Прибиране на корем

Здравейте, имам въпрос, по който бих се радвал на компетентно мнение.
Целя прибиране назад на коремната стена, по точно частта под пъпа, от която въобще не съм доволен. По някаква причина-подкожни мазнини или хронично подуване не знам, но почти винаги е толкова изпъкнал колкото и на снимките сега. Тежа 67,5 кг., 173 см., на 43 год. Плувам 5-6 часа седмично от  година и половина, тичам, включих и от известно време бокс и скачане на въже, където съм на начален етап. Не ям джънк, сладко, на малко въглехидрати съм и като цяло съм близо до кето режима с месо и зеленчуци, без да ми е цел. Фаствам по 24 часа последния месец и регистрирам сваляне на общо тегло, и май известна загуба на енергия с по-малкото храна, но корема си е константен, и не знам дали да “чистя”.
Вероятно изглежда незначителен проблем, но на мен ми се отразява на самочувствие и комфорт, та много бих се радвал на полезни съвети за плосък корем.
Не съм ходил на гастролог и не знам дали има физиологична причина да не ми се получава. Изпъкнал е и на пипане е твърд независимо дали е на гладно както на снимката или не. Обиколката 4 пръста под пъпа, независимо дали и колко упражнения съм правил не мърда от 86-89 см :(

Темата беше редактирана от Антон Терзиев на 15.07.21 15:54.

22.06.22
12:46

Братле и аз съм като теб, от скоро започнах да го свалям тоя корем.
Като цяло съм спрял сладко газирано и всякаква джънк храна.
Според мен трябва кардио или колело и много коремни преси!
Другото в нета е пълно с храни които топят мазнини.
Успех!

22.06.22
13:11

Заякни повече пояса и проблема ти ще изчезне ... е разбира се важат и другите неща за храненето, и тн и тн ..

22.06.22
15:07

Пробвай да си съкращаваш мускулатурата на скротума и задържай по 10-15 секунди. Прави го колкото пъти се сетиш на ден. За няколко дена коремната стена ще се прибере и няма да е изпъкнала напред. Ако седиш на стол по цял ден, обикновено това е резултата - коремната стена се отпуска и корема “изпъква” напред.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1