Тренировка с тежест в два дни - push/pull или full-body ?

13.01.20
01:13

Привет. Ще сменям типичния билдърски режим, защото ще почвам тренировки по Крав Мага и фокуса ще е друг.
Досега обаче съм тренирал само на сплитове и идея си нямам кое ще е по-добре, а мненията са много и в двете посоки. Някои се кълнат в едно, други в друго.

Ще дам малко данни, защото без тях не може.
1.88, 123кг. на 30г., около 12-15% подкожни мазнини съм в момента.
Режима ми е следният:

Сутрин на гладно(с бцаа), 1 серия лицеви/ 1 серия клек( и двете до откат) и 1 серия корем(5-6 различни упражнения без почивка) и 20 минути кардио.

Решил съм да вкарам тренировка само с плиометрични упражнения за сила и експлозивност.
Чудя се обаче 1 или 2 дена с плиометрични да вкарам?
2 дена тренировка с тежести и 1 ден плиометрични дали е окей ?
Ще имам и 2 дена, в които ще наблягам на спринтовете.
Тренировките по Крав Мага също ще са ми в 2 дни.
Кой режим ще е по-добър за този тип тренировки push-pull или full-body?

13.01.20
10:32

казано от Todor Stamatov на 13.01.20, 01:13:

Ще дам малко данни, защото без тях не може.
1.88, 123кг. на 30г., около 12-15% подкожни мазнини съм в момента.
Режима ми е следният:

Сутрин на гладно(с бцаа), 1 серия лицеви/ 1 серия клек( и двете до откат) и 1 серия корем(5-6 различни упражнения без почивка) и 20 минути кардио.

Kaрай си така ,щом си с тези “ТТ” данни и ги поддържаш..Трябва да си бахти якия на тези кила и подкожни мазнини.

13.01.20
13:25

Е да, ама аз до момента тренирах в 4 дневен сплит с тежести, това което си цитирал беше само кардио частта и то не цялата, понеже след 2 от силовите правих и още 20 минути на пътека.
За момента съм сътворил тази програма.

Понеделник:
Day 1 - Strength PULL
Мъртва тяга - 5 серии -
Набирания - 3 серии -
Гребане - 3 серии -
Bent-over dumbbell rear delt raise - 3 серии
Бицепсово сгъване - 3 серии -
Бицепсово сгъване с надхват - 2 серии
Трапец - 3 серии -

Вторник
Крав Мага

Сряда: Плиометрични
3 серии  -  лицеви с отскок
3 серии - медицинска топка(хвърляне)
3 серии скокове настрани
3 серии скок върху кутия
3 серии inverted rows
3 серии набирания
3 серии набирания с бицепс хват
1 серия - скачане на въже(изпомваща)

Четвъртък
Крав Мага

Петък
Day 2 - Strength Push
Клек - 5 серии
Лежанка - 5 серии
Раменна преса - 4 серии
Разгъване с въже трицепс - 3 серии
Кофички - 3 серии
Прасец - 2 серии -

Отделно всяка сутрин си правя кардиото с лицевите, коремните и клека.
Така тренировката добре ли изглежда, нещо да се добавя/маха?

13.01.20
13:31

Аз бих те посъветвал щом ще правиш 2 силови седмично, по-добре да са за цялото тяло. Освен това, с оглед на останалите ти натоварвания, орежи излишните работи, като дърпане на скрипец, сгъване за бицепс, трапец и т.н.

3-4-5 серии от по 3-4-5 повторения клек, тяга, раменна преса, лежанка, обръщане, набирания и кофички (тук може и повечко бройки), даже ако ги завъртиш в кръг ще е екстра 🙂
Едната тренировка може да ти е с повторения в диапазона 5-6-7, с една серия по-малко, другата по-силова с 2-3-4 повторения и с една серия повече.

13.01.20
14:00

тоя на снимката е 11-12% мазнини  на около 110 кг и е 1.88,  да разбираме ли че си по-голям от него?
п.с. даже може и да е над 12% на тая снимка конкретно

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 13.01.20 14:05.

13.01.20
14:37

казано от Todor Stamatov на 13.01.20, 13:25:

Така тренировката добре ли изглежда, нещо да се добавя/маха?

Принципно е все тая кое ще правиш - дали това, което те съветва адаша или твоята схема. Ако е твоята махни тия прасци, трапец, задно рамо, бицес, трицепс. Аз бих орязал и обема, но това въпрос един път на възстановяване, втори път на това какво се прави в тренировките по Крав мага.
Ако искаш фокус в Крав магата, две тренировки седмично са недостатъчни даже за начало.

13.01.20
23:41

казано от Joe Musashi на 13.01.20, 14:00:

тоя на снимката е 11-12% мазнини  на около 110 кг и е 1.88,  да разбираме ли че си по-голям от него?
п.с. даже може и да е над 12% на тая снимка конкретно

Много относително е, той определено е по-чист от мен, но съм по-широк, краката са ми сигурно по 2х на неговите, прасеца ми за сравнение е 50см., ръката ми е 48,5 в момента.
Килограмите и как изглеждаш е доста относително. Някои хора на 90кг. изглеждат по-големи от хора, които са 120кг.
Крис Бъмстед примерно според зависи от периода си е между 92 и 105кг. и е 186 и изглежда огромен и горна и долна част. И направо да се чудиш как става.
Без да навлизам в детайли, защото е забранено, но разликата как изглеждаш като си на зоб и примерно без зоб или няколко месеца след като си спрял всичко е просто огромна.

James Hinks, тренировките по бойни изкуства не са новост за мен, имам над 5г. опит в различни бойни изкуства, както и с близко до Крав Мага такова.
Ясно е, че с 2 дена тренировки няма за 2 месеца да станеш “нинджа”, но на мен не ми и това целта.
Проблема е, че досега не съм комбинирал фитнес и бойни изкуства. Не съм и в училищна възраст кажи-речи да имам цялото време на света и в най-добрия случай ако е възможно да правя по 3 тренировки седмично.
А упражненията за бицепс, трицепс, прасец, задно рамо и трапец ги сложих от притеснение, че доста ще спадна, защото в момента съм на 4-5 дневен сплит и ръцете през седмица ги правя по 2х пъти.
И аз се чудех дали да слагам такива упражнения, но предполагам ще видя и преценя, ако не върви възстановяването ще ги орежа тези упражнения.

Мнението беше редактирано от Todor Stamatov на 13.01.20 23:50.

15.01.20
11:55

казано от Todor Stamatov на 13.01.20, 23:41:

James Hinks, тренировките по бойни изкуства не са новост за мен, имам над 5г. опит в различни бойни изкуства, както и с близко до Крав Мага такова.

Ояма е казал две неща по този въпрос - “1000 дни за начало, 10 000 да надзърнеш в тайните” и “Ако две седмици не тренираш, не казвай, че си тренирал преди”. Това по въпроса с 5-те години стаж 😄

Ясно е, че с 2 дена тренировки няма за 2 месеца да станеш “нинджа”, но на мен не ми и това целта.

Понеже беше написал, че фокуса ще е в Крав мага. Две тренировки седмично са си чисто раздвижване за разнообразие. Вероятно толкова можеш организационно, но е хубаво и всеки друг ден да отделяш някакво време за техника, дори и сам. Недостатъка е, че сам трудно си коригираш грешките, освен ако нямаш много опит...

Проблема е, че досега не съм комбинирал фитнес и бойни изкуства.

Проблем няма ако си си определил приоритетите в тренировъчен план. Всичко останало се наглася.

А упражненията за бицепс, трицепс, прасец, задно рамо и трапец ги сложих от притеснение, че доста ще спадна, защото в момента съм на 4-5 дневен сплит и ръцете през седмица ги правя по 2х пъти.

Нормало е да спаднеш, съотношението ти тегло/ръст ти е много високо за боен спорт/бойно изкуство, съответно ще си бавен и ще ти тежи, така че с времето ще настъпи някаква рекомпозиция в тялото. Но от друга страна това също не е повод за притеснения, тъй като спреш ли тези тренировки и почнеш ли отново другите - размерите се връщат бързо.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.01.20 11:55.

23.01.20
15:20

Мерси много за изчерпателния отговор. Определено смятам да тренирам техниката, а и най-малкото удари с леки гирички вкъщи.
За килограмите също си прав. Бързината си я имам, но пък липсва експлозивност и на тия килограми в най-лек смисъл да го кажа, се чувствам вдървен и доста по-тромав.
Едни 10-тина килограма надолу ще ми дойдат доста добре, особено ако са свалени с такъв тип тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1