Коронавирус в България

Прескочи до:

25.11.20
21:47

Заповедта с ограниченията
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/11/25/zapoved-01-677-25-11-2020.pdf

26.11.20
12:30

Ми то от стрес измират хората...  Само гадни новини, само мерки, само известни умрели, само ужасяващо обслужване по болниците...  С очите си виждам как на някой като му потече носа и му се разширяват зениците...

Добре, че е Мангъров! ..ей така, да каже нещо смислено! Мен ме лекува през екрана с това интервю : )) Споделям и за падналите духом - пльос

26.11.20
13:50

Мен Кашпировски си ме лекува.

26.11.20
13:53

То, ако ще е така, по-добре Кобилкина :D :D

26.11.20
15:43

казано от Любомир на 26.11.20, 13:53:

Тъкмо върви промоция 2 в 1 - плащаш за Кобилкина, получаваш и нещо в добавка. :)

26.11.20
15:50

69лв звучи по-добре за тази оферта.

26.11.20
15:56

А ако си говорим малко по-сериозно за подхода на властите, ще дам за пример едно обръщение на шведския премиер Стефан Льовен към гражданите:

Вижте какво и как говори Льовен и сравнете с Боко... Тъжно ми е да го гледам, но е поучително.

П. П. Субтитрите са с коректен превод, доколкото познанията ми по шведски ми подсказват.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.11.20 16:16.

26.11.20
16:06

казано от Boby_ на 26.11.20, 15:43:

Тъкмо върви промоция 2 в 1 - плащаш за Кобилкина, получаваш и нещо в добавка. :)

Стига сте им правили безплатна реклама на тези двамата. Без да следвам нито единия от тях, фейса ми е пълен с тази снимка и рекламата на събитието им. Вероятно не са се и надявали на подобен трафик.
Но от друга страна... От 5К на 50 лв... Да взема 10тина билета, да има, на тая цена си е направо подарък... ?

26.11.20
16:34

казано от Boby_ на 26.11.20, 15:43:

С положително мислене- към житейски и креватни успехи! :))

26.11.20
16:47

Каквото и да кажат е все същото, и двамата се правят на загрижени, просто шведският премиер е по-възпитан и умел лицемер от българския.

26.11.20
17:00

казано от Brown Bomber на 26.11.20, 16:47:

Каквото и да кажат е все същото, и двамата се правят на загрижени, просто шведският премиер е по-възпитан и умел лицемер от българския.

Току що приравни цялата концепция за любезност и нормално общуване между хората с груби крясъци и обиди. :) Щом не ти прави впечатление разликата, не ми се влиза в спор.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.11.20 17:01.

26.11.20
17:16

казано от Boby_ на 26.11.20, 17:00:

казано от Brown Bomber на 26.11.20, 16:47:

Току що приравни цялата концепция за любезност и нормално общуване между хората с груби крясъци и обиди. :) Щом не ти прави впечатление разликата, не ми се влиза в спор.

Не смятам политиците за хора, оттам ми се губи цялата концепция :)

27.11.20
22:51

Оня ден беше на гости голямата дъщеря и защото сме имали спорове ме попита:
Добре де,затвориха дискотеките и какво се промени???намаляха ли болните,защото нали младите пренасяли...миииииииииииииии не можах да и отговоря.
Днес чета:
фитнесите затворени...а спортни клубове работят,гимнастика,бокс,йога и катерене...бах..всичко което не е категоризирано като фитнес зала прдължава да работи???ее дейба,..това като отлагането за днес за мерките,щот имало някви два мача на някви малки капути????

28.11.20
01:36

Ми да почват да продават банички с боза във фитнесите и няма да ги затварят - хранителни стоки

28.11.20
07:40

Доколкото разбрах (търсех да чета самата заповед) само любителския спорт е ограничен. Спортните клубове би трябвало да си работят, защото изрично пише, че международните състезания няма да бъдат отменяни.

Моите дребна ви опасения бяха, че ще продължа да плащам Мулти спорт карта дори и на затворени фитнеси заради басейни и т. н. Но ги замразиха. Явно има конкретни условия, при които някои зали ще могат да останат отворени. Залата, в която тренирах групови в Пловдив снощи пуснаха пост, че продължават нормална дейност при досегашните условия (които не знам какви са, защото не съм ходила от повече от три години).

09.12.20
19:19

Четох днес, че антителата след ваксинация се формирали 42 дена и през това време не трябва да се консумира никакъв алкохол ... загубена кауза

09.12.20
23:24

Дейба...днес си е заминало едно момче от ножарския форум...име си беше,само на 32.
Да идват ваксините,че ....

14.12.20
08:00

Към момента у нас са потвърдени общо 179 449 случая на новия коронавирус. Ако се направи някаква сметка, това  е около 3 процента,  от общото население на България. Което както и да се гледа е все още доста малко, има и доста хора които са го прекарали а не са правили тест.
При положение че мина толкова време, май е най-добре стриктни мерки и ваксини.
Интересно е ако някой е гледал анализите, колко ли може да е реалния процент на прекаралите го, по някакви математически модели.

И нещо забавно :

Светът познава три модела на борба с Ковид-19.
1. Китайски - влагане на огромни финансови ресурси и жестока карантина
2. Шведски - не правим нищо
3. Български - обявява се китайски, реализира се шведски, а разликата се открадва...

И още ..

“На 47 години съм. Всяка сутрин бягам по 10 км. Работя по 14 часа на денонощие. Имам три фирми и пиша едновременно две книги. При това, имам време за семейството и приятелите ми.
Както виждате, всичко е възможно, когато човек лъже.”

И хоп

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.12.20 08:04.

Т. Тодорова

15.12.20
14:54

Батко ми днес загубихме.

Уж беше добре, след три часа вече е бил починал. Рязък спад в сатурацията, отказал маските, защото сигурно и с тях не е можел да диша, и докато са го интубирали...
Вярно е, че беше с тежко съпътстващо състояние, но грипове и пневмонии е преминавал успешно, дори когато вече беше на диализа, а това го отнесе за 4 дни.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.12.20 00:50.

Bart Simpson

06.01.21
16:19

Някой има ли обяснение защо във Франция има само 516(до вчера) ваксинирани и защо в САЩ имат 10М неизползвани ваксини от общо 15М?
Колко да е силна руската-антивакс пропаганда, че да птомие тези напреднали общества?
Искрен и честен ми е въпроса, защо отказват?

06.01.21
17:37

Това всичкото е въпрос на организация. При французите някои неща стават малко по - различно. По бавно се организира, всичко се поставя под съмнение и там не е като в Русия, Путин каза и готово. Там има обаъждания , пък дискусии, пък после пак да се разберем кое как. И това не е за самите ваксини, а за цели процес по организацията и построяването на веригата.

Това може би е по-интересното с 2те таблици.

https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.01.21 17:49.

09.01.21
23:25

казано от kaloyan на 06.01.21, 17:37:

Това всичкото е въпрос на организация. При французите някои неща стават малко по - различно. По бавно се организира, всичко се поставя под съмнение и там не е като в Русия, Путин каза и готово. Там има обаъждания , пък дискусии, пък после пак да се разберем кое как.

Просто Французите винаги са имали една лоша, много слаба организация за големите национални проекти. В сравнение с германците и англичаните. Не искам да намесвам тук политиката, но знаете какво е ставало в 1940 година. И защо немците бяха в Париж, а не французите в Берлин.

Просто някои народи имат организационен талант за големите национални проекти и мероприятия. А други нямат и го обръщат на дискусии и дървено философстване. По-далеко от безцелните и безплодни безкрайни дискусии не стигат.

Някога някои западни народи (може би французите?) са спорили колко дявола могат да се съберат на върха на една игла. Днес е същото. Има нации като американската, които  решават и действат. Затова и успяват исторически. За всяко нещо. Има и други, които обичат безкрайните спорове, философстване и празни приказки. И затова те тъпчат на едно място и бъдещето им не е много розово. Ето това е.

14.01.21
08:50

Наред с няколкото починали познати и боледували зле хора ,за щастие вече имам близки познати,които са ваксинирани.Поне на гости да може да си ходим.
Гърция внася интересни предложения...да видим ,как ще се приеме да пътуват само ваксинирани.Пак ще реват разни ,че са дискриминирани))).Много се радвам ...

14.01.21
09:03

Аз доколкото четох, ваксинираните остават преносители.
Не знам защо сте се успокоили с тази неясна ваксина с неприключили тестове. Ако в този етап са успели да разсеят страховете на някого, значи пропагандата им работи чудесно и хората не мислят.

14.01.21
09:46

казано от Margi на 14.01.21, 09:03:

Потресен съм!

Ако в този етап са успели да разсеят страховете на някого, значи пропагандата им работи чудесно и хората не мислят.

Очевидно не мислят.

Не знам защо сте се успокоили с тази неясна ваксина с неприключили тестове. Ако в този етап са успели да разсеят страховете на някого, значи пропагандата им работи чудесно и хората не мислят.

Кое и е неясното на ваксината? Кой тестове не са приключили?

Марги, ти си фен на теорията за справяне на имунната система с вируса - еми познай кой се бори с вируса, след ваксиниране - да, точно имунната система. Единственото, което ваксината прави е да “запознае” имунната система с вируса. От там нататък се изгражда имунитет от тялото и то само се бори, когато евентуално срещне вируса. Никакви чипове, 5жита и т.н.

Би ли споделила кое точно теб те притеснява?

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.01.21 09:49.

14.01.21
10:11

Не съм много наясно с ваксините и по-скоро изпитванията, тестовете, време за утвърждаване и т.н., но скоро гледах коментари и статии по отношение на ежегодните противогрипни ваксини, направени за отделни щамове. Та там няма как да се чакат 2, та даже и 1 г. май. Колкото и да се “преправят” и “пренастройват” за нов щам, принципа на работа на създаване предполагам е един и на практика са си нови ваксини. И се правят бързо за конкретния щам. Няма някакви драми покрай тях като цяло.

14.01.21
11:06

Има разни статии интересни. Тази ваксина е малко по различно направена, по съвсем нови технологии. В много редки случаи е предизвикала силен автоимунен отговор, но май не е ясно дали е от нея.
Все пак е хубаво да се прочете повече за нея.

14.01.21
11:19

Скоро попаднах на едни книга, в която ставаше въпрос за ваксината за полио, как нейния откривател е бил популярен, като рок звезда.Половината свят са се радвали и празнували, че са победили войната с болестта. Даже са искали да кръстят ваксината на него, съответно той се е отказал и дори не я е патентовал, за да може по-бързо да се имунизират всички. За половин десетилетие, полиомелита е изчезнал. Интересно, как публичната представа за ваксините и ваксинациите се е променило толкова остро.

Ако на някой му е интересно - Bobby Duffy - The Perils of Perception. За съжаление не е статия  или фб пост и трябва да се отдели време.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.01.21 11:21.

14.01.21
11:21

казано от kaloyan на 14.01.21, 11:06:

Какво да се чете?Кво толкова ще разбереш?
Щом е пусната вп целия свят и я приемат значи е ОК.
Тва да не е няква майонеза та да четеш ,какво съдържа и как се прави щот иначе ще се насереш?
Все едно при мен,някой предавайки си отпадъците...да вземе да прочете,как аджеба ги управлявам и защо точно така.Много ще схване...ама  много.

14.01.21
11:34

казано от nervak на 14.01.21, 11:21:

Тва да не е няква майонеза та да четеш ,какво съдържа и как се прави щот иначе ще се насереш?
Все едно при мен,някой предавайки си отпадъците...да вземе да прочете,как аджеба ги управлявам и защо точно така.Много ще схване...ама  много.

По твоята логика, дай тогава да бъдем неграмотни и да не четем :) То без това повечето хора са така вече.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.01.21 11:35.

14.01.21
11:45

казано от kaloyan на 14.01.21, 11:34:

казано от nervak на 14.01.21, 11:21:

По твоята логика, дай тогава да бъдем неграмотни и да не четем :) То без това повечето хора са така вече.

Не преиначавай,то от много четене в нета народа стана експерт, по каквото се сетиш.

14.01.21
11:48

Ники, специлно за полиото - към момента регистрираните случаи в следствие от жива ваксина надвишават с около 90% тези от дивия вирус.
Не се е променило отношението към ваксините, а самите ваксини. Това че са намесени милиарди долари и печалбата от тях е безумна прави положението много тежко.

Ваксините са помогнали за изчезването на доста болести, но сега не е така баш.

Към това, защо не вярвам на актуалната ваксина, ако всичко  беше ясно, защо след ваксиниране проследяват за ефекта и?

Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.21 11:51.

14.01.21
11:51

казано от Margi на 14.01.21, 11:48:

Ники, специлно за полиото - към момента регистрираните случаи в следствие от жива ваксина надвишават с около 90% тези от дивия вирус.
Не се е променило отношението към ваксините, а самите ваксини. Това че са нанесени милиарди долари и печал ата от тях е безумна прави положението много тежко.

Ваксините са помогнали за изчезването на доста болести, но сег не е така баш.

Към това, защо не вярвам на актуалната ваксина, ако всичко  беше ясно, защо след ваксиниране проследяват за ефекта и?

Ти колко плати за ваксинациите на детето си?
Като ти бият тетанус примерно,не се ли следиш?А?
Е те точно за такова  четене е по-горния ми пост.

Мнението беше редактирано от nervak на 14.01.21 11:54.

14.01.21
12:35

Всъщност, съм платила ваксините му. И нямам предвид с данъци и здравни осигуровки, както всички ги плащат (ако някой си мисли че ББ вади от джоба си пари за да купи ваксини, няма нужда са споря дори), а с пари от джоба си в аптеката.

А ако не бях платила, трябваше да се смиря и да приема, че могат да ме осакатят, но е за мое добро?

Тетанус не са ми слагали в близките 20 години. Това е една от най-не ефективните ваксини. След последната ваксина, която ми сложиха, боледувах около месец от пневмония. Беше жива ваксина.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.21 12:38.

14.01.21
12:43

НОВАТА МОЛИТВА НА МАРКА.................

14.01.21
16:41

Да, с твоята имунна система, която те пази от коронавирус не се нуждаеш от маска, а една ваксина за тетанус те разболява от пневмония.

Последно ми слагаха ваксина против тетанус в спешния преди 5 год на връх НГ, беше ефективна и не се разболях, че там нещата се случват по-бързо от К19.

14.01.21
18:32

Не съм казала, че ваксината е била за тетанус. Това беше преди почти 20 години, две ваксини в рамките на седмица, свързани с работата ми. В момента не бих позволила да ми поставят каквото и да е.
А щом е ефективна, защо я бият през някакъв период, и ако сране инцидент, пак я бият? Нали би трябвало да си защитен през целия период до следващото реваксиниране?
А ти откъде знаеш, че със сигурност си щял да се заразиш? :)

Пи повод на пътувания до Гърция само с ваксина, разбира се че е дискриминация. При полижение, пе очакват до юни да има ваксини за 30% от желаещитежда се ваксинират. Откъде да я вземат хората, дори и да искат?

Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.21 19:27.

Bart Simpson

14.01.21
21:12

Странно е, че Румъния вече е полупила 450К ваксини, а ние 30К.
Ние тук (във форума, защото с вас разискваме) ще сме последните, до които ще стигнат ваксини, така че дотогава може да е съвсем пребит вируса и вообще да не е наложително ползването на ваксината.
А относно пътуванията, щом може да минеш технически преглед без фарове, стопове, чистачки и мигачи, щом може да ти напишат че са те оперирали, а всъщност да не са, за да точат ЗК, щом може да ти вземат апартамента без един твой подпис, значи със сигурност няма да е никак трудно да си имаш qr код или каквото е нужно да кмаш ,че си имунизиран и да си цъкаш, срещу стотина кинта.
Все пак да не забравяме, че на Козлодуй-кръвния център вече се продава плазма от “сигурно боледували”.
? Четох статия в страницата на NOVA ,че в Норвегия има двама починали след поставяне на ваксината.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.01.21 21:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1