Упражнения без натоварване на корем

Здравейте, тренирам в домашни условия с цел качване на мускулна маса. Имам гирички и лост и правех клекове, военна преса, лежанка, лицеви - упражнения за мускална маса и имаше ефект за 2 месеца качих килограми. Проблема е, че заради хемороиди имам кървене и лекаря каза може упражнения, които не натоварват корема и ми даде пример как нали, ако вдигаш само една гиричка за бицепс (концентрирано сгъване с дъмбел от седнало положение) как не се напряга корема и каза да правя такива, които не напрягат корема и таза иначе ще стане по-зле и трябва да спирам изобщо фитнеса за по-дълго, а и няма да е здравословно. Правих почивка почнах и отново ги имаше, сега пак направих почивка и тоя път ще започна с упражнения, които не натоварват корема и таза.
Моля препоръчайте ми упражнения за качване на мускулна маса, които не напрягат корема, може дори да не са най-добрите попринцип за маса, но за сега ще правя такива.
Благодаря !

Темата беше редактирана от Димитър Хазнов на 04.05.20 02:18.

04.05.20
07:50

Това с хемороидите и тренировките  в повечето пъти е валидно само в много тежките оперативни ситуации.

Да но когато започна да тренирам и след 5-6 дена започва кървене и то доста...
Така че едва ли да мога да тренирам клек, военна преса, мъртва тяга и тнт.
Затова този път реших да тренирам с упражнения, които не натоварват корема. И се чудя кои ще са най-добре дали седнал, легнал, така че да няма натоварване върху корема например Арнолд преси за рамо и не знам затова питам кои упражнения стават горе долу за маса, а не натоварват корема, тъй като съм начинаещ и не знам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1