Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимСъгласен съм напълно с теб, Boby_, просто ме забавлява официалната информация
казано от Bart Simpson на 19.02.21, 22:32:
Един пич обрисува притесненията за промяна на ДНК от.
Нека дойде при мен на работа..да му обрисувам аз притесненията си за промяна на ДНКтУ...
19.02.21
23:15
Или аз го написах грешно, или си си заплюл мен днес да хейтиш.
Пича каза ,че РНК ваксина да промени ДНК е все едно да направиш ксерокопие на страница от книга и това да промени книгата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.02.21 23:15.
Защитаващите абсолютната и познатост и липсата на каквито и да било неясноти твърдят, че тя е била позната на ниво геаничещо с наличност.
Технологията беше налична - вирусният вектор е относително стар метод, а информационната РНК вече беше изпитвана в онкологията. Това, което не беше налично, беше подходящият отрязък от вирусната РНК конкретно на SARS-CoV-19, която да предизвика траен имунен отговор. Да не мислиш, че става щрак с пръсти и готово при непознат досега вирус?
А бе чудя се, тези “нещастници” от FDA (US Food & Drug Administration), Children’s Hospital of Philadelphia, EK, ЕМА (European Medicines Agency), Pfizer-BioNTech, Moderna и т.н.,
бе как не са се сетили да питат Nervak, Boby_, пича на Bart Simpson, мен и др., а ми пишат глупости по официалните сайтове ?
20.02.21
01:27
Не пишете с такава убеденост, сякаш нещата са ви ясни, защото звучите нелепо.
Този коронавирус е от онзи ден, ваксините са от вчера, а данните са от днес.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 20.02.21 01:27.
Никакви масови дезинформации. Българина никога не се е ваксинирал против сезонни вируси. Може да видите данните какви са. Няма просто тази култура и разбиране. Виж ако му опре до гъза , понеже има 90 процента шанс да умре, ще тича, ще скимти и ще се моли... но като не му е до гъза, пие рикия и се прави на много знаещ, като естествено си мисли само За него. Ние сме си така, не признаваме институции и авторитети, но и затова има причина. А пък и този феномен не е само в България
П.С - бомбър, за оня другия може да не е стигнал бюджета тоя месец, та може и да не се появи :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.02.21 09:01.
20.02.21
09:05
казано от Boby_ на 20.02.21, 00:44:
Защитаващите абсолютната и познатост и липсата на каквито и да било неясноти твърдят, че тя е била позната на ниво геаничещо с наличност.
Технологията беше налична - вирусният вектор е относително стар метод, а информационната РНК вече беше изпитвана в онкологията. Това, което не беше налично, беше подходящият отрязък от вирусната РНК конкретно на SARS-CoV-19, която да предизвика траен имунен отговор. Да не мислиш, че става щрак с пръсти и готово при непознат досега вирус?
Просто в желанието си да успокоят “неверници” като мен ,я представиха, наистина като ,все едно е била абсолютно ясна отпреди.
Аз за ваксините неможах да разбера няколко неща
(едва ли тук някой може да ми отговори де ама... :д)
първото е липозомите на рнк-вите ваксини в произволни клетки ли навлизат или като векторните в точно определени, взамисимост от вектора?
И другото което не ми стана ясно е...сега тези векторните ваксини (каквито са на астра зенека и спутник) днк-ови ли се водят и ако не - как клетките екпресират s-антигена получен от вектора, всмисъл просто генът за ес антигена се докарва от инактивирания аденовирус до ядрото на клетката и там просто си седи докато транскипционните комплески си синтезират рнк от него или се записва в днк-то на клетката и от там вече гена за ес протеина на ковид търпи транскрипция и после експресия?
И още нещо не ми стана ясно за ваксините... след ваксинацията като клетките експресират антигена (спайковете на коронавируса на повърхността си) имунната система не ги ли унищожава ддз ?
Мнението беше редактирано от Иван на 20.02.21 11:16.
казано от Dymag на 20.02.21, 00:45:
А бе чудя се, тези “нещастници” от FDA (US Food & Drug Administration), Children’s Hospital of Philadelphia, EK, ЕМА (European Medicines Agency), Pfizer-BioNTech, Moderna и т.н.,
бе как не са се сетили да питат Nervak, Boby_, пича на Bart Simpson, мен и др., а ми пишат глупости по официалните сайтове ?
Я ми разясни какво точно съм написал, което противоречи на официалната информация?
20.02.21
12:34
Боби,
обясни ми как да намеря мотивация да се ваксинирам...Стотици доктори казват, че най-добрият имунитет е клетъчният, една година в зараза съм оцеляла, очевадно имунитетът ми се справя отлично, защото не си стоя вкъщи и не слагам по две маски. От друга страна ми е трудно да повярвам, че имунитетът се гради с хапчета, ваксини, страхове, затваряне вкъщи, неверие в себе си. Единственото нещо, което би могло да ме накара е някаква лоялност към обществото, но това общество тука не желае да се ваксинира ...
Според мен основните неща които може да мотивират някой да се ваксиниа са 2, първото от страх за собственото си здраве, а второто от жал към възрастното население, ако някой няма тези 2 мотиватора то няма и причина да се ваксинира.
Мен лично малко ме притесняват само векторните ваксини, понеже да ми плъгват чуждо днк в ядрата на клетките на дихателната ми система не ми се нрави особенно.
казано от Joyplovdiv на 20.02.21, 12:34:
От друга страна ми е трудно да повярвам, че имунитетът се гради с хапчета, ваксини, страхове, затваряне вкъщи, неверие в себе си....
За хапчетата и страховете незнам ама аз бих подчертал, че има различни видови ваксини и не всички (само повечето) са за създаване на имунитет.
Ковид ваксините са за стимулиране на синтеза на антитела и индуциране на клетъчно медииран имунен отговор със създаване на паметови т-клетки, демек уж трябва да създават баш имунитет, но само времето ще покаже.
На мен ми направи впечатление и че казаха че новия ковид е без спайкове, а пък ваксините са направени именно въз основа на тях.... и всъщото време казват че старите ваксини помагат и срещу новия ковид... но от друга гледна точка... работят не работят - май по-добре ще е да се ваксинират там повече хора пък... все ще има някаква файда..
28 години е разработвана ваксината срещу варицела, 15 години срещу папиломния и ротавирусите, а сега имаме ваксина срещу вирус, с разчетен геном през януари 2020 г. Няма как да се знае всичко за тези ваксини и затова са разрешени под условие, събират се данни, предвидени са срокове след които да се изнесат окончателни данни, ангажиран е огромен финансов и научен ресурс, може да се наложи актуализиране и т.н. в болния ни от диабет, високо кръвно налягане, астма и затлъстяване, цивилизован свят. Условно разрешение означава, че ползата от спешното предоставяне на ваксината надвишава риска, произтичащ от липсата на всички необходими данни в нормалния случай. Ние тук обаче вече знаем всичко и запълваме “дупките” с дълбока увереност :)
Само да подчертая: ползата от спешното предоставяне на ваксината надвишава риска, произтичащ от липсата на всички необходими данни
А сега де. ТУК пише Аденовирус от шимпанзе ... веганите дали ще се ваксинират?
казано от Dymag на 20.02.21, 13:57:
28 години е разработвана ваксината срещу варицела, 15 години срещу папиломния и ротавирусите, а сега имаме ваксина срещу вирус, с разчетен геном през януари 2020 г....
Аз бих допълнил, че по-голямата част от времето за направа на една ваксина отива в бумащина (търсене на финансиране, чакане на нужните разрешения, занимаване с етичните комисии и т.н) ....не е нещо невероятно да се направи хубава ваксина за кратко време... ресурси бол, позания - не малко.... въпрос на мотивация :д
Мнението беше редактирано от Иван на 20.02.21 14:43.
казано от Boby_ на 20.02.21, 10:38:
казано от Dymag на 20.02.21, 00:45:
бе как не са се сетили да питат Nervak, Boby_, пича на Bart Simpson, мен и др., а ми пишат глупости по официалните сайтове ?Я ми разясни какво точно съм написал, което противоречи на официалната информация?
омг, ся се зачетох в по-старите постове ??
аз ще ти разясня... че и двата вида ваксини транспортират рнк ?
казано от Boby_ на 19.02.21, 22:25:
Хайде като човек малко по-навътре в материята да ви кажа с две думи как стоят нещата засега......
.
. .....6. Разликите между двата типа ваксини са минимални. Основната им цел е една и съща, различава се само транспортният метод на вирусна РНК до клетката.
казано от Dymag на 20.02.21, 13:57:
28 години е разработвана ваксината срещу варицела, 15 години срещу папиломния и ротавирусите, а сега имаме ваксина срещу вирус, с разчетен геном през януари 2020 г.
А противогрипната колко време се разработва? За един сезон. А механизмът там е... вирусен вектор (каква изненада).
Хайде стига глупости вече.
казано от Иван на 20.02.21, 17:02:
Хайде като човек малко по-навътре в материята да ви кажа с две думи как стоят нещата засега......
.
. .....6. Разликите между двата типа ваксини са минимални. Основната им цел е една и съща, различава се само транспортният метод на вирусна РНК до клетката.
Така е, вирусният вектор не транспортира РНК. Чрез безобиден вирус вкарва в клетката ген, който предизвиква производство на специфичен за SARS-CoV-2 антиген, т. е. предизвиква имунен отговор чрез доставяне на информация за вируса до клетката - същото, което прави и ваксината, базирана на информационна РНК. Достатъчно точно ли е, за да спреш вече със салатата от термини, които не разбираш?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.02.21 20:47.
Подвеждаш. Противоглипните ваксини съдържат по няколко вирусни щама и говориш за ежегодната им актуализация според предписанията на СЗО. То и тук ще има актуализации и вече и те ще са бързи.
казано от Dymag на 20.02.21, 20:42:
Подвеждаш. Противоглипните ваксини съдържат по няколко вирусни щама и говориш за ежегодната им актуализация според предписанията на СЗО. То и тук ще има актуализации и вече и те ще са бързи.
За една година се анализират няколко щама на много по-бързо мутиращ вирус и се изработват ваксини, които в 9 от 10 случая работят. Кое е подвеждащото тук?
казано от nervak на 20.02.21, 20:46:
Така е Боби, подвеждаш!!!
Не знам ,как точно...ма така ми се струва.
Тихо сега, че Майкрософт са закъсали за пари и трябва да чипират Иван и Спиродон.
не, никак не е точно даже
date="1613846241">казано от Иван на 20.02.21, 17:02:
.
Така е, вирусният вектор не транспортира РНК. Чрез безобиден вирус вкарва в клетката ген, който предизвиква производство на специфичен за SARS-CoV-2 антиген, т. е. предизвиква имунен отговор чрез доставяне на информация за вируса до клетката - същото, което прави и ваксината базирана на информационна РНК. Достатъчно точно ли е, за да спреш вече със салатата от термини, които не разбираш?
това че клетката експресира специфичен антиген на коронавируса не означава, че има имунен отговор, ако беше така нямаше да дирят 100 години кой ген да ползват...
мога да ти намеря още кусури ама не ми се занимава...
само като последно ще кажа, че да се твърди, че бъркането в ядрото на клетка е безобиндо(какъвто е механизма на работа на векторните ваксини) си говори само по себеси... то и за цигарите отначало казваха че са безвредни ама...
Е да ...то и с радиеви моливи като се плюнчели са се рисували циферблати...
22.02.21
09:40
Защо грипът тази година не дойде - акад. Богдан Петрунов поясни, че това е интересен феномен, който ще се изучава, но “засега не е ясно защо”. Той не си спомня такъв тип забавяне на грипа досега.
22.02.21
12:33
Знам, че е тъпо да кажеш, - някой спомена-, но има логика да е заради ограниченията във връзка с ковид.
Сега гледам по новините, най-често задаваните въпроси за ваксината са “Може ли да се пие и кога” хахахаха :) голяма работа сме ..
Малко по темата. За ваксина, какво трябва да направя, да се обадя на личната ми лекарка че да ме запише или друга е процедурата ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.02.21 19:39.
22.02.21
20:34
Епа нормално, на всеки му се пие. Аз тия дни дори на такъв разговор станах свидетел във ВМА, професора питаше по телефона колегата си кога може да пие. Разговорът беше буквално ” Гришо, кажи сега кога може да се пие след тая ваксина”
По добре да пием и да мрем, от колкото на не пием, казвате :) Някой има ли инфо дали алкохолик е умрял от ковид?
22.02.21
22:40
Моите квартални алкохолици всички са живи и не са спирали и за един ден да се събират, струпват, вирусът мисля, че подбира главно диабетици...
22.02.21
23:02
Това е като сценарий по книга на Виан.
казано от Joyplovdiv на 22.02.21, 22:40:
Моите квартални алкохолици всички са живи и не са спирали и за един ден да се събират, струпват, вирусът мисля, че подбира главно диабетици...
И ти си арогантна като йогистката.
Той короната удря в черния дроб, но едва ли е повече от алкохола ... там традициите са древни
казано от Brown Bomber на 22.02.21, 09:40:
Защо грипът тази година не дойде - акад. Богдан Петрунов поясни, че това е интересен феномен, който ще се изучава, но “засега не е ясно защо”. Той не си спомня такъв тип забавяне на грипа досега.
Миналата седмица асистентката по мив ни каза, че грипът не е изчезнал, просто се среща много рядко и то само при малките деца, и че хората в момента не грипясват не за друго, а просто защото носят маски и ползват дезинфектант.
За грипа, то и зимата е необичайно топла, но забелязвам, че при всяко застудяване случаите с ковид у нас скачат
Точно днес личния лекар ми каза,да се дистанцирам от малките деца...щот след ковид,някакъв грип ще е изтезание за всеки организъм.
Ти разбра ли че последните изследвания показват 8 месечен имунитет след прекаран ковид
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече