17.01.21
05:03
Здравейте. На 16 годишна възраст съм, висок съм 185см и тежа 80 килограма. Преди 4 месеца започнах да тренирам 4 пъти в седмицата, да спазвам режим да спя по 10 часа дневно и да си следя калорийте. Сметнал съм си калорийте от вашият калкулатор и за да кача маса трябва да ям по 3200 калории.(Целта е покачване на мускулна маса поне до 95 кила- след това кът и изчистване). В продължение на тези 4 месеца всеки ден съм спазвал режимите и съм се старал да се въртя около тези 3200 калорий, но понякога естествено съм хапвал с по 300, 400 повечко.Също като стана сутрин, след тренировка и вечер преди лягане пия Протеин по 20 грама(Optimum nutrition 100 whey gold standard) . Креатин веднъж след тренировка(5 грама). С храната и добавките до тук добре. Сформирал съм програма за съответно тренъровачните дни (пон, втор, четв и петък) Понеделник- Гръб, Рамо и Корем
Вторник- Бицепс, Гърди и КоремСряда- ПочивкаЧетвъртък- Трицепс, Предмижница, КоремПетък- Крака и КоремСтарая се след всяка тренировка да правя по 4-5 серий корем, защото имам малко повече мазнини там.Тук идват мойте опасения и въпроси.Има ли шанс да претренирвам и да се намалят резултатите съответно.Така съм сформирал програмата за да мога да тренирам всеки един мускул от тялото в рамките на седмицата.Достатъчно ли е на даден мускул след като бъде трениран веднъж в седмицата да расте подобаващо
Има ли шанс поредицата от сплитове, които съм намислил да са грешно подредени.Старая се да въртя колкото се може повече уреди за дадена мускулна група. Пример. Тренирам бицепс (вторник), съответно обикалям и правя всички възможни упражнения за бицепс - 3 серий по 10 повторения, докато бицепса напълно спре да се усеща. Да продължа да го правя така или да се огранича до 4-5 упражнения, но с повече серий. Тук пак идва мисълта “Дали не претренирвам по този начин”.Достатъчно ли са дните за почивка и регенериране на мускулите или трябва да бъдат увеличени. Ще съм благодарен ако ме посъветвате и ме насочите в правилната посока. Благодаря предварилетно! Поздрави!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим17.01.21
08:55
казано от Александър Георгиев на 17.01.21, 05:03:
Тренирам бицепс (вторник), съответно обикалям и правя всички възможни упражнения за бицепс - 3 серий по 10 повторения, докато бицепса напълно спре да се усеща. Да продължа да го правя така или да се огранича до 4-5 упражнения, но с повече серий
в сайта има достатъчно статии, програми и дневници на трениращи. Хващаш някоя програма с базови движения, тренираш по нея 2+ месеца.
Отделно така както си разписал как тренираш нищо не се разбира какви упражнения правиш, по колко серии . С обикаляне от уред на уред далеч няма да стигнеш ..
https://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
17.01.21
19:23
Ок, избрах си тази. Започвам да следя нея. https://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa
Браво, избрал си просто една невероятна, страхотна и направо уникална програма-всъщност по моему в топ 5 на сайта. Сигурно си запознат с бодибилдинга, щом толкова бързо преценяваш кое ще работи и кое не, и си се ориентирал в избора си перфектно. Май не си казал всичко за теб, очевидно знаеш как се случват нещата.
Спазвай си хранителния режим, бъди стриктен с тренировките и само за няколко месеца няма да се познаеш ?
Мнението беше редактирано от D_M на 17.01.21 20:02.
17.01.21
20:08
Благодаря за подкрепата. Въоражавам се с търпение и се старая всичко да се случва по график.
казано от Александър Георгиев на 17.01.21, 20:08:
Благодаря за подкрепата. Въоражавам се с търпение и се старая всичко да се случва по график.
Е, за нищо. Затова сме тук-да помагаме ?
Като видиш, че растежът спре, започваш изпипаните бодибилдърски методи, като ги вкарваш леко полеко-форсирани повторения, дроп серии, серии отвъд отказа /с партньор/ и т.н.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.01.21 20:21.
17.01.21
20:37
На 16г. с уж 4 месеца стаж в залата, като птичка от машина на машина
казано от Optimus Prime на 17.01.21, 20:18:
започваш изпипаните бодибилдърски методи, като ги вкарваш леко полеко-форсирани повторения, дроп серии, серии отвъд отказа /с партньор/ и т.н.
17.01.21
22:30
казано от Optimus Prime на 17.01.21, 20:18:
Е, за нищо. Затова сме тук-да помагаме ?
Като видиш, че растежът спре, започваш изпипаните бодибилдърски методи, като ги вкарваш леко полеко-форсирани повторения, дроп серии, серии отвъд отказа /с партньор/ и т.н.
И в момента си правя форсирани повторения, просто по рядко, защото после съм дроб.
17.01.21
22:42
Имам още един въпрос. Виждам упражненията за ден в програмата, но ми се струва, че ще са ми малко и няма да успея да се натоваря достатъчно. Ще има ли проблем ако добавя още 2-3 упражнения или увелича повторенията?
Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 17.01.21 22:44.
казано от Optimus Prime на 17.01.21, 19:48:
Браво, избрал си просто една невероятна, страхотна и направо уникална програма-всъщност по моему в топ 5 на сайта.
Надявам се, че си саркастичен.
Достатъчно ли е на даден мускул след като бъде трениран веднъж в седмицата да расте подобаващо
Нe, веднъж седмично не е оптимално. Желателно е 2-3 тренировки седмично.
Има ли шанс поредицата от сплитове, които съм намислил да са грешно подредени.Старая се да въртя колкото се може повече уреди за дадена мускулна група.
Не само че има шанс, ами са погрешни. Не е важен броя пражнения, и само 1 на тренировка е достатъчно. Важен е общия брой серии, изпълнени с висока интензивност.
казано от Александър Георгиев на 17.01.21, 22:30:
И в момента си правя форсирани повторения, просто по рядко, защото после съм дроб.
Форсираните повторения не само са загуба на време, но са вредни и пречат на растежа.
казано от Александър Георгиев на 17.01.21, 22:42:
Имам още един въпрос. Виждам упражненията за ден в програмата, но ми се струва, че ще са ми малко и няма да успея да се натоваря достатъчно. Ще има ли проблем ако добавя още 2-3 упражнения или увелича повторенията?
Няма значение дали се чувстваш натоварен или не. Целта на тренировката не е да се скапеш от умора, а да стимулираш мускулите и да предизвикаш адаптация и съответно растеж.
Разгледай дневниците на хората, и виж най-яките и големите как тренират.
Няма да намериш нито един, който да прави по 5-10 упражнения за всяка отделна мускулна група, и почти никой не тренира един мускул само веднъж седмично.
18.01.21
17:55
В такъв случай ще трябва да коригирам програмата ,която съм избрал.
Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 18.01.21 17:56.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече