25.08.20
21:34
Здравейте банда, може би е добре да започна дневник, но това ще се случи като вляза в ритъм и видя, че съм сериозен. Въпросът ми се свежда до заглавието на темата. Тренирам вкъщи и имам някакъв набор от тежести, щанги, дъмбели, лост за набиране и пейка.
Основният ми проблем е с набиранията и лицевите опори. Ако ги сложа в началото на тренировката изяждат голяма част от силите ми за останалите базови упражнения, ако ги сложа към края проблемът е обратен и нямам сили за тях.
Би ми се искало да ги включа в тренировката си, но не знам дали след интензивно трениране и няколко часа почивка е добре отново да натоварвам основни мускулни групи или трябва да ги оставя да починат до другия ден. Днес тренирах ранния следобед и сега ми се иска да направя малко набирания, коремни преси и лицеви опори.
В случай, че е важно какви упражнения правя - съсредоточил съм се върху базови упражнения във формат на кръгова тренировка. Тотал щета съм с упражненията и по спомен от преди години препоръките бяха да започна с кръгова докато укрепна. Това са основните упражнения, които присъстват в тренировката ми. Въртя ги три пъти около 6-8 повторения според силите ми.
- Мъртва тяга.
- Бицепсово сгъване с крив лост.
- Изтласкване на щанга от лег.
- Раменна преса с лост.
- Гребане с дъмбел.
- Клекове, напади, кофички.
Извиянвам се, ако съм сгрешил термини и наименования.
Темата беше редактирана от Бел Уайт на 25.08.20 21:37.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Сложи набирането в началото,сгъването и нападите ги махни ,а лицевите ги сложи след гребането.
Мнението беше редактирано от nervak на 26.08.20 08:38.
казано от nervak на 26.08.20, 08:38:
Сложи набирането в началото,сгъването и нападите ги махни ,а лицевите ги сложи след гребането.
Виждам логиката ти за сгъването и пренареждането, но би ли се обосновал за махането на нападите?
Краката са ми важни заради наближаващия зимен сезон, прекарвам поне 40 дни в практикуване на зимни спортове и тази година реших да започна от по рано с подготовката на долната част от тялото.
Бих могъл да заменя нападите с друго упражнение в случай, че имаш идеи. Опциите ми в гаражния фитнес са ограничени.
Няма нужда от него след като правил клек....все едно да питаш за кросоувър,след лежанка или кофи.
Имаш тяга и клек ... напълно достатъчно.
Мнението беше редактирано от nervak на 26.08.20 23:01.
27.08.20
08:14
Не мога лесно да се съглася, че при наличие на клек нападите трябва да отпаднат от схемата. Двете упражнения съвсем не са еквивалентни.
Бих добавил български клек към тренировъчната програма, заедно с клека и нападите (по-добре да са ходещи). При добро желание си струва да се включат и странични напади (с оглед на зимните спортове).
Младежа прави, кръгове...и се скапва за набиранията и лицевите.При условие,че има две движения за крака,за какво му е да включи още движения?-ептен да се спихне.
Иначе да включи и видове подскоци...на кутия,без кутия,от клек...все различни и полезни движения,ама от целия обем...къде ще иде😀.
27.08.20
08:41
Тогава разпределя нещата на тренировка А и тренировка Б, след което единия ден прави едната, на другия - другата и те така...
Всичко в една тренировка става доста обемно, така е... но не се налага тренировките да са еднакви.
Приятели, нямам проблем с нападите, щях да упомена ако имам. Малко се изместихме от темата. Горната ми част на тялото е изключително слаба и закърняла, защото не я използвам за нищо освен за компютърна работа и май не трябва да ме изненадва, че не ми стигат силите обема тренировка, който ми се иска.
Ако има част от тялото ми, която е по - издръжлива, това са краката. Нападите не са проблем, беше ми любопитно защо nervak предложи да ги махна, реших че са лошо упражнение или нещо подобно. С увеличаване на тежестите може би няма да имам сили и за краката и ще трябва да махна нещо, но за сега се справям.
Ще комбинирам съветите ви, малко пренареждане на програмата и ще подменям някои от упражненията през тренировка.
Благодаря. ; )
Мнението беше редактирано от Бел Уайт на 27.08.20 14:18.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече