16.08.05
10:22
изяинявам се за тъпия въпрос ама :oops: :oops: :oops: най малко съм запознат с коремните мускули и искам да попитам тези отстрани до пресата как се казват глутеуси ли ?
защото ми са слаборазвити искам да постигна улей.... тотест точно там където корема се отделя от краката ... мисля че ме разбрахте .... какви упшражнения да правя ?! много е тъп въпроса ама там ми е слабо място и почти не съм ги тренирал и .........
16.08.05
10:27
[quote author=“JiVk0”]изяинявам се за тъпия въпрос ама :oops: :oops: :oops: най малко съм запознат с коремните мускули и искам да попитам тези отстрани до пресата как се казват глутеуси ли ?
защото ми са слаборазвити искам да постигна улей.... тотест точно там където корема се отделя от краката ... мисля че ме разбрахте .... какви упшражнения да правя ?! много е тъп въпроса ама там ми е слабо място и почти не съм ги тренирал и .........
глутеус е мускула на задника - седалищен мускул. тези отстрани на пресата мисля че бяха латерални(странични) коремни.
Разгледай тази страница: http://bb-team.org/exercise/
Казват се обликвуси и се тренират с преси с усукване,може и с наведи с дъмбел в едната ръка.въртене на торса с лекащанга от стоеж и т.н.Има доста варианти,но според мене не е много удачно да се тренират с тежести,щото започват да растат и се увеличава талията.
16.08.05
17:03
мерси много разбрах всичко което ми трябваше начи коремните преси ще ги правя с усукване :)
16.08.05
22:02
мускулите,за които питаш общо взето се делят на вътрешни и външни:m. obliquus internus et externus abdominis, а сащо и един 3ти-m.transversus abdominis.
аз ги тренирам на усукващ машина 4 серии като ги парвя много бързо 20-25
16.08.05
22:31
във фитнеса където аз ходя такава машна няма :roll: ще трябва да я карам на преси със завъртане