Коронавирус в България

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.10.21
17:52

Ами то беше близо до акъла, че и тези мерки няма да се спазват от никой :) Ние си караме така .. нито закони спазваме, нито нищо, най-малкото защото няма никакъв контрол. Тук даже не говорим за възпитание и уважение.

20.10.21
19:44

казано от kaloyan на 20.10.21, 17:29:

казано от Boby_ на 20.10.21, 17:18:

казано от kaloyan на 20.10.21, 17:16:

казано от Boby_ на 20.10.21, 17:14:

казано от kaloyan на 20.10.21, 17:11:

Сега остава някой да навърже картинката, от корона вируса, през цената на газта и тока и после криптовалутите ..

Криптовалутите ги остави извън картинката - те нямат присъща стойност, влияят се от много фактори и цената им варира твърде силно, за да се приемат за индикатор, какъвто са примерно борсовите индекси. Това със сигурност ще се промени, когато натрупат инерция, достатъчно инвеститори и пазарът им се стабилизира, но поне в следващите няколко години това едва ли ще се случи.

Аз имам някакви и се чудя дали да се освободя от част от тях около нова година.

Дръж си ги, ако питаш мен. :) Освен ако не си закъсал за пари.

Ами чудя се какво да правя, защото имам и свободни пари които се обезценяват и ми е тежко на 50 процента, дали да вкарвам още пари или да продавам. Защото иначе става ангажимент. Но това дефакто са пари, които и да загубя няма да ми накриват шапката. Просто не обичам да губя :)

Според мен,съвета на Боби е добър,дръж си ги ако не си на зор за пари.Не,че съм много много запознат с криптото,имам малко сатошита от преди само няколко седмици и сега изучавам нещата :)При все това ,смятам че дали си купил на 67к днес,или на 100к след месеци или година,няма да има особено значение.Аз лично бих вложил всичките си свободни пари.

20.10.21
19:49

казано от Boby_ на 20.10.21, 17:14:

казано от kaloyan на 20.10.21, 17:11:

Сега остава някой да навърже картинката, от корона вируса, през цената на газта и тока и после криптовалутите ..

Криптовалутите ги остави извън картинката - те нямат присъща стойност, влияят се от много фактори и цената им варира твърде силно, за да се приемат за индикатор, какъвто са примерно борсовите индекси. Това със сигурност ще се промени, когато натрупат инерция, достатъчно инвеститори и пазарът им се стабилизира, но поне в следващите няколко години това едва ли ще се случи.

Ако толкова им се искат екстремни емоции, много по-добре е да се набутат в tqqq, поне има някаква стойност зад него при сходна волатилност с криптовалутите. Не че и там няма да има сериозно люшкане в следващите години, но дългосрочно е много по-добрият избор от криптовалутите.

20.10.21
20:02

казано от Любомир на 20.10.21, 19:49:

Ако толкова им се искат екстремни емоции, много по-добре е да се набутат в tqqq, поне има някаква стойност зад него при сходна волатилност с криптовалутите. Не че и там няма да има сериозно люшкане в следващите години, но дългосрочно е много по-добрият избор от криптовалутите.

каква дългосрочност :DDD

20.10.21
20:06

казано от Любомир на 20.10.21, 19:49:

За който не иска да е прекалено екстремен и иска да инвестира в ETF-ви от вчера си има BITO.

20.10.21
20:28

При мен част от вложенията са ми в проекти :)) дефакто уж залагам на идеи. Ама да не си помислите че съм инвеститор. Аз ви говоря за кокошкарски работи, да има за бира :) Иначе и пари имам свободни за семки и бонбонки, които още утре вече може и да ги нямам .

В темата за ковид-19 се дискутират криптовалути...

21.10.21
09:28

От интернет:
“В България покръстването е минало по-гладко от ваксинацията.”

21.10.21
09:38

Иначе - нали си съобщаваме лични впечатления от поставени и непоставени ваксини - единия ми комшия е ченге и е много готин, но си има праволинейния и подозрителен мироглед, който върви с професията му. Та като говорихме миналата година за ковид, викаше: мани ги тея измишльотини, за пари е работата. После като говорихме за ваксини вика: аа, да бе - ваксини - за пари е работата. Вчера го гледам притеснен, жена му цяла седмица с ковид на антибиотици, обаче вместо да ѝ минава - по-зле става, вика: “ше я водя на болницата”. Гледам я - бледа като платно, изпити бузите. Дано има къде да я приемат и да се оправи жената.

А най-поразителното беше, че малкия му син след 5 минути го гледам се прибира у тях си. Поздравява ме. Викам му: кво прайш бе, как си? Помислих че нещо са забравили и баща му го е пратил да го вземе. А той вика: еми прибирам се от училище. Значи майка му от цяла седмица с ковид, той си ходи на училище, няма проблеми.

21.10.21
09:51

Ама от глупости. Сега така са го направили , че в момента в който си сложиш първата или втора ваксина, ти дават сертификат, безумие. Това значи че днес ако си сложиш янсен и ти дават веднага сертификат.
Само че в момента няма как да стане понеже системата им се срина. Пълен цирк. Хем карат хората да се ваксинират, хем не са се подготвили, нямам думи.

21.10.21
09:53

Димо... безотговорно и тъпо поведение е това.

Мнението беше редактирано от nervak на 21.10.21 09:54.

21.10.21
09:57

Уви да, но също уви да - повсеместно.

21.10.21
10:10

Пак от интернета:
“Има хора, които ядат дюнери от Аладин, но ваксината им се виждала рискована”

21.10.21
10:14

От “24 часа”:

“Пловдивски сервитьори тестват за ваксина с монета - ако клиента е ваксиниран - залепва”

Bart Simpson

21.10.21
11:10

Аз не мога да отида на работа и не защото съм анти-науката, а защото духа ми не го позволява.
Току що предложих на партньорите си да изкупят моя дял, приключвам с този сектор.
Преглеждам обяви за тракторист, имам ТкТ.
В Перник предлагат 2.5К за тракторист, на добра машина.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.10.21 11:11.

21.10.21
11:23

казано от Bart Simpson на 21.10.21, 11:10:

Аз не мога да отида на работа и не защото съм анти-науката, а защото духа ми не го позволява.
Току що предложих на партньорите си да изкупят моя дял, приключвам с този сектор.
Преглеждам обяви за тракторист, имам ТкТ.
В Перник предлагат 2.5К за тракторист, на добра машина.

Е ти не си някакъв обикновен готвач, работещ там каквото падне и дето го вземат. Дълги години си учил и упражнявал занаята и до колкото съм схванал във времето от инфото за теб /включая и от други хора/, си доста добър. Можеш ли  ей така да захвърлиш нещо, което освен професия може би ти е и призвание. Ще отминат тия мерки накрая, дай Боже. Но ти най-добре си знаеш какво и как си вложил, заслужава ли си и т.н.
А мислил ли си да направиш в Тубата канал. То няма да си първия, много са сигурно, ама нещо от сорта на : “Да поготвим с Васко”..........примерно :-) Ама то и там е една борба, време, енергия, разходи, а се не знае ще има ли гледания, та да започне да капе.

Bart Simpson

21.10.21
11:25

Трактора, Дидо.
Изморих се.

21.10.21
12:19

казано от Bart Simpson на 21.10.21, 11:25:

Трактора, Дидо.
Изморих се.

Бях в твоята ситуация. И понеже винаги ме е хапел щуреца, на 11 август реших и на 17ти вече работех в Англия ? (Ти си бил тук. Грам не се опитвам да те убеждавам в нещо) Оставих жена ми да уволнява над 50 човека, да продава коли, бизнеси и тн. Някои салони ги оставих на служителите си, хем на половин цена, хем на изплащане ? Никой не успя да ги съхрани. Още имам обурудване по мазетата и имам да вземам пари от някои от тях ? Естествено съм ги отписал.
Тук пак се пробвах и си припомних защо се отказах. Като е твое работиш 7 дни, особено пък в сектори като нашите. Трудно е да лежиш в къщи и да си кажеш, утре ще го свърша. Другия ми проблем е,  че не мога да се изключа. Тръгвам си от работа ама мозъка продължава да работи и да мисли, какво трябва да се свърши, планове, стратегии, сметки...
Накрая продадох бизнеса, 6 месеца преди да бяхме чували за коронавирус ? Купувача изяде дървото, заради короната, което беше тъжно защото не е лош човек изобщо, ама то това е бизнеса. Все нещо има. А аз след бизнеса, продадох и себе си ? Всъщност аз си я имах офертата от преди това и тя ме човъркаше така или иначе. Сега съм оставил този стрес на шефовете, а аз вземам малко парче от баницата. И всъщност парчето хич не е малко за моите разбирания за нормален живот. Шефа има басейн в двора си ама като дойде да ме види, после пращам персонала да му помага да си намери колата на не чак толкова голям паркинг. Винаги изглежда като надрусан и неадекватен. Познато ми е това и не го искам повече.
Остави парите. Аз виждам като имам повече време за децата как те се променят към по- хубаво. Нали уж за тях го правим. Те не искат много пари, искат да играем игри, да ходим на джудо, да стоя на терасата и да ги гледам на гимнастиката ?
Според мен, няма нужда да си тракторист ? Продай се на някой който ще те оцени. Все още има такива хора ? Знам, че понякога не е лесно да работиш за други, но аз примерно, реално не усещам, че имам шеф. Те знаят, че работата ще е свършена и не ме занимават. Аз също винаги така се държа с моите. Ако клиентите са щастливи и ревютата са ок, те не усещат, че имат шеф. Накрая в 17:00 хвърляш черпака и в къщи при жената и детето. Шефа нека да мисли за тока, за банката и тн. ?

21.10.21
12:32

Аз също съм на твоя акъл. Мъчиш се сам блъскаш постоянно, нямаш време и после като не обърнеш внимание на децата и им оставиш много, те как ще оценят това което ти си правил и постигнал ?
Всеки избира сам, но когато нямаш време да си харчиш парите, все едно нищо не си направил, а живота не е особено дълъг. Още повече че по обективни причини понякога може да се скъси съвсем.

21.10.21
13:07

казано от Nev на 21.10.21, 12:19:

Накрая в 17:00 хвърляш черпака и в къщи при жената и детето.

Че то обикновено от там нататък започва напъването в този бизнес. Какво хвърляне на черпака :-) При жената и децата-след полунощ.

Мнението беше редактирано от D_M на 21.10.21 13:07.

21.10.21
13:17

казано от Dydo на 21.10.21, 13:07:

казано от Nev на 21.10.21, 12:19:

Накрая в 17:00 хвърляш черпака и в къщи при жената и детето.

Че то обикновено от там нататък започва напъването в този бизнес. Какво хвърляне на черпака :-) При жената и децата-след полунощ.

Часът беше пример. Това е въпрос на нагласа и договорки. Той си преценя. Аз за 25 години, никога не бях празнувал нормална Коледа и Нова година. Прибирал съм се в 22 часа и децата не ме дочакали и спят. Ай сиктир ? Да не говорим, че цял ден капризни кифли са ми скъсали нервите и хич не ми е до празници ? От две години нямам бизнес и взех да ги усещам тези празници. Тази година и аз като жена ми съм решил още на 22ри да приключа. Ако някой не му харесва да ме уволни, имам и други оферти ? Ръцете ми не могат да вземат.

21.10.21
13:19

Кат почнете с тия деца...направо ще повърна от умиление.
Нищо не правя за тях и точка .
Да са нахранени,да са научени да се оправят,и на 19 вън от бара:
-Ключа на масата.
Парите ми трябват нна мен)))
Вчера си говорехме за мерки...по АЕЦа.
Днес да ги видите новите!!!
И как се спазват от всички.

21.10.21
13:27

казано от nervak на 21.10.21, 13:19:

Кат почнете с тия деца...
.........,да са научени да се оправят,..

Опа, изведнъж се оказва, че правиш за тях повече от 95% от родителите :D :D

21.10.21
13:32

казано от nervak на 21.10.21, 13:19:

Кат почнете с тия деца...направо ще повърна от умиление.
Да са нахранени,да са научени да се оправят,и на 19 вън от бара:
-Ключа на масата.
Парите ми трябват нна мен)))

Все едно слушам баща ми. Бачкаше като куче на две работи и почти не го виждах в къщи. Смяташе, че щом сме нахранени и облечени, всичко е ок. Още не знае, че майка ме отърва от ТВУ защото имаше връзки в следствието ? И още колко други неща не знаят и той и тя ?
Радвай се, че си случил на деца и че не съм ти бил аз син ?

21.10.21
13:36

Голямата работа тву.
Не излизах детска педагогическа стая.
Хич не ме плашат децата.
Моите правила,моята къща.
Не те кефи....излизаш от къщата.

21.10.21
13:51

казано от nervak на 21.10.21, 13:36:

Голямата работа тву.
Не излизах детска педагогическа стая.
.

Определено ти личи …. И то като добър пример, въпреки че последствията си остават за цял живот.

22.10.21
07:34

Един път се умира.

Мнението беше редактирано от Nev на 22.10.21 07:35.

gggddd

22.10.21
09:09

Като не гледам тв, гледам по линкове
https://gab.com/daylights/posts/107140388212933280

22.10.21
09:26

Та като е лекар,не може да е дървен философ???
Пълни е с прости във всяка гилдия.

22.10.21
09:53

Много неща е доц. Атанасов, но прост не е едно от тях.

22.10.21
10:20

казано от БПН на 22.10.21, 09:53:

Ми кво се обеснява,да се ваксират и да отиват да работят.
Дейба ,как ми писна.
Аз ако кажа....миии нищо,че работя на такова място...но ще е дискриминиращо да получавам рад.доза повече от населението???
Какво ще стане???
Това съм учил,това съм избрал ...всеки ден съм изложен на радиационни влияния, но знанията ми са тези,които ми диктуват ,колко ,какво и как да получа...и го получавам...както и баща ми преди мен.
Ай сиктир и лекари...

Мнението беше редактирано от nervak на 22.10.21 10:23.

Bart Simpson

22.10.21
11:54

А кои лекари уважаваш?
Или вообще няма такива, които са спечелили уважението ти?

Bart Simpson

22.10.21
12:00

казано от БПН на 22.10.21, 09:53:

Ако да дискредитираш ваксините е престъпно поведение в средите тук(говоря само за тук, защото с вас сме заедно само тук), защо да наречеш човек, завеждащ отделение в най-голямата болница у нас за спешна помощ-прост, не е такова.
Аз не вярвам никому вече, но знам че Софи Маринова пее по-добре от мен, без да я харесвам.
Илия, когато детето ти се разболее(не дай Боже), при Боби и Димо, които те лайкват ли ще я заведеш или при доцента??????.
Приятели, в падащия самолет, безбожници няма, моля се за вас никога да не разберете, че съм прав.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.10.21 12:02.

22.10.21
12:03

казано от Bart Simpson на 22.10.21, 12:00:

Приятели, в падащия самолет, безбожници няма

Има, има.

Bart Simpson

22.10.21
12:06

Прочети пак последното ми изречение.

22.10.21
12:07

Васко, за съжаление познавам достатъчно лекари, на които не бих се доверил и Аспирин да ми предпишат, включително и такива с научни титли... Работя в тия среди от 20 години.
За да включа и анекдот, наскоро една в Пирогов обясняваше на позната, че ако се е ваксинирала същия ден срещу COVID-19, тестът ѝ за HIV ще излезе положителен. Естестено, тестът излезе отрицателен.
Колкото и да не ти се иска, и там трябва много внимателно да подбираш на кого се доверяваш.

Bart Simpson

22.10.21
12:09

Аз готвя от 20+ години и не съм отровил нито един човек, но това не значи ,че съм застрахован.
От след скоро ще е по-вероятно ако нараня някого по неволя да е с трактор, отколкото с развалена храна, обаче.

gggddd

22.10.21
12:16

Турих го заради думите му, че следи всеки един преболедувал при него и нито един не го е повторил. Че има антитела, а не може да работи, щото нямал ваксина.

Мнението беше редактирано от gggddd на 22.10.21 12:24.

22.10.21
12:39

казано от Gogo на 22.10.21, 12:16:

Турих го заради думите му, че следи всеки един преболедувал при него и нито един не го е повторил. Че има антитела, а не може да работи, щото нямал ваксина.

Едно научнопопулярно разяснение защо антителата не означават непременно имунитет. Толкова по въпроса за квалификацията на лекарите.

22.10.21
12:48

казано от Gogo на 22.10.21, 12:16:

Ти добре си го турил, но въпроса е защо го туриш тук ? Защото казва това което ти искаш или представя някаква истина ?

Ти не виждаш ли че говори общи приказки. На него му е проблем сегашното ръководство и министъра. Защо не са си оправили там бакиите, докато са имали толкова много време на разположение ? Но така е по-лесно да се говори ... така и стават нещата в България ..
Тук вчера един колега каза че се обадил на личната си докторка да я пита за ваксина каква да си сложи и тя едва е говорила .. щото не си е сложила ваксина и е много зле в момента.
Освен това ако ходиш редовно по доктори, щеше да знаеш и какво е нивото и какви са далаверите и това че сега е по-скоро късмет да попаднеш на добър доктор. Малкото останали такива не ходят да се неваксинират и да участват по новините, те работят в момента на 2-3 смени. Винаги часовете са им запълнени и чакаш първо с дни да си запишеш час и после още сума му и време да ти мине прегледа.
Е така е в момента ...

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1