Коронавирус в България

Прескочи до:

22.04.20
12:12

Ако си пуснеш запис през кой да е плейър, ще можеш да го забавиш/забързаш. НО на мен не ми е известно да можеш да направиш същата маневра с вградения часовник, горе вляво. Независимо дали го гледаш на бавно или на бързо, времето, за което колата е в кадъра, разстоянието, са си все едни и същи. Камерата може да даде до 10% отклонение на резултата, но ако се доверим на това което виждаме - фабричния часовник и видяното разстояние, скоростта може, в зависимост грешката, да се движи в диапазона 44-88 км/ч.

Вчера го коментирахме тва с приятели и после гледах един тематичен епизод на брейн геймс.

22.04.20
12:28

Има клип на същото Ауди да минава на червен светофар дни преди катастрофата, рано или късно е щяло да се случи нещо подобно. Абсурд да е умишлено, видяхте как им се размина на случайните пешеходци, а това няма как да се види или предвиди от евентуален умишлен извършител, да не говорим че останалите в колата не биха се съгласили да рискуват живота си, а и са твърде извИЕстни за да се подложат на такъв риск, още повече да планираш подобна глупост надрусан, знаейки, че ще те проверят.

22.04.20
13:00

казано от БПН на 22.04.20, 12:12:

Камерата може да даде до 10% отклонение на резултата, но ако се доверим на това което виждаме - фабричния часовник и видяното разстояние, скоростта може, в зависимост грешката, да се движи в диапазона 44-88 км/ч.
.

Може да се изчисли с точност без проблем от видеото...ако ще още 10 пъти да забавят скоростта на “лентата”.

Bart Simpson

22.04.20
14:59

Още една тежка от току що, на един светофар от там.

22.04.20
15:15

ето още...

22.04.20
16:05

Мда, лека му пръст на Милен Цветков, познавах го по работа, снимали сме заедно. И на живо си беше толкова принципен и праволинеен.

казано от Brown Bomber на 22.04.20, 12:28:

Има клип на същото Ауди да минава на червен светофар дни преди катастрофата, рано или късно е щяло да се случи нещо подобно.

Преди няколко години един грък със спортен автомобил с адската скорост разби една спирка на градския транспорт и смаза едно момиче, което чакала рейса за училище на тая спирка. Седмици момичето в интензивно в кома с отворен череп и всички очакват най-лошото. За този грък също казаха че бил до болка известен с карането си и на ченгетата и на обществеността и даже му викали “Летящия грък” по аналогия с Летящия Холандец. Как бе братче ще си известен с опасното си каране в града и още ще имаш книжка...

Толкова бях бесен на тоя тъпанар, и толкова бях сигурен че ще му се размине правосъдието и този път, че си свалих негови снимки и си ги сложих на десктопа. С месеци на сядане и на ставане му гледах омразната физиоономия за да ми се набие до болка в съзнанието и се надявах че някой ден, някъде по тъмно и без много свидетели по някакъв повод ще го срещна и исках да го разпозная безпогрешно.

Е, наистина му се размина - държаха го в ареста, мъкнаха го по съдилищата няколко месеца, глобиха го и му сложиха някаква условна или нещо такова... И тоя почна да обжалва и накрая си би камшика и се покри в Гърция, измъкна се от правосъдие и възмездие. Поне хубавото е че повече не застрашава живота на хората по улиците в Пловдив.

И все пак има вид хепиенд. Кари - момичето, което тоя изрод мръсен направи на пихтия - след месец-два като по чудо отвори очи и оживя. Дори няма някакви сериозни последствия. Знам, защото след време се случи така, че я снимах на абитуриентския ѝ бал и се запознах с нея отблизо :)

Bart Simpson

22.04.20
18:22

Това са нещата от деня.
Тази катастрофа се случи на метри от мен, човек.

Т. Тодорова

22.04.20
19:31

Помня го и аз онова гръцко мекере със скъпата кола. Че даже се беше и държал скандално нагло, па се беше опитал и да бяга...

На това сега попаднах, ТВ не гледам:

https://news.lex.bg/кристиан-николов-е-обвинен-че-умишлен/

Умишлено? Ни думъй!

От онзи ден си мисля как тия хора... абе, що е нужно изобщо някой да си слага снимки по десктопа и да се заканва - как така не си посягат сами, а си продължават живота, че и обжалват присъди? Как затриваш нечий живот и семейство, и първото, което ти хрумва, вместо да умреш (буквално) от срам и вина, да е да сменяш собствености и да дириш адвокати? Сигурно и моята майка би драпала да ми запази живота, ама не би била права.

Дано не си е заминал напразно Милен и да се попромени нещо. (наивно каза Точица)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.20 19:32.

ДЕ

22.04.20
19:59

Пф, Тодорова. В предната работа имах една колежка, която бе там по едно дело-причинителят на смъртта при катастрофата бързо бързо тръгнал да разпродава, преди да го осъдят. Щото при деликти всичко заминава, ако нямаш кеша да платиш. Щото бил и без ГО. Та разправял: е..л съм им ма..та на близките, умрял не умрял, станало е, аз и семейството ми няма се обричаме на мизерия заради умрелия-буквално общо взето това е казал. То е ясно, че повечето ще искат да се съхранят, ама има и такива, които имат наглостта едва ли не потърпевшите са нахалниците да търсят обезщетение.
Аз защо ви разправях по-назад, че повечето ще прежалят и милион човека ако трябва, само да не им иде бизнеса или дори да не им падне стандарта.
Много голяма част от хората са такива.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 20:00.

22.04.20
20:24

Аз знам много случаи по които се шуми и остават без резултат. Да не говорим за това ако ти си никой. Извинявам се предварително на този човек, който ще прочете и ще каже че “много разбирам нещата и не ме занимавайте”. Това също ще отшуми но точно след няколко месеца или година, никой няма да помни.
Имало е много случаи на грубо публично погазване от страна на прокуратурата и то на най-високо ниво, на човешки права и свободи с цел пиар, обаче сигурен съм никой не е проследил какво се случва после.
По-интересното в случая е защо се сменя обвинението на “предумишлено убийство” и има ли някакво правно основание за него. Защото да не се окаже че после съдът е виновен, като не издържи и този човек се пусне на свобода. Не е ли по-право на базата на текущите данни, да се търси както винаги е било + утежняващи вината обстоятелства, понеже там няма да има мърдане.
Аз не разбирам нищо от право, даже не съм и чел нещо предварително, затова че някой може да обясни ако иска.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.04.20 20:25.

22.04.20
20:49

И във Варна има безброй сходни катастрофи. Един с мотор уби момиче на пешеходна пътека и се измъкна. Наскоро един балетист го убиха пак на пешеходна пътека с много висока скорост и след няколко инстанции осъдиха заслужено убиеца на 7 год затвор. Друг мой познат го сгази цистерна и го уби на място, кретена идва от Бургас да зарежда едно Еко и прави забранен ляв завой през 2 ленти и влиза в изхода на бензиностанцията, а моя човек кара с мотор направо и му пада под гумите, убиеца го оправдаха, защото моторът се движил много бързо, което е абсурдна теза, установена чрез измерване на спирачния път на мотоциклета, пародия!

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 22.04.20 20:56.

22.04.20
20:52

казано от kaloyan на 22.04.20, 20:24:

По-интересното в случая е защо се сменя обвинението на “предумишлено убийство” и има ли някакво правно основание за него. Защото да не се окаже че после съдът е виновен, като не издържи и този човек се пусне на свобода. Не е ли по-право на базата на текущите данни, да се търси както винаги е било + утежняващи вината обстоятелства, понеже там няма да има мърдане.
Аз не разбирам нищо от право, даже не съм и чел нещо предварително, затова че някой може да обясни ако иска.

В случая обвинението е за умишлено, а не предумишлено убийство. В наказателното право умисълът е два вида- пряк и косвен/евентуален.
Деянието е извършено с пряк умисъл, когато субектът е предвиждал сигурното или вероятно настъпване на неговите конкретни общественоопасни последици и е съзнавал общественоопасния му характер, като е искал настъпването на съставомерния резултат.

Умисълът е евентуален, когато субектът е предвиждал вероятното настъпване на неговите конкретни общественоопасни последици и е съзнавал общественоопасния му характер, като е допускал настъпването на съставомерния резултат.

Когато човек сяда зад волана дрогиран, той е наясно, че може да настъпят тежки последици от това, допуска ги, макар и да не ги цели пряко, затова и умисълът е евентуален.

Мнението беше редактирано от Диляна на 22.04.20 20:52.

22.04.20
20:53

И аз не разбирам от право,но бях шокиран като го чух в новините.Предполагам,че е заради силният обществен отзвук,да се поуспокоят страстите.Вече се говори за 15-20г. или доживотен...дали пък няма наистина нещо,което не знаем?

От друга страна,вече споменах,че преди 12г. старото ми Рено 19 бе изцепено с голяма скорост по същия начин от един бус Мерцедес 200Д мисля,от старото поколение,с подобно тегло на Q7.Търсих снимките от тогава,но нещо не ги намирам.Факт е обаче,че ние оживяхме,макар и аз сега да усещам  разни последващи усложнения,но като видях тази вечер по новините отблизо колата на Милен...няма база за сравнение.Това е бил зверски удар,може би с над 100км/ч.
Може би го приемам твърде лично,защото съм го преживял,но не мога да спра да мисля по това тия дни :(
Хора,не пожелавам на никой да види в огледалото за задно виждане как някой “долита” към теб с бясна скорост и единствената ти мисъл,без дори да можеш да я споделиш с човека до теб е “Край...”

22.04.20
20:59

казано от Диляна на 22.04.20, 20:52:

В случая обвинението е за умишлено, а не предумишлено убийство. В наказателното право умисълът е два вида- пряк и косвен/евентуален.
Деянието е извършено с пряк умисъл, когато субектът е предвиждал сигурното или вероятно настъпване на неговите конкретни общественоопасни последици и е съзнавал общественоопасния му характер, като е искал настъпването на съставомерния резултат.

Умисълът е евентуален, когато субектът е предвиждал вероятното настъпване на неговите конкретни общественоопасни последици и е съзнавал общественоопасния му характер, като е допускал настъпването на съставомерния резултат.

Когато човек сяда зад волана дрогиран, той е наясно, че може да настъпят тежки последици от това, допуска ги, макар и да не ги цели пряко, затова и умисълът е евентуален.

Мерси за пояснението, обаче сега въпроса е как всичко това се връзва конкретно със случая. За мен това не е правилно, защото такова обвинение след дългогодишно протакване из съдилищата, ще падне ...
Ако си остане непредумишлено с утежняващи вината обстоятелствата, е сигурно че ще го осъдят ефективно и то добре. Докато за другото не съм сигурен ...

П.С - Чакай стой малко

“Когато човек сяда зад волана дрогиран, той е наясно, че може да настъпят тежки последици”

Искаш да кажеш че аз ако съм пил и бутна някой, това е предумишлено убийство ? И ако е така защо не съм срещал нито един осъден по този път ?

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.04.20 21:05.

22.04.20
21:16

Малко за коронавируса, Германия и Англия от днес поне официално тестват ваксината на хора. Това значи че са доста напред. По интересното е че Америка чака Германия :)) а не прави нищо тяхно.
Пък франсетата милите те само обясняват кое как става, обаче нямат нищо :):) те горките бастунки.

Америка, Русия и Китай нищо поне досега не казват за ваксините. Или са назад или правят някакви други неща в тази ситуация.

22.04.20
21:16

казано от kaloyan на 22.04.20, 20:59:

“Когато човек сяда зад волана дрогиран, той е наясно, че може да настъпят тежки последици”

Искаш да кажеш че аз ако съм пил и бутна някой, това е предумишлено убийство ? И ако е така защо не съм срещал нито един осъден по този път ?

Умишлено. Явно има разлика между умишлено и предумишлено. Аз също не знаех, но има логика да са 2 отделни случая, Едно е някой да си вземе картечницата и да отиде да застреля някой конкретен, друго е да стреля през прозореца като знае че отвън има хора.

Т. Тодорова

22.04.20
21:17

Смятам, че точно така трябва да ги подвеждат под отговорност, качилите се да карат пияни и напудрени.

То реално Е умишлено - знаеш какво може да направиш, ма си викаш мееех, подай там малко от скъпото....

Некъф психолог обяснявал как не му било леко деЦтвоти на детето, затуй така правило...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.20 02:13.

22.04.20
21:21

казано от kaloyan на 22.04.20, 21:16:

Германия и Англия от днес поне официално тестват ваксината на хора. Това значи че са доста напред. По интересното е че Америка чака Германия :)) а не прави нищо тяхно.

Америка, Русия и Китай нищо поне досега не казват за ваксините. Или са назад или правят някакви други неща в тази ситуация.

Правят бе. Поне САЩ имат няколко разработки, имаха групи за тестване още отпреди 2 седмици, също и Китай.

Русия както и казах вече според мен изобщо няма да изкарат тяхна ваксина, камо ли пък да са първите с ваксина. 5 бири никой не щя да приеме облога, но пак бива - поне за двете бири Сашо го прие. Сашо, ще слагаме ли краен срок докога да ги чакаме евентуално руснаците ща изкарат ваксина за ковид-19? Че те може да кажат: ами ние разработваме, ще видим кога ще е готова и да си откарат няколко петилетки в чакане на светлия комунизъм и ваксината.

22.04.20
21:24

Ами аз днес прочетох че Американците, ще оставят на Немците тая работа. Ще трябва да проверя, че то вече толкова “информация” не може да разбереш кое, кога и какво е.

ДЕ

22.04.20
21:28

В друга посока тръгнахте. И при умишлено и предумишлено-целта е умишлено умъртвяване, съзнаване на обществено опасния характер и т.н. Тук деленето на това какъв бил умисъла, дали пряк, дали евентуален е отделна тема. При предумисъла най-просто казано имаш предварително планиране, т.е. решението е взето предварително, начертан е план и др. Чест пример са да кажем убийствата с користна цел, поръчковите такива и т.н.
В случая де да знам, едва ли е предумишлено, но не четох и аргументите, защо е за умишлено убийство, а не за причиняване на смърт по непредпазливост. При умисъла винаги имаш за цел умъртвяване-едва ли това лайно е искало смъртта на водача отпред и за да постигне тая цел, го удря......примерно засекал го на предния светофар и тоя му се е ядосал. То това е умишлено убийство. Трябва да има някакъв аргумент, а не само да хвърлят прах и да кажат: ето, яко ще го погнем тоя. Защото пък подобно обвинение може да не издържи в съда. Нищо чудно и това да е целта. Така хем обществото доволно, хем след някоя и друга година дела-оня да му се размине някак.
Дано не е така.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 21:32.

22.04.20
22:27

П.С - Чакай стой малко

Исках да обясня разликата между видовете умисъл, а съдебната практика в България май наистина е такава- че такива престъпления са извършени по непредпазливост. В случая, прочетох, че от обвинението твърдят, че е липсвало намерение за спиране при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба и така обосновават умисъл, а посочват, че управлението на автомобила след употреба на различни видове наркотични вещества прави случая особено тежък. Какво ще се докаже, ще се измени ли обвинението и т.н., ще се види.

ДЕ

22.04.20
22:39

Чета, че и в немско ще въвеждат задължителност на маските. Аз ако съм на ББ или Генерало, ще кажа: “Ето виждате ли щом като и в Германия, моторът на Европа решиха така. Но ние до това решение стигнахме отдавна. ........то и вчера се чух с Ангела, да й кажа кое как, че знаете в БГ нивото на мерките е пример за целия свят” 😎
Шегата настрана, ама дали наистина нашите са толкоз прозорливи. Или за всеки случай, или знаят нещо, което ние не. Но пък броя на починалите, колкото и дори бройката на заразените да не е точен, е много голям показател.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.04.20 22:46.

22.04.20
23:38

казано от Димо на 22.04.20, 22:38:

казано от Boby_ на 22.04.20, 22:30:

казано от Solomon Kane на 22.04.20, 22:22:

казано от Muddy Waters на 22.04.20, 21:57:

Да свършва тая карантина, че тука стана страшно.

То не остана, 5-6 месеца макс, няма да ги усетим как ще минат.

И после само по 1-2 пъти на сезон в следващите 2-3 години. :)

Няма бе, или ДОйчовците, или Муриканците ще измислят ваксина след година. Някой смотан рапър може да ми ползва римата: “Шибана ваксина, ще има догодина”

Може. За да направят ваксина за еболата например, беше създадена специална международна Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Ваксината против ебола, която създадоха - rVSV-ZEBOV беше одобрена през 2019 след 5 години изследвания и опити, които започнаха някъде през 2014. Но все пак нека бъдем оптимисти.

22.04.20
23:44

Така е, но Ебола не се явява толкова опасна за западния свят, така че тук ще е по-различно.

23.04.20
08:03

Къде четете обвиненията?
Възможно ли е някак, с номер на дело (не завършено), да се достъпват материали, ако не си адвокат?

23.04.20
08:22

Ако не си страна в производството или ръководещ фазата орган (съд/следствие/разследващ орган на Изпълнителната власт), или назначено вещо лице, не можеш да имаш свободен достъп до кориците на делото.

Обаче (не към БПН вече) е свободен достъпът до Наказателния кодекс на Република България и всички, свързани с неговото приложение, нормативни актове. В него, в Общата му част, можете да прочетете за формите на вина, а в Особената част можете да прочетете за Престъпленията против личността и Транспортните престъпления.

Разбира се, това е само за обща култура, за да може като се изказва някакво мнение, то да има адекватна база, защото без кориците на делото, кодексът не дава отговори. А всяко мнение, изказано без да са прегледани кориците на делото, е ... нали?

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.04.20 08:38.

23.04.20
10:40

За мен това не е правилно, защото такова обвинение след дългогодишно протакване из съдилищата, ще падне ...

... И ако е така защо не съм срещал нито един осъден по този път ?

Да. Ще падне. Щото делото се гледа в България. Затова ще падне. Логично. И не само дето ще падне, ами и този Кристиян ще осъди България в онзи съд (в коя страна беше?) затова, че тук го съдят и са го задържали.

Айде делото да се гледаше в Америка, Франция или дори Гърция да видим как ще падне. Че ми е много интересно. Значи имам на кабелната един криминален канал, американски или английски. Изнасят се действителни случаи, понякога само с променени имена. Останах поразен, без думи, когато гледах. Престъпление за което там дават по 20-30 години затвор, тук се разминава с няколко месеца или 1-2 години условна.

Наш шофьор продал микробуса си на някви араби. Идва призовка от Гърция за съдебно дело. Заловили микробуса (все още на негово име) за нелегален трафик на хора. Грозяло го 20 до 30 години затвор. Тук при нас хванаха няколко трафиканти и ги пуснаха по живо по здраво. Имаше репортаж от Гърция. Когато там някой извърши престъпление и бъде осъден на първа инстанция, влиза в затвора и там изчаква обжалването на втора, ако го желае. Никакви освобождавания осъдения да изчакал делото, ама сетне и върховния съд да се произнесял. Така много осъдени в бегето избягаха зад граница, докато чакаха обжалването. А правосъдието ни пък чакаше Михаля. Явно има умишлено оставени вратички през които криминалите да се измъкнат. Така съдийка пусна пернишкия касапин убил с нож онзи младеж Въжаров. И той изчезна някъде зад граница.

В англосаксонските държави има сумиране на присъдите за всяко едно извършено престъпление. Ако направиш 50 и се наказват с по 6 месеца всяко примерно, там ще лежат 25 години хипотетично, а тук 5-6 месеца или условна. Преди няколко години правосъдната ни система беше поставена под мониторинг от Брюксел. Държавна тайна е дали мониторинга е вдигнат или още не. Западняците заплашваха, че няма да признават решенията на българските съдилища.

Имаше няколко дела, с извършени тежки престъпления, които отпаднаха по давност. След повече от 10 или 20 години пазене в архива без да се дава ход на делото. Какво е това? Имаше случай на осъден престъпник, но делото се анулира защото съдия не е вписал “мотиви” за присъдата в съответния протокол. И на практика подсъдимият е амнистиран. Имаше случай при който подсъдимият отива в канцеларията на съда и открадва делото, бяга, унищожава го след това. И край. Щом го няма делото, няма и присъда. Има престъпление, няма наказание. Имаше период в който специалните разузнавателни средства, аудио и видеозаписи не се признаваха от съда като доказателство. Все едно дали експерти са ги изследвали за автентичност. Тоест може някой да убие, но видеозапис или аудио не се признаваше като доказателство. Не знам сега как е.

Имахме избягали затворници през централния портал на Централния софийски затвор. Имахме осъден уж на строг тъмничен, сетне анонимен съд променя мярката и той си живурка в общежитие извън затвора.Бяга и дори убива свидетел по делото. Гражданин на съседна Турция беше извършил зверска катастрофа със загинали. Беге съдът го пусна “под гаранция” докато тече делото му. Еми, гаранция-Франция както се казва. Сега ще му хванете цървулите. Дори и на глоба не беше осъден. Десетки и стотици случаи, пълен абсурд. Ако американци, французи, гърци знаеха български и четяха “бисерите” на нашето “правосъдие” просто щяха да умрат. Да, да умрат ...от смях.

Мнението беше редактирано от Миро на 23.04.20 10:51.

23.04.20
10:43

казано от Димо на 22.04.20, 21:21:

Сашо, ще слагаме ли краен срок докога да ги чакаме евентуално руснаците ща изкарат ваксина за ковид-19?

Според мен до края на годината всички переспективни ваксини ще се обявят. Или някъде в първите месеци на следващата.

23.04.20
11:33

Тук (в UK-Oxford University) днес започва тестването на ваксина върху хора. ?

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 23.04.20 11:47.

23.04.20
20:07

Е какво става, някой няма ли да напише нещо днес ? Тепърва положението ще става по-тежко, тъй като от скоро започваме да се катерим, те и немците това казаха днес.

А сега де, кво правим ?

RR

23.04.20
20:14

в Китай нов град затворен....имало много болни...и се предполага, че вируса е внесен, което е очевидно))

Точно половин България смята, че пандемия и опастност няма - всичко е тежки думи и безобразно преувеличаване на риска.

Децата масово и групово щъкат навън.
Какво да ти напиша...

23.04.20
20:16

казано от Rldik Ridik на 23.04.20, 20:14:

в Китай нов град затворен....имало много болни...и се предполага, че вируса е внесен, което е очевидно))

Малиии, явно работата става сериозна, тоя техния местния, да не се кръстова сега с този внесения, че това уде и ваксина и куро :)

Извън майтапа, положението не е по-добро и да не се лъжете въобще. Има доста тревожни новини или липса на такива от доста страни.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.04.20 20:17.

ДЕ

23.04.20
20:16

казано от kaloyan на 23.04.20, 20:07:

Е какво става, някой няма ли да напише нещо днес ? Тепърва положението ще става по-тежко, тъй като от скоро започваме да се катерим, те и немците това казаха днес.

А сега де, кво правим ?

Чай да чуем ББ какво ще каже......ся говори след евро срещата.

23.04.20
20:20

казано от Кольо Пияндето на 23.04.20, 20:15:

Точно половин България смята, че пандемия и опастност няма - всичко е тежки думи и безобразно преувеличаване на риска.

Децата масово и групово щъкат навън.
Какво да ти напиша...

То това е най-кофтито, човек когато не е минал през различни събития е склонен много да вярва в светлото бъдеще. Обаче като опре ножа до кокала всички започват да се вайкат и да плачат, аз това и не разбирам до ден днешен. Нека хората да вярват, нека са ербапи, нека са такива каквито преценят, ама не и после да реват.
Много е лесно когато някой друг умира, когато този е някой друг, това е просто статистика. Когато е моят роднина, вече не е .........

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.04.20 20:22.

RR

23.04.20
20:21

казано от kaloyan на 23.04.20, 20:16:

казано от Rldik Ridik на 23.04.20, 20:14:

Малиии, явно работата става сериозна, тоя техния местния, да не се кръстова сега с този внесения, че това уде и ваксина и куро :)

Извън майтапа, положението не е по-добро и да не се лъжете въобще. Има доста тревожни новини или липса на такива от доста страни.

когато писах тук, още преди да се случи, че Баба Ванга го е казала, тук хората ми хойкаха))), не случайно дневника ми съм го кръстил така....тя каза и втора дата 22.12.2020…..която ще трябва да видим ...какво ще е ;)

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 23.04.20 20:21.

RR

23.04.20
20:37

ето какво ще стане....тъй, като трябва всички да се заразим неминуемо....ще го правят (държавите) на талази.....да има контролирано заразяване, за да може здравната система да реагира адекватно. В Русия вече строят такива болници, като в Китай....Искат просто отсрочка системите ни, за да може да се реягира адекватно. Когато има ваксина, лекарство, защита , тестове, тогава ще може да се освободи и карантината...а до тогава, контролирано пропускане- цедка един вид;)

23.04.20
21:34

Фон Лайден го каза още преди 2 седмици: “Нормален живот чак след ваксината”.

24.04.20
11:03

Оказва се, че американският президент е навътре в нещата, предлага лечение чрез облъчване със светлина и инжектиране на дезинфектанти.

RR

24.04.20
18:58

Октомври 2019, за 2 мес до епидемията. Да, Бил Гейтс финансира ваксините, от които умират милиони...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1