сигурно над месец вече.
Храната вчера:
1. Талиатели със сметана и пилешко филе, една принцеса с кашаквал, протеинов бар и не съм напълно сигурен дали не изпих един протеинов шейк.
Едно хранене. Днес огладнях от рано, но ще изкарам отново на едно хранене както е тръгнало то има няма час - час и половина и ще вечерям.
Храната вчера:
1. Зеленчуци с пилешко, авокадо с домат, две филии хляб, протеинов бар, цедено кисело мляко с горски плодове.
Всичко на едно хранене.
Напоследък не описвам физическата активност, тьй като нямам намерение да я следя. Както съм и друг път - тренирам основно за мускулен тонус и за мен е напълно достатъчно да правя един или два пъти седмично по 2-3 упражнения с базови движения.
Смятам, че с годините съм успял да се науча горе-долу да смятам калориите на око, но ако не виждам в кантара и/или огледалото разлика, ще премина към теглене на храната и по-точни сметки. Последните дни се отпуснах малко на сандвичи и пици, които уж влизат в сметките, но другата седмица като се кача на кантара ще си покаже и ще видя дали ще трябва да увелича енергоразхода с една идея.
И днес си направих смес за сладки,( с някои промени спямо последния път), но вместо сладки си направих една, да я нарека малко по-голяма сладка. На вид не е от най-привлекателните сладки, но пък на вкус и ухание се получи доста добре.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.01.23 18:52.
Храната вчера:
1. Протеинов шейк с мляко.
2. Три пържени яйца , авокадо с домат, три филии хляб, половината от голямата курабийка/ сладка дето си правих вчера, протеинов бар.
Вчера не можах да мина само с едно хранене. Не, че толкова ми се ядеше, колкото ми се пиеше нещо сладко. В случая шейкът се оказа добър вариант.
Взех си спрей за готвене и яйцата ми бяха с една идея по-сухи , отколкото ги обичам, но все пак ми бяха вкусни. Спреят е с някакъв аромат на масло и ми хареса. И преди съм взимал, но по спомен много рядко го ползвах. Сега смятам да го използвам малко по-активно. Взех и нов вид сос с вкус на шоколадови бисквитки и общо взето ми хареса.
Хванах се да си правя гювечета и установих, че с гювечетата ще си замине и последния пакет кайма, та ще трябва тези дни да смеля отново 3-4 кила. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.01.23 16:48.
Храната вчера:
1. Другата половина от голямата курабийка, протеин с прясно мляко.
2. Гювече, две филии хляб, авокадо с домат, протеинов бар.
Сега се хващам да си напавя един ориз с пилешко филе.
Храната вчера:
1. Пилешко бон филе с малко панировка на фурна, две филии хляб, пица с блат от лаваш, протеинов бар.
Едно хранене.
От вчера имам мускулна треска на ръцете и най-вече в бицепсите, при положение, че не помня от кога не съм тренирал ръце. Днес обаче се сетих, че пробвах едни повдигания с дъмбели от полулег с изънати ръце и най-вероятно от там ме удари и мускулната в ръцете.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече