Коронавирус в България

Прескочи до:
Георги Иванов

09.11.21
17:44

казано от Nev на 09.11.21, 17:39:

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 17:32:

казано от Nev на 09.11.21, 17:28:

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 16:56:

Въпроса е как , човек без съответното образование или много дълбоки практически и теоретични познания може да прецени кой кум , кой сват , кой на булката брат.
Затова според мен си трябва база или както казваше един помориец:
Имаш база - излитат ракети , няма база правиш м*нети.

Ъхъм. И точно затова, най- елементарното нещо, което човек, който не разбира от тези неща, може да направи, е да се довери на 95% от специалистите, а не на изкукуригали единици “специалисти” защото повече му харесва тяхната версия ?

Ся за наука ли си говорим или за нещо друго , щото горното не е много научно.
И да как се преценява кой е специалист и кой не.

Най- лесното нещо е да прецениш кой е специалист. Има си престижни университети, има си титли признати от цял свят. Едно е да завършиш университет за който се борят десетки хиляди от цял свят за едно място, друго е да завършиш у Шумен ? Няма един световно известен авторитет, който да подкрепя теориите на Мангъров примерно. Те затова по принцип не цитират източници, а само лялят. Питаш един истински специалист и той подкрепя всяко едно негово твърдение с конкретно проучване пак от престижни лаборатории. От това по- просто да прецениш кой е специалист, няма на къде.

Глупости на търкалета. Тука пак се засяга световно известен авторитет а науката отхвърля авторитетите. Стига с тея клишета за Шумен и Харвард.

А нова страница:
Ся на ваксерите или на антиваксерите да пожелавам нещо ?

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 17:45.

09.11.21
17:45

казано от Димо на 09.11.21, 14:04:

И според мен е за секцията с вицовете. Според Чорбанов какво е трябвало да се направи? Да се изчака както е по учебниците от които е учил да умрат двеста милиона души в света (3% от 7 милиарда население) и тогава вече като затихне от самосебеси заразата спокойно да си се ваксинираме?

Основно правило е че всеки един новопоявил се вирус, намалява силата за сметка на разпространението. Основния въпрос, който още миналата година се видя, е че тази закономерност върви доста по - бавно при корона вируса.
Има вече няколко мутации, има по слабо проявление, но не достатъчно. Когато пък има прекалено много заболели и разпространение, вируса мутира още по-бързо и се появяват нови щамове.
Ваксината предпазва от доста от появилите се вече такива. И в случая е много по-добре всички да са ваксинирани, тъй като това предпазва от мутирането на вируса, което може да доведе и до неговото изчезване и тн ..

Другото е че черниците, наистина зреят доста по-късно. Може да е била някаква ранна череша или някаква ранна черница, за която не се сещам.

GG

09.11.21
17:55

А някои хора браха черници за тренера, да си прави сладко. :”Д

09.11.21
18:11

Аз наистина не разбирам какво още искате да ви се каже и покаже.
Ясно, че яко ви тресе когнитивният дисонанс, но дори и той би следвало да си има граници и в крайна сметка убежденията да отстъпят пред реалността.

С други думи и България, и Португалия са първи по нещо в ЕС, само че по различни неща. Ще ги сложа едно до друго за прегледност - няма нужда да обяснявам.

Източници:
https://www.worldometers.info/
https://ourworldindata.org/

Bart Simpson

09.11.21
18:33

Защо ви е толкова важно да сте прави, ай за Боби ясно, той иска всички да са безопасни за него, но е далеко и едва ли скоро ще дойде насам, но другите дето сме гъз до гъз, що толкова ви дреме?
За да кажеш след някоя година-видя ли?????
Ваксърите на анти коронаваксърите няма да успеят така или иначе, щото ще сме в общ гроб(Малашевци едва ли ще ни поеме)?

09.11.21
18:35

Въпроса е как , човек без съответното образование или много дълбоки практически и теоретични познания може да прецени кой кум , кой сват , кой на булката брат.

критично мислене или поне малко акъл дали ще помогне?

09.11.21
18:36

Потвардено.

09.11.21
18:40

Ъхъм. И точно затова, най- елементарното нещо, което човек, който не разбира от тези неща, може да направи, е да се довери на 95% от специалистите, а не на изкукуригали единици “специалисти” защото повече му харесва тяхната версия ?

Изобщо “есин специалист каза” е най-ниското ниво на доказателство и аргумемтация в науката, ама трябва малко поне да се интересуваш за да го знаеш. Както казва народа : интересуваш се от наука - разбираш от наука. Интересуваш се от м#нети - разбираш от м#нети.

09.11.21
18:45

ам Васе, а за теб защо е толкова важно?

09.11.21
18:46

Аз не искам да съм прав, даже хич. За мен е важно да се предпзят хората с имунни заболявания и слаба имунна система. А и тези , които умират. Защото няма гаранция , кой и как ще изкара вируса.

Георги Иванов

09.11.21
18:46

казано от Димо на 09.11.21, 18:40:

Изобщо “есин специалист каза” е най-ниското ниво на доказателство и аргумемтация в науката, ама трябва малко поне да се интересуваш за да го знаеш. Както казва народа : интересуваш се от наука - разбираш от наука. Интересуваш се от м#нети - разбираш от м#нети.

Аз се интересувам от това което работя и го разбирам , страничните ми хобита може би ги разбирам , но не мога да опонирам . Стана ми интересно как тука хора от различно тесто замесени правят некви заключения и дават определния кой къв е и като им кажеш , че са олигофрени ходят да плачат на Колъо на рамото , че ги обиждат. Все пак говорим за наука , той и Бай Ставре парнаджията може да се интересува от наука ма нали ....

09.11.21
18:50

Ами като кажеш “олигофрен” в този момент принозяваш отношенията на хорАта. И ще започнем дасе псуваме и обиждаме. А това го владеят хората които нямат дори и първи клас . Много е просто :)

П.С - още повече аз си помислих че си от фейк юзерите. Ако знаех че не си някой анонимник, нямаше да го напиша.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.11.21 18:52.

09.11.21
18:51

Който не може да разбере защо мнението на един човек нез никакви доказатвлства подкрепящи мнвнивто му, бил той и с научна титла, не може да отмени систематизираните знания и схващания, подкрепени с безброй изследвания и наблюдавани факти, просто не виждам как да го убедя в каквото и да било.

Георги Иванов

09.11.21
18:52

казано от kaloyan на 09.11.21, 18:50:

Ами като кажеш “олигофрен” в този момент принозяваш отношенията на хорАта. И ще започнем дасе псуваме и обиждаме. А това го владеят хората които нямат дори и първи клас . Много е просто :)

A като се каже , че 90% от Българите или хората глобално са зле и необразовани какво е, кой клас ?
Тука пишещите от кои са всъщност , от тея 10 или от 90-те ?

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 18:53.

09.11.21
18:54

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 18:52:

казано от kaloyan на 09.11.21, 18:50:

A като се каже , че 90% от Българите или хората глобално са зле и необразовани какво е, кой клас ?
Тука пишещите от кои са всъщност , от тея 10 или от 90-те ?

Ами да, това са крайности, които и аз избягвам :) за мен не е правилен такъв изказ.

09.11.21
19:00

Кой от коя група е персонално не променя статистиката. Това има значение основно за него, но рефлектира донякъде и върху социума му.

Георги Иванов

09.11.21
19:08

казано от Димо на 09.11.21, 19:00:

Кой от коя група е персонално не променя статистиката. Това има значение основно за него, но рефлектира донякъде и върху социума му.

Незнам дали визираш мен с това мнение. Мозъчните пръдни на шепа хора тука нямат никакво значение за мен , просто някои неща ми станаха интересни и това е и разбира се не очаквах някакви мега обяснения от фризъори и фотографи пък ако ще и хобитата им да са в signal processing-а .

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 19:08.

09.11.21
19:12

Еехаа, да не се припозна

09.11.21
19:19

Нормално е като нямаш аргументи да опиташ да профанизираш дискусията. То не бяха минети, не бяха пръдни, адхоминеми.

Bart Simpson

09.11.21
19:24

казано от Димо на 09.11.21, 18:45:

ам Васе, а за теб защо е толкова важно?

Отдавна само ви чета, а ако ми покажеш едно мое мнение против ваксината, паля и идвам да те черпя един сладолед.
Моите мнения са само за волята, за натиска.
Казах си, лента, резерват, кот искате.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.11.21 19:27.

Георги Иванов

09.11.21
19:25

казано от Димо на 09.11.21, 19:19:

Нормално е като нямаш аргументи да опиташ да профанизираш дискусията. То не бяха минети, не бяха пръдни, адхоминеми.

Аргументи за кое ? Аз се чудя на тоалетната литература на шепа хора и самочувствието им , наука незнам си кво си алабала след като копират некви неща от интернет и постват тука.
Нито споря има ли коронавирус няма ли , кой ваксиниран кой не  ме интересува слабо.
Стана ми чудно как некви хора дават оценка кой е образован и кой не , кой  е прост, кой умен и така нататък и тея пишещите  от кои са ?

09.11.21
19:33

Именно, тинямаш теза, но и не схващш чуждите. Е ако не можеш да разбереш кой аргумент е стойностен и кой не е, трябва или повече да се постараеш или да се откажеш и да си намериш друго занимание, или в краен случай да почнеш да приказваш за пръдни за да изместиш темата на разговора към нещо, за което имаш мнение.

09.11.21
19:37

Чай ся да те питам като съдиш за хората по хобитата им, ри много ли разбираш от колелета като си си купил колело на старо за няколко бона?

Георги Иванов

09.11.21
19:38

казано от Димо на 09.11.21, 19:33:

Именно, тинямаш теза, но и не схващш чуждите. Е ако не можеш да разбереш кой аргумент е стойностен и кой не е, трябва или повече да се постараеш или да се откажеш и да си намериш друго занимание, или в краен случай да почнеш да приказваш за пръдни за да изместиш темата на разговора към нещо, за което имаш мнение.

Аз мнение имам за всичко , то е като задника, ако схавщаш. Теза , меза , нали говорим за наука ? Как така да схващам чуждите тези , тука ся тези ли развиваме или се позоваваме на науката ? Ся изведнъж от научни аргументи минахме на мнение. То не е както викаме жив та*ак ми направо умрял такъв.

09.11.21
19:39

казано от Димо на 09.11.21, 19:33:

То проблема Димо, е че дори след тези дискусии нищо не се случва. Няма нито един човек от тук който да си е променил мнението :) .. Всеки си знае и пее неговата ..

Георги Иванов

09.11.21
19:39

казано от Димо на 09.11.21, 19:37:

Чай ся да те питам като съдиш за хората по хобитата им, ри много ли разбираш от колелета като си си купил колело на старо за няколко бона?

Да , санта круз в10-ката ми струва 4500 на старо и дадох още 2к за да я съживя, но не разбирам какво искаш да ми кажеш с това. И казах също , че не мога много да опонирам , аз карам надолу не споря по форумите.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 19:42.

09.11.21
19:45

Мнение стана откакто се намеси на Чорбанов неподкрепените от науката мнение и ме попитаха защо не го приемам.
А щом толкова е важно някой да има компетенции и ако се окаже че през ръцете и мозъка ми са минали няколко милиона колелета щото 15 години съм бил шеф на проектантския отдел на най-големия производител на колелета в България ще си изхвърлиш ли колелото ако ти кажа моето мнение?

09.11.21
19:48

А че не си добър в споровете мисля че е лесно видно.

Георги Иванов

09.11.21
19:53

казано от Димо на 09.11.21, 19:45:

Мнение стана откакто се намеси на Чорбанов неподкрепените от науката мнение и ме попитаха защо не го приемам.
А щом толкова е важно някой да има компетенции и ако се окаже че през ръцете и мозъка ми са минали няколко милиона колелета щото 15 години съм бил шеф на проектантския отдел на най-големия производител на колелета в България ще си изхвърлиш ли колелото ако ти кажа моето мнение?

Ти може да говориш каквото си поискаш защото и от тва понятие си нямаш. Милиони колелета , тва е разликата ти си ги пипнал аз съм ги карал. Ела ще ти дам даунхул колелото аз ще се кача на 5010ката която е трейл  и ще идем по едни пътеки :)

09.11.21
19:55

казано от kaloyan на 09.11.21, 19:39:

То проблема Димо, е че дори след тези дискусии нищо не се случва. Няма нито един човек от тук който да си е променил мнението :) .. Всеки си знае и пее неговата ..

аз с това започнах, че не се надявам много някой да го убедя в нещо или поне никой няма да си го покаже. Но съм сигурен че поне малко на някой са му се пропукали убежденията.

09.11.21
19:59

Аз съм ги проектирал, не само пипал. Айде пак не разбра. Аз разбирам от колелета, нищо не съм казал за уменията си да ги карам. Имахме такъв период във фирмата, назначаваха се карачи с идеята че “щом му е срастнал гъзъ със седалката, трябва да ги разбира нещата.” Е, оказаха се пълни палячовци и шефа ги изхвърли като мръсни котета от днес за днес.

GG

09.11.21
20:03

казано от kaloyan на 09.11.21, 19:39:

То проблема Димо, е че дори след тези дискусии нищо не се случва. Няма нито един човек от тук който да си е променил мнението :) .. Всеки си знае и пее неговата

Ама ти верно ли мислиш, че затова е тая тема. Някой от нея да си промени мнението и да вземе някакво решение? Ти ако си решил да те боднат заради тая тема, толкоз по-жалко за теб.

Тая тема е да си чешем езиците. Както всяка друга във форума. 

Като месии ли се изявявате. :Д

09.11.21
20:03

Аз пък не съм ич в час. Помня само Балкан, Лястовица, Школник и БМХ. И един по-голям батко от блока имаше бегач от марка Аудир.....помня кат слон дейба ? Каква марка е, има ли я още, не знам. Даже и в Гугъл не ми се рови, поне за инфо. Говоря по спомен.

Мнението беше редактирано от D_M на 09.11.21 20:04.

Георги Иванов

09.11.21
20:04

казано от Димо на 09.11.21, 19:59:

Аз съм ги проектирал, не само пипал. Айде пак не разбра. Аз разбирам от колелета, нищо не съм казал за уменията си да ги карам. Имахме такъв период във фирмата, назначаваха се карачи с идеята че “щом му е срастнал гъзъ със седалката, трябва да ги разбира нещата.” Е, оказаха се пълни палячовци и шефа ги изхвърли като мръсни котета от днес за днес.

Абе тея колелета дет се карат сега не ги е проектирал Димо , иначе даунхилурите седалка не ползват.Тея къде маат нагоре не са много интересни , както и е-байковете.

09.11.21
20:08

Разбира се че си чешем само езиците, ама е по-приятно когато се спазва добра форма с аргументация и т. н.

09.11.21
20:10

Може аналноподатливите даунхилъри да си махат седалките ако фи сърби, иначе само беемхикси съм виждал да ги карат без седалки нормално.

Георги Иванов

09.11.21
20:11

казано от Димо на 09.11.21, 20:10:

Може аналноподатливите даунхилъри да си махат седалките ако фи сърби, иначе само беемхикси съм виждал да ги карат без седалки нормално.

.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 20:12.

Георги Иванов

09.11.21
20:11

Цялата ти работа е такава.
Колелата за спускане имат седалки и вериги и скорости , но никой не ги ползва . Толкова с проектантските ти способности

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 09.11.21 20:13.

09.11.21
20:13

В Белгия здравния министър казал че няма вече да запазват легла в интензивните отделения за пациенти с ковид, защото болестта е предотвратима с леснодостъпна ваксина.

09.11.21
20:14

казано от Георги Иванов на 09.11.21, 20:11:

Цялата ти работа е такава.
Колелата за спускане имат седалки и вериги и скорости , но никой не ги ползва . Толкова с проектантските ти способности

ок, Мангър

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1