12.05.20
14:00
Здравейте,
Прочетох доста във форума, но бих искал да ви попитам за лични съвети и насоки.
Идеята ми е да направя мини фитнес у дома с бюджет около 1000 лв.
Спрял съм се на лежанка с лост, дъска за коремни преси или нещо комбинирано, комбинирана стойка за набирания(лост и т.н.), разглобяеми дъмбели.
Няма ме много в терминологията, извинявам се, ако не съм назовал и описал уредите правилно. Новак съм, на 23г., посещавал съм фитнес редовно и не чак толкова редовно на периоди, но предимно кардио и поддържане на форма без много да се задълбавам.
Сега ми се иска в домашни условия, без много притеснение от заобикалящата среда и повече усилия от моя страна да вляза в по-добра и силова форма, да не е просто изразходване на калории :)
Какво мислите за уредите, които мисля да си взема, подходящи ли са, имате ли препоръки какво друго да купя или да сменя?
Забравих да кажа, че разполагам с наистина прилично голяма стая и пространството не е проблем.
Също така разглеждам от къде да си закупя оборудването, имате ли препоръки? Активно разглеждам ebay и amazon, също и бг сайтове, но ще се радвам на вашето мнение, ако пък имате конкретна насока за уред, може и с линкове към магазина направо.
Ще съм благодарен на всяко мнение и съвет.
Благодаря предварително!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим12.05.20
15:48
Стойка за клек, лежанка, лост за набиране и стойка за кофички. Олимпийски лост и тежести за него, добре е да имаш всякакви, за да може да правиш и малки стъпки в натоварванията. 2 чифта разглобяеми дъмбели, единият по-лек, другия по-тежък и с възможност за допълнително слагане на още кг тежести.
Нищо друго не ти трябва.
Ако ти се дават повече пари:
https://www.strengthshop.de/
Ако не и в България може да намериш приличен лост и тежести. Дъмбели също. Има хора, които изрботват всякакви стойки, пейки и лежанки на прилични цени.
James e казал всичко нужно, аз искам да добавя само няколко неща. За стойки/лежанки/силова клетка поръчвай от Havos, български са, много качествени и доставката е безплатна за цяла България. В олх има достатъчно предложения - гледай щангата да е качествена, там по-добре втора ръка качествен, отколкото нов - евтин. За тежестите - вземи си 1-2 чифта гумени бъмпер/железни тежести с 45см диаметър, останалите може и железни, с диаметър колкото дойде. От strengthshop сега не доставят до Европа, а и с доставката освен ако не искаш някой по-хубав лост/колан, няма да ти се върже сметката - същото важи и за amazon/ebay - скъпата доставка ще направи по-добрата цена от чужбина безсмислена.
12.05.20
16:49
Благодаря ви много за отговорите, наистина всичко ми е от помощ, което казвате, защото говоря и мисля малко наизуст, предвид, че никога не съм задълбавал във фитнеса, може да се каже, че сега прохождам и от към четене и от към действия надявам се скоро по-задълбочено.
Прочетох написаното от вас и разгледах пак по сайтовете, основно ми се върти сега в главата кое е по-добре, комбинирани уреди(срещам често по повечето сайтове) или пък да си взимам специално за всеки вид упражнение отделно специализиран и съответстващ уред? До колкото ви разбирам вас, май е по-добре всичко да си е отделно.
Не бях разглеждал сайта на Havos и сега като разгледах със сигурност нещата в него изглеждат по-добри, но и бюджета ще ми скочи, ако избирам от там и всяко нещо е отделно, няма пълно щастие, знам. Аз бях гледал от българските магазини от рода на Sportdepot , където основно се бях спрял на комбинирани уреди като:
https://www.sportdepot.bg/product/orion_kombinirana_stoika_rk4201j-N_RK4201J-OR-basic.html?i=17406
https://www.sportdepot.bg/product/sport_vision_lejanka_polu_profesionalna_tf-N_TF-3701-basic.html?i=18756
https://www.sportdepot.bg/product/energy_fit_lejanka-N_DDS-7302-basic.html?i=10874
https://www.sportdepot.bg/product/energy_fit_daska_za_koremni_presi-N_DDS-1104-basic.html?i=10872
Какво мислите за неща от този сорт(по-горе)?
Ако не ви затрудня много и не ставам нахален, бихте ли могли да дадете и вие линкове към неща, които бихте избрали вие, независимо от кой сайт, магазин...Ще придобия най-точна представа за нещата :)
Благодаря за отделеното време!
Мнението беше редактирано от Angel Ivanov на 12.05.20 16:50.
12.05.20
18:48
Може да погледнеш и тук https://www.flexcom-bg.com
12.05.20
19:05
Сега е точното време да търсиш идеи за home stUff
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.05.20 20:17.
13.05.20
10:45
казано от Боян на 12.05.20, 16:26:
От strengthshop сега не доставят до Европа, а и с доставката освен ако не искаш някой по-хубав лост/колан, няма да ти се върже сметката
Вече доставят, а ако 50-ина евро са скъпа доставка - здраве му кажи.
казано от Angel Ivanov на 12.05.20, 16:49:
Прочетох написаното от вас и разгледах пак по сайтовете, основно ми се върти сега в главата кое е по-добре, комбинирани уреди(срещам често по повечето сайтове) или пък да си взимам специално за всеки вид упражнение отделно специализиран и съответстващ уред? До колкото ви разбирам вас, май е по-добре всичко да си е отделно.
Ти няма какво толкова да купуваш, че да търсиш комбинирани уреди. Стойки за клек, лежанка и си готов. Единственото комбинирано е уреда за набиране и кофички, но той пък е евтин ако е за стенен монтаж, не стоящ.
Не бях разглеждал сайта на Havos и сега като разгледах със сигурност нещата в него изглеждат по-добри, но и бюджета ще ми скочи, ако избирам от там и всяко нещо е отделно, няма пълно щастие, знам. Аз бях гледал от българските магазини от рода на Sportdepot
Havos не са лоши, но са скъпи, Спордепот са ташак.
Ако не ви затрудня много и не ставам нахален, бихте ли могли да дадете и вие линкове към неща, които бихте избрали вие, независимо от кой сайт, магазин...Ще придобия най-точна представа за нещата :)
Търси де, пускай тук, пък ние ще си кажем мнението.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече