Как да стана по висок?

12.05.20
19:52

Здравейте!Момче на 15 години.Висок съм 176см.Мечтата ми е да стана 1.90 или повече.Майка ми е 160 см,а баща ми е 178.Да знам...родителите ми не са високи.Но пък имаме и високи роднини
чичо ми е 196см
имам двама вуйчовци които са по 185см
прадядо ми е бил към 195см
баба ми също беше висока,някъде към 173см сигурно
имах още един прадядо който също беше над 180см.
Сега малко История.
Като бях малък бях нормален на ръст.В 6ти клас бях 1.60 и за едно лято станах 1.68см
Сега съм 8ми клас(176см) и вече не раста толкова бързо.Не съм мръднал от този ръст вече сигурно 3-4 месеца.Какво да направя за да се вдигна с поне 5 см за 4 месеца.Ям месо,яйца,кисело мляко,боб и понякога сладки неща.Знам, ще гените определят човек колко висок ще стане,но пак казвам родителите ми не са високи, а аз много искам да стана 190см.
Спортувам
бягане- 30мин на ден
скачане на въже-15 мин
и понякога баскетбол
За тези,които искат да знаят защо искам да стана толкова висок....не знам,просто е яко да си висок.
Чакам вашите съвети!Благодаря ви предварително.

Сладуране, дискутирали ли сме този въпрос тук?

12.05.20
20:08

казано от Кольо Пияндето на 12.05.20, 20:06:

Сладуране, дискутирали ли сме този въпрос тук?

Не знам,но ще се радвам да ми помогнете под моя пост :)

12.05.20
20:20

1.76 не е нисък ръст. На 15 си - мъжете растат още доста време. Братовчед ми на 24-5 още растеше на ръст. Яж, спортувай и се радвай на живота и младежките си години - минават бързо.

казано от Sladuran Ventsislavov на 12.05.20, 20:08:

Не знам, но...

...но е добра практика да провериш дали твоят въпрос вече е получил отговор.
Така, например...

12.05.20
20:28

казано от Кольо Пияндето на 12.05.20, 20:23:

казано от Sladuran Ventsislavov на 12.05.20, 20:08:

Не знам, но...

...но е добра практика да провериш дали твоят въпрос вече е получил отговор.
Така, например...

Най-хубаво е да си го обясниш с твои думи :)

казано от Sladuran Ventsislavov на 12.05.20, 20:28:

Съгласен съм, но се налага да те разочаровам - твоят случай не е уникален на планетата и съответно отговорът на този въпрос вече е избистрен. Да преговарям за емнайсти път нещо, което вече сме дъвкали старателно, дори и с мои думи - не виждам смисъл.

...но и не съм очаквал друго, де... чукча е писател, той не е читател (както се казваше в един брадат виц).

P.S. Допълвам с вица:

Донесъл чукча свой роман в редакцията на едно издателство. Главният редактор го прочел и му казва:
- Разберете, слабо е. Трябва да четете класика. Чели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев?
Чукчата откровено вдигнал рамене:
- Не! Чукча е писател, той не е читател.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.20 20:43.

12.05.20
20:41

казано от Кольо Пияндето на 12.05.20, 20:33:

казано от Sladuran Ventsislavov на 12.05.20, 20:28:

Съгласен съм, но се налага да те разочаровам - твоят случай не е уникален на планетата и съответно отговорът на този въпрос вече е избистрен. Да преговарям за емнайсти път нещо, което вече сме дъвкали старателно, дори и с мои думи - не виждам смисъл.

...но и не съм очаквал друго, де... чукча е писател, той не е читател (както се казваше в един брадат виц).

И сега какво... Ще ми изтрият темата ли ?

казано от Sladuran Ventsislavov на 12.05.20, 20:41:

И сега какво... Ще ми изтрият темата ли ?

Не, няма да я трия (освен при явно нарушаване на правилата, разбира се)... но е обречена на игнориране и неефективност (казвам ти това от опит, не от друго).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1