Избор на олимпийски лост

04.04.20
12:07

Здравейте,

Ще си правя домашен фитнес и искам да си избера олимпийски лост
Втора ръка или нов да си взема? Все пак трудно се чупи лост.

Гледам че стандартните лостове 220 см ф50 по 20 кг варират от 140 до 300 лева

Не знам каква е разликата на лост с фтулка и лост с 4 лагера и лост с 8 лагера
Също така има и някакви черни и други с “покритие” което не знам дали ми е нужно също.

В момента вдигам макс 140 кг като (дай боже на фитнеса) в бъдеще може и повече.

Някакви съвети?

04.04.20
13:03

Ако е втора ръка - вземи си елейко или стар руски/полски. 300-400лв са добри пари за такъв лост - взимай го. Повечето лагери ще ги усетиш като обръщаш/изхвърляш/тласкаш, т.е при по-бързите движения. Минусът на старите втора ръка е, че грифът, т.е релефа на лоста, е изтъркан.
На евтините нови лостове 140-200лв  бързи им се изтърква грифа, при тежести над 200кг има шанс да се счупи лоста или ръкава на лост/случвало се е/. А за черните лостове - това е оксидиран черен лост против ръждясване.
С две думи: ако имаш възможност, отдели си пари за хубав лост втора ръка, ако искаш нов - погледни в сайтовете strengthshop и rogue, цените са малко високи с доставката, но са много качествени лостове. А компромисен вариант - има един приличен лост от пулсшопа за 340лв, но не бих го препоръчал.

04.04.20
17:13

Вземи си лост според нуждите ти. Наоример за моите посредствени тренировки бюджетния ми китаец върши прекрасна работа. Не че ще се разсърдя на един елейко, ама като ще го ползвам 3 пъти месечно, натоварен с макс 120кила не виждам особено голям смисъл от тая инвестиция.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1