Те сега и данните обръщат. Казват от болните, починалите и т.н. колко НЕ са ваксинирани, примерно 80-90 %. Някак с идеята в главата да ти се загнезди: абе я вижте колко са, масово са неваксинираните дето са пострадали. Но ако ти кажат примерно, от 100 човека 10 %, т.е. 10 души ваксинирани са починали, вече е друго :-)
Едно време когато тепърва навлизаха разпоредбите за по-подробна информация на етикетите на стоките и когато работех в Комисията за защита на потребителите, бяхме погнали някаква верига, дето не бе сложила цена на някаква стока-скъпа риба май беше, колко струва за основната мерна единица, т.е. килограм. Имаш право да дадеш и за разфасовки цена при подобни артикули, каквато е и практиката /например месо, кашкавал, риба и т.н. и т.н./, но трябва да напишеш и цената за килограм. Та тия турили 8 лв. за 100 гр. и им викаме, да сложат цена и за килограм. А те се опъват, защото да-ясно можеш да си го сметнеш колко ти е килото, но друго е когато на етикета ти се набие в очите 80 лв. за килограм :-)
Та така и нашите с процента на починали, болни и др.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 12:30.
Разбира се че е така. За големите балъци трябват големи куки. Който не може да си направи сметката че при 90 неваксинирани означава че 10 са ваксинирани, точно за него е тази еквилибристика.
Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията. Ваксинирали са се масово, защото така са възпитани-”натренирани” са да слушат и да не задават въпроси. Щом умните им лекари и управляващи така казват, значи това е правилното.
Ама те затова са добре на запад. Не четат където не им е работата. Оставили са това на специалистите. А аз снощи до по сред нощите правих окачен таван, щот разбирам от всичко ?
Ама те затова са добре на запад. Не четат където не им е работата. Оставили са това на специалистите. А аз снощи до по сред нощите правих окачен таван, щот разбирам от всичко ?
Точно завчера обсъждахме парите и туршиите.
Стана ли добре тавана? По коя система го прави? Че имам тук едни съмнения и колкото специалисти питам, толкова мнения хаха.
Стана ли добре тавана? По коя система го прави? Че имам тук едни съмнения и колкото специалисти питам, толкова мнения хаха.
Питай в бгмама :-) Не влагам никаква ирония в препоръката ми. Може и да не ти помогнат, ясно, ама имали сме някакви дребни битови проблема от сорта на “абе това от какво може да е, какво да направя” и мамите веднага реагират. И се е оказвало точно това, което ни казаха. А въпросите касаеха напълно мъжки неща, дето на жените уж не им е и работа дори да го мислят.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 12:48.
Бившия ми си е купувал части за Хондата от там. Всичко правят там!
Мнението беше редактирано от БПН на 27.10.21 12:45.
Точно завчера обсъждахме парите и туршиите.
Пвц таван на дървени летви. Гледам сега, масово ги лепят директно със силикон, обаче аз имам достатъчно височина и тези корнизи постоянно събират мухъл и трудно се чистят и ще го направя по селската ? Тук в Англия не ги кефят тези пластмаси и се наложи да поръчам онлайн. Никъде не намерих по магазините.
Иначе любимия ми от към практичност е Амстронг. Всички разклонители кутии и кабеляци горе и чиста работа+ е доказано, че втория акъл на българина е силно развит и после като се сетя, че ми трябват още кабели или тръби или нещо, не къртя или не кова външно с пирони ?
Мнението беше редактирано от Nev на 27.10.21 12:47.
Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията. Ваксинирали са се масово, защото така са възпитани-”натренирани” са да слушат и да не задават въпроси. Щом умните им лекари и управляващи така казват, значи това е правилното.
Много се бъркаш :) .. Тези “гламари” на запад, давам за пример Ирландците, за 150 човека офис имаха 4 паркоместа. Всичките движат пеша, най-вече с велосипеди, а другите с градски транспорт. От тези 150 човека, 3ма пушеха. За Франция също няма да ти говоря.
Не искам да те обиждам, но си нямаш и на представа за какво иде реч. Освен това хората са задружни, могат да водят диалог и не си налагат мнението.
За образование няма и да говорим. Не знам защо царува този мит, че ние имаме нещо специално.
Много широко затворени очи имаме :)
Чувал съм за тея ПВЦ-та, не излизат ли много скъпо? Ти откъде видя технологията?
Не знам защо царува този мит, че ние имаме нещо специално.
Уви да. Ама ето - давам статистики че сме зле по всички показатели, обаче масово се вика: не е верно! Много сме си добре!
Това не означава че слагам дамга върху цял народ и то моя си или че нямаме гениални деца. Означава че статистически погледнато сме зле, но се самоуспокояваме че не сме толкова зле. Което е начин да се справим със стреса.
Чувал съм за тея ПВЦ-та, не излизат ли много скъпо? Ти откъде видя технологията?
Не съм сигурен, че говорим за едно и също. Това за което аз говоря е масово в баните в България от много много години. Предполагам, че питаш за тези новите опънати тавани дето им казват или целите PVC плоскости. Ако все пак говориш за това от снимката долу, тубата е пълна с клипове. На дървена къща пък е елементарно, дори не ползваш дюбели.
Мнението беше редактирано от Nev на 27.10.21 12:56.
Не знам защо царува този мит, че ние имаме нещо специално.
Уви да. Ама ето - давам статистики че сме зле по всички показатели, обаче масово се вика: не е верно! Много сме си добре!
Това не означава че слагам дамга върху цял народ и то моя си или че нямаме гениални деца. Означава че статистически погледнато сме зле, но се самоуспокояваме че не сме толкова зле. Което е начин да се справим със стреса.
И там сме в експеримента, ако скоро съвсем се изравним с циганите ще докажем, че не генът а средата е определяща :D :D
Калояне, може да не съм пътувал колкото доста хора тук, ама и аз все пак съм бил тук там. Никой не казва, че са лоши хора и не може да си говориш с тях. Сигурно в много отношения са по-добри. Но в голям процент, в много от държавите са супер праволинейни и с тотално ниска обща култура и познания за света. Знам-ще ме блокирате с това: ами ние като много знаем глей какво ни е дереджето. Той е добър само в това, което му е професия. Поне аз с такива впечатления съм останал. И за да бъда по-точно разбран, сравнявам например не някакви пълни дебили, а един нормален работещ средноинтелигентен българин с подобен от там.
Французите пък хич не ми ги хвали. Примери много, но за един съществен се сещам. Май съм го разказвал и друг път, та: едни колежки навремето бяха в Париж, на семинар. И някакъв там от семинара костюмар ги поканил на кафе-кавалера, французина. И за да спести 2-3 евро, ги държал прави да си сърбат кафето. Щото нали там в много заведения на бара цената е друга, в сепарето пък още по-нагоре. Но разни привърженици на Запада го защитават: ами те така били възпитани, не бил длъжен да ги черпи, не бил длъжен да похарчи повече пари та да пиели седнали кафенцето и т.н. простотии. Пълен нещастник за мен. Бе жена си поканил бе, какво като е без ангажимент. Боклук. В много отношения, сме много над тях. Дори и битовизми, за които ти не се и сещаш в момента, обаче с времето много удрят, ако трябва да им ги търпиш. Ако ще каквито и аргументи да ми се вадят, моето мнение е такова.
Гледаш ги как били водели разговори и колко били готини. Има хора и хора, така е. Че при нас е пълно с отрепки и боклуци, също. Но качествените наши хора, в мнозинството си и като цялостно представяне, са по-качествени от техните. Така мисля аз и трудно може да започна да мисля друго.
Вчера гледах между другото няколко речи на Аденоид Хинкел............баси човека, напълни ми душата. Толкова прав за много неща, така надъхва младежите и народа си. Не говорим даже въобще за лошата част от цялостното му говорене по принцип. А неща, които следва да каже и да се стреми всеки политик. Ама и ги е доказал и на практика с икономика и с какво ли не.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 13:03.
“Тотално ниска обща култура” вярно ? Само да те попитам ти как я измери ? Ти защо си мислиш че имаш широка обща култура ?
Има едно предаване по БНТ, казва се “Последният печели” или нещо подобно. Запиши се там и тогава да си говорим за обща култура.
Относно това за французина даже и няма да го коментирам. Всяка една страна си има разни чудатости за нас, а за тях общо приет етикет. Затова че не бързай и не смесвай нещата. :)
И там сме в експеримента, ако скоро съвсем се изравним с циганите ще докажем, че не генът а средата е определяща :D :D
Че то гена е само част от факторите. Средата има най-голямо значение според мен.
Анекдотични примери могат да се дадат и в двете посоки. Виждал съм много циганчета, осиновени от бели от бебета, които стават нормални граждани на републиката.
Има и нещо друго. Казва се “ефекта на счупения прозорец” Накратко, ако всички прозорци са здрави, никой не чупи прозорци. Но ако има дори само един счупен и не се поправи известно време, все се намира някой да хвърля камъни и да счупи още прозорци докато накрая не остане нито един здрав прозорец.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.21 13:38.
Никой не казва, че са лоши хора и не може да си говориш с тях. Сигурно в много отношения са по-добри. Но в голям процент, в много от държавите са супер праволинейни и с тотално ниска обща култура и познания за света.
Така е, масата от хората просто не им се налага да знаят много за света. Те си имат достатъчно умни глави да мислят вместо тях и като генерално държавата им върви, закво му е на обикновения човек да се вълнува от света? Аз съм срещал както много умни, така и много тъпи хора в чужбина.
едни колежки навремето бяха в Париж, на семинар. И някакъв там от семинара костюмар ги поканил на кафе-кавалера, французина. И за да спести 2-3 евро, ги държал прави да си сърбат кафето. Щото нали там в много заведения на бара цената е друга, в сепарето пък още по-нагоре. Но разни привърженици на Запада го защитават: ами те така били възпитани, не бил длъжен да ги черпи, не бил длъжен да похарчи повече пари та да пиели седнали кафенцето и т.н. простотии. Пълен нещастник за мен. Бе жена си поканил бе, какво като е без ангажимент. Боклук. В много отношения, сме много над тях.
Тук сме си още малко в ориента и така сме възпитавани. хубаво ли е, лошо ли е, не мога да кажа.
Мен ме кефи единия ми баджанак, който е тираджия в Испания от 15 години. Значи любимото му е да пие ракия, да яде месни мезета и да плюе по испанците. Били тъпи, били боклуци, едисикви били. Ама седи там и си натиска парцалите.
Като радикалните мюсулмани, които емигрират в развитите християнски страни и искат домакините им да се съобразяват с техните средновековни обичаи. И не се усещат че всъщност положението в мизерните им родини, от които са избягали да търсят по-добър живот в голяма степен се дължи точно на средновековните им обичаи и ако в нормалните държави се въведат техните порядки съвсем скоро ще се превърнат в същите кенефи, от които са избягали.
Относно това за французина даже и няма да го коментирам. Всяка една страна си има разни чудатости за нас, а за тях общо приет етикет. Затова че не бързай и не смесвай нещата. :)
То така е най-лесно-идиотията да бъде представена като чудатост или нормалност за съответната нация. Ами питай тогава една французойка, дали няма да се почуства по-добре, ако един мъж я покани на кафе, ама да си седнат в сепаре. Дори да си признае, че и първият вариант е нормален-демек да стърчи права и това няма да я обиди, щото нали така е прието, ще се почуства по-добре в сепарето или на бара или седнала където и да е. В случая още повече, не е било набързичко по едно кафенце, а едно половин час са висели. То това е проблема, че даже и физически дискомфорт ги е накарал да преживеят. Но нали ще издържат там едни 30 мин., на какви се правят :-)
Преди време имаше клипове от предаването Стани Богат в Англия, което съпоставяха с нашето. Та там някакви въпроси за 25 000-50 000 паунда бяха с трудност като нашите за 1000-2000 лв. То дори това нещо подсказва за нивото, което може да се очаква от един знаещ /с богата обща култура в различни сфери/ човек от там. Не, че това ни топли или е показател, че ще живееш добре. Но е факт.
Горките кифли :)) те не са свикнали да стоят прави .. да не вземе да претренират... :)
питай тогава една французойка, дали няма да се почуства по-добре, ако един мъж я покани на кафе, ама да си седнат в сепаре. Дори да си признае, че и първият вариант е нормален-демек да стърчи права и това няма да я обиди, щото нали така е прието, ще се почуства по-добре в сепарето или на бара или седнала където и да е. В случая още повече, не е било набързичко по едно кафенце, а едно половин час са висели. То това е проблема, че даже и физически дискомфорт ги е накарал да преживеят. Но нали ще издържат там едни 30 мин., на какви се правят :-)
Аз ся не разбрах - французина ли е платил питиетата?
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.21 13:30.
Преди време имаше клипове от предаването Стани Богат в Англия, което съпоставяха с нашето. Та там някакви въпроси за 25 000-50 000 паунда бяха с трудност като нашите за 1000-2000 лв. То дори това нещо подсказва за нивото, което може да се очаква от един знаещ /с богата обща култура в различни сфери/ човек от там. Не, че това ни топли или е показател, че ще живееш добре. Но е факт.
Ако скалираш, нещата си идват на мястото. То и в Англия максималната награда е 1 милион, а тука е сто бона - демек 20 пъти надолу, щото сме бедни.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.21 13:37.
Дидо изключително много бъркаш. Аз като излязох тук за първи път на бар бях в шок. Огромно заведение а много маси. Сервитьорки няма и всички поръчки са на бара, където е касапница- буквално. Поръчвах си по две, три уискита на веднъж защото иначе вечерта ми минава в чакане. Веднага си казах: “Ей ако имах пари да направя един клуб като в България със сервитьорките му с всичко. Да си стоят хората по масите и да си поркат.” След време осъзнах, че е щяло да бъде най- тъпата възможна инвестиция. Хората си искат на бара и това е традиция от стотици години от пъбовете. Питай колкото жени искаш и всички ще ти кажат, че предпочитат този начин. Същото е и с моя таван. Те си имат техни си виждания как да строят и тези пласмаси не им харесват. Съответно ако аз продавам тавани тук, няма да съм много успешен, щото по- лесно се почиствал и е практичен или нещо друго. Ама тук пак стигаме до това, че ние сме най- умните и нашите тертипи са най- правилните ?
Мнението беше редактирано от Nev на 27.10.21 13:51.
27.10.21
13:52
Какъв е целевия процент, за да се сметне за овладяна ситуацията?
100?
Какъв е целевия процент, за да се сметне за овладяна ситуацията?
100?
Погрешно смяташ. Доколкото знам - гледат новите случаи, а не ваксинациите при решение да се затягат или разхлабват мерките. Иначе настоящите математически модели казват че между 70 и 90 процента ваксинирана популация може да се очаква да е ОК положението.
27.10.21
14:00
Точно това питах, за тези 70-90.
В Белгия имат над 70% от населението и 86% на пълнолетните, а имат доста драстично повишаване на новите случаи.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.10.21 14:01.
Ами аз не знам дали е нормално някой някъде да кани дама и тя да трябва да плати. Но и такива случаи има, та даже и неговата сметка. Не, че няма като развитие-както дойде, приятно и било на мацката, но да си с такова очакване още като каниш жената, за мен е върха на боклучорщината. Както и да е, там са с други нрави и нагласи ;-)
Димо, с този подход, т.е. на всеки аргумент да се вади контрааргумент, колко са зле нещата и като интелект и като поведение и като икономическо развитие и като битие и т.н., то ако се подхожда така и спрямо младото поколение, се нанасят непоправими вреди на подрастващите. Така ли се гради нация. Та те като постоянно таткото и майка им така им говорят, още от малки свикват да се възприемат като по-бедни, по-тъпи, по-зле живеещи и т.н. и т.н. И накрая като вече формирани личности излязат навън, е напълно нормално да се имат те самите за втора ръка хора, че стоят по-ниско от онея тъпунгери. А истината в дълбочина не е тази, което е най-лошото. Ок, ама вадИ често и други факти и обстоятелства. Аз лично така съм възпитавал моите деца, т.е. че българите сме по-”бедни” от някои други нации, но поради много странични обстоятелства и исторически събития. Но в много отношения те могат само да мечтаят за нещата, които ние имаме. Дори съм ги възпитавал в посока и за чисто физическото ни превъзходство. Т.е. да се изгради един характер, на хора със самочуствие-силни, умни, готини, образовани стоящи най-малкото на едно ниво с американеца, испанеца, италианеца и т.н. и т.н. или пък над тяхното. А не да отидеш на Запад и да гледаш глупендера като едва ли не господар. Всичко това идва от самочувствието и възпитанието.
В никакъв случай не намеквам, критикувам или коментирам как ти възпитаваш децата си. Просто казвам, че ако така им се говори и на тях, резултатът няма да е добър.
ПС....Nev, какъв бар бе. Не говоря за вечерно заведение дето е купона. Давам пример с дневно посещение на кафе след семинар, дето мацките още са с костюмите и чантите с помагалата, уморени след не знам колко часовото дудняне. А и не са били на бара, а на някакви места за правостоящи. За мен това е падение, още повече, че ти за първи път завързваш разговор с тези жени. Не са ти някакви познати, дето: хей, хайде да дръпнем по едно кафенце да полафим малко.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 14:10.
27.10.21
14:04
И според теб какво казва това? Че ваксините не работят ли?
Не , бе човек, сериозно си задавам въпроса.
Защо с лошо?
Не съм се интересувал конкретно от случая. Възможно ли е да е свързано с разхлабването на мерките? Поне в Англия беше така - висок процент ваксинирани, но и със строг локдаун, и като ги пуснаха по баровете и стана мазало. Бум на новите случаи. Но смъртността пък им беше ниска.
Сега погледнах за Белгия. Имат 9 на 100 000 на седмица умрели. Ние имаме 116.
Имайки предвид статистиката, че ваксините предпазват на 70-80 % от заразяване, предполагам че ще отнеме доста време преди да затихне съвсем пандемията и да стане ендемична.
Дидо, аз като ходих с шефа, който беше вице-президент на мултинационална компания, французин, като ме покани на заведение, аз си платих сметката и той неговата. А тогава бях някакъв мега скъсаняк ... Какво искаш да ти кажа ... Като ходя на обяд заедно колегите, вади се сметката и всеки започва да брои стотинките и ги плаща на сервитьора, не като нас да си съберем парите и да платим на куп. Тук говоря за французите .. Бакшиша е забранен :) ..
Естествено ние винаги сме плащали, е това сме Българите. Като дойдат тук и им скриваме шапките, та даже и там като сме ... но това не значи че те са лоши и ние много добри.
27.10.21
14:13
Не съм се интересувал конкретно от случая. Възможно ли е да е свързано с разхлабването на мерките? Поне в Англия беше така - висок процент ваксинирани, но и със строг локдаун, и като ги пуснаха по баровете и стана мазало. Бум на новите случаи. Но смъртността пък им беше ниска.
Сега погледнах за Белгия. Имат 9 на 100 000 на седмица умрели. Ние имаме 116.
Имайки предвид статистиката, че ваксините предпазват на 70-80 % от заразяване, предполагам че ще отнеме доста време преди да затихне съвсем пандемията и да стане ендемична.
Ясно е, че ще имат по-малко починали от при нас с тази разлика в процента ваксинирани, просто имат много висок ръст на заразени в сравнвние от предните дни.
то ако се подхожда така и спрямо младото поколение, се нанасят непоправими вреди на подрастващите. Така ли се гради нация. Та те като постоянно таткото и майка им така им говорят, още от малки свикват да се възприемат като по-бедни, по-тъпи, по-зле живеещи и т.н. и т.н. И накрая като вече формирани личности излязат навън, е напълно нормално да се имат те самите за втора ръка хора, че стоят по-ниско от онея тъпунгери.
Е па дай да им втълпяваме колко са велики и специални само щото са наши и като се сблъскат с реалността и да има Дънинг-Крюгер и когнитивни дисонанси.
Не знам за другите, аз мога да кажа как съм възпитавал своите деца. Казвал съм им какво е положението в нашата страна, казвал съм им и как е в други държави, които трябва да имаме за пример и съм им казвал да се стремят да бъдат като добрите примери и да се борят да направят и нашата страна добър пример.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.21 14:16.
В ирландия също има висок процент, но те пак са от неваксинираните, просто се разболява по голям брой. Естествено това е свързано със сезона и тн ..
Кала, то това възпитание ще се пренесе и у дома спрямо съпругата ти. Милата, ако вземе да се прибере с нещо, което е купила, пък макар и дребно, но не го е обсъдила преди това с мъжа си :-) Но тя така е възпитана-или няма да го купи и ще го сънува после или ако го купи, ще приеме за съвсем в реда на нещата оня олигофрен да ѝ вдигне скандал и да се изпокарат, че си е купила марково бельо например без да го пита. Говоря за нормалните хора, ако е богат е друго. Ама и за 20-30 евро сигурно дадени без консултация и обсъждане следва скандал. Де да ги знам, не ме интересуват.
Много разводних темата, та мисля повече да не коментирам.
Димо, нямах предвид да се лъже, та да няма после сблъсък и културен шок. Информацията обаче да бъде поднасяна така, че по-хубавия Запад е по-хубав не защото там са по-умни, а защото хората са си създали ред и има други, които следят спазването му. Българите сме и много по-умни и много по-готини и много по-отворени, но сме по-зле заради това, това, това. И така хем младите ще са в реала, хем ще имат и самочувствие. Дори да преувеличиш някъде, няма да е от вреда. А не: тъпи сме, бедни сме, та това та онова. Ами аз-средния българин не се имам нито за по-беден, нито за по-тъп, нито живеещ по-зле от средния западняк и в буквалния и в преносния смисъл. За чий да нямам повече самочувствие от него. Обратното няма да е вярно.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 14:30.
Нали се сещаш че не случайно това е така там... Тази жена има пари и не и пука за твоите стоотинки за кафе и твоето одобрение за някоя покупка.
Жестовете се правят, когато хората се познават и това което ти пишеш, няма общо с другите неща.
Винаги са хубави тези неща... Но според теб и другото нормално ли е защото и това става.
Който плаща той разпорежда и очаква, както е в България.
Виж как от една такава фраза може да има различни резултати. И затова стават споровете. Ти имаш едно виждане което е супер, но в същото време човека отсреща може да си мисли че искаш да се покажеш или да го купиш.
Затова в Ирландия е най-лесно. Отива се в пъба. Първия черпи, като свърши е другия и така докато не се извъртят всички :)) и след това винаги си пиян на мотика, заради традицията, но там пък е друго :)
Аз съм научил дъщеря си никога да не си поръчва нищо, което не може сама да си плати с пари. И никога да не отива на място, на което сама да не може да си тръгне. Защото както Калоян каза - който плаща, той вече може да има претенции. Поне по балканскому е така.
Аз само да попитам,щот тук много опитно се борави с данни и статистика..та какво е оценка)))
И що е оценка на параметри...
Еди къде си нараствали болните...ама спрямо какво:
- крайния обем на извадката(коя по точно)?
-как са разпределени в интервала?
Решаваме,че дадени числа ни удовлетворяват,как установяваме нормалност?
За мен повечето числа, които ги хвърлят така тъпите журналя нищо не значат.
Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.21 14:38.
Ти имаш едно виждане което е супер, но в същото време човека отсреща може да си мисли че искаш да се покажеш или да го купиш.
Е той така или иначе е платил. Ако се притеснява, че някоя може да си помисли, че иска да я купи-плащането вече е факт, не се е опазил от това нейно мислене. Даже с тези разсъждения е по-лошо, че щом е ясно в неговата глава, че оная може да си помисли за купуване, щом ѝ плаща, на всичкото отгоре гледа да го направи и евтино, та даже я кара да се тормози и физически :-)
Не знам, задълбахме много. За мен това е олигофренско поведение, пък щом такива са им разбиранията, да си живеят с тях.
Пф, жената била имала пари. Тия правят сметка не, ами-семейният бюджет се разчита до цент, къде и какво ще се харчи. За обикновените франсета говоря. Ще ѝ вдигне като нищо скандал за гащите дето си е купила без да го пита.
Браво, Илия, ей това са конкретни въпроси. А сега де :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 14:39.
Аз поне гледам уърлдометъра:
Е той така или иначе е платил.
А, значи той плаща, нашите кифли са се съгласили да ги черпи, ама имат претенции къде и какво ги черпи? Ми да бяха си тръгнали ако не ги устройва кафе на крак. Или да му бяха казали: ш, прошляк, ти ся нас само с по едно кафе на крак ли мислиш да на прекараш? Или да кажат - ние ше седнем вътре на сепаретата да си пием кафето, ако искаш ела.
Димо...точно за тези числа говорех.
Колко от новите болни са ваксинирани,колко от тях са карали вируса,тези болните ваксинирани са го карали преди това,същото важи и за починалите,и излекуваните,бих могъл и още множества да измисля,ма не е важно)))...Все важни числа,които средно подготвен човек по математика,като мен....няма да разбере-кво остава за тези ,които едно НМОК не могат да изведат??
Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.21 14:45.