09.03.20
20:24
Явно имам (силно вероятно) дискова херния на л5-с1
Докторката ми препръча някъв колан на 130 лв подобен на този
https://thuasne-store.co.uk/product/lombacross-activity-lumbar-belt/
Моля препоръчайте нещо доказано на по ниска цена, доста висока ми се струва. Пия и хапчета , болката е зла при ходене , а само при лежане се търпи. Други съвети също може би биха били от полза. Забраниха всякакви упражения , разтягане , спорт. 10 дена не минава, явно имаше някво прищипване на нерв, който освободиха но другата болка остана по крака надолу. От мъртва тяга стана, не е за 1 път , но за 1ви път така зле и не минава.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим09.03.20
21:24
1. Ти не можеш да ходиш, а 130лв ти се струват много?
2. Споменал си че и преди си имал болки в следствие на тяга? Анализирал ли си в следствие на какво при изпълнението?
при мен в такива ситуации е основен помощник е почивката, масажи и висене с главата надолу чрез куки. Спортен терапефт преглеждал ли те е ?
Мнението беше редактирано от Тодор Пенев на 09.03.20 21:27.
09.03.20
23:33
казано от Evgeni Nikolov на 09.03.20, 20:24:
Явно имам (силно вероятно) дискова херния на л5-с1
Докторката ми препръча някъв колан на 130 лв подобен на този
https://thuasne-store.co.uk/product/lombacross-activity-lumbar-belt/Моля препоръчайте нещо доказано на по ниска цена, доста висока ми се струва. Пия и хапчета , болката е зла при ходене , а само при лежане се търпи. Други съвети също може би биха били от полза. Забраниха всякакви упражения , разтягане , спорт. 10 дена не минава, явно имаше някво прищипване на нерв, който освободиха но другата болка остана по крака надолу. От мъртва тяга стана, не е за 1 път , но за 1ви път така зле и не минава.
Предполагам докторът ти, те е сложил да легнеш, повдигнал крака който те боли и те е накарал да наведеш главата или някой от стандартните тестове за дискова херния. “Силно вероятно” не е диагноза. Първото което трябва да си направиш е ЯМР и да видиш имаш ли, нямаш ли и ако имаш, каква е и къде е. След като доктора ти е забранил всичко, поне каза ли ти какъв е плана? Лошо няма да починеш малко ако болката е голяма, ако това е част от някаква стратегия. Примерно, чакаш направление за ЯМР. Коланът може и да ти облекчи болката в началото, като те обездвижи, но ще ти отслаби мускулатурата още повече и в дългосрочен план по- скоро ще ти навреди. Херния не се лекува с лежане и обездвижване. Сам си се убедил, че така не минава :) Колан се ползва при много тежки случаи и веднага след като болката намалее се препоръчва пациента да започне да се движи и леки упражнения. Спасението ти е добър физиотерапефт, но той ще иска да знае диагнозата ти. След като знае каква и къде ти е хернията, ще може да ти даде упражнения и план на действие.
Успех!
09.03.20
23:49
Най-тъпото е, че е станало от основно упражнение /ако наистина е така, както се описва, а не от нещо друго /, което е правено с цел, за да се извлекат съответните ползи. Явно малко да кривнеш във формата, което е супер вероятно все някога да се случи, ако не и често при много от трениращите и уж с опит, води до подобно развитие. И като туриш чертата, си “по-як”, ама и с контузии, които ти еб..ат мамата на ежедневието и живота. А някакви хърби, които нищо не тренират, си джиткат и са си ок от всякъде.
Горното да не прозвучи като: не правете тяга. Просто факт.
казано от nervak на 09.03.20, 22:32:
Погледни моя дневник....
И моя, и моя.
Този колан ми изглежда безумна инвестиция за млад и активен човек. В периода на почивка и лечение всеки ластичен от пет лева ще свърши работа. Аз имам един уж магнитен от камилска вълна - 20-тина лева. Има ефект, но според мен е най-вече затоплянето заради триенето на вълната в кожата. Той няма поддържаща и стягаща роля, ластичният, който ти препоръчвам има и го има във всяка аптека.
Като за начало изпълни преоръките за почивка. Ако болката по крака не отшумява препоръчвам акопресура на ходилото - много ефикасно при ишиас. След като постигнеш състояние без болка започваш целенасочени упражнения за заздравяване и баланс на ядрото - има безброй клипчета с пилатес и йога тренировки ориентирани към хора с проблеми в долната част на гръбнака. Ако си малко по-тЕрикат може да отидеш и в някоя от модрените клиники да ти ги покажат тия упражнения срещу стотина лева на ходене.
В общо линии от дискова херния не се умира, така че ще си живееш с нея, а това значи да си адаптираш живота и най-вече аткивносите. Това обаче, след като отидеш на ЯМР и получиш точна диагноза. Напълно е възможно да е само прищипване, което да рецидивира, все още да е само дископатия и т.н. Успокоително е, че ако е дискова херния, с годините болката ще намалява - просто ставната течност намалява и притискането отслабва.
Ако наистина имаш дискова херния, може да прочетеш за ефекта на ензимите. Пробвах скоро и не мога да кажа, че няма ефект.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 10.03.20 06:35.
10.03.20
07:41
казано от Деян на 09.03.20, 23:49:
Най-тъпото е, че е станало от основно упражнение /ако наистина е така, както се описва, а не от нещо друго /, което е правено с цел, за да се извлекат съответните ползи. Явно малко да кривнеш във формата, което е супер вероятно все някога да се случи, ако не и често при много от трениращите и уж с опит, води до подобно развитие. И като туриш чертата, си “по-як”, ама и с контузии, които ти еб..ат мамата на ежедневието и живота. А някакви хърби, които нищо не тренират, си джиткат и са си ок от всякъде.
Дидо това е много голяма заблуда на много хора. Мога да те запозная с поне 20 мои колежки- жени с хернии, които никога не са стъпвали в зала. Хернията можеш да я отключиш и със сгъване за бицепс. Естествено всеки трениращ като получи херния веднага обвинява тягата, а от какво я получиха колежките ми които не тренират нищо?
Когато отидох за първи път на преглед, джипито ми ме прати на физиотерапефт. Аз му споделих, че имам болки и съм намалил тягата с 50% защото ме е страх. Той ми каза да не спирам да бъда активен и да си върна нормалните килограми на тягата. Аз тогава нямах грам опит с този проблем и така се ядосах, че написах оплакване. Оплаках се, че докторът ми е неглижирал проблема и едва ли не ми е претупал прегледа като ми препоръчва тяга 😮 Дадоха ми час за главният физиотерапефт на болницата и понеже се бях оплакал той записваше прегледа със специално устройство закачено за компютъра му. Той ми потвърди същото, но ме изпрати при треньора на болницата. Там във специално изграден фитнес ме питаха как тренирам и ми прегледаха всички упражнения. След като видяха, че нямам проблем с техниката ми казаха да не спирам да тренирам и да бъда активен.
Както беше писал Сашо веднъж. ” Има хора цял живот вдигат криво и нямат проблеми или други всичко им е наред но имат ” Цитатът е по памет.
Много могат да са причините за херния, особено когато си в рисковата възраст и дисковете ти са по- податливи. Много е писано по тази тема.
Ако питаш мен най- лошо е ако човек тренира от дъжд на вятър особенно ако ядрото е слабо. Отиде кривне малко и бам... Ако сега започвам да тренирам със сегашния си акъл първо ще си направя ядрото много здраво преди всякакви други напъни и ще гледам то винаги да върви с поне една идея по- здраво от останалите ми мускули.
П.п. Според това което съм чел, хернията винаги е в следствие на други фактори, а някакво събитие просто я отключва. Част от факторите са: Лош начин на живот, наднормено тегло, стоене дълго прав (учители, фриьори и други), стоене дълго седнал (всички офис служители) тежък физически труд. На всички тези хора здраво ядро и мускулатура като цяло много би им помогнала и предпазила.
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 09:40.
Кво разбираш под здраво ядро,та постоянно го повтаряш?
Всяка трен го тренирам,планк с 60-80 кг ,ренегатско с по 45кг на ръка,пуловър преси под наклон с 30кг и още куп други упр-силно ли е ,слабо ли е?Но пак съм качествено счупен...
10.03.20
08:24
Защото “ядрото” не е това, за което си мисли той. Кръста и долните прежлини ги поддържат съвсем други мускули, които с право могат да се наричат ядро и в дневника ми съм ги постнал, като клипове. Кръста много го поддържа седалищният мускул, който тук никой, освен жените, не тренира)))) и мен, може би...
10.03.20
08:33
казано от nervak на 10.03.20, 08:21:
Всяка трен го тренирам,планк с 60-80 кг ,ренегатско с по 45кг на ръка,пуловър преси под наклон с 30кг и още куп други упр-силно ли е ,слабо ли е?Но пак съм качествено счупен...
По- скоро въпросът е, как ще се чувстваш ако не правиш тези упражнения :) защото сега мускулатурата ти е здрава и крепи прешлените ти. Вторият въпрос е, достатъчно ли е здрава за да гониш да клякаш с 200 на лично тегло 85 и има ли нужда от това. Там вече филмът е друг и ти си преценяш.
10.03.20
08:36
казано от Rldik Ridik на 10.03.20, 08:24:
Защото “ядрото” не е това, за което си мисли той. Кръста и долните прежлини ги поддържат съвсем други мускули, които с право могат да се наричат ядро и в дневника ми съм ги постнал, като клипове. Кръста много го поддържа седалищният мускул, който тук никой, освен жените, не тренира)))) и мен, може би...
Аз не напразно гоня прогресии на железен мост където участват всички гръбначни мускули. Затова пиша, ядро и мускулатура като цяло :) Не съм доктор нито треньор може би не се изразявам много точно :)
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 08:47.
10.03.20
10:05
казано от Barberian на 10.03.20, 07:41:
Дидо това е много голяма заблуда на много хора. Мога да те запозная с поне 20 мои колежки- жени с хернии, които никога не са стъпвали в зала. Хернията можеш да я отключиш и със сгъване за бицепс. Естествено всеки трениращ като получи херния веднага обвинява тягата, а от какво я получиха колежките ми които не тренират нищо? ............
Знам, бре. Ясно е също така, че при хора с проблеми помага. Исках да кажа, че уж човек тръгнал да става як и да извлече ползи, а то накрая се получило обратното. Явно някои хора просто са по-податливи на контузии от други.
10.03.20
10:13
казано от Деян на 10.03.20, 10:05:
казано от Barberian на 10.03.20, 07:41:
Дидо това е много голяма заблуда на много хора. Мога да те запозная с поне 20 мои колежки- жени с хернии, които никога не са стъпвали в зала. Хернията можеш да я отключиш и със сгъване за бицепс. Естествено всеки трениращ като получи херния веднага обвинява тягата, а от какво я получиха колежките ми които не тренират нищо? ............
Явно някои хора просто са по-податливи на контузии от други.
Да. Но, всъщност тази податливост пак може да идва от начина на живот, хранене, възраст и тн. То е описано доста подробно кое най- много уврежда дисковете. Аз примерно имам леко износване и заобляне на двата прешлена. Това не става от днес за утре. Това се трупа и един ден гърми :) Ела сега да ми видиш стойката след дъжд качулка :) Преди постоянно слагах тежеста на единия крак и стоях така по цял ден. Точно там ми е хернията. Сега понякога по 5 пъти вдигам и свалям клиента със стола, но не позволявам никакво изкривяване от навеждане дори за минути. Сега обяснявам на колегите, но както всички знаем, като не ти е на главата не ти дреме за стойката ти :)
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 10:15.
10.03.20
11:26
казано от nervak на 10.03.20, 08:21:
Твоето е постфактум, а и имаш качеството да напъваш с крива техника.
10.03.20
11:39
казано от Деян на 09.03.20, 23:49:
Тягата е упражнение с елементарна техника. Само че трябва да я знаеш и да я контролираш от-до. Няма каква черта да слагаш, поне 50% от хората имат някакви проблеми с гръбнака без никога да са полагали каквито и да било усилия, за да се случи това. Криво седене на стол ти е достатъчно, стига да е по няколко часа на ден в продължение на години.
Горното да звучи като: ПРАВЕТЕ ТЯГА! Проверен факт.
10.03.20
12:03
А трап-бара дава ли и той някакви осезаеми ползи. Ясно е, че може би е несравнимо с тези от класическата. Изначално е изобертен с цел да може да се “дърпа” при наличие на контузия на самия изобретател, който към този момент не е можел да прави тяга. Ок, но ползите какви са-заздравява ли пак кръста в някаква поне степен и т.н. и т.н. Но като гледам движението, махни къде е центъра на тежеста, като че самото разгъване в кръста някак да е по-малко сравнено с тягата. Може и така да ми се струва, но и напрежението в краката май ми идва по-голямо, т.е. по-близо до клека.
казано от James Hinks на 10.03.20, 11:39:
Няма каква черта да слагаш, поне 50% от хората имат някакви проблеми с гръбнака без никога да са полагали каквито и да било усилия, за да се случи това. Криво седене на стол ти е достатъчно, стига да е по няколко часа на ден в продължение на години.
Четох преди време статия, според която изправянето ни на два крака е станало много скоро в еволюционно отношение и човешкият гръбнак не е пригоден добре за вертикалното натоварване, на което го подлага това (още повече, че заради естествената S-образна форма на гръбнака то не е и изцяло вертикално между никои два прешлена).
10.03.20
12:22
казано от Boby_ на 10.03.20, 12:08:
.... изправянето ни на два крака е станало много скоро в еволюционно отношение и човешкият гръбнак не е пригоден добре за вертикалното натоварване, на което го подлага това ..........
Хайде, отиде и клека ........бъзикам се ;-)
Всъщност на много места съм чел, че ако трябва да се избира между двете движения /т.е. ако трениращият е решил да прави само едното от тях/, масово се препоръчва тягата.
казано от Деян на 10.03.20, 12:03:
А трап-бара дава ли и той някакви осезаеми ползи. Ясно е, че може би е несравнимо с тези от класическата. Изначално е изобертен с цел да може да се “дърпа” при наличие на контузия на самия изобретател, който към този момент не е можел да прави тяга. Ок, но ползите какви са-заздравява ли пак кръста в някаква поне степен и т.н. и т.н. Но като гледам движението, махни къде е центъра на тежеста, като че самото разгъване в кръста някак да е по-малко сравнено с тягата. Може и така да ми се струва, но и напрежението в краката май ми идва по-голямо, т.е. по-близо до клека.
Как махни го центъра на тежестта ?! То точно от там идва разликата с класическата тяга.
Затова с трап-бара удряш повече бедрата и гъза,отколкото задната верига.
Правил ли си истински Хакен клек,където щангата е зад теб ? Ще кажеш,че пак е тяга,но натоварва предните бедра,като нищо друго.
Другото,което каза за навеждането -виж как щангистите правят тяга,а не в залите.
10.03.20
13:11
казано от Деян на 10.03.20, 12:03:
Дава, как да не дава. Клека също дава, хакен клека и той...Въобще всяко движение, при което глуеусите и краката са основните динамисти.
Разгъване в кръста няма никъде, има разгъване в таза.
казано от Димо на 10.03.20, 12:17:
Всъщност точно тази S-образна форма изобщо позволява да ходим изправени.
Да, така е. Но в спецификациите не е предвидено да продължаваш да го правиш след 35-40 годишна възраст. :)
10.03.20
13:24
По-правилно е да се каже, да си обездвижен толкова време.
10.03.20
13:27
казано от Boby_ на 10.03.20, 13:14:
казано от Димо на 10.03.20, 12:17:
Всъщност точно тази S-образна форма изобщо позволява да ходим изправени.
Да, така е. Но в спецификациите не е предвидено да продължаваш да го правиш след 35-40 годишна възраст. :)
Е, нали уж животът на мъжа почвал след 40 ? Ти ни изкара бракувани москвичи 😂 Явно трява да се уточни, че който не е поддържал купето и не е сменял маслото не влиза в това число :)
10.03.20
14:05
Аз от февруари 2000 г. съм кажи речи само на бюро. Каквото бях спортувал приключи някъде около 3 ти, 4 ти курс студент, т.е. 1997-1998 г. Имал съм и движение извън работното ми място, но последните години особено съм си 99% на столчето пред компа. Лятото на 2016 г. малко тръгнах по залите, след това пауза и от лятото 2017 г. та до сега нон стоп.
10.03.20
14:07
Ти въпреки това си обездвижен, факт.
10.03.20
14:11
казано от Деян на 10.03.20, 14:05:
Аз от февруари 2000 г. съм кажи речи само на бюро. Каквото бях спортувал приключи някъде около 3 ти, 4 ти курс студент, т.е. 1997-1998 г. Имал съм и движение извън работното ми място, но последните години особено съм си 99% на столчето пред компа. Лятото на 2016 г. малко тръгнах по залите, след това пауза и от лятото 2017 г. та до сега нон стоп.
То не е голяма драма да си на стол ако стола е удобен за гърба и на максимум два часа ставаш, разхождаш се и правиш разтягания. Добавяйки и редовно движение/спорт имаш голям шанс да се разминеш. Отделно на това както ти бях писал, а и днес Маданеца писа, с възрастта става по- лесно защото дисковете изсъхват и не са толкова желеобразни.
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 14:12.
10.03.20
14:24
казано от James Hinks на 10.03.20, 14:07:
E, не знам до колко съм така - как го прецени това :-) Общо взето не мога да правя разни йога изпълнения и някъде мобилността ми е доста зле.....ама наистина доста. Не помня упоменах ли го в моя дневник, но на едно занимание пробвах клек с лост над глава. Въпреки, че хванах лоста възможно най-широко, едвам направик 1/4 клек без проблем, като вече отивайки на почти полуклек ръцете ми тръгват напред, защото не мога да държа гърба изправен и изпускам лоста. А пък за преден клек абсурд, с празен лост не мога. Т.е. не мога да държа гърба в по-вертикална позиция, та да клякам правилно хай бар и затова вече тръгнах да заучавам и клякам лоу бар, където навеждането е “добре дошло” :-)
Иначе мога да си се качвам до последния етаж, т.е. 8 мия почти на спринт без някакви драми. Не, че е кой знае какво, но за човек с моето тегло и процент мазнини си е ок.
Мнението беше редактирано от Деян на 10.03.20 14:27.
10.03.20
14:35
казано от Деян на 10.03.20, 14:24:
казано от James Hinks на 10.03.20, 14:07:
E, не знам до колко съм така - как го прецени това :-)
Е, колко движение имаш извън залата? Сам казваш, че нямаш. В залата не напъваш нещо, пак сам казваш чики рики, машини, леко, помпене...
Общо взето не мога да правя разни йога изпълнения и някъде мобилността ми е доста зле.....ама наистина доста. Не помня упоменах ли го в моя дневник, но на едно занимание пробвах клек с лост над глава. Въпреки, че хванах лоста възможно най-широко, едвам направик 1/4 клек без проблем, като вече отивайки на почти полуклек ръцете ми тръгват напред, защото не мога да държа гърба изправен и изпускам лоста. А пък за преден клек абсурд, с празен лост не мога. Т.е. не мога да държа гърба в по-вертикална позиция, та да клякам правилно хай бар и затова вече тръгнах да заучавам и клякам лоу бар, където навеждането е “добре дошло” :-)
Тук става въпрос за мобилност и слабост, но да, те са свързани с обездвижването.
Иначе мога да си се качвам до последния етаж, т.е. 8 мия почти на спринт без някакви драми.
То бивало и да не можеш...Направо спирай всичко тогава, пий си, пуши си и си чакай инфаркт, инсулт, което дойде първо :D
Не, че е кой знае какво, но за човек с моето тегло и процент мазнини си е ок.
Падам :D ОК е ако го правиш по 10-15-20 пъти всеки ден, иначе е смешно даже да го споменаваш.
10.03.20
14:40
Ами смешно не смешно, ама имам колеги които са по-слаби, по-млади, обаче се задъхват и измарят когато в работата ксме катерили до офисните помещения при спрял асансьор.
10.03.20
14:51
Всеки има такива колеги, ама това нито е мерило, нито пък е повод да се успокояваш, че има и по-зле, след като ти сам си достатъчно зле.
10.03.20
14:59
казано от Деян на 10.03.20, 14:40:
Ами смешно не смешно, ама имам колеги които са по-слаби, по-млади, обаче се задъхват и измарят когато в работата ксме катерили до офисните помещения при спрял асансьор.
Мой близък бори рак и е с 3 години по млад от мен. Сравнявайки се с него, няма нужда да тренирам, да пазя диета или каквото и да било. Дори днес да умра пак съм на далавера, ама не ми се умира, ако хващаш мисълта ми.
Мнението беше редактирано от Barberian на 10.03.20 15:02.
10.03.20
15:21
казано от James Hinks на 10.03.20, 14:51:
Всеки има такива колеги, ама това нито е мерило, нито пък е повод да се успокояваш, че има и по-зле, след като ти сам си достатъчно зле.
Чак пък достатъчно зле, ама щом ти го казваш. Вашите критерии иначе са си лекинко завишени - профи изкривяване явно:-)
Един път-скоро беше, един пич ме пита в залата, преподавам ли, т.е. дали не съм фитнес инструктор. Самият аз се учудих от къде му хрумна това. А вчера пък в Пулса ме зяпат там разни наборчета или около-вдигат с по 50-60 кг. лежанка, а батко турил 100 кг. /страшна тежест сигурно в техните очи/ видиш ли и прави някакви експлозивни сингли. Отделно с щангетите, накитниците и т.н. Даже и един инструктор, който бримчеше някаква мацка с някакви движения, ми пречеше когато отидох за раменната преса и започна нещо да се извинява......щото нали, викам му да се дръпне, че може щангата да му падне на главата. Застанал ми до стойката.
Мнението беше редактирано от Деян на 10.03.20 15:24.
10.03.20
15:27
казано от Деян на 10.03.20, 15:21:
Чак пък достатъчно зле, ама щом ти го казваш. Вашите критерии иначе са си лекинко завишени - профи изкривяване явно:-)
Един път-скоро беше, един пич ме пита в залата, преподавам ли, т.е. дали не съм фитнес инструктор. Самият аз се учудих от къде му хрумна това. А вчера пък в Пулса ме зяпат там разни наборчета или около-вдигат с по 50-60 кг. лежанка, а батко турил 100 кг. /страшна тежест сигурно в техните очи/ видиш ли и прави някакви експлозивни сингли. Отделно с щангетите, накитниците и т.н. Даже и един инструктор, който бримчеше някаква мацка с някакви движения, ми пречеше когато отидох за раменната преса и започна нещо да се извинява......щото нали, викам му да се дръпне, че може щангата да му падне на главата. Застанал ми до стойката.
няма качествена млажеж, само метросексуални хапчета с временна визия))).....всички нормални са по лостовете, тия дето нямат родителите им пари за зала ;)
10.03.20
15:30
Моите критерии са съвсем занижени, нещо бъркаш. Просто ти си слаб за толкова време(от 2017 ли каза?) редовно трениране. Досега трябваше да имаш 210-220 тяга, 170-180 клек, поне 80-90 раменна, поне 140-150 лег, поне 10-ка набиране с 20 кг, поне 10-ка кофички с 40 кг...Това са занижените критерии при правилно трениране 3 години, на твоята възраст, на твоите ръст и тегло. А и свалени подкожни мазнини под 20-те %.
А ти нито в максималното постижение си някъде там, нито в тежестите за 10 повторения спрямо него, дори и да сложим сериозен % отклонение. Просто те мързи да напънеш, непостоянен си и не искаш да се разделиш с вредните навици.
10.03.20
15:33
Е тва щот не си ходил в силовашки зали :)
Нали знаеш лафа “Ако си най-силния в залата, по-добре смени залата.”
Мен, дето съм е*ати мекицата, в сегашната зала ме гледат като някакъв БОК :D Само дет вода не ми носят кат ме видят :D
10.03.20
15:42
казано от Alexander Krastev на 10.03.20, 15:33:
Един път-скоро беше, един пич ме пита в залата, преподавам ли, т.е. дали не съм фитнес инструктор. Самият аз се учудих от къде му хрумна това. А вчера пък в Пулса ме зяпат там разни наборчета или около-вдигат с по 50-60 кг. лежанка, а батко турил 100 кг. /страшна тежест сигурно в техните очи/ видиш ли и прави някакви експлозивни сингли. Отделно с щангетите, накитниците и т.н. Даже и един инструктор, който бримчеше някаква мацка с някакви движения, ми пречеше когато отидох за раменната преса и започна нещо да се извинява......щото нали, викам му да се дръпне, че може щангата да му падне на главата. Застанал ми до стойката.Е тва щот не си ходил в силовашки зали :)
Нали знаеш лафа “Ако си най-силния в залата, по-добре смени залата.”
Мен, дето съм е*ати мекицата, в сегашната зала ме гледат като някакъв БОК :D Само дет вода не ми носят кат ме видят :D
Аз събирах публика с 40 кила изхвърляне 😂 Никой друг не можеше, а имаше страшно много кандидат кросфитъри в залата.
Имаше табло с рекорди и рекорда за клек беше 160 на 120 кила лично тегло.
10.03.20
15:43
Е, Джеймс, на фона на времето през което посещавам залата - ДА, прав си, резултатите не са добри и напредък почти няма. Ама освен с вчерашното ми “аз”, си се сравнявам и с тези, които виждам около мен в залата. В твоите и вашите очи тук, ок-слаб съм. Но каквото и да ми се каже, на фона на целокупния български 45 + мъж, съм си доволен. Да, има още много какво да се желае и постигне. Хайде пак да не отварям темата, че .............ставам като папагал:-)
Кръстев, аз на живо не съм виждал някой да кляка повече от 160-180 кг. за супер ниски повторения, какво остава да го прави за бройки над 10. И то ти говоря за хора, които са си общо взето с бая яка визия и са около 30 те. Нормално е да ти носят вода :-)
И не, няма да сменя залата, нямам намерение да се чувствам най-слабия там :-)))))))))))))
Темата вярно отиде. Деянски ти не си мерило, понеже трябва да предприемеш няколко базови стъпки, а май още нищо не си направил. Първо си с проблем с кръвното, второ имаш изключителен голям процент подкожни мазнини, трето пиеш, четвърто пушиш. На фона на това + стреса, твоите тренировки са колкото да се оправдаеш че правиш нещо.
10.03.20
22:40
казано от kaloyan на 10.03.20, 22:20:
Темата вярно отиде. Деянски ти ........На фона на това + стреса, твоите тренировки са колкото да се оправдаеш че правиш нещо.
Аз каквото и както да тренирам, пак ще се каже, че нищо не тренирам. Та много не ми дреме вече от мненията тук. Да не кажа ич. Моите тренировки са почти винаги на поне 80-90% от максовете ми на базовите упражнения, плюс обем, плюс честота. Пък последния месец съм имал и по 5-6 поредни по няколко пъти. Това, че не боравя с големи тежести според вашите разбирания, както и че не съм прогресирал осезаемо в тежестите не значи, че не полагам усилия. Не знам какво се очаква да правя, та тук да останете “доволни” 😂 АЗ си се кефя на заниманията, напъвам си, често е, тежко е като за моите възможности, обемите сумарно са ми прилични и т.н. Единственото не направено е да оправя храненето, за да имам резултат относно мазнините и личното тегло.
Всъщност гледайте себе си и повече не се занимавайте с мен, да ми казвате колко нищо не тренирам. Тичайте си там, скачайте на въже и др. неща, които ви харесват.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече