бокли в китката..

11.08.05
21:15

та ного ме боли и нз с какв да я мажа и ако е вържа с бинт или нещо др ще ми помогнели
кажете какво да права че половята упражненения не мога да ги правя от болка

11.08.05
21:23

Кажи от колко време тренираш.Ако е от скоро може да имаш сили в гърдите например да вдигнеш 80кг но киткитети няма да са свикнали на такова натоварване и ще сдадат багажа първи най-добре намали работната тежест и си дай почивка докато не отшуми болката да не вземе да се усложни ситуацията.

11.08.05
21:29

ми сигорно вече направиш 1 година и нещо и сям на 16 години и 80 кг си права серите на лежанката аз сям сигорен че е от големите тежасти ма не искам да спирам ма май ще се наложи щот май ся разместил кокълчето а като отида на лекар онази ми казва да спра фитнеса нито мия снима нито нищо
ако спра фитнеса с какво да я мажа

PR

11.08.05
21:49

Това не е ли за - “Травми и контузии” ?

Иначе по темата - не ги натоварвай много ако те болят - това не е шега работа - един познат имаше подобен пробем и лекарите му казаха да почива поне 1 месец и да не ги товари с много - китките след почивката - той правеше серии със 100кг с китка 15.5см

Внимавайте - културизма не е силов трибой !

11.08.05
22:11

Аз съм от 6 месеца с травмирана китка.... ходи първо на лекар да нямаш нещо наранен нерв или връзка.... и после почивай.... поне месец да видиш как ще реагира... мажи я с “Фастум Гел” и я намотай (ама леко) с ластичен бинт....

11.08.05
22:13

аз сям от 2-3
и 10х

11.08.05
23:55

Темата не е точно за тук
Ами за началопочивка си дай след това си вземи накитници които стягат китката и я стабилизират

12.08.05
00:10

Аз лично преминах тази фаза (последният път като се появи) благодарение на Бен Гей и накитници. Идеята на ластичният бинт сама по себе си не е удачна освен ако не можеш много добре да си регулираш стягането. Може да прекъснеш притока на кръв и да стане нещо още по-лошо.

12.08.05
00:29

[quote author=“nigga”]Аз лично преминах тази фаза (последният път като се появи) благодарение на Бен Гей и накитници. Идеята на ластичният бинт сама по себе си не е удачна освен ако не можеш много добре да си регулираш стягането. Може да прекъснеш притока на кръв и да стане нещо още по-лошо.

по аптеките имали Бен Гей и накитници?
и горе доло колко пари струва?

12.08.05
00:33

Аз взех преди по 18 кинта парчето и ми сесториха скъпички деа

12.08.05
00:39

Ben Gay - 6лв
Накитници - Rotemel Medical 2.5лв/бр. (с ластик за палеца)
Може да има и доста по-скъпи варианти, както написа djgorgio-ASTOR

Все пак една консултация с медицинско лице никога не е излишна, имай го в предвид.

12.08.05
00:48

Взех ги от пиротска преди 5-6 години може да са поефтинели сега

Мен ме боляха китките от това упражнение, но откакто взимам креатин имам повече енергия и използвам мускулите по-ефективно, тоест не натоварвам толкова китките колкото бицепсите. Според мен има голямо значение дали си огъваш китките когато сгъваш ръцете защото точно тогава ти се натоварват най-много самите китки.

12.08.05
23:37

Китките НЕ трябва никога да се огъват, точно от това са травмите. Ако се огъват, значи не могат да държат дадената тежест, тоест, слаби са мускулите на предмишницата. Упражненията за предмишница и хват може да помогнат в случая.

12.08.05
23:52

най често травмата се получава на лежанката(пейка) щот и да не искаш китка се “огъват”

13.08.05
00:12

[quote author=“dj-coco”]най често травмата се получава на лежанката(пейка) щот и да не искаш китка се “огъват

Не е така, мойте защо не се огъват ;)
Не, че не ми се е случвало преди след тежка серия, даже са ме боляли (за щастие, само след серията), но гледам да не се случва вече.

13.08.05
00:23

ми ти сигорно я вашташ палеца да ти бяде до показалеца а така като правиш с ного кг и може да ти се изплязне и е ного пасни и затова аз го ваштам с плаца от др стана на лоста (по др начин не можаш да го обесня)

13.08.05
01:46

Палеца ми е от другата страна на лоста. Иначе няма как да имаш здрав хват. Точно по този начин не би трябвало да се огъват китките.

SP

13.08.05
01:52

[quote author=”Петко К”]Палеца ми е от другата страна на лоста. Иначе няма как да имаш здрав хват. Точно по този начин не би трябвало да се огъват китките.

В смисъл, че палеца е заедно с другите пръсти или че е срещу тях.

13.08.05
11:32

Срещу тях. Това с палеца при другите пръсти е опасно, може да изпуснаш щангата и става лошо.

PR

13.08.05
12:42

Моя е с другите пръсти - така свикнах преди време повлиян от Арни :(
Да си призная - като сложа много за мен кила и си ме е страх малко да не се изплъзне ...

Най-добре е да се вдига като Петко - пръстите обгръщат целия лост !

SP

13.08.05
14:23

[quote author=”Петко К”]Срещу тях. Това с палеца при другите пръсти е опасно, може да изпуснаш щангата и става лошо.

Да има вероятност, ама ако палеца ми е срещу другите особено на полулег много ми се огъват китките на по-големи кила.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1