Съвет за програмата ми

Здравейте, бих искал да попитам за съвет относно моята програма. Тя е направена от фитнес инструктор от фитнеса в който ходя. Програмата е следната :
Ден 1 - Гърди и Рамо
Лежанка горна част - 4х10
Лежанка средна част - 4х10
Кофички - 4х10
Флайс - 4х10
Раменни преси със щанга зад врат - 4х10
Раменни преси на машина - 4х10
Разтваряне със дъмбели встрани - 4х12

Ден 2 - Крака
Разгъване за предно бедро - 4х12
Клек - 5х10
Лег преса - 4х10
Сгъване за задно бедро - 4х12
Прасец - 5 серии до отказ

Ден 3 - Ръце и корем
Бицепсово сгъване със прав лост - 4х10
Скотово - 4х10
Чуково сгъване с дъмбели - 4х10
Разгъване на скрипец за трицепса - 4х12
Френско - 4х8-10
Разгъване на машина за трицепс - 4х12
Повдигане на крака за корем - 4х12-15

Ден 4 - Гръб и корем
Набирания (или горен скрипец) със широк хват - 4х10
Набирания (или горен скрипец) със тесен хват - 4х10
Хамър машина - 4х10
Долен скрипец - 4х10-12
Мъртва тяга - 4х10
3 упражнения за корем до отказ

Това е програмата, правя и кардио два пъти в седмицата, накрая на тренировката, по 10 минути след тренировката ми за гърди и рамо и гръб и корем. Имам резултати, но си мисля, че е възможно да имам и по - добри от тези. Качил съм около 4 кг, и видно виждам резултати но не съм задоволен. Следя си храната но не прекалявам със следенето, опитвам се да консумирам достатъчно калории, протеин, въглехидрати и мазнини но не се вманиачавам във следенето, избягвам храни като тестените и сладките храни със рефинирана захар, приемам месо, ориз, картофи, бобови храни, к.мляко, п.мляко, ядки, плодове, зеленчуци, но честно казано доста повече плодове от зеленчуци, като цяло се фокусирам на често приемане на хубавите калории. Опитвам се да кача мускулна маса, без излишните килограми. Висок съм 1,78 и съм 84 кг. Тренирам от известно време със тази програма. Благодаря предварително и се извинявам ако съм допуснал грешки.

Темата беше редактирана от Цветомир Василев на 12.06.21 17:05.

13.06.21
17:40

казано от Цветомир Василев на 12.06.21, 17:02:

Здравейте, бих искал да попитам за съвет относно моята програма. Тя е направена от фитнес инструктор от фитнеса в който ходя. Програмата е следната :
Ден 1 - Гърди и Рамо
Ден 2 - Крака
Ден 3 - Ръце и корем
Ден 4 - Гръб и корем

...Имам резултати, но си мисля, че е възможно да имам и по - добри от тези. Качил съм около 4 кг, и видно виждам резултати но не съм задоволен. ..Висок съм 1,78 и съм 84 кг. Тренирам от известно време със тази програма. Благодаря предварително и се извинявам ако съм допуснал грешки.

Ами не е лошо. Смятам, че за теб е добра програма.

Зависи и как са разпределени дните. Ако са примерно понеделник-вторник-четвъртък и петък, аз бих разменил местата на Ден 3 и Ден 4. Иии да, сигурно не си доволен от резултата, засега. Но то си зависи от колко време използваш тази програма и от колко време изобщо тренираш във фитнеса. Дали си начинаещ или имаш натрупан опит. На твоя ръст сигурно очакваш да станеш поне 90 кг с мускулна маса. Но за всичко трябва време. Щом искаш чисто да качваш, трябва да имаш търпение.

Можеш (ако искаш) да си направиш един дневник тук в който да описваш тренировките си, по колко серии използваш и какви тежести. Ще получиш доста компетентни съвети от мен лично и на някои други колеги :) Които разбират нещата почти колкото мен. :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1