05.04.20
18:17
Здравейте. Обмислям да започна да тренирам два пъти на ден - вкъщи :).
По отношение тренировката в стил бодибилдинг ми е що годе ясно, но кросфита ми е непозната сфера(да знам, че има много материал във форума и нета, ала моят избор е малко по-различен...)
Та, това може ли да се счита за кросфит тренировка или е по скоро за кондициия:
Jumping jacks x 12
Burpes x 10
Truster x 10 , в рамките на седем минути,като идеята е колкото може повече.
Благодаря.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНямаше нужда от нова тема - имаш дневник. То всеки търпи ограничения в спорта си, не си единствен. Ми да, тренировка си е, на мен ми звучи добре, пък пиши отпред каквото искаш - корфит, биофит, кросфит. То надписа ако работеше, щяхме само да пишем
Това, че изпълняваш упражнения от кросфита, не значи, че тренировката ти има подобна структура.
Накратко:
Кросфит е система за трениране, която предизвиква не само тялото, но и духа, развивайки основните физически качества: сила, издръжливост, мобилност, бързина, баланс, експлозивност, точност. Тренировките съчетават разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.
При изготвянето на комплексите се следва един основен принцип – в кой метаболитен модел за използване на енергията на тялото е позиционирана тренировката. Моделите са три: фосфагенен, глюкогенен и аеробен. Метаболитният модел е ключовият фактор при кросфит комплексите. Ако искаш да е реална кросфит тренировка и да изградиш горните качества, тя трябва да задейства и трите метаболитни пътища, тоест да се загрее и разтегна добре, да има силова част за да задейства фосфатния път, като там се достига до тежест до и над 80%.
Следва комплекс за време. Това, което ти си вписал, може да се сметне за комплекс за загрявка, ако тръстерите са с много леко и като цяло за основен комплекс са малко 7мин. Та, да си дойдем на думата: това, което си описал е просто една малка частица. Би подобрил сърдечно съдовата издръжливост. Пак е нещо.
Мнението беше редактирано от Дени на 10.04.20 07:29.
10.04.20
07:17
казано от Дени на 10.04.20, 07:08:
При програмирането на комплексите
кАжи честно :D
казано от Иван на 10.04.20, 07:17:
При програмирането на комплексите
кАжи честно :D
За какви неща се хващаш само. Подразбира се за какво иде реч хаха. Изготвяне по-добре ли звучи, че честно казано в 7ч. сутринта ми е трудно да мисля 😀😛 Поправих го 😀
Мнението беше редактирано от Дени на 10.04.20 07:30.
10.04.20
07:52
Аз съм виден кросфит хейтър, споко :))) фитнес чалгата. Иначе, уважение за франчайза - сериозно. Да накараш огромна група от хора да плащат такса за марката, да ги облечеш в определени дрешки и да ги накараш да се почувстват “някои”, като част от “нещо” - наистина евала
Мнението беше редактирано от Иван на 10.04.20 10:02.
10.04.20
10:00
Кросфит е система за трениране
Кросфита е всичко друго, но не и система.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече