Коронавирус в България

Прескочи до:

Прехвърляме няколко мнения от дневниците. Моля следващите постове по темата да продължат тук.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Минавам само да споделя една статистика за смъртните случаи в световен мащаб. Не знам дали е на 100% вярна, но предполагам, че е достатъчно точна.

Не казвам, че трябва да се подценява ситуацията с вируса, но според мен явно са други мотивите, за да му се предава такава важност...

От началото на годината:
-9хил починали от короната;
-105хил починали от сезонните грипове;
-211хил починали от малария;
-230хил починали при самоубииство;
-181хил починали от пиене на нечиста вода и болести във водата.

Деян

19.03.20
11:06

И аз това се чудя, чета статистика, чета това онова, чета сериозни анализи на съфорумци /положили бая труд да ги правят/ ама никой от водещите политици и лекари от щаба ясно и на висок тон /не само в БГ/ не каза, с какво този вирус е по-различен. По-заразен явно, по-нов и непознат щам и т.н., което на финала ще доведе до много повече жертви. Но не се каза конкретно и натъртено и постоянно да го чуваме. Ето обаче в Италия, над 400 починали само за едно денонощие си е брутална бройка. Или се преувеличава с някаква икономическа цел, или се крие нещо не така безобидно, колкото някои ни убеждават.
Иначе много от нещата си ги взимам от кварталната бакалийка до блока. Преди малко пред Фантастико чакаха едно 30-40 човека.

ПС, гледам Сплаш е казал след мен. Явно дори процента от заболелите и починали да е по-малък сравнено с другите щамове, ако се разболеят много хора, на финала починалите като бройка ще са много повече. Едно е например 5 % от 10 000 000 заразени, друго е 3 % от 1 000 000 000.

Мнението беше редактирано от Деян на 19.03.20 11:12.

19.03.20
11:07

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 10:48:

Не казвам, че трябва да се подценява ситуацията с вируса, но според мен явно са други мотивите, за да му се предава такава важност...

Смъртността към момента не е висока, по ред причини, включително и това че се взимат мерки. Но все пак, сметни сегашната смъртност като % при заболеваемост на 70-80% от населението. Добави факта, че при претоварена здравна и социална система, хората ще започнат да умират и от други неща.

Проблема на вируса е, че е изключително заразен (прикачвам снимка - 9,6 пъти повече болни в последните три дни, сметни сам какво ще се случи след месец или след три, година с това темпо) и за момента не се влияе от лечение. Колкото и неприятно да звучи, аз съм доволен че пандемията е от нещо такова като последствия, а не бубонна чума например.

Мнението беше редактирано от Splash на 19.03.20 11:09.

Момчета, сметките ви не са правилни. Пропускате най-същественото, а то е че сигурно 95% от случаите минават без въобще да има симптоми при хората или те са леки и въобще не се хоспитализират и не влизат в статистиките със заболелите.

Въобще не е правилна сметката, че ще умрат 3-4% от 70-80% от цялотот население, което така или иначе ще се зарази. Ще умрат 3-4% от хората, които са диагностицирани със сериозни симптоми и са хоспитализирани, което е МНОООГО по-малко от вашата сметка.

Даже още нещо отбелязвам от статистиките- 3-4% е общата смъртност, но масово това са хора с други заболявания, прекарали инсулти, инфаркти, астматици и т.н. Смъртността при хората, които нямат други заболявания е под 1%, като пак казвам, че това е 1% от ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ със сериозно състояние, а не от заболелите като цяло….

Ако се вземе Китай за пример, където се смята, че е горе-долу овладяна ситуацията и  се счита, че 70-80% от хората вече са го прекарали, то там има общо около 3200 смъртни случая, при 1,5млрд население… може да сметнете какъв е процента 😊

Ако умираха 3% от 70% от населението, в Китай жертвите щяха да са над 30млн, а не 3-4хил

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 19.03.20 11:32.

Деян

19.03.20
11:38

Аз не ги смятам от цялото население. Искам да кажа /не знам така ли е, но ако е, явно това е риска/, че ако този вирус е много заразен, може да се заразят много повече хора с хронични заболявания и на финала смъртните случаи да са повече като бройка, сравнено с другите щамове. Ако това не е така, защо въобще е всичко това. Причините са или някакви супер задкулисни или наистина има риск, който ни спестяват. Ако е първото обаче, всички държави и държавници ли са толкова тъпи, та да се вържат и вземат такива мерки, ако това ще съсипе или удари здраво икономиките им. Аз лично не го вярвам, още повече, че много държави са на контра и противоположни интереси. Т.е. ако тези от ЕС са си решили нещо като мерки, САЩ също и т.н., за чий тези мерки ще се прилагат от Китай, Иран и др.....абе вече в много голяма част от света. Англия бяха на опаки, ама май започват да признават, че е грешка и там също затягат все повече.

Мнението беше редактирано от Деян на 19.03.20 11:47.

Вирусолозите казват, че за да отмине, трябва поне 70% от населението да го е прекарало, за да има изграден имунитет. Нямало друг начин да се прекъсне. Но пак казвам, че смъртността към момента е 3-4% от диагностицираните и хоспитализирани, а не от обшо заболелите и прекарали грипа.

Според мен, ако в България в момента има 100 човека с диагноза, че имат вируса, реално хората заразени с вируса- със или без симптоми, са няколко хиляди.

19.03.20
12:03

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 11:29:

В Китай се счита, че 70-80% от хората вече са го прекарали

Ако се замислиш, съвсем базово, това е абсолютно невъзможно ...

Прав си, че ситуацията можеше да е в пъти по сериозна, но това не прави сегашната безопасна, по много причини, включително и факта, как сме си изградили социалната система. Мисля, че от теории за конспирация и търсене на скрити мотиви, много практическа полза, няма.

Мнението беше редактирано от Splash на 19.03.20 12:09.

19.03.20
12:28

Да си кажа и аз. Всеки ден умират по 18 000 души от болести свързани с цигарите и по 2-3000 от спин, но никой не спира да пуши или да свършват презервативите по света, свършва тоалетната хартия. Но да кажем че това са неща, които хората малко или много са избрали да правят, нищо че знаят рисковете, затова не е някакъв обществен или морален проблем. Също в секса е намесено удоволствие, а в цигарите и адски много пари. Та едва ли ще спрат и едните и другите, макар че има намаление на смъртните случаи глобално.

Аз също не мисля че в Китай са преболедували 70%, успяли са да го спрат на много по-малък процент. Същото е и в Сингапур и Тайван. Там мерките са драконовски и също и много ефективни. Те имат опит с всички САРС и свински грипове с които се сблъскват от години и най-вече имат дисциплина като общество. Ще видим в Англия с техния подход докъде ще я докарат, някои предвиждат между половин и един милион жертви там в следващите няколко месеца. Как може да се сравни като импакт такава цифра в сърцето на западния свят с едисиколко умрели от глад или банални зарази в третия свят?

И да - умират и от малария и холера и паразити невероятно количество хора, но това става в слаборазвитите държави. От коровид19 умират богати възрастни хора в развитите държави. Разбира се че световната общественост ще е повече заинтересована от това, донякъде и защото самата световна общественост се формира точно от възрастни богати хора в развитите страни.

казано от Splash на 19.03.20, 12:03:

В Китай се счита, че 70-80% от хората вече са го прекарали

Ако се замислиш, съвсем базово, това е абсолютно невъзможно ...

Прав си, че ситуацията можеше да е в пъти по сериозна, но това не прави сегашната безопасна, по много причини, включително и факта, как сме си изградили социалната система. Мисля, че от теории за конспирация и търсене на скрити мотиви, много практическа полза, няма.

Още по-невъзможно е да умрат 3-4% от 70-80% от населението на която и да било държава от този вирус ;)

19.03.20
12:56

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 12:54:

Още по-невъзможно е да умрат 3-4% от 70-80% от населението на която и да било държава от този вирус ;)

Това предстои да се види опитно, за съжаление.
Големи вирусолози станахте, може да отидете доброволци в някоя болница...:D

казано от James Hinks на 19.03.20, 12:56:

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 12:54:

Е то това се вижда вече. Не е нужно да си вирусолог, а просто малко да разсъждава и мисли човек. Вижда се от статистиките къде, колко и какви хора са починали. Италия е 70млн. 3-4% от 70-80% са приблизително 1млн и 800хил човека...
Всеки може да сметне каква е разликата между 3 хиляди, колкото са случаите до момента и 1800 хиляди колкото е 3,5% от 75% от населението

19.03.20
13:21

Смъртните случаи се увеличават специално в Италия. Допреди 10 дни бяха 5 случая, вчера 475. ако се запази кривата, след още 10 дни ще умират по 4750 на ден, ами след 20 дни? И Италия са блокирани от 5 дни, да се надяваме карантината да почне да дава резултати скоро.

19.03.20
13:25

ЕЕЕ Димо с тоя степен ред  ни изпрати всички за около 2 месеца.

19.03.20
13:37

Мисля че си абсолютно прав.

Не защо, всеки се опитва да си интерпретира ситуацията на база собствените знания и достъп до информация. Съответно от там, кой конспирации, кой религия, кой хомеопатия или пък пълна карантина и затваряне в бомбоубежище. Варианти да искаш, ще поживеем и ще видим :)

казано от Димо на 19.03.20, 13:21:

Смъртните случаи се увеличават специално в Италия. Допреди 10 дни бяха 5 случая, вчера 475. ако се запази кривата, след още 10 дни ще умират по 4750 на ден, ами след 20 дни? И Италия са блокирани от 5 дни, да се надяваме карантината да почне да дава резултати скоро.

Това е до определен момент. Ако ставаха така нещата, в Китай щяха да са милиони умрелите хора, а не 3-4 хиляди. Пак казвам, че според мен въобще не се отчита факта колко хора я прекарват тая корона на крак или без каквито и да било симптоми, а се тиражира само и единствено статистиката със серипзните случаи, които са били хоспитализирани. Това страшно мнлго изкривява резултатите и представите на хората.

Иначе аз съм си обикновен строителен инженер и нямам претенции за познания в областта, но мисля че мога да отсявам полезната информация от подвеждащата и да обработвам що годе смислено информацията от прегледаните статистики.

Ето и мнението на един вирусолог.

https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/19/mangyrov-maskite-i-rykavicite-ne-vyrshat-rabota-pri-covid-19.442733

19.03.20
14:03

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 13:43:

Това е до определен момент. Ако ставаха така нещата, в Китай щяха да са милиони умрелите хора, а не 3-4 хиляди.

Това е определен момент, в който се наложи тотална карантина. В Китай под тякава бяха 700 милиона...Отделно, те са много дресирани и като има кажат стоиш си вкъщи, те го изпълняват. Което не може да се каже за италианците...А, да, имат и член в техния НК, който предвижда от 15 години затвор(това е минималната присъда) до смърт, за неспазване на мерките при епидемии...

казано от Николай Филипов на 19.03.20, 13:43:

Ето и мнението на един вирусолог.

Тоя точно и сам май не знае какво иска да каже, един път едно, втори път друго, трети път трето. И други интервюта дава и все така ги говори неясно.

19.03.20
14:07

казано от nervak на 19.03.20, 13:25:

ЕЕЕ Димо с тоя степен ред  ни изпрати всички за около 2 месеца.

Както казах, дано карантината започне да дава резултати.

Някой играл ли е Plague Inc?

19.03.20
16:33

:)

20.03.20
17:48

Мангъров го коментирах и аз. :)

Ето, ако някой се интересува.

20.03.20
17:53

Пропускате най-същественото, а то е че сигурно 95% от случаите минават без въобще да има симптоми при хората

Нима?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.03.20 17:53.

20.03.20
20:26

Николай, недей така пиши напред назад. А ти знаеш ли колко хора реално са преболедували ? КАто не знаеш и нямаш статистика тогава защо си чешеш езика ? Ти искаш от Италия 70 милиона да го изкарат за да видиш дали ще умрат 1 милион ли ? Да, точно така ще стане, само че от тоя 1 милион 80 процента ще са от рисковата група.
Тук трябва да говори науката,а не разни празни приказки и предположения.

Боби, като гледам прави добри анализи, по-добри даже и от разни доценти и други, които се изказват на базата на душевните им моментни страдания.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.03.20 20:30.

Barberian

20.03.20
22:23

Вчера гледах по BBC, в Англия са ги събрали в една зала от професор нагоре. Вирусолози, епидемиолози, математици и всякакви други мозъци. Почти денонощно работят. Всички знаем какви университети са завършили тези хора и колко опит имат зад гърба си за станат професори и да стигнат до там да съветват премиера на Англия. Отделно на това хората казаха, че денонощно общуват с колеги по цял свят и обменят опит. На 104 % същите групи специалисти има и в Германия, Австрия и където се сетите.
Толкова много условности има, че е направо смешно хора като нас да развиват каквито и да е теории. Италия днес тотално прегази Китай и математиците ще има още да посмятат. Дали Китай лъже, дали проблема е, че в Италия са много застаряващи, дали няма да излезе, че бъркат в лечение или друго?
Отделно на това, много малко хора осъзнават, че тук майсторлъка е освен да се опазят старите хора да се опазят и икономиките защото иначе после ще има гладуващи хора, недоволство, депресия и други проблеми. Днес Джонсън затвори заведенията и обяви, че ще плащат 80% от заплатите на всички. Още вчера се обърна към работодателите и им каза да не уволняват хора защото държавата ще се погрижи за тях. Те са наясно какво ги чака.
Нещо друго което аз и много други хора забелязват. Ние пазим старите, а на повечето от тях не им пука. Аз съм се опаковал като космонавт, подстригвам с ръкавици, ползвам еднократни пелерини и чистя като идиот да го предпазя, той ми се подиграва. Хората стоят в къщи без работа, а дъртите още са по кафетата и идват да се подстригват и ми казват: “Ако ми е писано да умра, няма да е като затворник” или, че преживял втората световна или други глупости.
Елементарен пример: Майка ми и се живее и не е мърдала от вкъщи. Ако случайно излезе, ръкавици, шалове и тн. Баща ми живее отделно и е на 74. Не мога изобщо да го открия в къщи. Същия идиот като оня дето минал блокадата в Банско и се прибрал в града си, че и се хвали.

Мнението беше редактирано от Barberian на 20.03.20 22:29.

20.03.20
22:58

Хаха . Какви математици е прегазила Италия в сравнение с китай ? Ти имаш ли представа колко е голяма китай и какви са и провинциите в сравнение с италия , че пишеш глупости ? Китай и другите азиатски страни отдавна са минали този път о знаят как да се изолират. В европ докато на никой не му се вярваше, всичко живо се изпозарази с тези закъсняли мерки. Освен това отдавна се знае че европа е с най-застаряващото население в света.

В англия след 1-2 седмици ще ви затворят всичките.. но и там ще е късно. Така са си избрали. Вече няма европейски фондове за взаимно подпомагане.

Barberian

20.03.20
23:08

казано от kaloyan на 20.03.20, 22:58:

Хаха . Какви математици е прегазила Италия в сравнение с китай ? Ти имаш ли представа колко е голяма китай и какви са и провинциите в сравнение с италия , че пишеш глупости ? Китай и другите азиатски страни отдавна са минали този път о знаят как да се изолират. В европ докато на никой не му се вярваше, всичко живо се изпозарази с тези закъсняли мерки. Освен това отдавна се знае че европа е с най-застаряващото население в света.

В англия след 1-2 седмици ще ви затворят всичките.. но и там ще е късно. Така са си избрали. Вече няма европейски фондове за взаимно подпомагане.

Каза топ специалиста Калоян. Ако не беше ти никой нямаше да се сети, че и нас ще ни затворят. Онези балабурници професори тебе чакат да им кажеш какво да правят и да им обясниш за провинциите в Китай.
Ти четеш ли какво пиша изобщо ? Италия има два пъти повече жертви от Китай съпоставени по броя заболели и най- вероятно ще са още много повече. Китай пък сега се оплаква, че новите случаи са външни, а не са се разболели там. Тепърва ще се види какво ще се случи и там. Само Калоян е напълно наясно със ситуацията.

Мнението беше редактирано от Barberian на 20.03.20 23:09.

21.03.20
07:19

Напротив не съм наясно, обаче спрете да пишете глупости вече. :)
А иначе ти специално никога нямаше да се сетиш :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.20 07:20.

Barberian

21.03.20
07:42

казано от kaloyan на 21.03.20, 07:19:

Напротив не съм наясно, обаче спрете да пишете глупости вече. :)
А иначе ти специално никога нямаше да се сетиш :)

Незнам кой говори глупости. Англия от самото начало обяви, че ще има карантина, но според тях е рано. Аз не съм казал, че ние ще се разминеш ама ти изобщо не четеш какво пишат хората, а бързаш да се изкажеш колко ги разбираш. Много е лесно да се правят анализи когато нещо вече се е случило. Излиза, че всички световни лидери лидери не прочели на Калоян препоръките.
Отиди ти застани на чело на 50-100 милионна страна и я затвори. То това да не ти е Банско да сложиш две патрулки. Още не са измислили възможно ли е изобщо да спрат транспорта в Лондон и как ще ходят медицинските служители на работа. То лесно се дават акъли по интернет.
И престанете да давате пример с този Китай. Били много дисциплини. Ами там разтрелват хора от вишите етажи за корупция. В България като имаше лагери не бяга ли дисциплинирани? Щеше ли Пенчо да тръгне да пробива блокади като знае какво го чака. Сравняваш ми комунистическа страна със страни който живеят в демокрация от векове.
Трудно може да убедиш такива хора, че е опасно при положение, че не им е на главата. Като излезе друг подобен вирус ще са си научили уроците. Ако забелязваш за разлика от кризата през 2008ма сега банките са фрашкани с пари защото се подготвяха за следващара криза. Същото ще стане и когато има следващ вирус.

21.03.20
18:11

Ами всъщност не, не си ме разбрал правилно. Нищо не разбирам, но се дразня от свободните упражнения, които правиш, както и другите хора, да ме извинят и като започна да чета съчинения и се ядосвам.

Нищо лично, бъди здрав и ти желая успех.

Николай също да ме извини, че и него го понаплюх :) и за спама също.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.20 18:12.

Barberian

21.03.20
19:47

казано от kaloyan на 21.03.20, 18:11:

Ами всъщност не, не си ме разбрал правилно. Нищо не разбирам, но се дразня от свободните упражнения, които правиш, както и другите хора, да ме извинят и като започна да чета съчинения и се ядосвам.

Нищо лично, бъди здрав и ти желая успех.

Николай също да ме извини, че и него го понаплюх :) и за спама също.

Пак не си чел какво съм писал, което всъщност ти е проблема. Аз упражнения не правя. От самото начало написах, че не разбирам, но надблюдавам с интерес стратегията на Англия, която е различна от на повечето страни. Дори не съм писал, че я подкрепям или нещо подобно. Под коментара започнаха анализи и стратегии на други хора. Единственото което вчера написах е, че спрямо цифрите от Италия математиката не излиза и математиците трябва още да посмятат. Днешните данни потвърждават това. Ти каза, че цялото население на Европа е застаряващо, ок но цифрите в Италия станаха брутални и стандартния алгоритъм явно няма да проработи. Точно затова написах, че явно ще има и други въпроси. Германия например има сериозна цифра заразени, но в пъти по- малко жертви, което значи, че няма как да има стандартна формула защото както написах вчера, неизвестните са твърде много и е смешно хора като нас да правят анализи на съветниците на световните икономики. Кой бил закъснял, кой бил глупав и тн. Това което ние можем да направим, вместо да си ги мерим, е да се видим, кой с какво и на кой може да допринесе и помогне в тези трудни за много хора моменти. Аз например подех кауза и от понеделник при мен кеш не се приема. Започваме кампания, всички салони от веригата да не приемат кеш. С английските пласмасиви пари ми писна всеки преди да ги извади от портфейла да си плюнчи пръстите и за да ги хване и да ми ги подаде. Част от екипа ми не е щастлив защото ще им обложат бакшиша, който им е предимно кеш, но смятам, че светът ще е различен след този вирус и всички ние трябва да допринесем с нещо. Надявам се като ни затворят и нас да имам възможност да помагам и на възрастните хора. Вие си измислете ваша кауза. Ако не си вземем поука след това, сме обречени!

Мнението беше редактирано от Barberian на 21.03.20 19:49.

RR

21.03.20
19:59

не се карайте, защото просто нямате достоверна информация....всичките медии пишат и говорят, каквото намерят за добре..за тях)), това не значи, че е истина...ето, в началото още излезе новина, че в Италия е такава карантина, че хората не могат да пръднат и никой не иска да взима заболелите, т.е. оставили са ги да мрът по къщите, затова има толкова умрели....което е ужасно...но вие, май не сте чули тази информация, нали?! За това говоря...Информация има много, но за да се установи истината, ще трябва да мине време, защо, защото посоката може да се определи, само като се обърнеш и видиш от къде си минал ;)

21.03.20
20:05

На Германия ѝ дай още малко време - ще тръгне и там нагоре смъртността. Много по-назад е в развитието от Италия. Днешните смъртни случаи трябва да се сравняват със заразените не към днешна дата, а отпреди две седмици.
Все пак в Италия смъртността наистина е огромна и е несравнима с която и да било друга държава - обяснения много, кое е вярното, не се наемам да кажа.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.03.20 20:05.

21.03.20
20:05

Не е само това, в италия има много повече заразени, те като първа страна са изпуснати, германия като втора има много повече регистрирани по-леки случаи. МатемАтиката си е вярна, разликата идва от броя на изследваните хора и включването им в статистиката. Както ще се случи и в англия, общо взето. Там има много болни и малко изследвани. Разликата ще дойде след месец може би.

Иначе от твоите постове, винаги се вижда основно колко ти си платил данъци и какво ти си направил, нещата се въртят около теб. Нормално е никой да не ти приема насериозно мнението, защото тук всички са сериозни хора, но никой не се обяснява като теб.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.20 20:08.

RR

21.03.20
20:14

направете тема отделна, да обсъждаме....още не съм намерил информация, как протича заболяването на заразените, които са починали...искам да видя, няма начин да не са снимали и да няма присътствали, за да опишат....за това все още имам скептицизъм, то като няма инфо, няма как хората да се отнесът сериозно, само на базата на противоречиви сведения, че някой някъде е починал от....старост)

21.03.20
20:22

За 1 год в софия не съм чул италианска реч, за последните 3 дни - 2 пъти :))) единия път от група младежи, втория път от някой от хостела близо до нас. Някой се спасява и идва да пръска радост и тук :)))

Barberian

21.03.20
20:29

казано от kaloyan на 21.03.20, 20:05:

Иначе от твоите постове, винаги се вижда основно колко ти си платил данъци и какво ти си направил, нещата се въртят около теб. Нормално е никой да не ти приема насериозно мнението, защото тук всички са сериозни хора, но никой не се обяснява като теб.

Когато някой ме пита с какво съм допринесъл за България е нормално да отговоря. Не съм го написал от скука.
Нещата се въртят около мен до толкова колкото давам пример, че след този вирус трябва да се замислим дали не идва краят на хартиените пари. ДА, хваля се с инициативата си и искам да дам пример.
Интересното, е че и ти ме и анализираш, което незнам дали вълнува някой и говориш в множествено число. От името на кой друг говориш? Ти си представител на форума ли?
Може и да не ми отговаряш, няма да си губя времето повече с теб.

Мнението беше редактирано от Barberian на 21.03.20 20:29.

21.03.20
20:29

Има данни, че някои от “излекуваните” са с перманентно увредени дробове и намален белодробен капацитет.

В Германия тепърва се качва броя на заразените. Затворено е почти всичко. Туризмът е забранен, броят на безработните се удвои за една седмица.

Кризата ще е брутална, дори да се разминем с малко смъртни случаи.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 21.03.20 20:29.

Barberian

21.03.20
20:32

казано от CarnalK на 21.03.20, 20:29:

И все пак Германия също взе сериозни мерки да помогне на хората и бизнеса финансово. Ще боли по- малко. Тежко и горко на слабите икономики.

Мнението беше редактирано от Barberian на 21.03.20 20:33.

RR

21.03.20
20:35

казано от Barberian на 21.03.20, 20:32:

И все пак Германия също взе сериозни мерки да помогне на хората и бизнеса финансово. Ще боли по- малко. Тежко и горко на слабите икономики.

трябва са се върне 90-те, та всички да могат да си продават продукцията на пазара, а не само големите компании, коидо просто убиха всичкия бизнес у нас в България ;)

21.03.20
20:36

казано от Joe Musashi на 21.03.20, 20:22:

За 1 год в софия не съм чул италианска реч, за последните 3 дни - 2 пъти :))) единия път от група младежи, втория път от някой от хостела близо до нас. Някой се спасява и идва да пръска радост и тук :)))

Това и на мен ми направи огромно впечатление. Никога не съм виждал в БАнско италианци. А когато бях на разходка покрай пистите няколко пъти чух италианска реч от лифтовете и ние се чудихме как така Банско е пълно и какви мерки вземат. След дъжд качулка. Това няколко дни преди да го затворят.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.20 20:37.

Barberian

21.03.20
20:38

Много моля някой админ да направи тема “Коронавирус” и да премести всичко там. Тази тема ще ни вълнува дълго време и се омазаха доста дневници :)

21.03.20
20:38

Има данни, че някои от “излекуваните” са с перманентно увредени дробове и намален белодробен капацитет.

В Германия тепърва се качва броя на заразените. Затворено е почти всичко. Туризмът е забранен, броят на безработните се удвои за една седмица.

Аз имам един познат там и той каза че са има намалили заплатите на 60 процента и са им казали да се готвят за рецесия, демек за съкращения

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1