Без резултати от усилени трен

30.01.20
01:47

Здравейте,на 15 години съм и тренирам карате 7 години и по спрях за една година защото правех фитнес само и качих 20 килограма от 50 на 70, но обаче и мазнини качих. Стоя на тези 70 килограма вече повече от 5 месеца и не мога да кача нито да сваля нито килограм. Силата в залата ми ръсте мнохо бавно но ръсте все пак. И както казах силата ми ръсте но килограмите и външния вид не се променят. Започнах да тренирам борба преди 4 месеца и смесвам борбата със фитнеса. Тренирам борба 3 пъти седмично и 3 пъти ходя на фитнес. Тренирпвките които правя във фитнеса са за цялото тяло като в едната права хипертрофия,в другата взрив издръжливост а на последната сила. Във всяка тренировка почти гледам да включвам и калистеника. Диета горе-долу следя. Но искам да попитам защо килограмите ми не мърдат и външния вид не се променя. Ръцете  и като цяло горната част на тялото ми е по-малка от долната. Доста съм омазнен но не мога да сваля и килограм мазнини дори и от интезивните тренировки. И мускул не мога да покача. Нищо че ям над 2500 калории. Въпросът ми е - защо се получава това? И дали възстановяването не ми е зле след тези тренировки 6 пъти седмично?
Бих се определил като скини фет.
Също бих искал да питам възможно ли е да направя рекомпозиция и ако да,как?

Темата беше редактирана от Иван Георгиев на 30.01.20 01:51.

Как тренираш?
Храна?

31.01.20
11:53

Щом нито качваш, нито сваляш на 2500, то това са калориите, които са ти нужни за поддържане на тегло, имайки и предвид по-високата ти физическа активност.
След като се определяш като скини фет, то не е зле да се опиташ за известен период от време да си на по-ниски калории (минус 300-400 от сегашните), за да видиш дали ще се харесваш повече, а в последствие да качиш някой друг килограм мускул, покрай фитнеса.

Следиш си калориите, което е добре. Ако и храната ти е ОК, то не виждам от какво може да се притесняваш. Просто влизаш в по-осезаем дефицит или излишък, за да постигнеш желаното.

казано от Светослав Захариев на 31.01.20, 09:22:

Как тренираш?
Храна?

Rope jumping every morning - 10min

MONDAY-wrestling - crunches,seated crunches, side lateral jumps

TUESDAY
dips x pull ups - 4 x max bw 1 min and 30
Incline bench - 4 x 52.5- 8-15reps , 1,30sec rest
Rows - 4x62.5 - 10-15reps, 1 min and 30 sec rest
Lateral raises - 10kg- 10-15reps, 1 min rest
Spider curls x push ups diamond -
12.5, bw + 2kg - 8-12reps 1.30 min rest
Farmer walk - 2x 32kg 2 min rest

Wednesday -  wrestling                   Leg raises - 3 sets of 20 reps - 45sec   Jump squat- 3 sets 20 reps- 45sec

Thursday
Overhead slam - 3 sets of 20 reps - 45sec
Power clean - 45kg- 6-10reps - 1 min 4sets
Kettlebell swing - 20kg- max rep - 45sec 3 sets
Push ups x pull ups - failure - 1min,5sets
Close grip bench x seated curls - 1 min rest - 42.5 , 26kg
Weighted kickboxing- 4 sets of 2 min

Friday - wrestling
Plank - 4sets of 1min and 30
Jump squat - 3 sets of 20 reps - 1 min

Sunday -
Deadlift - 3x5 - 2 min rest 130kg
Bench - 3x3 - 2 min rest - 80kg
Rows- 3x5 - 2 min rest - 87.5kg
Ohp - 3x5 - 2 min rest 40kg
Biceps curls x skull crusher - 6-8reps
29kg,32kg
Farmer carry - 2x max

Това е цялата програма която следвам,храната сутрин ходя на една закусвалня и ям най-често пилешко с ориз,след което ям една пица или задушени картофи/зелена салата с риба или протеин след това преди трен хапвам един банан,след трен пия протеин,банан ям и 80гр бадеми , след това ям някаква паста със телешко месо за вечеря.

21.02.20
11:51

..

Мнението беше редактирано от Христо на 21.02.20 11:56.

21.02.20
11:55

казано от Христо Атанасов на 21.02.20, 11:51:

казано от Иван Георгиев на 30.01.20, 01:47:

Здравейте,на 15 години съм и тренирам карате 7 години и по спрях за една година защото правех фитнес само и качих 20 килограма от 50 на 70, но обаче и мазнини качих. Стоя на тези 70 килограма вече повече от 5 месеца и не мога да кача нито да сваля нито килограм. Силата в залата ми ръсте мнохо бавно но ръсте все пак. И както казах силата ми ръсте но килограмите и външния вид не се променят. Започнах да тренирам борба преди 4 месеца и смесвам борбата със фитнеса. Тренирам борба 3 пъти седмично и 3 пъти ходя на фитнес. Тренирпвките които правя във фитнеса са за цялото тяло като в едната права хипертрофия,в другата взрив издръжливост а на последната сила. Във всяка тренировка почти гледам да включвам и калистеника. Диета горе-долу следя. Но искам да попитам защо килограмите ми не мърдат и външния вид не се променя. Ръцете  и като цяло горната част на тялото ми е по-малка от долната. Доста съм омазнен но не мога да сваля и килограм мазнини дори и от интезивните тренировки. И мускул не мога да покача. Нищо че ям над 2500 калории. Въпросът ми е - защо се получава това? И дали възстановяването не ми е зле след тези тренировки 6 пъти седмично?
Бих се определил като скини фет.
Също бих искал да питам възможно ли е да направя рекомпозиция и ако да,как?

Здравей Ванка,

на тази възраст не се изненадвай, тялото расте във всички посоки :-). 20 килограма и 20 сантиметра са съвсем реално в днешно време за тинейджър. 

Моите наблюдения и опит са, че борбата е един от най енергоемките спортове, естественно ако тренираш а не се излежаваш на тепиха :-) през по-голямата част от времето.
Борбата е контактен спорт- и изисква качества като сила , бързина , ловкост , издръжливост , експлозивност . Погледни тялото на професионалните борци , то е здраво и плътно но без огромни мускули в резултат от развитието на тези качества. В човешкото тяло има около 600 мускула. От тези 600 мускула ние виждаме само една част от тях, останалите са малки или в дълбочина.
Често когато тренираме , гледайки се в огледалото ние се фокусираме върху гърди , бицепс .. като забравяме или не знаем за онези малки невидими мускули които са част от мускулатурата на човека.
Ще ти дам пример стисни си ръката в юмрук със всичката сила която имаш за 10 секунди и почувствай кои мускули се напрягат. Не са само предмишниците нали :-) всички помагат от най малките невидими до най големите видими. 
С написаното дотук искам да кажа че тялото трябва да се развива комплексно а борбата е един от тези спортове. Всички мускули са важни и видимите от които ние се впечатляваме и тези които ние не виждаме но на които дължим да не кажа половината от нашите физически възможности.     

Едина от причините, претренирането която описваш явно има защо и съсвсем основателно . Възстановяваш ли добре ? Чувстваш ли се отпочинал преди тренировка, ако не то дай си повече време за почивка ? 
Ако не можеш да разбереш дали претренираш, просто спри за няколко дена 5, 7, 10 . Няма страшно когато се върнеш тепиха ще те чака с нетърпение .. 

Една особенност. Ако се състезаваш понякога се налага да влизаш в категория, да сваляш килограми, което е доста стресираща ситуация за тинейджър, който расте във всички посоки :-). Правехме го по най простия начин , ограничаваш храната и започваш да тичаш , крос имам в предвид че даже и водата за пиене беше ограничена .
Когато тренирах борба, бягането беше едно от нещата които задължително правехме. Аз продължавам да го правя ! Само да ти кажа, че загрявката около тепиха за 5 минути не е бягане ;-).
Другото, което правехме веднага след тренировката по борба беше кръгова тренировка. Сега му викат “Табата” !? Тя представляваше следното.  В крайщата на тепиха имаше щанга, пудовка , лост за набиране . Целта беша да направиш 4 - 5 кръга от упражнения с тези уреди + лицеви опори без почивка до откат. Понякога на треньора му идваха и други идеи ;-). Чесно да ти кажа на следващия ден не ми се влизаше в залата .. 

Трябваше ми време да намеря значението на думата “рекомпозиция” но човек се учи ..
Аз бих включил, една две тренировки през седмицата като крос-задължително, спринт, кофички, лицеви, набирания и коремни преси. Виждам, че си запознат с калистениката ... използвай я .

Не се притеснявай от тези 20 килограма отгоре, които си качил за година по-голямата част са мазнина необходима за “рекомпозицията” ти :-) .

Сега да не се откажеш от борбата, както от каратето :-) 
Желая ти здраве и успех!

И както, беше казал един виден наш борец “Храната прави борбата, ....!” .

RR

21.02.20
12:02

Да дам и аз свойте 20 стотинки по темата)).....Скоро ще влезеш в пубертета, хормоните ти ще се развихрят, те ще отключат идеалната възможност за да постигнеш всичко, даже отвъд твойте представи, но има само едно условие и то е да не спираш да тренираш. А що се касае претринирането, то е свързано с падането на силата, умората, която не можеш да контролираш и голяма раздразнителност, вследствие на изтощаването на нервната система. Но ти си качваш и сила, пишеш за това и не си “убит” от тренировките виждам, иначе щеше да го напишеш.....така, че не се притеснявай и продължавай напред! Успех!

21.02.20
12:47

Ридик....какво скоро ще влезе,той си е в пубертета та дрънка.

RR

21.02.20
14:02

казано от nervak на 21.02.20, 12:47:

Ридик....какво скоро ще влезе,той си е в пубертета та дрънка.

за момичетата, да, но за момчетата))) - не

21.02.20
17:15

Надявай се.

21.02.20
19:29

Голяма част от момичетата влизат в пубертета още от 3-4 клас, при момчетата с година-две закъснение.
ПП: зимите не са това, което бяха. Пубертетът също.

RR

21.02.20
19:33

казано от Muddy Waters на 21.02.20, 19:29:

Голяма част от момичетата влизат в пубертета още от 3-4 клас, при момчетата с година-две закъснение.

еми без общи приказки, обясни, какво е пубертет, да видим ;)...не го бъркай със съзряването, ако знаеш какво е)

21.02.20
19:44

Какво съзряване? Емоционално, психично, полово, физиологично, интелектуално и тн... апропо всичко това е част от пубертета.

21.02.20
20:30

казано от Rldik Ridik на 21.02.20, 19:33:

еми без общи приказки, обясни, какво е пубертет, да видим ;)...не го бъркай със съзряването, ако знаеш какво е)

Абе човек,още 99г година докато преподавах физика, математика,информатика, осмите класове ми бяха най-трудните.... вероятно щото съм бъркал пубертета със съзряването.
Сега сме 2020,ако си обърнал внимание,та нещата са вече 2-3 години по-рано.
След още 20 , вероятно вече 8-10 годишни ще са в пубертета.

RR

21.02.20
20:31

казано от Muddy Waters на 21.02.20, 19:44:

Какво съзряване? Емоционално, психично, полово, физиологично, интелектуално и тн... апропо всичко това е част от пубертета.

значи, искаш да кажеш, че видимо пубертета протича при третокласниците))), ами, не се забелязва по лицата им, например ;)...нали, външни белези, не само вътрешни, които не можем да видим

RR

21.02.20
20:31

казано от nervak на 21.02.20, 20:30:

Абе човек,още 99г година докато преподавах физика, математика,информатика, осмите класове ми бяха най-трудните.... вероятно щото съм бъркал пубертета със съзряването.

пффф)))

21.02.20
20:57

казано от Rldik Ridik на 21.02.20, 20:31:

казано от nervak на 21.02.20, 20:30:

и
пффф)))

Ти ,какви наблюдения имаш над повече от 1-2 младежи,за повече от 2-3 години?
Или ще цитираш руски книжки от 50те?

RR

22.02.20
07:00

При момичетата този период започва между 9 и 14 годишна възраст, а при момчетата между 10 и 17 години. Има ранен, кънен и закъснял пубертет. Пубертетът продължава от 2 до 4 години.
Това е;)
Момчето е на 15 и точно се намира в такова време. Щом няма от няколко години сериозни промени по физическото състояние и външният вид, значи, че това скоро предстои. Ще има рязка промяна и той ще трябва да яхне вълната, ако се постарае. Не става въпрос само за окосмяването тестесите и пишката при пубертета ;)

22.02.20
08:22

казано от Rldik Ridik на 22.02.20, 07:00:

При момичетата този период започва между 9 и 14 годишна възраст, а при момчетата между 10 и 17

Момиче на 9 обикновено в кой клас е???

22.02.20
08:35

Приятели :-) оспамихте темата ...

22.02.20
09:02

казано от Христо Атанасов на 22.02.20, 08:35:

С пенсии все така става)))
Натискай многоставните движения-набирания,кофи,лицеви опори раменна преса,клек,тяга,обръщания,лег с лост и дъмбели,не забравяй да тормозиш пояса с планкове,повдигане на крака и тн. и нещата ще се случат!
Забрави сгъванията за бицепс и трицепс по 100 серии .

22.02.20
09:20

казано от nervak на 22.02.20, 09:02:

казано от Христо Атанасов на 22.02.20, 08:35:

С пенсии все така става)))
Натискай многоставните движения-набирания,кофи,лицеви опори раменна преса,клек,тяга,обръщания,лег с лост и дъмбели,не забравяй да тормозиш пояса с планкове,повдигане на крака и тн. и нещата ще се случат!
Забрави сгъванията за бицепс и трицепс по 100 серии .

Здравей,

момчето беше направило питане преди 20-тина дена, че даже две! Ако ти искаше да му отговориш и да му дадеш съвет, можеше да го направиш нали !? И още можеш :-)

Все още не съм пенсионер и продължавам да спортувам активно :-). Пожелавам ти когато достигнеш тази възраст да бъдеш активен спортист :-)
От поста ти нищо не разбрах .. аз тренирам бицепса и трицепса само че не фокусирам върху тях ! Конкретно бицепса тренирам на шведска стена а трицепса на успоредка, пейка или лицеви ! Мога да ти дам повече информация ако те интересува .

Поздрави !
А сега ме извини отивам да направя малко многоставни упражнеия за пенсионери ;-)

22.02.20
10:24

За пенсиите визирах мен и екшън артиста,инак на момчето съм отговорил с многоставните упражнения.
За бицепс на 46г. ми е късно да сгъвам не само на шведска...ми и каквато и да е друга стена.

23.02.20
08:08

казано от nervak на 22.02.20, 10:24:

За пенсиите визирах мен и екшън артиста,инак на момчето съм отговорил с многоставните упражнения.
За бицепс на 46г. ми е късно да сгъвам не само на шведска...ми и каквато и да е друга стена.

Здравей

извини ме помислих , че коментара е към мен :-). Винаги имам с какво да изненадам младежите ...

Поздрави !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1