15.01.20
10:47
Здравейте, поради здравословни проблеми (хемороиди) лекаря ми каза да спра фитнеса. Не съм го питал дали става плуване, но ще го питам и мисля, че няма да е проблем.
Преди ходех на фитнес, защото съм много слаб и имаше ефект. Дали обаче ще мога да качвам кг и мускулна маса, ако не ходя на фитнес, но се храня добре и ходя на плуване ?
Темата беше редактирана от Георги Атанасов на 15.01.20 10:49.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Краткият отговор е не.
За хемороидите не знам какво да те посъветвам. Толкова ли е сериозно положението, че да трябва да спреш фитнеса? Има варианти и за оперативно лечение. Защо не се консултираш и с друг лекар?
15.01.20
12:17
Защото преди съм ходил при други лекари и вярно, че тогава нямаше толкова кръв, но когато съм им споменавал че преди време съм имал кръв, куркане, чувство за недоизхождане и тнт повечето дори не обръщаха внимание, а просто изписваха някакви лекарства от които нямаше ефект. Този лекар обаче си направи труда пусна изследвания прегледа ме и мога да кажа за сега, че единствено при него освен спирането на кръвта има и подобрение на другите симптоми.
Попитах го за фитнеса и каза да не вдигам нищо повече от 3-4 кг, иначе рискувам да текне много кръв и да получа анемия и да се наложи операция.
За операциите съм чувал от хора, че боляло много и дори с месеци после не можеш да ходиш на работа пък какво остава за тренировка. От форумите съм чел за хора, които нямат сериозен проблем с хемороидите и си правят операция и точно спед това започвали повече проблеми, болки и тнт.
А ако се направи операция може пак да се появат хемороиди след определено време бишо то 1-2 години повече или по-малко.
И сега четох една стара тема във форума, че плуването дори сваляло маса или най-много запазва сегашната. Значи аз искам да кача кг защото съм слаб и ако не мога да ходя на фитнес, то по-добре да се тъпча с храна и да не плувам, защото при плуването ще изразходвам доста и ще свалям ? Или другия вариант е да се тъпча много да кача кг и дори да стана леко по пълен и после с плуването да се оформя ?
Мнението беше редактирано от Георги Атанасов на 15.01.20 14:36.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече