Стак за повишаване на тестостерона

ИТ

28.03.20
13:04

Здрявейте, на 25год съм и съм замислил дадения стак с цел максимално повишаване на тестостерона и от там повече мускулна маса.
Чакам съвети,критики и като цяло,мнения по въпроса.
Стак-а:
5кг Суроватъчен протеин
Креатин Кре-алкалин по 5гр на ден
BCAA-15/20гр
Vanadyl sulfate
Витамин D3 по 5000
ZMA
Tribulus-3/4гр
D-aspartic acid-3гр
Maca-2гр
Fenugreek-3гр
Коприва-2/3гр
DIM-400мг

28.03.20
13:53

Мъж на 25 години какви ли проблеми ще има с произвеждането на тестостерон, че да го “подсилва”  и то с добавки. Плацебо ефекта ще е много по-голям.

HU

28.03.20
14:04

казано от avitohol на 28.03.20, 13:53:

Мъж на 25 години какви ли проблеми ще има с произвеждането на тестостерон, че да го “подсилва”  и то с добавки. Плацебо ефекта ще е много по-голям.

Защо трябва да има проблеми за да стимулира максимално неговото производство ?

Мнението беше редактирано от Hustle на 28.03.20 14:05.

28.03.20
14:33

Има ли смисъл, когато човек е в нормалните хормонални стойности, да употребява добавки “стимулиращи тестостерона”?
Това евентуално “подсилване” оказва ли изобщо някакво влияние?
Като цяло този тип “тест буустъри” имат ли някакъв ефект изобщо?
Някои трениращи си мислят, че като си “подсилват тестостерона” с добавки, едвали не ще постигнат резултати близки до тези на АС, което естествено няма как да стане.
И отново, дали човек изобщо има нужда от този тип добавки, или просто ги изпикава.

HU

28.03.20
14:46

казано от avitohol на 28.03.20, 14:33:

Има ли смисъл, когато човек е в нормалните хормонални стойности, да употребява добавки “стимулиращи тестостерона”?
Някои трениращи си мислят, че като си “подсилват тестостерона” с добавки, едвали не ще постигнат резултати близки до тези на АС, което естествено няма как да стане.
И отново, дали човек изобщо има нужда от този тип добавки, или просто ги изпикава.

Не съм аз човека който би отговорил на тези въпроси. А и повечето тест буустери са съвкупност от много съставки без ефект към покачввнето на тестостерона или в минимални дози.
Стака ,който момчето иска да пробва ми се вижда удачен за целта. Едва ли ще постигне резултатите на АC,дори едва ли ще се доближи,но когато аз се възстановявам с подобен стак,се чувствам много добре,от към сила и възстановяване.
Но всеки организъм е различен,а са си доста пари за подобен стак. Лично бих инвестирал всичко в храна....хаха

31.03.20
13:41

казано от Hustle на 28.03.20, 14:46:

Не съм аз човека който би отговорил на тези въпроси. А и повечето тест буустери са съвкупност от много съставки без ефект към покачввнето на тестостерона или в минимални дози.
Стака ,който момчето иска да пробва ми се вижда удачен за целта. Едва ли ще постигне резултатите на АC,дори едва ли ще се доближи,но когато аз се възстановявам с подобен стак,се чувствам много добре,от към сила и възстановяване.
Но всеки организъм е различен,а са си доста пари за подобен стак. Лично бих инвестирал всичко в храна....хаха

Aко реално се интересува от покачване на тестостерона по-удачно би било да си направи проби и да види какви са му реалните нива и къде е горната “нормална” граница. Дали работят или не продуктите ще си е загуба. Ако работят- може да се подтисне естественото производство на такъв(макар че са блъскани с много боклуци повечето буустъри не са достатъчно ефекти за да постигнат това) или ако не работят- да пръсне пари и време.По-скоро може да се очаква благоприятен вариант при употребата на Витамин Ц с етикет ФУЛТЕСТ

31.03.20
15:50

Добре формулирани въпроси, браво.

Ако не си наясно с хормоналните си стойности, това е горе-долу е като да тръгнеш на път и на всеки 100-200 км да си припомпваш гумите, без да знаеш на колко атмосфери трябва да са изобщо. Някой от тези добавки след достигането на определена степен на насищане оказват влияние върху хормоналните нива, но до степен да ги върнат в нормата, ако са били с малко отклонение. Но това не означава, че 50 годишен може да се надява хормоните му да достигнат нормалните нива на 20-годишен, нито 25 годишен може да се надява, че хормоналните му нива да надхвърлят нормалното.

Ако го сравниш с влиянието на някой от по-трайните естери на тестостерона (екзогенен), не. Ако човек си удари 25 мг т-пропионат да кажем, това ще окаже лесно проверимо изменение в серумния тестостерон. Но няма да окаже никакво влияние на мускулната маса. За да стане това е необходимо да се премине определен праг. Някои съставки от бустърите действат на либидото, но не чрез повишаване на тест-а, а чрез други механизми - т.е. нямат ефект върху натрупването на сила и мускулна маса, но все пак ги слагат по чисто психологически причини.

Може би имат на ниво вирилитет на спермата, т.е. би имало полза ако има проблеми с това и се опитва да забреми някоя девойка. Ефект върху силата и масата няма. Тук е необходимо едно уточнение - ако човек е правил тежък цикъл с АС и си е занулил собственото производство на тест, подобно съставки може да помогнат да рестартира, ако е млад и клинично здрав (т.е. не е успял да увреди непоправимо все още достатъчно органи и системи в организма си).

Ако ставаше, би било лесно да се провери. Дори при т-заместваща терапия при мъже над 60 г. (което означава сравнително ниски седмични дози, горе-долу 1/10 от това което се използва за цикъл с АС от спортисти) един от най-често срещаните ефекти на лечението е завишено ниво на хематоцити. Виждал съм клинични изследвания на 10-седмични опити с някой от тези хранителни добавки, които е изброил, дори ако има минимални изменения на серумния тест-н, няма завишени нива на хематоцити.

Нуждата е в главата, като повечето неща в този спорт. Все повече фармацевтични компании споменават, че отчитат завишен ефект от плацебо при изпитания с контролни групи. Това е медицински феномен, който вероятно може да бъде по-ясно обяснен от други колеги в този форум.

Но като начало бих посъветвал всеки, който го мързи да чете външна литература, да прегледа статиите във форума и да осмисли разликите; мисля че Сашо е оставил и доста трохички, които по-разбиращите могат да последват.

С риск да предизвикам модерация - начина по който изглеждат съвременните модели, билдъри и т.н. не е само функция на тестостерон и АС; дори състезателките в категория “бикини” в момента взимат повече неща, отколкото на времето са взимали Седжо Олива и Арнолд. Трябва да си реалист за тия неща, както казва Логан Деветопръстия.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 31.03.20 23:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1