Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим10.11.20
21:08
Миро, би ли обяснил какво казва СЗО по следния въпрос- защо лятото, когато носехме маски в магазините и транспорта, маските свършиха отлична работа, а сега никакви ги няма? Не питам тебе, очевидно е, че нямаш собствено мнение.
10.11.20
21:12
казано от Миро на 10.11.20, 21:05:
казано от Tommy Ramone на 10.11.20, 20:55:
Ти наистина ли мислиш, че парцал на устата, ще те спаси от смъртоносен вирус. Я да сверим пак колко е голям като размери вирусчето. Слагай скафандъра, консервите и в бункера. На мен ми се диша въздух, а не диоксид.
Световната здравна организация и експертите по вирусология са казали своето мнение за маските. С извинение, ти не си никой в научния свят. Та да слушам теб, а не тях. За всяко нещо слушам професионалистите в дадена област, експертите. А съветите на лаици или приятели минават край ушите ми. Вероятно не си и лекар.
А не дишаш ли диоксид в София и големите градове, щеш не щеш? Ако имаш лека кола, не дишаш ли диоксид и много по-вредни неща от диоксида? Само питам.
Ти сериозно ли вярваш на СЗО? Те са частна фирма. Просто проследи пътя на парите. И като искаш носи противогаз до края на живота си все ми е тая ама не се опитвай да ми го вменяваш както и чувството на вина.
казано от Tommy Ramone на 10.11.20, 21:12:
Ти наистина ли мислиш, че парцал на устата, ще те спаси от смъртоносен вирус. Я да сверим пак колко е голям като размери вирусчето. Слагай скафандъра, консервите и в бункера. На мен ми се диша въздух, а не диоксид.
Световната здравна организация и експертите по вирусология са казали своето мнение за маските. С извинение, ти не си никой в научния свят. Та да слушам теб, а не тях. За всяко нещо слушам професионалистите в дадена област, експертите. А съветите на лаици или приятели минават край ушите ми. Вероятно не си и лекар.
А не дишаш ли диоксид в София и големите градове, щеш не щеш? Ако имаш лека кола, не дишаш ли диоксид и много по-вредни неща от диоксида? Само питам.
Ти сериозно ли вярваш на СЗО? Те са частна фирма. Просто проследи пътя на парите. И като искаш носи противогаз до края на живота си все ми е тая ама не се опитвай да ми го вменяваш както и чувството на вина.
Толкова пък просто пък да е да проследиш парите на СЗО... Подавам си оставката моментално, ако конспиративен кратун като теб успее да ми обясни как точно да ги проследя.
10.11.20
21:17
А колкото до църквата, защо смяташ че всички духовници са на едно мнение? Ами ако започнат като Мангъров? Не вземайте никакви мерки, не носете маски, само вярата ще ви спаси, не се пазете изобщо? Тогава какво правим?
Това е парадоксално, което казваш, защото инфекциозни заболяване с вирусна етиология се предават по въздушно-капков път. Дишайки въздух на място където има струпване на хора ще те изложи на риск. И най-силната предпазна мярка когато си попаднал на място с хора е да се носи маска. На практика е достатъчно да си в едно помещение с болен от обикновен грип, за да имаш голяма вероятност да прихванеш грип.
10.11.20
21:20
казано от Boby_ на 10.11.20, 21:14:
Толкова пък просто пък да е да проследиш парите на СЗО... Подавам си оставката моментално, ако конспиративен кратун като теб успее да ми обясни как точно да ги проследя.
Няма нищо конспиративно в това, че маските не предпазват. А за алергични и асматици са истинско наказание. И без обиди ако обичаш. Предвид с това с което се занимаваш /ако не се лъжа си във фармацевтични бизнес/ е нормално да държиш такава линия на поведение но всеки има право на мнение нали?
Мнението беше редактирано от Tommy Ramone на 10.11.20 21:45.
Ти май изобщо не обичаш да слушаш никого и не приемаш никакви чужди мнения. Иначе нямаше според собствените ти думи в твоите “Записки” да се докараш до трагично положение.
Явно за тази твоя физическа форма, причината е същата. Прекомерно си се нагълтал с разни конспирации и бабини деветини. Не слушаш нито треньорите какво те съветват, нито лекарите и експертите в случая за ковид. Да не говорим пък, че ако човек с твоето тегло пипне този вирус, направо майко мила. Не знам как ще свърши цялата тази история.
Случайно погледнах “Записките”. Хора точно като теб, могат да имат сериозни проблеми, ако не се пазят. Ама твоя си работа, прави каквото си щеш. Здравето си е твое, животът също.
казано от Tommy Ramone на 10.11.20, 21:20:
Няма нищо конспиративно в това, че маските не предпазват.
Е, те ако маските не пазят. Тогава за мен остава загадка защо хирурзите от векове си слагат маска в операционната. Питам се какво би станало с пациента, ако доктора не си сложи маска. Може би и за хирурга има някакъв риск разбира се.
казано от Joyplovdiv на 10.11.20, 21:08:
Миро, би ли обяснил какво казва СЗО по следния въпрос- защо лятото, когато носехме маски в магазините и транспорта, маските свършиха отлична работа, а сега никакви ги няма? Не питам тебе, очевидно е, че нямаш собствено мнение.
А можеш ли да ми кажеш къде след лятото се носеха маски от всички. Че аз понякога използвам и градския транспорт. И съм виждал съвсем други неща. Поне до преди 1 седмица. И в магазини само някои носеха. А едни хора, които се събират всяка нощ по площадите, гориха демонстративно маски в центъра на София. И телевизията ги показа. Бяха всичките без маски, на разстояние от 10-20 САНТИМЕТРА един от друг. Някои от тях крещяха, а ковид е въздушно-капкова инфекция. Как смяташ, това има ли някаква връзка с тези 4000 заразени за един ден? Или е “случайно” съвпадение?
Мнението беше редактирано от Миро на 10.11.20 21:54.
10.11.20
21:42
казано от Миро на 10.11.20, 21:37:
Ти май изобщо не обичаш да слушаш никого и не приемаш никакви чужди мнения. Иначе нямаше според собствените ти думи в твоите “Записки” да се докараш до трагично положение.
Явно за тази твоя физическа форма, причината е същата. Прекомерно си се нагълтал с разни конспирации и бабини деветини. Не слушаш нито треньорите какво те съветват, нито лекарите и експертите в случая за ковид. Да не говорим пък, че ако човек с твоето тегло пипне този вирус, направо майко мила. Не знам как ще свърши цялата тази история.
Случайно погледнах “Записките”. Хора точно като теб, могат да имат сериозни проблеми, ако не се пазят. Ама твоя си работа, прави каквото си щеш. Здравето си е твое, животът също.
Напротив слушам и уважавам чуждото мнение, включително и твоето. Но това не означава, че съм съгласен.
Викаш вирусчето минава през маската,а диоксида остава а?
Я пак да сравним размерите.
Мнението беше редактирано от nervak на 10.11.20 22:35.
10.11.20
23:19
Свещениците в момента не могат да помогнат, защото работят от хоум офис :)
Този вирус, след като отнема толкова животи, от март досега не трябваше ли поне общата смъртност да е по-висока от миналогодишната?
Който иска лесно ще намери изследването “доказващо” ползата от носенето на маски, за по-лекото протичане на болестта и по-ниската смъртност. Аз лично не съм попадал на по-абсурдно проведено изследване и се чудя как не ги е срам да го публикуват. И да попитам понеже не ги разбирам тези неща, приемам че този коронавирус е по-вирулентен, но по-специален ли е от останалите сто вида коронавируси по отношение на начина и нивото на зарязяване, че не съм чул някой да се е заразил повече или по-малко от останалите коронавируси?
Миро да не си прави труда да ми отговаря.
10.11.20
23:24
Ти сериозно ли вярваш на СЗО? Те са частна фирма. Просто проследи пътя на парите.
Не знам как да проследя финансите на СЗО, но бих искал да знам.
Сподели, моля. Щом е лесно - ще ги видим всички тук и ще изясним много неща.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.20 23:54.
10.11.20
23:30
казано от nervak на 10.11.20, 15:48:
казано от Деница Малковска на 10.11.20, 13:59:
Аз не виждам как ежеминутното накъртване на статистиката за умрелите, сълзливите разкази на разни лекари, поп фолк звезди и т.н ще спрат пандемията или поне овладеят. Хипохондриците и хората с лабилна психика, както и възрастните направо са аут
Един не каза”да има опасен вирус, но ще се справим”Да,няма да я овладеят разказите,но някои отворковци може малко да се замислят...и да престанат да ходят като ху...ве с маска под брадичката или под носа.
Да не е казал ,ще се справим...ма никой не е и казал ,че всички ще измрем.
Е точно де. Да си насиш маската на носа и да си миеш ръцете не е толкоз драма. Друга е драмата. Бая години съм работила в медии, та сега сме от другата страна. По малко слушайте и гледайте, повече действайте и дишайте. Толкоз
В интерес на истината тази организация трябва да се отчита някъде и тези отчети да са поне формално публични. Ако обаче лъжат за нещо относно приходи, разходи, къде да се носочват средства, от кого се получават и т.н., и има ясни съмнения, че нещо не е ок, то значи, че там нещата не са читави. А щом там не са читави, значи могат да лъжат за каквото си искат.
10.11.20
23:37
казано от Миро на 10.11.20, 18:47:
Аз не виждам как ежеминутното накъртване на статистиката за умрелите, сълзливите разкази на разни лекари, поп фолк звезди и т.н ще спрат пандемията или поне овладеят. Хипохондриците и хората с лабилна психика, както и възрастните направо са аут
Един не каза”да има опасен вирус, но ще се справим”Значи, дори медиите да наложат пълно информационно затъмнение, пак ще има разговори по темата. И хората ще научават какво става един от друг. Ти май забрави за тази агенция “клюкарска” от ухо на ухо. Само че тогава ще се разпространят и много слухове, небивалици и страхотни преувеличения. Нещо което всъщност не желаеш. А ще се получи точно обратния ефект.
Да не говорим пък за друго. Ако медиите спрат да информират обществото, тогава къде остава правото на всеки гражданин да бъде информиран, да получи информация по проблема? Което е едно от основните човешки права при демокрацията. А това, че хипохондрици щели да изпадат в паника. Те и без ковид могат да се филмират. Забравяш, че има още рак, инфаркт, инсулт и много други тежки заболявания. За един хипохондрик болестите никога не свършват, винаги има от какво да се плаши.
Дай сега щото някой бил прекалено страхлив, да не информираме хората за ковид. Абсолютно погрешна логика. Позата на щрауса с главата в пясъка. Само че трибуквието му си остава отвън и всички го виждат. :D
Един не каза”да има опасен вирус, но ще се справим”
А такива пък изказвания страхотно ги обичам. :) Ти можеш ли да кажеш същото? Ще се справим? Кой може да каже това? Има ли една страна в света, която се е справила изцяло с проблема? Значи на запад си имат прочути лаборатории, научни центрове, световно известни учени. И никой от тях не излезе да каже “да, има опасен вирус, но ще се справим”. Сега, в близките дни. Не след година или пет. Става точно обратното. В големи западни страни налагат ограничения по липса на ефикасно лечение и сигурна профилактика. Като единствено средство за ограничаване на епидемията.
Въпрос 1 . Никой не слушам, не се занимавам с клюки, не си човека който ще ми каже дали логиката ми е погрешна. Точка.
Въпрос 2 .Не ме вълнува дали ми обичаш изказването или не. Да мога са кажа, че ще се оправим. Не ме вълнунат другите страни. Точка.
И въпрос под въпрос. Работела съм над 10 години в медии, тука точкатавярвай ми е много болдната.
10.11.20
23:52
Известни международни правителствени организации:
ООН (Организация на обединените нации)
ЮНЕСКО (Организацията на обединените нации по въпросите на просветата, науката и културата)
ФАО (Продоволствена и селскостопанска организация при ООН)
СПС (Световен пощенски съюз)
ИКАО (Международна организация за гражданска авиация)
МВФ (Международен валутен фонд)
СЗО (Световна организация по здравеопазването)
МОТ (Международна организация по труда)
Всеки има правото да вярва или не на МПО, в това число и на СЗО.
казано от Optimus Prime на 10.11.20, 23:31:
В интерес на истината тази организация трябва да се отчита някъде и тези отчети да са поне формално публични. Ако обаче лъжат за нещо относно приходи, разходи, къде да се носочват средства, от кого се получават и т.н., и има ясни съмнения, че нещо не е ок, то значи, че там нещата не са читави. А щом там не са читави, значи могат да лъжат за каквото си искат.
Мнооого ми е интересно. Как държави и президенти, които помежду си не могат да се търпят. И си налагат санкции, а дори бяха стигнали почти до война. Та обясни ми как тези държави са напълно единодушни за предпазните мерки и ограничения. Ще изброя: Германия, Британия, Франция, Русия, Турция, Китай, Израел, Южна Корея, Япония, дори Саудитска арабия.
А неглижирането на проблема ковид стана основната причина Тръмп да се раздели с поста си. Срещу него имаше хиляди обвинения, че е подценил проблема, не е посъветвал американците да носят маски и спазват предпазни мерки. Та обясни ми как тези държави, които всеки ден си подлагат крак една на друга, как така стигнаха до единодушие, когато става въпрос за здравето на населението.
Обясни ми и нещо друго. Бегето е на първо място в света по конспиративни теории. Е, това според теб има ли връзка с големия брой заразени сега? Или е отново “случайно” съвпадение?
Мнението беше редактирано от Миро на 11.11.20 00:32.
Еми ОК. Разкажи ни все пак, на кого е собственост тази частна фирма СЗО. Кога е станала частна фирма, кои са нейните собственици? От коя/кои държави са? Ограмоти ни малко. Ние не знаем тия неща за СЗО. Явно ти имаш повече информация по въпроса. Разкажи ни.
Миро, въобще не схванах мнението ти в каква връзка е с моето. Говорех за финансите, т.е. че би трябвало да отчитат някъде постъпления, разходи, кое къде и от къде, понеже в предните мнения се коментираха парите й. И ако там ги хванат в тъмни неща, нищо чудно да лъжат и за много други. Не е непременно чак конспирация или по въпроса за Ковид.
11.11.20
00:42
На последната грипна епидемия роднини, колеги и приятели преболедуваха, някой по-тежко, други по-леко, някой пиха антибиотици, други чайове. Сега отново колеги, роднини (включително сестра ми, която е с тежко съпътстващо заболяване ) и приятели преболедуваха Ковид-19, не виждам нищо учудващо, затова се нарича епидемия.
Платената писарушка е нощна смяна :)
11.11.20
01:57
Коронавирусите не са грип и за за разлика от грипа няма създадено лечение или ваксина.
Тъпченето с антибиотици при най-малката настинка или грип е грешка, защото те главно са антибактериални и не унищожават вируси – нито грипни, нито простудни заболявания.
По-добре един Бисептол за 5 лева да се изпие.
казано от Деница Малковска на 10.11.20, 23:37:
В Работела съм над 10 години в медии, тука точкатавярвай ми е много болдната.
И като си работила в медия няколко годинки та?
Да слушаме по-малко викаш?
Всеки що годе образован човек знае,че по тъпо от журналист...са само два журналиста.
Що си мислиш,че слушаме нарисуваните кобили по новините???
Все едно да се информирам от медиите за енергийния бранш)))).Журналистиката тук е на ниво клюкаристика...една там каза.
Бъмпъре,аз три години учих Статистика с числени методи и оптимиране,и все не мога да си направя изводи от едно две числа,защото не са важни те сами по себе си ,а методиката ,по която са изкарани.
Днес двама ковитни се върнаха на работа...едната каза,че някаква анемия преди време я е карала далеч по-тежко и лошо...
11.11.20
09:12
казано от Ice Mountain на 11.11.20, 01:57:
Коронавирусите не са грип и за за разлика от грипа няма създадено лечение или ваксина.
Гениално, не знаех...
Да, има ваксина против грип и те предпазва от 50 000 щама, а ти се разболяваш от новия 50 001-ви и го караш “по-леко”, ама и това не е гаранция, а догодина пак си биеш ваксина понеже срещу грип “има” траен имунитет, а срещу ковид-19 няма.
Приятел, който по принцип не боледува реши да си сложи противогрипна ваксина преди няколко години, така се разболя седмици по-късно, че щеше да умре, а бисептолчето от 5 лв (също антибактериален продукт) не лекува опасните бактериалните инфекции, които идват с отварянето на вратата от вирусите, ама това пропусна да го споменеш, също така пропусна да кажеш, че половината настинки със сополи и кашлица са коронавируси, и за тях няма ваксина и траен имунитет.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 11.11.20 09:17.
11.11.20
09:48
току що , официална статистика показа, че спада в посещаемоста на заведения и ресторанти в София е спаднала с 80 процента.
Това не е особена драма за нас собствениците, очаква се да имаме някакъв ресурс да изкараме до лятото или до някога си докато можем да работим отново.
Но хората, с които работим и ги виждам как остават без пари за нафта или цигари.......А до вчера сме били срещу орките заедно ,рамо до рамо?????
И отново трябва да избирам кой има повече нужда от доходи......
Успеха на бизнеда тежи, колкото на нашите, толкова и на техните рамене, а сега трябва да им кажа, че за заплати няма, вече плащаме с лични средства, а до кога ще има сили ,никой не знае.
Казвам всичко това с ясната представа, че ние сме сред последните по важност отрасли в момента, казвам само, че много хора остават, не на улицато, но на прага на улицата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.11.20 09:50.
Барт, в последно време не съм ходил по заведения, т.е. от както тръгна новия бум на заболелите. Но явно въпреки, че не сте затворени и осигурявате изпълнение на изискванията, т.е. разстояния между маси, дезинфекциране и т.н. и т.н. няма достатъчно посетители. Което е лошо, защото основно тук причината е очевидния страх у хората, а не самите мерки. И да вдигнат мерките, ако заболелите и починалите се увеличават, то този страх няма да изчезне у много хора и няма да е повод те да се върнат по заведенията. Но знае ли човек.
11.11.20
10:09
Ако сега ни затворят, ще имаме по-голям шанс, защото ресурса , необходим за туотящо сърце на един ресторант е по-малък.
Доставки ще има, защото хората ще продължат да се хранят с неща, които не могат да си приготвят.
Някой ще каже, ами затвори де, но не е в това въпроса, не са ли затворили всички , няма такава нагласа за поръчване за дома в клиентите ни.
Ти да не кихаш ЧЗА вирус бе? Не кихаш ли капчици слюнка, в които има вируси? Изобщо замислял ли си се кое колко е голямо и кое колко е малко? Капките са доста по-големи от вирОса и са доста по-големи от дупчиците на маската. Изобщо показва пълна липса на критично мислене и е малоумна история с тези “вИрОсА е пОмАлАк Од ДуБкИтЕ” и “искам да дишам въздух”, ама както и да е... сякаш въглеродния диоксид не е въздух, а е тухли, заеби...
Ако не вярваш че маските пазят, ела без маска, свалям аз моята и да ти се изкашлям, от вчера съм с положителен ковид PCR. Май няма да щеш, а? :) Или ако не вярваш че пазят маските, като отидеш да те оперират някой път нещо - теб или твой близък - кажи на хирурзите: “Абе маните ги тея маски бе, дишайте яко направо, оперирания и без това не могат да го спасят някви си маски от смъртоносните вируси докато е отворен, кво ше ми дишате тоя въглероден двуокис”
Баси войнстващата простотия...
Мнението беше редактирано от Димо на 11.11.20 11:07.
казано от Димо на 11.11.20, 10:23:
Капките са доста по-големи от вирОса и са доста по-малки от дупчиците на маската.
Да нямаш предвид, че и те са доста по-големи. Защото ако и капките /в които има вируси/ са по-малки от дупките на маската, значи наистина маските са безмислени.
11.11.20
10:41
на маските гледайте като на задължителните светлини през деня.
Може да не гарантират нищо, но ако се сметне, че ще наведе и минимален процент към желания ефект, трябва да го правим.
11.11.20
10:45
Знаете ли, че бългърската армия разполага с 95 полеви, мобилни болници в пълна изправност.
Базирани върху ЗИЛ 131 и УАЗ.
Защо возят нуждаещи се хора с полицейски бусове?
Сега Каракачанов обяснява как ще впрегне личния състав в помощ на болниците.....WTF?
Седят напълно обурудвани в парковете на Сливница, Горна баня, Карлово.
Ако ги попиташ, ще кажат, че не искат да плашат обществото с военни автомобили по улиците в мирно време, а как изглеждаше Арена Армеец пълна с легла?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.11.20 10:49.
Според мен, за съжаление, положението е изпуснато. Толкова много хора са с положителен ПЦР, а поне десет пъти повече изобщо не отиват да се тестват, нищо че са били контактни и са със симптоми и дори продължават да си ходят на работа. Не ги съдя, само казвам. Аз имам късмета и лукса да мога да си позволя да стоя 14 дни карантина вкъщи, някои го нямат тоя лукс.
В училищата е истинския развъдник. Повечето ми познати с ковид са им го донесли от училище. Мисля че и на мен ми го донесе вкъщи от училище малкия. Децата го карат почти безсимптомно, особено малките, и като са работещи родителите, няма кой да ги гледа и ги пращат пак на училище, а те не могат да спазват строги мерки, както всички се сещаме. Оня ден и една учителка с която чаках на опашката пред лабораторията това ми каза: много колежки са болни, има още много със симптоми, но все още са на работа, ад е. А на нашия син учителя като му казахме че сме с ковид вкъщи, вика: спокойно, не сте само вие... Но не искат да направят малките класове на дистанционно, защото по закон не можело да стоят сами под 12 или 11 ли години вкъщи и ако ги оставят дистанционно, означава родители да си пускат неплатени отпуски ако няма баби и дядовци, а бабите и дядовците са най-рисковите групи, та...
А, и по въпроса дали “нАдУвАт СтАтИсТеКаТа За ПаРи И сТрАх” - точно обратното е. Както казах хората масово не се тестват за да избегнат задължителна 14 дневна карантина (а и да спестят едни 100 лева) и джипките масово пишат ОВИ вместо Ковид за болничните и за контактните за да си седят все пак вкъщи. РЗИ изобщо не се интересува кой е контактен, с кой живееш, кво правиш, трябва ли да се тестват или следят някои си хора да се ограничи разпространението. Източник - личен опит. Вече има и обратна реакция - големи фирми искат отрицателен ПЦР за да отидеш на работа ако си отсъствал известно време поради каквато и да е причина за да предпазят колкото се може повече персонала си и да останат работещи.
11.11.20
11:44
Днес пак над 4000 заразени , ясно накъде вървят нещата. Вече проблема е че трябва освен физически , да оцелеем и емоционално , икономически и психически. И да разнищим цялата световна конспирация на организации, фондации и фондове, файда няма. Дано всеки намери неговият начин да се съхрани.
Моят брани е аут. И да не затворят напълно заведенията, хора няма от страх. Приемам го, като предизвикателдтво да си сменя професията, макар че си обичам работата. За жалост доста хара около мен се сринаха психически, пакрай фалиралия безнес , та дори до развод стигнаха, други са на силни антидепресанти. Това е много тъжно. Господ да ни пази.
11.11.20
11:55
За 2019 сме дали 927 милиона от БВП за армия, която тича по поляните и пушат трева, а сега когато всичкия им ресурс е необходим се скатават и пазат , за какво, за по-нататъчен момент????????
Колко военни лекари има, колко техника, колко стационари във всяко поделение?
Това ,което става според мен е ,че цивилни са на война, а военните цивилни.
2 процента е заболеваемоста в армията, а в цивилния свят, излиза че е 50, почти.
927 милиона, за да се пази армията себе си.
казано от Деница Малковска на 11.11.20, 11:44:
Днес пак над 4000 заразени , ясно накъде вървят нещата.
Умножи го ПОНЕ по 10.
Смешна случка: като ми се появиха симптоми и преди да ми излезе ПЦР теста се обаждам на един клиент, с който имахме уговорка да снимаме и му викам: човек, не съм потвърден, не съм под карантина, нито нищо, но от морална гледна точка искам да знаеш че имам симптоми и подозирам че съм с ковид, физически съм си 6, мога да снимам, но трябва да си прецениш дали да снимаме. Тоя се хили по телефона и вика: то и аз съм със симптоми, и майка ми е почти 100% болна, както и всички в семейството, ама няма да се тестваме, закво да ни затварят? Викам му: ами моделката? И той вика: “Еми с маски ще сме и няма да се прегръщаме и целуваме. Все тая е кой ще я зарази - дали аз или някой в метрото, а сега поне ще вземе пари за работата си и моя бизнес ще си върви.” Речено - сторено, аз съм се опаковал и не се приближавам на по-малко от 3 метра, давам инструкции отдалече. Тоя пич обаче нито маска, нито седи надалеч от нея. По някое време тая вика: а, то и аз го изкарах бе, преди 2-3 седмици :D
11.11.20
12:13
Армията ни ме ядосва много, тя е като отговорника по бедствията и авариите-чудесен е докато не се случи бедствие или авария.
А в момента от микрофона на парламента ми говори едно леке, което когато бях на 16 ми беше шеф в автомивка.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.11.20 12:14.
Барт,ако на медицинските военни формирования техниката е като ... на химическите например,то си ембаломамата.Полеви болници на зилове???Стига бе майна,то и за виц не е.
11.11.20
12:21
Нерва, за въоръжението ни да дебатираш с мен е като аз да ти говоря за светещи неща под седем метра вода.
Казвам какво съм видял с очите си.
Знам с относителна точност за всяка не-секретна машина на въоръжение в българската армия, брой, техническо състояние и къде е гарирана.
Едни други приятели и те са със симптоми. Мъжа ще си седи вкъщи, щото фирмата му поемат болнични със симптоми, жената обаче има важни дела, не може да не ходи. Нито те, нито децата им, никой не се е тествал. Друг приятел цялото семейство няколко поколения са болни, не са писани като контактни и не се тестват да избегнат карантината. Трети жената болна, потвърдена, мъжа ѝ се карантинира и децата им, ама не са тествани, не са част от статистиката. Аз съм част от статистиката, ама покрай мен нито жената, нито двете деца дето живеят с нас влизат в статистиката. Но аз ги спрях от работа и от училище още при първите симптоми. Други си ходят. На двама други мои приятели - те с положителен ПЦР, жените и децата им не са в статистиката. Малките на училище/детска градина, а големите все пак трябва да ходят до магазина или до аптеката. Във фирма, която няма да назовавам, хората са със симптоми, но не си правят тестове и ходят на работа, отричайки да са болни, щото там болничните ги плащат на минималната заплата, на която ги осигуряват и няма да вземат все едно заплата ако седят 2 седмици карантина. В друга фирма, има вече петима доказано болни, но ги пишат че не са били на работа в последната седмица за да не се броят колегите им за контактни. И т.н.
Значи смятай какво е разпространението. Не 4, ами 40 хиляди ПОНЕ са на ден новите. Ако следваме математиката и камънсенса, до Нова Година ще сме го хванали или прекарали поне половината от населението.
Което от една страна е ОК - да ни се маха от главата вече, ама от друга колко хора ще пострадат или умрат от тоя ибан вирус или колатерално, само времето ще покаже.
казано от Bart Simpson на 11.11.20, 12:21:
Нерва, за въоръжението ни да дебатираш с мен е като аз да ти говоря за светещи неща под седем метра вода.
Казвам какво съм видял с очите си.
Знам с относителна точност за всяка не-секретна машина на въоръжение в българската армия, брой, техническо състояние и къде е гарирана.
Незнам,какво знаеш...аз вчера бях в Негушево и ясно знам ,каква мизерия видях.
11.11.20
12:31
Това е снабдителна база и никога досега фокуса не е бил върху такива от този тип, а сега ще е много важна.
Нормално е в мирно време , фокуса да е върху парадните бази, които да оправдават високото бюджетиране на армията.
Но сега трябва да се променят нещата там, скоро ще променят видяното от теб.
Сега армията трябва да е слина точно в тази насока.
Там имат доста транспортна техника в добро състояние.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.11.20 12:32.
11.11.20
12:42
А и никъде не съм защитил високо ниво на материалната база на армията, а че при абсолютен дефицит на ресурс, не се употребява по никакъв начин ,макар и изтощения армейски такъв, а го има.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.11.20 12:44.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече