23.02.21
14:16
Здравейте от години ям мюслито с прясно или кисело мляко ,но вече ми писна . Дайте някакви други идеи ?
25.02.21
14:09
Сок, чай...
25.02.21
14:51
Не яж мюсли.
27.02.21
07:34
казано от Сгазен Помияр на 25.02.21, 14:51:
Не яж мюсли.
Защо ?
27.02.21
07:48
защото ти е писнало
27.02.21
08:39
Спрял съм го от половин година и ядях други неща ,които вече са ми писнали . Сега пак ми се отвори апетита към мюслито ,но съм спрял млечните продукти .
27.02.21
08:54
Можеш да погледнеш този блог - много е приятен, изпробвала съм вече доста вариантите на фурна и тези, които се накисват от вечерта. Много са вкусни, бързи и практични, търпят много импровизации, а вкъщи ухае чудесно покрай тях. ?
Последните партиди правих с едни мюслита от Лидл, които са в едни розови и сини цилиндрични кутии, с лиофилизирани плодове и парченца шоколад. ??
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.21 08:58.
27.02.21
10:32
Като изключим тия, които са пълни със захар, глюкозо-фруктозен сироп, оцветители и тъй натам, някой ще обясни ли кое му е лошото на мюслито, макар изобщо да не е по темата на човека...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.21 10:45.
казано от Т. Тодорова на 27.02.21, 10:32:
Като изключим тия, които са пълни със захар, глюкозо-фруктозен сироп, оцветители и тъй натам, някой ще обясни ли кое му е лошото на мюслито, макар изобщо да не е по темата на човека...
Като ми кажат “мюсли” си представям големите кутии с призови, пшенични и всякакви други “флейксове”, захаросани плодове и парчета млечен шоколад, т.е. захар.
Ако се има предвид овесени ядки, семена и плодове без добавена захар са си ок, но пак н ебих закусвала с тях. Приемливи са ми за закуска при определени условия - ако се дават на дете, което тепърва расте, ако ги яде бременна или кърмещ жена, ако ги яде някой с огромен дневен енергорзход (хамалин например), и ако сезона е лято.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.21 11:06.
27.02.21
11:12
Първите, за които говориш, изобщо не ги зачитам за ползваем продукт.
Другите ми се струват съвсем ок - аз смесвам овес със семенца, най-често с пресни плодове, с кокосово масло, с протеин, а когато пека - и с яйца... ??♀️
На мен ми се струва идеално с подбрани продукти и разумни количества. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.21 11:12.
казано от Margi на 27.02.21, 11:05:
...ако ги яде някой с огромен дневен енергорзход (хамалин например), и ако сезона е лято.
Ако не съм хамалин, значи ли, че не трябва да ям мюсли понеже не мога да изразходвам една паничка? И какво лошо има в захарта в умерени количества?
Аз слагам ~100гр. овесени ядки, кисело мляко, доза протеин, малко мед, натрошени ядки/кашу, бадеми, лешник/, бъркам и ям. :) Някой път добавям и боровинки или някакви други хомо-берита :D
Мнението беше редактирано от Боян на 27.02.21 11:24.
казано от Дени на 27.02.21, 11:16:
казано от Margi на 27.02.21, 11:05:
...ако ги яде някой с огромен дневен енергорзход (хамалин например), и ако сезона е лято.
Ако не съм хамалин, значи ли, че не трябва да ям мюсли понеже не мога да изразходвам една паничка? И какво лошо има в захарта в умерени количества?
Ако не я изразходваш, защо ще я ядеш?
И както, писах, това е моето мнение. Всеки може да си прави каквото иска и да си носи последствията за изборите. При жените те започват да се проявяват около менопаузата. И точно защото на много им се струва далеч в бъдещето, не го мислят.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.21 11:26.
27.02.21
11:40
Би ли обяснила за тези последствия, Марго, не съм наясно.
казано от Т. Тодорова на 27.02.21, 11:40:
Най-общо казано, хормоните стават стабилни и състоянието, с което една жена влиза в менопаузата също остава стабилно. Ако това е състояние, което е депресивно, с излишни килограми, то ще си остане такова и трудно ще се измени,, въпреки усилията, които преди това са давали резултат.
В по-късните си години, ще живеем с това, което сме си постигнали в годините преди това.
Което, разбира се е безполезно за автора на темата, понеже не му предстои нищо подобно. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.21 11:58.
Аз по темата:
Най-удобно е да се яде с лъжица,ако е накиснато в някаква течност.
27.02.21
12:25
казано от Margi на 27.02.21, 11:52:
Най-общо казано, хормоните стават стабилни и състоянието, с което една жена влиза в менопаузата също остава стабилно. Ако това е състояние, което е депресивно, с излишни килограми, то ще си остане такова и трудно ще се измени,, въпреки усилията, които преди това са давали резултат.
В по-късните си години, ще живеем с това, което сме си постигнали в годините преди това.Което, разбира се е безполезно за автора на темата, понеже не му предстои нищо подобно. ?
Това заради овеса с плодове?
Не, че оспорвам, но преди време Иван ме беше питал защо ям овес за закуска, а ти беше изтъкнала само позитиви в отговор.
Ок, де, да извинява авторът на темата за излишния спам, който и аз инициирах.
?
Да, овесът е хубава храна сама по себе си, но това не е общовалидно. Споменах групите хора, за които аз лично мисля, че е най-подходящ. Зависи от възраст, пол, сезон, цели и т.н.
Тук въпроса беше за мюсли, т.е. вече с добавка на захар (пък била тя и от плодове). Иначе, накиснат в гореща вода овес без добавки, не знам колко хора ядат.
27.02.21
14:13
казано от Т. Тодорова на 27.02.21, 12:25:
казано от Margi на 27.02.21, 11:52:
В по-късните си години, ще живеем с това, което сме си постигнали в годините преди това.Което, разбира се е безполезно за автора на темата, понеже не му предстои нищо подобно. ?
Това заради овеса с плодове?
Не, че оспорвам, но преди време Иван ме беше питал защо ям овес за закуска, а ти беше изтъкнала само позитиви в отговор.Ок, де, да извинява авторът на темата за излишния спам, който и аз инициирах.
?
Въглехидрати за закуска, особено за теб, не са ок. Не казах ли тогава, ако ще го ядеш, поне да е вечер - не помня наистина.
27.02.21
14:24
Да, ясно, Марго, ще имам предвид.
Иван, не, само попита защо го ям. Поне това си спомням аз. :)
За въглехидратите ясно, да.
———-
?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.21 15:09.
28.02.21
08:53
Днес го пробвах с фреш портокал и ефекта е уникален . Мюслито ми е от Лидел с овесени ядки и плодове, не тези с шоколада :D . Обмислям да си купя боровинки и да си ги добавям към мюслито .
казано от Margi на 27.02.21, 14:08:
Иначе, накиснат в гореща вода овес без добавки, не знам колко хора ядат.
Ядат, ядат. Овесена каша му се вика от време оно :).
казано от Svetoslav на 28.02.21, 10:05:
казано от Margi на 27.02.21, 14:08:
Иначе, накиснат в гореща вода овес без добавки, не знам колко хора ядат.
Ядат, ядат. Овесена каша му се вика от време оно :).
Овсянка.
28.02.21
12:13
Поридж му викат на острова и е класически буламач.