14.01.20
14:07
Здравейте на всички и благодаря предварително на хората които ще отделят време да ми помогнат.
Започнах да ходя на фитнес преди 5, 6 месеца издържах месец и половина и се отказах защото не видях никакви резултати. Сега отново започнах да ходя от 1 месец и пак няма резултати. Бих искал да ви попитам какви добавки да взимам преди тренировка и след нея за да започна да виждам поне минимални резултати тъй като искам да покачва повече мускулна маса.
На 18 години съм. 185см. И тежа 85 килограма.
ПС. Не съм сигурен дали темата ми е в подходящия раздел моля да ме извините ако не е за тук.
Поздрави на всички!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим14.01.20
14:26
Е дай някакво инфо за храненето ти. Едно от условията, за да качваш маса е, че трябва да си в калориен излишък, т.е. да се храниш повече от колкото е необходимо за да си поддържаш теглото. Покачи ли тегло за времето през което тренира?
14.01.20
14:31
казано от Николай Христов на 14.01.20, 14:07:
Бих искал да ви попитам какви добавки да взимам преди тренировка и след нея за да започна да виждам поне минимални резултати тъй като искам да покачва повече мускулна маса
по-добри добавки от тяга / набирания / гребания / лежанка / клек / раменна преса / кофи ....
14.01.20
14:59
искам да покачва повече мускулна маса.
!
За съжаление, по залите виждам 95% от хората да не тренират правилно и се надявам, ти да не си сред тях. 🙂 Има два основни начина за покачване на мускулна маса. Единият е по-бърз и не траен, ако се спре с тренировките, а другият много бавен, но и много траен относно визията. Първият е ББ стил, а вторият силов стил. Първият увеличава обема на мускула, за сметка на повишаване на необходимите енерго вещества, а вторият, увеличаване на обема на самите мускулни влакна. При ББ стила се работи със не пълна амплитуда, караща да мускула да притисне кръвеностните съдове и така се получава увеличаване на обема относително бързо. При втория се работи с пълна амплитуда на движението. При първия - изолираните движения, при вторият - основни базови.......ит.н.
Като се съчетае с обикновен хранителен режим, няма начин да няма резултат)))
14.01.20
15:08
казано от Деян на 14.01.20, 14:26:
Е дай някакво инфо за храненето ти. Едно от условията, за да качваш маса е, че трябва да си в калориен излишък, т.е. да се храниш повече от колкото е необходимо за да си поддържаш теглото. Покачи ли тегло за времето през което тренира?
Ами ям по 3 пъти на ден. И да по качих.
14.01.20
15:09
казано от Васил Стоянов на 14.01.20, 14:59:
!За съжаление, по залите виждам 95% от хората да не тренират правилно и се надявам, ти да не си сред тях. 🙂 Има два основни начина за покачване на мускулна маса. Единият е по-бърз и не траен, ако се спре с тренировките, а другият много бавен, но и много траен относно визията. Първият е ББ стил, а вторият силов стил. Първият увеличава обема на мускула, за сметка на повишаване на необходимите енерго вещества, а вторият, увеличаване на обема на самите мускулни влакна. При ББ стила се работи със не пълна амплитуда, караща да мускула да притисне кръвеностните съдове и така се получава увеличаване на обема относително бързо. При втория се работи с пълна амплитуда на движението. При първия - изолираните движения, при вторият - основни базови.......ит.н.
Нямам хранителен режим.. Това е проблема.. Не мога да си изготвя и не намирам никъде из интърнета..
14.01.20
15:11
!За съжаление, по залите виждам 95% от хората да не тренират правилно и се надявам, ти да не си сред тях. 🙂 Има два основни начина за покачване на мускулна маса. Единият е по-бърз и не траен, ако се спре с тренировките, а другият много бавен, но и много траен относно визията. Първият е ББ стил, а вторият силов стил. Първият увеличава обема на мускула, за сметка на повишаване на необходимите енерго вещества, а вторият, увеличаване на обема на самите мускулни влакна. При ББ стила се работи със не пълна амплитуда, караща да мускула да притисне кръвеностните съдове и така се получава увеличаване на обема относително бързо. При втория се работи с пълна амплитуда на движението. При първия - изолираните движения, при вторият - основни базови.......ит.н.
Относно тренировките дали ги правя правилно предполагам че да, защото усещам умора на мускулите които тренирам и гледам да не ги претоварвам кой знае колко
14.01.20
15:12
казано от Николай Христов на 14.01.20, 15:09:
Нямам хранителен режим.. Това е проблема.. Не мога да си изготвя и не намирам никъде из интърнета..
Именно - проблемът не е в добавките, а на съвсем друго място.
Надявам се, че не търсиш из интернет режим, съставен специално за Николай Христов... Разделът за хранителни режими разгледа ли го?
Има два основни начина за покачване на мускулна маса. Единият е по-бърз и не траен, ако се спре с тренировките, а другият много бавен, но и много траен относно визията. Първият е ББ стил, а вторият силов стил.
Има само един начин за качване на мускулна маса, и това е прогресивното натоварване. Описаният от теб “стил” не е стил, и от него ако нещо расте, то със сигурност не е по-бързо.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.20 15:22.
14.01.20
15:25
Как да не намираш никъде из нета след като тоя форум е пълен с примерни режими??????!!!!!!!
Влез в Знание ,Ръководства за начинаещи. И чети. Потърси инфо как да си изчислиш BMR. После си добави 500 калории примерно и си разпредели макросите. Ако чакаш някой от тук да ти го изготви безплатно силно ме съмнява. Не е заради безплатното ами ако се откажеш а човека е загубил време да ти пресмята калориите к’во прайм. Малко тъпо ще стане....
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.01.20 15:26.
14.01.20
15:31
казано от Петко К на 14.01.20, 15:21:
Има два основни начина за покачване на мускулна маса. Единият е по-бърз и не траен, ако се спре с тренировките, а другият много бавен, но и много траен относно визията. Първият е ББ стил, а вторият силов стил.
Има само един начин за качване на мускулна маса, и това е прогресивното натоварване. Описаният от теб “стил” не е стил, и от него ако нещо расте, то със сигурност не е по-бързо.
В Бургас има доста трениращи културисти, начинаещи и опитни..някои и шампиони....и биха много се учудили и не само те, че няма ББ стил)))), но както и да е,
14.01.20
15:32
казано от Николай Христов на 14.01.20, 15:08:
казано от Деян на 14.01.20, 14:26:
Ами ям по 3 пъти на ден. И да по качих.
5,6 пъти трябва да ядеш...с 3150 ккал приблизително
казано от Васил Стоянов на 14.01.20, 15:32:
5,6 пъти трябва да ядеш...с 3150 ккал приблизително
Ако ги яде тия калории на три пъти, няма ли да качва?
казано от Васил Стоянов на 14.01.20, 15:31:
В Бургас има доста трениращи културисти, начинаещи и опитни..някои и шампиони....и биха много се учудили и не само те, че няма ББ стил)))), но както и да е,
Именно, само бодибилдърите (и то не всички) тренират така, и си мислят, че от това има някакъв ефект 😄 Ако нямаха ген и не взимаха химията, дето взимат, нищо нямаше да качват с подобен “стил”. Което е факт за 90% от хората, дето им подражават, и след 5 години бодибилдинг “тренировки”, добавки и глупости, все още не им личи да тренират.
Сега отново започнах да ходя от 1 месец и пак няма резултати.
Има достатъчно програми за начинаещи. Избери си някоя и почвай по нея. Това значи три тренировки седмично, като тренираш основно базови упражнения и правиш цялото тяло във всяка тренировка, с общо 4-5 упражнения.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.20 16:19.
14.01.20
16:36
Е, Петко - искаш да кажеш, че тренирайки по този начин, т.е. със скъсена амплитуда на движение и поставяйки мускула под постоянно напрежение, ако прогресираш в тежестите /и храненето ти отговаря на целите/ няма да покачваш мускулна маса ли? Не знам кое е по-ефективно като “стил”, на ако имаш силова прогресия, необходимия обем, храненето ти е на ниво и т.н., все ще си нагоре. Може по друг начин да си с по-голям успех, ама защо се отричат с лека ръка методики, които си дават своите резултати и при натурално трениращи.
казано от Деян на 14.01.20, 16:36:
Е, Петко - искаш да кажеш, че тренирайки по този начин, т.е. със скъсена амплитуда на движение и поставяйки мускула под постоянно напрежение, ако прогресираш в тежестите /и храненето ти отговаря на целите/ няма да покачваш мускулна маса ли?
Ами не, ясно съм казал каквото съм казал. То и с най-идиотските тренировки може да качиш някаква мускулна маса за неопределен срок. Но че това бил най-бързия начин за качване, е тотално грешно.
казано от Деян на 14.01.20, 16:36:
... ама защо се отричат с лека ръка методики, които си дават своите резултати и при натурално трениращи.
Аз не отричам с лека ръка методики, които работят. Само глупости, които не само че имат съмнителен ефект, ами са и опасни.
Непълната амплитуда означава непълно активиране на мускулните влакна, съответно по-малък ефект върху силата и мускулната маса, и освен това води до повишен риск от травми.
14.01.20
17:22
казано от Петко К на 14.01.20, 16:53:
Но че това бил най-бързия начин за качване, е тотално грешно.
Аз лично не съм казвал, че това е най-бързия начин, а само, че и това работи при изпълнени и други условия. Но ако имаш предвид мнението на други съфорумници, ок. Не съм тренирал с подобни съкратени амплитуди и нищо не мога да кажа. Предния месец бримчих в една работна серия с бавни ексцентрици на определени упражнения, myo повторения, откази и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 14.01.20 17:25.
Да бе, и клековете с пудовка върху топка работят краката, ама пълен клек със 180 кила има малко по-голям ефект 😄
14.01.20
17:36
казано от Петко К на 14.01.20, 17:30:
Да бе, и клековете с пудовка върху топка работят краката, ама пълен клек със 180 кила има малко по-голям ефект 😄
Прав си, ама сравняваш крайно различни движения, а не едно и също....или хайде-много близко до него /в случай, че така изпълнено не било същото движиние видиш ли/, но с друг стил на изпълнение.
Мнението беше редактирано от Деян на 14.01.20 17:44.
14.01.20
17:48
казано от Деян на 14.01.20, 17:36:
Прав си, ама сравняваш крайно различни движения, а не едно и също....или хайде-много близко до него /в случай, че така изпълнено не било същото движиние видиш ли/, но с друг стил на изпълнение.
колко бързо се синтезират белтъците, за да се удебели мускулното влакно и колко видим е ефекта от това във сравнение с умеличаването на количеството гликоген, ензими и т.н.?! Това е риторичен въпрос.....Петко греши и хич не му пука за това)))....а на мен - изобщо! 🙂
Колко гликоген ще задържиш в 30 см. ръка и колко в 45? 😄 Това е риторичен въпрос. Ясно ми е, че не ти пука, ама поне не обърквай начинаещите.
С добра програма (не бодибилдерска), един начинаещ ще синтезира доста бърза мускулна маса, и за година може да има доста видим ефект (от сорта на 5-10 кила чист мускул и 10-20 кила общо тегло, вкл.и гликоген и вода), плюс 5-6 см. на ръцете, и ще бута примерно 100 лег, 140 клек и т.н.
Ако разчита на гликогена, за същото това време ще си стои с напомпани 30 см. ръце и ще бута 60 от лежанка 😄
казано от Деян на 14.01.20, 17:36:
Има достатъчно сравнения на едно е също движение, изпълнено с пълна и частична амплитуда. Няма да ти търся линкове.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.20 18:33.
14.01.20
18:40
))само където искаше да си прав, но не намери доводи)))
14.01.20
18:50
казано от Петко К на 14.01.20, 18:31:
Има достатъчно сравнения на едно е също движение, изпълнено с пълна и частична амплитуда. Няма да ти търся линкове.
Ама ти пак се въртиш около нещо дето не съм казал. Ок, с пълната е по-добре, не съм твърдял обратното. Но и другото работи, макар по-малко. Просто в предното си мнение сравни клек с щанга и клек с пудовка върху топка, спрямо лег с пълна и частична амплитуда.
Здравейте на всички и благодаря предварително на хората които ще отделят време да ми помогнат.
Започнах да ходя на фитнес преди 5, 6 месеца издържах месец и половина и се отказах защото не видях никакви резултати. Сега отново започнах да ходя от 1 месец и пак няма резултати. Бих искал да ви попитам какви добавки да взимам преди тренировка и след нея за да започна да виждам поне минимални резултати тъй като искам да покачва повече мускулна маса.
ПС. Не съм сигурен дали темата ми е в подходящия раздел моля да ме извините ако не е за тук.
Поздрави на всички!
Човек... имаш 3 варианта:
1ви: Ако имаш кинти - не са занимавай, просто плащай на някой който разбира(т.е се занимава с това от доста време и има много хора на които е помогнал) да ти изготви хранителен и тренировъчен режим, слушай го, прави кот ти казва и след 1 година си пушка.. .
2ри: Скъсай са от четене и гледане на клипчета из нета и след 3-4 години проба-грешка си пушка...
3ти: Тренирай 2 пъти на седмица базови упражнения( лежанка, военна преса, клек и тяга) 5 серии в 8-10 реп рейнджа, като можеш 5х8-10 от някое упражнение - качваш с 2,5кг. Храни се с здравословни работи - плодове, зеленчуци, месо, яйца и т.н.. Избягвай да консумираш тестено, чипсове, захарни изделия и т.н, спри да търсиш резултат, тренирай редовно, храни се здравословно, вдигай по-тежко всеки месец и вероятно след година и половина си пушка... 😄 😄 😄 😄
Мнението беше редактирано от zdrav4an на 14.01.20 19:54.
казано от Кольо Пияндето на 14.01.20, 15:12:
Именно - проблемът не е в добавките, а на съвсем друго място.
Надявам се, че не търсиш из интернет режим, съставен специално за Николай Христов... Разделът за хранителни режими разгледа ли го?
Автора да ма извинява за спама ама много ми е смешно тва с ” няма универсален хранителен режим” ....всмисъл ако даден човек е напълно здрав и е в дефицит, но хранителният му режим не е “точно” за него, няма да отслабва ли ?? 😄
Мнението беше редактирано от zdrav4an на 14.01.20 19:51.
казано от Деян на 14.01.20, 18:50:
Ама ти пак се въртиш около нещо дето не съм казал. Ок, с пълната е по-добре, не съм твърдял обратното. Но и другото работи, макар по-малко. Просто в предното си мнение сравни клек с щанга и клек с пудовка върху топка, спрямо лег с пълна и частична амплитуда.
Ти от сарказъм не разбираш ли? Не съм имал изобщо намерение да сравнявам двете движения, просто го дадох като пример за идиотско упражнение, от което евентуално също ще има някакъв ефект.
Да, прав си, че и частичната амплитуда също развива мускули. Въпроса обаче е, за какво му е на някой сам да си ограничава прогреса? 😄
П.П. От мен да мине, ще ви намеря един линк. Следващите няма да са безплатни 😄
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.01.20 00:30.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече