Едната подбедрица ми е по - слаба от другата

16.07.20
12:38

Момчета и момичета ,здравейте . В момента не съм трениращ човек ,но често влизам в сайта и мисля ,че тук има много компетентни мъже ,които могат да ми помогнат с мнение,поне,докато посетя лекар .
На 27 години съм , имам 2 деца , 43 кг . Тренирала съм -10 години модерен балет. Преди да родя първото си дете продължавах да тренирам у дома . Последните 3 години ,обаче ,положението ,в което се намирам е пълен застой . Слаба съм ,но не си усещам мускулите както преди . Бързо влизам във форма,но въпросът е да започна ,а на този етап малко трудно .
Онзи ден ме заболя прасеца ,отзад мускулът-не знам как се казва. И болката не е остра,а по- скоро усещам умора ,все едно съм вървяла километри . Загледах се в огледалото и долавям лека разлика в двата си крака . Сякаш ,този , който ме наболява е по-слаб от другия . Ако се загледа човек се вижда . Мерих със сантиметър ,обче не мога преценя добре ли меря , но има някакви милиметри . Четох статии за мускулна атрофия ,затова и пиша тук ,много се уплаших . Загубих и апетит и всичко . Искам да добавя ,че тази седмица имах брутално силен спазъм във врата .не знам дали да не пия магнезий ,през бременността отново имах такъв дефицит . Друго,което искам да кажа е ,че нося малкия вече една година доста на ръце  и лошото е ,че заемам много неправилни пози . Тежестта ми пада точно на този крак ,слагам го на хълбока и извивам торса . Кривя се цялата ,но това е ,защото ми тежи . След тези статии започнах да се вглеждам в мускула и сякаш не мога да си го стегна много,а имах супер здравите прасци .и постоянно си представям как ще ми отслабне крака и имам това заболяване . Много ме е страх . Да правя ли упражнения ,повече ли да се храня . Някакви съвети преди лекаря ? Много ви благодаря ,момчета ! (Добавям още ,че съм късала или разтягала връзки на глезена на същия крак преди 10 години. Бях с патерици . Така и не разбрах диагнозата ,но не ходех месец ,бях с огромен хематом ,мажех с мехлеми и ходех на физиотерапия ).

Темата беше редактирана от Ивета Иванова на 16.07.20 12:54.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

16.07.20
15:24

Пий магнезий, яж качествено, пий достатъчно вода, приемай достатъчно сол и почни да тренираш.

Мислите ли, че е начален стадий на това заболяване?
Благодаря Ви!

17.07.20
11:13

Не е заболяване. Дори и да има атрофия, то тя е от лиспа на системно движение и режим, което при две деца е разбираемо...

Ами ,аз се движа всеки ден .Не е като да се излежавам нон стоп. Вдигам малкия ,клякам, ставам ,разхождам го ,качвам количка насам-натам.Все ми е в ръцете  бебето.Вие видяхте разликата ,нали? Лекува ли се , ако е налице от недостатъчно движение това нещо?
Така съм се уплашила . Постоянно го мисля и крака ме “боли “вече 4 дни и наистина ще ходя на лекар .слагам боли в кавички ,защото не е болка ,а ми е уморен някак като походя повече под коляното отзад ми е с едно тъпо усещане и отстрани се мести и надолу,а и колкото повече мисля ,толкова повече го  усещам  . Абе направо си е умора.Мерих и със сантиметър ,обаче няма как да съм сигурна ,че меря правилно и ми излиза 5 мм разлика ,а на снимките ясно се вижда ,че има такава . С едни обувки ходя напоследък от време на време и ме стягат на десния крак ,чудя се дали те не ми причиняват дискомфорта ,защото днес ги носих и сега пак ми е уморен крака.Иначе мога и на пръсти да застана и да скоча . Също така десния крак ми е по разтегнат от левия ,с него (напред)правех и шпагат преди .А и като държа малкия тежестта ми пада точно на този крак ,системно,и не би ли трябвало именно той да е по-здрав и набит ,а не обратното . 
Благодаря Ви за отделеното време,никой от близките ми не ми обърна внимание ,видяха,че има разлика ,но ...
П.С. Не знам как се трият снимки,исках да кача 2. На последните май най-ясно се вижда и на първата също.

Мнението беше редактирано от Ивета Иванова на 18.07.20 22:56.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1