15.07.21
15:38
Здравейте, имам въпрос, по който бих се радвал на компетентно мнение.
Целя прибиране назад на коремната стена, по точно частта под пъпа, от която въобще не съм доволен. По някаква причина-подкожни мазнини или хронично подуване не знам, но почти винаги е толкова изпъкнал колкото и на снимките сега. Тежа 67,5 кг., 173 см., на 43 год. Плувам 5-6 часа седмично от година и половина, тичам, включих и от известно време бокс и скачане на въже, където съм на начален етап. Не ям джънк, сладко, на малко въглехидрати съм и като цяло съм близо до кето режима с месо и зеленчуци, без да ми е цел. Фаствам по 24 часа последния месец и регистрирам сваляне на общо тегло, и май известна загуба на енергия с по-малкото храна, но корема си е константен, и не знам дали да “чистя”.
Вероятно изглежда незначителен проблем, но на мен ми се отразява на самочувствие и комфорт, та много бих се радвал на полезни съвети за плосък корем.
Не съм ходил на гастролог и не знам дали има физиологична причина да не ми се получава. Изпъкнал е и на пипане е твърд независимо дали е на гладно както на снимката или не. Обиколката 4 пръста под пъпа, независимо дали и колко упражнения съм правил не мърда от 86-89 см :(
Темата беше редактирана от Антон Терзиев на 15.07.21 15:54.
22.06.22
12:46
Братле и аз съм като теб, от скоро започнах да го свалям тоя корем.
Като цяло съм спрял сладко газирано и всякаква джънк храна.
Според мен трябва кардио или колело и много коремни преси!
Другото в нета е пълно с храни които топят мазнини.
Успех!
Заякни повече пояса и проблема ти ще изчезне ... е разбира се важат и другите неща за храненето, и тн и тн ..
Пробвай да си съкращаваш мускулатурата на скротума и задържай по 10-15 секунди. Прави го колкото пъти се сетиш на ден. За няколко дена коремната стена ще се прибере и няма да е изпъкнала напред. Ако седиш на стол по цял ден, обикновено това е резултата - коремната стена се отпуска и корема “изпъква” напред.