Дискова херния

Прескочи до:
Barberian

10.03.20
22:48

Всички ок ли са да докладвам мненията извън темата и да останат само мненията свързани с дискова херния? Мисля, че се написаха доста полезни неща, а и за в бъдеще ще има и други които ще се интересуват. Ако всички които участваха са ок с предложението да сложат по един лайк :)

Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 22:48.

12.03.20
14:22

казано от Деян на 10.03.20, 22:40:

Моите тренировки са почти винаги на поне 80-90% от максовете ми на базовите упражнения, плюс обем, плюс честота.

Много си знаеш максовете ти, не че са някакви кой знае какви, ама и тях даже не си хващал като хората.

казано от Деян на 10.03.20, 22:40:

Пък последния месец съм имал и по 5-6 поредни по няколко пъти.

Пък аз в последните два месеца и половина имам един почивен ден и пак не е кой зна е какво.

казано от Деян на 10.03.20, 22:40:

Това, че не боравя с големи тежести според вашите разбирания, както и че не съм прогресирал осезаемо в тежестите не значи, че не полагам усилия.

Точно това означава.

казано от Деян на 10.03.20, 22:40:

Единственото не направено е да оправя храненето, за да имам резултат относно мазнините и личното тегло.


Кажи честно :D

казано от Деян на 10.03.20, 22:40:

Всъщност гледайте себе си и повече не се занимавайте с мен, да ми казвате колко нищо не тренирам. Тичайте си там, скачайте на въже и др. неща, които ви харесват.

Всъщност точно това правим и само се хабим като ти говорим.

Деян

12.03.20
15:11

Абе те, Джеймс, бая хора тук, включая и по-млади и по на редичко, и с по-лекичко и с по-малък обем тренират от мен, пък не им казвате, че нищо не дИгат. Сигурно щото си трайкат, вписват си само общо взето в техните дневници, като не дават акъли и не философстват по чуждите дневници и теми, и не претендират това онова като мен :-)))))) Така де, ама какво да направя като съм кОлторис от старата школа. Та решението е и аз така да процедирам от тук натам-ще си пиша само в моя си дневник, като описвам /ако продължа да описвам въобще/ кратко точно и ясно какво съм правил и толкоз.
Тамън няма да има нужда да се включвате, защото колкото и да не искате, явно понякога не се сдържате да ме сложите на място ;-)
Бербериън, ко стана, бре, нали щяха да трият.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.03.20 15:12.

Bart Simpson

12.03.20
15:20

Стига, ве Дидо, сакън не спирай, ти си колорит отвсекъде.
Дори и аз през годините не съм провокирал толкова спам, колйото ти съо/умяваш.
А пък за тва, че Сашо не сечал навсякъде, аз не знам някой тук на който да не е сипал, когИ е трЕбвало.

Деян

12.03.20
15:21

Аз на Бат Сашо не се сърдя на критиките, не го възприемам като да ми е “сипал”. Просто понякога не съм съласен с него :-))))))))

ПС....как спам бе, включвам се винаги по теми за тренировки, хранене, та така, та иначе. Още малко ми трябва и започвам да преподавам......пари няма да взимам, ама ей така докато аз тренирам ще давам схеми и методики на който желае в залата. Било за сила, хипертрофия, в комбинация, кондициониране, силова подготовка за спортисти, подрастващи и др. Обемът от знаене и можене вече е много голям - много научих тук, а и не само ;-) То и без това тея инструктори по залите доста от тях хептен са зле, та повече ще научат от мен младежите;-) Нали вече упоменах-един ме пита, дали не съм бил инструктор. Явно малко им трябва да повярват и да им увиснат мандибулите, като започна да давам акъли ;-) .......за който нищо не е в час де.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.03.20 15:30.

12.03.20
16:21

Бате Дидо, ти да не си държавен служител? :D Много говориш, нищо не казваш, спориш до дупка :D

п.п без лоши чувства, всички се движим в една посока - да станем по-добри от вчера :)

Деян

12.03.20
16:24

казано от Боян на 12.03.20, 16:21:

Бате Дидо, ти да не си държавен служител? :D Много говориш, нищо не казваш, спориш до дупка :D

п.п без лоши чувства, всички се движим в една посока - да станем по-добри от вчера :)

Не не съм, ама и такъв съм бил. И говоря когато трябва и което ми е работа :-))))
Батко ти Дидко е печелил знакови дела, решенията по които касаят ......абе около 2 млн. човека в някои случаи ;-) Без да преувеличавам.
Та говоренето тук е антипод на говоренето в работата ми. Но аз съм си такъв.

12.03.20
16:27

Ами Деянски, това не го разбирам, защо все се сравняваш с някой ? Ти не си на 20 години че да се сравняваш. Гледаш си твоята кошница и тренираш, каквото и да значи това.

Деян

12.03.20
16:35

казано от kaloyan на 12.03.20, 16:27:

Ами Деянски, това не го разбирам, защо все се сравняваш с някой ? Ти не си на 20 години че да се сравняваш. Гледаш си твоята кошница и тренираш, каквото и да значи това.

Е да де, ама ти вчера ми казваш, че съм тренирал колкото да се оправдая. А това не е така. Не може ли просто посещенията ми в залата да се възприемат като редовна физическа активност. Задължително ли е, непременно да трябва да стигна някакви нива на тежест в движенията, за да се каже, че тренирам. Ок, според възприятията тук не тренирам. Ходя в зала и правя упражнения с утежнение, много от които базови, за да имам някаква активност с тежести и да имам някакъв мускулен тонус. Така добре ли е :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 12.03.20 16:35.

12.03.20
16:46

Написах го нарочно за да обърнеш внимание на другите неща :) Бъди здрав и някой път да се видим да изпием по нещо, да видиш кво е тва пиене :) макар че ми се струва там си силен.

Barberian

12.03.20
16:51

Дидо тази тема не е моя. Затова попитах дали всиоки са съгласни да се зачисти. Аз не мога да докладвам мнения на други хора. Отделно на това вече мненията станаха много и трява да описвам номерацията, а ме мързи :)
След 23 то мнение темата се размива. Ако админите преценят да почистят :)

12.03.20
16:52

Ама какво се връзваш бе Дидо. Ше кажеш че тука само някви олимпийци и атлети и си подписал договор с кръв и си си продал душата и си длъжен някому за да се докоснеш до световните щанги. А то всички сме тука за лаф-мохабеда и да разпуснем. Е, и да научим нещо, доколкото можем.

Аз не знам да има някой профи спортист тук, че да се взема насериозно. Или някой да иска да става профи спортист. Всички сме ентусиасти и малко или много тренираме за кеф и за хоби.

А че теб най-много те бъзикат, според мен е комбинация от няколко неща. Едното е че някой път си ги пляскаш без много да мислиш, другото е че се надъхваш и изживяваш като културист, и третото е че се засягаш и се разправяш. Разбира се че ти си по-интересен за зевзеците или маанаджиите от някой дето си припомпва тихичко и мирничко и му е през пещеристите тела.

12.03.20
17:30

Това за дисковата херния...
По мои си лични наблюдения съм забелязал, че някак хората, които изобщо не са барвали щанга, не са мъкнали тежко, не са спортували, не са имали физическа активност се оплакват повече от болки в кръста, коленете и тн.
Също така хората които познавам с дискови хернии, изобщо никога през живота си не са вдигали тежести/щанги, не са стъпвали във фитнес зали и не са имали “спортни травми”.
Имам чувството, че някак бивши спортисти с няколко травми в миналото си (и с хернии и прочие) се справят много по-добре, отколкото да речем някой който цял живот е бил зад бюро и го боли кръста.
Някак хората със спортна/ физическа култура, като им открият херния, започват да правят упражнения, докато хора, които цял живот са лежали се “лекуват” с лежане и хапчета.
От човек до човек, от херния до херния има разлика, ама ще дам пример с чичо си.
Човека е на около 65 години. Цял живот миньор, хамалин, багерист и не знам си какъв е бил. Цял живот тежки физически труд и мъкнене, но и с дискова херния.
Пенсионира се рано и да не се залежи, веднага започна със спорта. Фитнес, пудовки, упражнения със собствено тегло, планкове, лицеви, някои упражнения от йогата, от няколко години и на бокс започна да ходи.
Преди година трябваше да му помагам да мъкнем едни газови бутилки.
Забелязах го- подготвя се, поема въздух, изправя кръста, стяга корема и задника и поема тежеста.
Развързва му се обувката, кляка като за напади и се завързва.
Всичките му движения бяха правилни и стриктни, този човек има физическа култура и мускулен тонус.

Деян

12.03.20
17:34

Калоян, не съм някакъв як пияч. Мога с хубаво мезе и обилна храна да обърна едно шише от 700 мл. за 4-5 часа без да залитам и да връщам. На сутринта все едно не съм пил.
Но ок, дано да се видим и пием по едно. Хайде най-много две 😎

Димо, то не толкова бъзик, а “вливане” на акъл. Щото нали аз си знам моето......как бъзик с мене, бе. Но да става лафа. А и не си го търся, казвам си мнението.
И да, изживявам се като бодибилдър, който не може да оправи храната, алкохола, цигарите и т.н. 😃

12.03.20
17:37

казано от Деян на 12.03.20, 17:34:

И да, изживявам се като бодибилдър, който не може да оправи храната, алкохола, цигарите и т.н. 😃

Че то на билдърите единствените впечатляващи постижения са в храненето, ако това не можеш какъв билдър си :)

12.03.20
18:01

казано от Любомир на 12.03.20, 17:37:

казано от Деян на 12.03.20, 17:34:

И да, изживявам се като бодибилдър, който не може да оправи храната, алкохола, цигарите и т.н. 😃

Че то на билдърите единствените впечатляващи постижения са в храненето, ако това не можеш какъв билдър си :)

И в плочките :)) които ние за поредна година ще гледаме на снимки. Измежду впрочем аз със сигурност ще съм на плочки, сега с този пост, килограмите си отиват надолу. Дано поне някой мускул остане, въпреки че тренирам, да не изглеждам като сомалийче накрая :)

12.03.20
18:08

Това винаги ме е поразявало как хората с постна храна отслабват. Ума ми не може да го проумее. Аз ако трябва да се наям с постно, трябва да изям света...

Качи една снимка на плочките като ги направиш, поне на картинка да погледаме :D

Деян

12.03.20
18:32

казано от Димо на 12.03.20, 18:08:

Това винаги ме е поразявало как хората с постна храна отслабват.

Е как, нали ти си от основните поддръжници на това, че всичко е до калории. Без значение от какво идват, ако говорим общо за сваляне на кила. А колко се чувстваш сит е отделен въпрос.
Аз също съм на това мнение де.

12.03.20
18:44

Точно така е, калориите са най-важните, но хората казват че отслабват като постят, не казват: по време на постите ще изключа животинските продукти и ще намаля количеството на приетите калории. Което ме навежда на мисълта че и преди постите и по време на постите си ядат колкото им се яде, просто единия път с включена животинска храна, в другия с изключена. И понеже знам колко обичам постни манджи и колко ми е трудно да се наям с тях, и че като ям постно мога да погълна огромни количества калории без да се почувствам сит, се чудя как хората го правят.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1