🕉 Дзен на интервали 🕉

Прескочи до:

27.12.22
21:08

27.12.2022

Физическа активност
30 минути лежерно вело, домакинстване и работа на крак - демек, колкото да е ясно, че не съм умряла.

Хранене
Обилно и мазно.

- 10г хуск с топла вода, 2 рохки яйца, 40г бри, 35г ММ хляб, 50г жарен врат
- една мандарина
- 40г бри, 35г ММ хляб, 40г слайсната луканка
- салата, микс от зеле, маруля, чушка и морков + горчичен дресинг + ушаци на фурна с чесън и подправки
- грейпфрут

Сън
8 часа

Бележки:
Колкото пъти се претегля, толкова пъти кантарът отчита повече и повече килограми. Сега проверих преди лягане и 🤯🤯🤯🤯

Обратно в режим на чернодробна паника трябва да се върна, егати лудата работа. 😞

28.12.22
17:27

Хвърляй го този кантар и се мери 1 път на седмица или месец. Няма смисъл от тая работа. Движи повече и тренирай когато можеш, за кво да се тормозиш с тоя кантар?

28.12.22
20:11

Само ще ти кажа,че след два дена плюскане сложих 4кг отгоре,а след два дена само оскъдна вечеря и бачкане по цял ден и накрая няква мизерна тренировка килата са с 1,5кг надолу....след 3 бири..аре пак същото))))
Глей си живота и кефа...празници са, после ще натискаш.

Мнението беше редактирано от nervak на 28.12.22 20:12.

28.12.22
22:13

Кала, щото като има тормоз, най-добре ми се получава. Иначе съм все един разпасан лентяй, дето поне напоследък не мога да го трая. :) А по никакъв начин не ми тежеше да си спазвам каквото трябва, докато бях на зор. 😀

Илия, ясно ми е, но ме е яд, защото дори не съм прекалявала, само намалих движението и смених дънките с домашен клин, и ае. 😃
Ясно, че страшно не е, ма е неприятно да си вдигнеш крак на усилията. Обвинявам алкохола и малкото движение, щото и предните месеци правих бая компромиси с храната, обаче нито близвах пиене, нито се спирах и съответно изглеждах си се чувствах куул. Та рецептата персонално за мен е ясна.
————

28.12.2022

Физическа активност
1х30 вело - в началото на смяната
1х60 вело - след като обядвах + 3х8 на ръка обръщане от земя с раменна преса (не пуш) @12кг
1х20 вело - след вечерятa

Хранене
- 70г ММ хляб, 10г хуск с топла вода, 50г филе Елена, 40г бри
- 190г печен ушак с чесън и подправки, зелево-марулено-целиново-чушкова салата; 2 с.л. дресинг от лимон, зехтин и горчица
- 1 мандарина
- пилешки бонфилета на грил тигана, зелена салата, зехтин, синьо сирене, препечена ММ филия

Сън
11 часа ❤️

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.12.22 22:19.

29.12.22
17:55

29.12.2022

Физическа активност
На дивана с лаптопа ол дей.

Хранене
- две кафета с прясно мляко
- 50г бразилски орехи
- 1 бонбон линд
- печено пиле с чесън, бяло вино, масло, горчица и подправки, 1/2 голям розов домат, няколко маслини, 20г бри и 1/2 филия някакъв пълнозърнест хляб
- хуск, кисело мляко, протеин
- 2.5л вода

Бележки
Работя от нашите, че не можахме да изпълним коледната традиция тая година с маман - дъра-бъда, зяпане на анимации с уиски и бонбонки. 😁 Уискито и многото шоколад ги пропускам (ограничих до един бонбон), но анимациите са мои. 🤡

Взех си някакъв телешки желатин, насипен, после видях, че е от Турция и му се нацупих малко, нямам им доверие на качеството, ама ще го пийна, докато ми доставят читав кокаляк за бульон. 🧛

Сън
9 часа

03.01.23
21:19

03.01.2023

Физическа активност
- 5к крачки
- 35 минути велоергометър
- тренировка А:

up/down dog x5
deep lunge mountain climbers x5
scorpion stretch x5
supine cross-body kick x5

СС:
Руски свинки @16кг: 20, 20, 20
Гоблет @12кг: 6, 8, 6
СС:
Едностранно гребане @12кг: 8, 8, 8
Едностранна преса @12кг: 8, 8, 6
СС:
“Ча-ча” с ластици, на всеки крак по: 20, 25, 20
Глутеус мост с пудовка @16кг: 15, 15, 15

Хранене
- кафе с мляко
- 150г пуешко, 200г млечна салата, 20г пълнозърнести крекери
- 100г ананас (може и по-малко да са, но така съм си ги въвела)
- 50г бри на грил тигана + 20г крекери и, понеже бях умряла от глад - докато чаках да се запече това, натиснах млечната салата :Д; 10г хуск с топла вода
- доза протеин, един розов грейпфрут

Сън
10 часа

04.01.23
16:13

04.01.2023

Физическа активност
- 35 минути вело
- 60 минути вело

Хранене
- 200г кисело мляко, доза протеин, хуск, чиа, 20г бразилски орехи
- 150г пуешки гърди с 55г разтопено бри, 25г лимецови крекери и малко медена горчица
- розов грейпфрут
- крем супа от горски гъбки, карфиол, картоф, и малко настъргано овче сирене; хуск, 20г крекери пак
- ако закъсам - плод

Бележки
Каква е тази марка за домакински уреди - Voltz? Някаква обратна връзка?  Струва ми се, че съм попадала на такива инструменти, а може и така да ми звучи просто, като производител на перфоратори, зегета и винтоверти. :D

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 04.01.23 16:32.

05.01.23
16:06

05.01.2023

Физическа активност
Тренировка Б:
СС:
Тяга на един крак @16кг: 10, 10, 10
Странични клекове (Cossack squat или както се викат) @СТ: 10, 10, 10
СС:
Обратни флайс @5кг: 10, 10, 10
Лицеви от колене: 10, 6, 9
СС:
Изхвърляния от земя с пудовка @12кг: 8, 8, 6
Отпади с ракната пудовка @12кг: 8, 8, 6

Час велоергометър в късния следобед и кратък разтяг в “обедната” почивка, която ще е около 19:00.

Хранене
- кафе с мляко; желатин с боровинки
- праз с ориз, стотина грама
- помело, 20г бразилски орехи
- содена лимецова... ъм.. фокача? + ленено семе + микс семена + хуск + сушени домати + чубрица - изобщо не стана зле, та и от нея, ма не знам как да й сметна калориите, че всичко на око разбърках; 60г запечено-разтопено бри
- зелена салата, голяма, с минимум дресинг, пуешки гърди; грейпфрут, помело, направо си умирам за тия двете

Бележки
Трябва да си пиша самооценка за последните 6 месеца в работата (йес, минаха, юппииииии), която трябва да е много детайлна, обоснована и изпипана. Никога не съм писала такова нещо, корпоративният език все още е предизвикателство и ми трепери под лъжичката какво ли ще стане.
Не, че нещо ще стане реално, никой няма да ме погне, но схемата с високите стандарти, страх от провал, imposter syndrome (синдром на самозванеца) и моите си там психологически недъзи.... страшна работа. :D

Та сега, понеже нямам никаква работа, вместо да захвана писането на самооценката, пиша постове, броя трошички хуск в парчето си хляб и си избирам еър фрайър, който вече така или иначе съм избрала.

Сън
9.45 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 05.01.23 17:26.

09.01.23
15:30

09.01.2023

Физическа активност
Тренировка А, почти без почивки:

СС:
Суинг @16кг: 20, 25, 20
Гоблет @12кг: 10, 8, 8
СС:
Силово гребане @12кг: 8, 10, 8
Пуш-преса, едностранна @12кг: 8, 8, 8
СС:
Боулърс лънджове с ластик около джоланчетата, редуващи: 60, 50, 60
Глутеус мост @16кг: 15, 15, 15

2x30 минути велоергометър

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко, протеин, хуск
- пекох пълнозърнест хляб - хрус-хрус от него + малко суджук от Попов
- червено помело, кашу
- хрупкави крила на фурна, свежа залата и някой печен зеленчук, и хапка-две от хляба
- грейпфрут

Бележки
Взех да тествам кои храни какви пикове в захарта ми докарват. Много сложно, то трябва да се направя на решето. :D Няма да го бъде, че е малко психарско, но дава информация.
Засега доказано ибухват нещата от алкохолни напитки от какъвто и да е тип, както и от бяло брашно.
Също и доказано нищо не се случва, ако подложа с хуск или ако комбинирам, както одеве, въглехидрат с мазньоч.
Ден с много движение и по-хлабава храна - ок. Ден без движение - лошо.
Гирос с всичко + час вело веднага след това - гут. Измерване на гладно след нощи с лош и кратък сън - лошо. Измерване след 10 часа сън - гут.

Като казах сън, две нощи пия мелатонин, ма на К. му дали някакъв на Адифарма, които по принцип игнорирам, че съществуват - заклах се, не знам какво има вътре, но като на шепа фънки хапчета заспивам и се събуждам. И ще ходи в кофата.

Сън
10.35 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.01.23 15:40.

09.01.23
17:38

казано от Т. Тодорова на 09.01.23, 15:30:

Като казах сън, две нощи пия мелатонин, ма на К. му дали някакъв на Адифарма, които по принцип игнорирам, че съществуват - заклах се, не знам какво има вътре, но като на шепа фънки хапчета заспивам и се събуждам. И ще ходи в кофата.

Аз го взимам този на Адифрм от 1 мг доста време - нулев ефект по отношение на съня.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.23 17:38.

09.01.23
17:46

Този е 3мг, Боби. Първата вечер взех 2 таблетки и. 😩 Но и с една е… впечатляващо по един или друг начин. Нищо общо с каквото съм пила досега.

09.01.23
18:00

казано от Т. Тодорова на 09.01.23, 17:46:

Този е 3мг, Боби. Първата вечер взех 2 таблетки и. 😩 Но и с една е… впечатляващо по един или друг начин. Нищо общо с каквото съм пила досега.

От 3 мг ми се повдигаше, когато го приемах с някоя чаша алкохол вечер. Иначе пак не усетих ефект върху съня.

10.01.23
19:36

Аз си усещам и то сериозно.

10.01.2023
Физическа активност
Велоергометър:
1х60 минути, много лежерно, че трябваше да работя през това време

Хранене
- кафе с мляко
- едно печено крило и две панирани брюкселски зелки
- кисело мляко, хуск, протеин
- баница, домашна, после пак баница - направих я с извара и с много яйца - ядох два пъти, меря захарта - 5.00 - или по някаква причина не предизвиква пикове, заради мазнината, примерно или инсулинът рязко скача в небесата и регулира, и аз сега как да разбера кое е :D
- пуешки гърди с корнфлейкс на фурна, медена горчица, айсберг и краставица

Сън
9 часа

Ей така бяхме в неделя. :D Много ме кефи тоя бебуний. <3 На година и половина има речник, какъвто някои деца на по 3 нямат.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.01.23 19:49.

11.01.23
18:52

11.01.2023

Физическа активност
Тренировка Б, частично:
СС:
Тяга на един крак @16кг: 8, 10, 10
Плие @16кг: 15, 10, 15
СС:
Силово гребане @12кг: 8, 8, 8
Трицепс над глава: 10кг: 7, после с 5кг: 20, 20

Наложи се да погледна нещо за работа, прекъснах, после ми почна официално работното време и аре.

60 минути лежерно вело след вечерята

Хранене
- кисело мляко, протеин, чиа, хуск
- пуешки гърди, броколи, пълнозърнест хляб, точка-мейд
- салата айсберг, краставица, чери домати, консерва филе от риба тон с лимон и пипер, едно варено яйце
- грейпфрут, протеин, хуск, пчелен прашец

Сън
8 часа

12.01.23
20:14

12.01.2023

Физическа активност
малко домакинстване и 40 минути велоергометър - колкото да се каже, че не съм стояла цял ден в леглото с компа

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко, хуск и уникален протеин-банан, ма много як
- сьомгова пъстърва на фурна, малко пълнозърнест хляб и една кисела краставичка
- хапка от баницата ми
- телешко варено, основно бульон, към стотина грама от месото си сложих; малко пълноърнест хляб пак и после към 50г от баницата
- червено помело

Бележки
Вчера бях на една лекция за здравословно хранене, Zoom сешън от работа - баси глупостите, заклевам се. Еритритолът бил мега зле и покачвал кръвната захар, за разлика от ксилитола, мляко не трябвало да се консумира изобщо, щото всички имали проблем с лактозата, кафето с мляко ставало на маджун в стомаха, не трябвало да се докосват плодове при ИР, страдали сме от затлъстЯЕМОСТ и изобщо всякакви много умни неща. :D
Предстоят ни още няколко лекции с тях, на всякакви здравословни теми, тръпна да чуя какво ще кажат за тренировките.

Днес иначе обсъждах с тийм лидера си разни неща за самооценката, която трябва да пиша. Еми хубаво ми стана. :D Но и бая усилия полагам, де, често работя до късно и все нещо чопля.

Иначе преди това получих известие, че срещата ни е съкратена от 30 на 15 минути и първото, което ми хрумна - “Аре, ся ще каже, че приключваме, щот не оправдавам очакванията й”. :D То момичето просто е заринато от работа и преценило, че няма смисъл да пием кафета 30 минути, след като няма нищо належащо. Преди това ми писа да оставя едно нещо, дето правих и аз пак: “Край, нещо яко съм омазала”. То било, щото иска да го даде на новата колежка, за да се учи. Ба*ти откачалката непоправима.

Сън
8 часа

15.01.23
10:58

13.01.2023

Физическа активност
18000 крачки разходка

Хранене
- хуск с вода, 2 яйца, малко бабек, пълнозърнест хляб, 20г черен шоколад
- сьомгова пъстърва, пълнозърнест хляб, кисели краставички
- малко шоколад от едно магазинче в мола - куих да се почерпим с на К. сестра му с нещо “луксозно” - шоколад на безбожна цена (особено предвид качеството), поръсен със стари ядки и стафиди... после опитах да си оправя настроението с капучино и бонбон “моцарт”, но тотално забравих за марципана и се цупих, докато не изядох едно от на дребния кексчетата от банан, слънчогледов тахан, кокосово брашно и кондензирано мляко :D
- пълнена чушка с кайма и булгур, преди това червено вино

Виното уж го хвалят как било окей за захарта, моята вече два пъти скача на над 7 от него. Просто спирам да пипам, няма как.

Бележки
Похвалих се за работата и същата вечер направих голям гаф, почти не спах и в 07:30 часа в почивния си ден бях заковала на компютъра да чакам да дойде който трябва, за да оправим нещата и да си поема отговорносста. Призля ми, защото такива неща не се пишат само на човека, който е сгрешил, а се отразяват на скора на целия екип. За себе си съм трол, но други не мога да преживея да ощетявам. Не съм супер виновна, защото още не знам всичко, а бях сама, но ако бях игнорирала багажа от предишната си позиция, щях много бързо да намеря решение. Поне ще знам занапред, де, май няма драма.

Сън
8.25 часа

14.01.2023

Физическа активност
Целодневен айляк.

Хранене
- кисело мляко с протеин
- пълнозърнест хляб със сирене
- 20г черен шоколад
- костен бульон, доста мазен, крекери, зеленчуци

Бележки
Реших да си почина добре, готвих на фона на “Хари Потър” :D, почетох, а вечерта гледахме малко филми. Първоначално пуснахме “Конан Варварина” (да наплакна око с младия Джейсън Момоа уж, дето толкоз му припадат, ма уви - и той не ме грабна) - тотална тъпотия и го спряхме на 20-тата минута.

“Bullet Train”. Трейлъра бяхме гледали преди време и си казахме “мех”, но изобщо не съжалявам, че му дадохме шанс снощи. Бих го гледала пак някоя вечер.

Сън
9.35 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 16.01.23 01:11.

17.01.23
11:20

15.01.2023

Физическа активност
30-35 минути вело, доста домакинстване и после се пльоснах да си почивам и да пиша каквото имам за писане.

Хранене
- смути от протеин, кисело мляко и чиа
- сьомгова пъстърва, домашни лимецови крекери (със зехтин, много семена и босилек - жестоки станаха)
- помело, 50г тъмен линд с лимон и джинджифил
- пилешка супа, пак малко крекери

Сън
7 часа

16.01.2023

Физическа активност
Частично Трен А:
Зерчер @25кг: 5, 7, 6
СС:
Силово гребане @12кг: 5, 8, 6
Снач @12кг: 5, 5, 5

Много ме болеше кръст, корем, всичко, заради мц и отсвирих. Завърших с 20 минути велоергометър и после не станах от леглото.

Хранене
- капучино
- две лъжици пилешка супа
- смути от бадемово мляко, хуск, протеин, и кайсия
- домашни лимецови крекери с малко топено сирене
- сьомгова пъстърва, крекери (свърши тая тъпа риба най-накрая)
- две рохки яйца, овче сирене, кисели краставички и крекери
- 25-30г черен шоколад с малини

Това всичкото в много малки количества, но хич не са ок тия многобройни похапвания.

Сън
7 часа

17.01.23
23:01

17.01.2023

Физическа активност
1) 35 минути интензивно вело в 12:00
2) тренировка Б в 18:00
Румънска тяга @55кг: 5, 8, 8
СС:
ОХП @25кг: 8, 9, 7
Клек с диск пред гърди @10кг: 8, 10, 10
СС:
Наклони встрани с диск в ръка @15кг: 6, 10, 10
Усуквания с лост зад врата @20кг: 16, 16, 16

Наклоните встрани трябваше и те да са с лоста, но не се разбрахме нещо, а на усукванията не можах да им усетя ползата. Може би по-тежко трябва или… де да знам, да е друго упражнение просто. 😄

Хранене
- кафе с бадемово мляко; смути от кисело мляко, бананов протеин, кайсии, чия, пчелен прашец
- стотина грама печен картоф и после слънчогледов тахан с мед
- голяма салата без дресинг (айсберг, краставица, черита, авокадо и червен лук), вратна пържола и.. еми, крекери (пълнозърнест лимец, сусам, смляно ленено семе, риган, зехтин, сол)

Калориите са 1880, но макротата не изглеждат прилично. 🐽

Сън
11 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 17.01.23 23:01.

18.01.23
23:30

18.01.2023

Физическа активност
Щъкане и чистене до обяд, после 35 мин вело с пулс 140-155.

Хранене
- кафе с мляко, смути от кисело мляко, чия, протеин и хуск
- две рохки яйца, две филийки вита 6 зърна, запечени с кашкавал, салата без дресинг
- салата без дресинг, скумрия на фурна (намерих индийско орехче и реших да настържа - жестоко, как не ми е хрумнало досега), два дребни крекера, един тегел през на Камен чийзкейка и 20г тъмен линд с лимон и джинджифил

Бележки
Разбута ми режима тая смяна до 22 - ококорвам се по някое време заради монитора и после… караконджул. 😀

Поръчах си някакъв мио-инозитол да пия, на Ostrovit. Нищо не знам за бранда.

Сън
10 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 18.01.23 23:47.

19.01.23
19:31

19.01.2023

Физическа активност
- 30 минути вело веднага след филиите, с пусл 135-150
- тренировка Ц привечер:
Зерчер @25кг: 7, 6, 7
СС:
Силово гребане @12кг: 8, 10, 8
Обръщане @12кг: 8, 8, 8
СС:
Глутеус мост @10кг диск: 15, 15, 15
Гутеус мост с повдигнати на пейката крака: 15, 15, 15

Хранене
- две филии вита, запечени с кашкавал и шунка Попов; преди това 10г хуск с вода и един крекер с кашкавал
- червен грейпфрут, тъмен линд с лимон и джинджифил
- кисело зеле с прасе, филия хляб (мислих по-друга вечеря, ама К. като реши да сготви това, няма как да не уважа :D)

Сън
9 часа

22.01.23
22:55

20.01.2023

Физическа активност
Никакво, буквално.

Хранене
Безразборно - крекери, врат, кашкавал, банан, шоколад (от всичките неща по много малко, ма се пак), а през нощта - среден дюнер без картофи с дабъл месо, докато гледахме най-тъпия филм на целия свят. 🤯🤯🤯 Толкова тъп, че след дюнера се събудих с почти кило надолу, смятайтИ колко калории съм изразходила от потрес.

Бележки
Много гомнян ден - спах 4-5 часа през нощта и то не добре, станах в 5:30, готвих, дописвах самооценки и като почнах работа - в леглото, докато не заспах. Към 18:00 излязох в почивка, дремнах 20 минути и като се събудих, толкова ми се спеше, че се разплаках 😅, просто нямах идея как ще изкарам до 22:00. То пък се опулих по някое време и работих почти до 12, че предпочетох да свърша разни работи. ✍️

Сън
4-5 часа

21.01.2023
Физическа активност
Малко щъкане напред-назад + една обиколка на Гребната вечерта. Имах сериозна нужда да се разходя на въздух и на спокойствие, и беше чудесно, защото нямаше почти никакви хора - празно, свежо, тъмно, зер гут. ❤️
Общо към 14к крачки.

Хранене
- ребра със салата, две хапки хляб, един бонбон линд - това към 15:30
- вечерта език със задушени зеленчуци, филия и после 60г бисквити 🤷🏻‍♀️

Сън
6.20 часа

22.01.2023

Физическа активност
Никакво. Смазана съм, явно двете нощи с по 4-6 часа сън ме прекършиха. Това е всеки път - малко неспане и после умора, сополи, температура и зверски глад.

Хранене
- крекери с риган, шунка Попов и малко бри
- овчарски пай, салата, торта

Бележки
Бяхме на рожден ден на К. на сестра му. Дребният тъкмо пооздравя, затова се и събрахме, влязохме, седнахме и таткото след малко вдигна почти 39 градуса температура. Оная гугутка и тя след два часа беше с над 38. Тъкмо онзи ден се самопотупвах по рамото колко много време не ме е поваляло нищо, не съм била антибиотици и само усещам как минават през мен разни буби, но ги отсвирвам ииии… Не съм сигурна, че ще продължи тая имунологична идилия. 🙄 Ма кот’ доди.

Наядох се като на празник, направо ме е страх да не ме побутне някой, че ще се търкулна като бъчва и отиде тя… 😃

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 22.01.23 22:58.

23.01.23
19:34

23.01.2023

Физическа активност
1) 35 минути велоергометър сутринта, пулс 130-148
2) тренировка Д в 18:30:
Добро утро @20кг: 8, 8, последния подход @30 кг - пак 8
СС:
Лег @25кг: 8, 8, 8
Гоблет клек @10кг: 10, 10, 10
СС:
Наклони встрани с диск @15кг (л/д): 10, 10, 10
Ам... Half-kneeling chop & lift @10кг диск (л/д): 6, после @5кг: 10, 10

Хранене
Много зле, изнемощяла се чувствам - гладна до треперене бях преди картофената салата, умираща за сън, с леко сърцебиене, просто съсипана от умора - кортизол, не ле?

- кафе с мляко
- кисело мляко, протеин, хуск, кашу
- картофена салата, шунка, сухи пасти някакви и черен шоколад; още едно кафе
- цвекло и моркови с мащерка във фурната, костен бульон с лимон и пипер

Сън
11 часа

24.01.23
20:01

24.01.2023

Физическа активност
1) тренировка А:
Преден клек @30кг: 6, 6, 6
СС:
Гребане с пудовка @12кг: 8, 10, 10
Изхвърляне с пудовка @12кг: 5, 7, 5
СС:
Глутеус мост @12кг: 15, 15, 15
Хип тръст @СТ: 15, 15, 15

Щеше ми се вело следобед, но отложих за в комбинация с утрешната тренировка, че май предобрям така, колкото и смешно да звучи.

Хранене
- кафе с ядково мляко
- сандвич от две грахамени филии, препечени, 150г жарен свински бут от Попов, 30г кашкавал и чери домати; отделно малко печени цвекло и моркови с мащерка
- какао, ядково мляко, протеин, мед, хуск
- филия и два слайса жарен бут в еър фрайъра, да го тествам, че тамън го получих
- сладки картофи във фрайъра, пилешко бутче, печено с пресни подправки, бяло вино, медена горчица и чесън, айсберг без дресинг за подложка

Бележки
Наспах се и светът изглежда по друг начин.

Сън
9 часа

25.01.23
18:42

25.01.2023

Физическа активност
12:00 Тренировка Б:
Тяга @50кг: 8, 8, 8
СС:
ОХП @30кг: 4, 5, 5
Гоблет клек @12кг: 8, 8, 8
СС:
Наклони встрани с диск в ръка, л/д @15кг: 10, 10, 10
Усуквания с лост @20кг: 18, 16, 16

Хранене
- 10г хуск с малко вода, грахамена филия, бри, варено-пушено филе Попов, две варени яйца; Lindt Excellence с лимон и джинджифил - 20г

- ягоди, портокал, 20г от шоколада

- 50г бри

- разработвам крекери, съответно... хръц-хръц... тези са от ръж, натрошени тиквени семки, лен, хуск, сушени зеленчуци, сол, олио - ем, грознички станаха, че трудно се работеше с тестото, ама пък много вкусни; не съм им сметнала макросите още, че ме мързи, далеч ми е табличката

- пилешко филе във фрайъра - мариновах на обяд с подправки, бяло вино малко кокосово масло и сега го бухнах да се пече; тая машинка изглежда много гот, макар и леко безмислена, като изключим това с картофите, но си мисля, че ако я сменя с по-голяма, ще върши чудесна работа като втора фурна ... дали не се чудя каква глупост да измисля, а?

- грейпфрут мейби

Бележки
Много ядене пак, в не добри пропорции на макротата, ама гладна съм. Хубаво бях свикнала да си разпределям храната така, че като ям на обяд, после да не късам синджира, ама сега хем нямам апетит до някое време, може би заради метформина, хем после превъртам.

Взех дебелото изчадие да спи при нас снощи - цяла нощ мърка, меси, тъпче отгоре ми - как не му извих врата, не знам. Нищо, другия път.

Сън
7 часа

25.01.23
19:09

За еирфраера по голямата тава е далеч по добра опция.

25.01.23
19:42

Не съм сигурна дали ми трябва. Аз обичам да готвя и много успешно си използвам фурната и котлоните, а това го взех, за да олекотя на К. любимите пържени картофи. Иначе ако реша да ъпгрейдна:
https://www.philips.bg/c-p/HD9870_20/premium-airfryer-xxl <сАрце>

Засега ми се вижда излишно обаче, за приготвянето на една гарнитура, да шитна повече от една минимална заплата. Ще изчакам нещо да ме травматизира и тогава. 🤣

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 25.01.23 23:06.

26.01.23
23:28

26.01.2023

Физическа активност
35 минути интензивно вело

Хранене
- смути от банан, мляко, кокосово масло и ягодов протеин
- ягоди и сирене, малко шоколад
- тук вече не знам какво стана, в какъв ред бяха, но количествата ситни - крекери, шоколад, картоф един… карболитас яко

Бележки
Гладна много, необяснимо.
Всичко друго ок, работих до 23:00 и с’я не ми се спи. Ходи ми се да си играйкам на снега, ма няма кой да ми се върже на акъла. Ако донатрупа, ще избухна с песчетата сутринта или поне с острото, че страховитото питоподобно може и да не пожелае да излезе. 😅

Сън
9 часа

Тоя с красивите косми си намаза лигавника днес с манджата си и осмърдя света на риба. Бяга от всичко шумящо, само от робота, в който му меля храната не, макар ще бучи като за стадо дяволи. Седи до него и чака да го отворя, за да вземе да бърника. 😃

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.01.23 23:29.

27.01.23
18:23

27.01.2023

Физическа активност
След кафето - тренировка В:

Зерчер @30кг: 6, 7, 6
СС:
Едностранно гребане @12кг: 10, 10, 8
Обръщане с пудовка @12кг: 8, 8, 8
СС:
Глутеус мост @15кг диск: 15, 15, 15
Глутеус мост с крака на пейката @СТ: 15, 15, 15

В 18:30 Лежерно вело, 35 минути + малко стречинг

Хранене
- кафе с мляко
- зеленчуци на фурна - броколи, моркови, праз, чесън, чушки; телешки кюфтата във фрайъра, крекери с хуск, тиквени семки и сушени зеленчуци; две варени яйца; 20г млечен линд с цели бадеми и сол <3 (да видим пак ли така ще освирепявам)
- кафе с мляко, 50г тъмен шоколад
- маруля, краставица, чери домати; заешко с картофи, моркови и чушки на фурна
- половин портокал и няколко ягоди

Бележки
Има едно паяче в спалнята от повече от седмица - дребно, ама плътничко.🐽 Кръжи там на тавана, на един квадратен метър и вчера се притесних, че ще вземе да умре от глад. 😄 Погнах го да го спасявам, ма избяга много бързо.
Не можах да спя през нощта до към 2, защото много късно загасих лаптопа, мернах го пак в същия квадрат на тавана и си мислих глупости от сорта на - ако го хвана и го пусна ся навън на снега, ще му замръзнат ли краката, едни терлички ще му изплета, хабаля-дибаля-не-знам-си-какво и се сетих, че паяците имат обикновено 8 крака (колкото очичките, да могат да си ги разтъркват едновременно като се събудят сутрин 😄), а на този успявам да визуализирам само 6. Среднощни съмнения, живяла ли съм в лъжа досега и гениален гугъл сърч - “how many legs on a spider”, но само като написах “how many”, Google ми препоръча търсене “how many legs do spiders have”. Явно е нашумял проблем и хората масово се чудят колко микротерлици ще са им необходими за сезона.

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 27.01.23 18:33.

30.01.23
19:24

Ами това е, случва се да не спя понякога и после съм дроб. В петък не спах, в събота следобед - дрямка и после парти. Много яко, на третия етаж на ноусенсЪТ, частно - музика и хора, които предпочитам, музиканти готини - просто се съдрах от смях и кеф. Танци, манци, простотии, докато не окапахме тотално.

На слизане по стълбите в 4:00 малко ахнах - то пълно с деца там. :D Мъници някакви, по потници, с едни бебешки физиономии - то чак да внимаваш да не ги стъпчеш без да искаш. И да ти се прииска да им дадеш нещо да си наметнат. :D Депресиращо някак.

Та... от 8 до 4 изпих две малки чаши вино и 20г уиски + литър и половина вода. Тоест, все едно не съм пила. Но от неспането, хора, от неспането още се възстановявам.

Храната странна някаква, ама не кофти. Дюнер снощи ядох, нямах сили да правя нищо. Без картофи, с много мръвка и зеленчуци.

Днес кисело мляко, протеин, лешников тахан, филия с филе и кашкавал, и за вечеря: ягоди, боровинки, киви, портокал, орехи, 40г тъмен линд с лимон и джинджифил и малко домашен течен шоколад (лешници, какао и еритритол).

Движение йок. Утре ще му мисля, ако се почувствам годна.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 30.01.23 19:24.

08.02.23
13:27

08.02.2023

Физическа активност

Тренировка А:

През 10 секунди:
10х2 зерчер @20кг
10х5 суинг @16кг

С 90 секунди между трисетите:
Раменна @25кг: 5, 5, 5, 5
Силово @16кг: 5, 5, 5, 5

Привечер: 40 минути лежерно вело

Съвсем като за раздвижване правя всичко, че ми парят очите и далакът нещо се обажда, та... Дребният не ходи на ясла от повече от месец, но бацилите му още циркулират между нас. Като канални плъхове са тия малките. :D

Хранене
- кисело мляко с протеин, хуск и шепа микс от ядки и сушени плодове; кафе с мляко
- пилешка супа, препечена филия
- пуешко бутче, зелена салата, варено яйце, хумус

Бележки
Много стрес пак ми се събра пак - нашите закъсаха и двамата, и не мога да ги преработвам нормално тия неща.

Добрите новини са, че ми отключиха Learning & Development бюджета от работа, който е солиден и ще си го ползвам с радост. <3 Трябва да си вържа гащите със солидни умения, че гледам как се развиват технологиите и се чудя дали на 45 няма да съм на помощи. :D

Сън
10 часа

08.02.23
15:08

казано от T. Toчка на 08.02.23, 13:27:

Добрите новини са, че ми отключиха Learning & Development бюджета от работа, който е солиден и ще си го ползвам с радост. <3 Трябва да си вържа гащите със солидни умения, че гледам как се развиват технологиите и се чудя дали на 45 няма да съм на помощи. :D

Уменията, свързани със сегашната ти професия, няма да ти помогнат особено в новия свят, защото самата тя след няколко години няма да съществува. Няма да изчезне просто така, разбира се, а ще се трансформира в нещо друго. Има време, всичко ще си дойде по местата, стига да знаеш какво искаш и да си готова да се адаптираш. :) А и бъди оптимист - в момента, в който ИИ придобие самостоятелно съзнание, не ни остава много време като биологичен вид, така че е излишно да се притесняваш за такива неща като работа. :D

08.02.23
15:16

Да, прогнозите, че chatGPT и други подобни, които ще се появят в близко бъдеще, ще оставят много хора без работа са крайно подценени :)

08.02.23
15:19

Един ГПТ бот ме кара да се чувствам излишна и само мога да си представям какво друго е налично вече за привеждане в употреба от простолюдието. :) Та не знам какво ще си адаптирам, но трябва да драпам да ида далеч от позиции, класифицирани с буквичката А. Не че на останалите е много по-сигурно оцеляването. (върти очи и пуфти) Ама it is what it is, а последното ти изречение изобщо не е майтап.

А, гледам, че Бомбърът е писал - мда, тоя бот прави невъобразими неща. Една близка, психолог, скоро го тества за нейни си цели, да види какво и що, и вбъдеще може би и тесни специалисти ще пострадат, не само кънтент криейтъри, копирайтъри и съпорти.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.02.23 15:21.

09.02.23
14:18

09.02.2023

Физическа активност
60 минути вело в обедната, 10 минути суингове и обръщания с 16-ката в едната малка почивка

Хранене
- кисело мляко, хуск, чия, протеин, сушени плодове, киви
- две пълнозърнести филии (общо 60кг) с филе и песто
- маруля, краставица, черита, царевица, семки, лимон, зехтин, пилешки гърди

Бележки
Не съм наясно мононуклеозата дали и как се проявява при хора, които вече са прекарали EBV, то май и други вируси могат да допринесат, но мисля, че на онзи рожден ден, на който домакините спихнаха изведнъж, може да сме обменили някоя гняс, предвид как се усещам. Все едно някой ме е шутирал в главата от няколко дни. То така и изглеждам. :D

Сън
7 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.02.23 14:20.

11.02.23
14:28

11.02.2023

Физическа активност
Една гребна и 30 минути вело.

Хранене
- голяма салата без дресинг: айсберг, краставица, черита, маслини, кашкавал, шунка; малка порция боб с ребра в гърне
- 3 бонбона линд 🥲
- марулена салата, печени зеленчуци, печено пуешко

Бележки
Тия дни само вело, с храната приключвам рано. Много ми е трудно да експериментирам с глюкозните пикове с обикновен глюкомер и мисля да си взема такава джаджа за продължително измерване за един месец и да наблюдавам кога какво се случва, за да си изградя съвсем точна представа кое работи за мен и кое не.

Питах в една голяма и лъскава аптека дали продават свободно “монитор за продължително/постоянно измерване на глюкоза” и получих тъп поглед с въпрос: “Т’ва, дето се боцка на пръста след хранене ли?” 🙄 Много обещаващи кадри и в тази сфера в последните години.

Сън
8 часа

Мн съм нервозна тия дни, особено вечер и особено силно реагирам на шумове, като дъвчене, тропане… дишане…

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 11.02.23 14:57.

12.02.23
23:27

12.02.2023

Физическа активност
45 минути интензивно вело

Хранене
- кафе с мляко
- две рохки ХЛ яйца, малко останки от печеното пуешко и две супени лъжици зелена салата
- филия ММ с песто, козе сирене и печена чушка; половин банан с фъстъчено масло
- шепа микс от ядки и сушени плодове
- стек от риба тон на тиган, малко зелена салата, печени зеленчуци; 30г черен шоколад

Сън
10 часа

13.02.23
17:39

13.02.2023

Физическа активност
45 минути интензивно вело

Хранене
- кафе с мляко
- две рохки хл яйца, препечена филия ММ, песто, маслини, печена чушка, козе сирене
- банан, фъстъчено масло, ядки със сушени плодове
- опитване на едно зеле с прасьок; после пак малко от микса ядки
- зелена салата, семки, шунка Попов, царевица, яйце, сирене бурата, печени зеленчуци; зехтин, лимон

Бележки
Бях сутринта да дам малко кръв и пиш - по-прилична кръвна картина май не съм имала, с някакви отклонения от сорта на креатинин 75, което не искам да е толкова и трябва да разбера как се оправя, но е в граници. Общият белтък ми е на долна граница, но не съм изобщо наясно каква клинична стойност има този показател (просто беше част от пакета, който платих), тъй че няма да дълбая там.

Нали съм си леке, нямаше как без чернодробните, че тая травма още я влачим :D - убедена съм, че ако не бях яла много и късно снощи, т’ва ГГТ щеше да е приемливо.

Иначе отидох, щото беше необходимо, де, не щото се филмирам пак. Инфекция няк’ва тъпа, на хартия изглежда много семпла, но е съвсем достатъчна, за да се чувствам като гомно под дъжда. Ще изчакам и стерилното пиш да се изкаже след 2-3 дни. Засега малко левкоцити в седимента има и нищо друго.

Сън
6 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 13.02.23 18:11.

17.02.23
14:23

14.02.2023

Физическа активност
25 минути вело преди работа, интензивно
20 минути след като обядвах, не чак толкоз интензивно

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко, микс ядки и сушени плодове, малко протеин, хуск, пчелен прашец, чия, фъстъчено масло
- печена скумрия, препечена филия, песто, после някакъв кашкавал опитах; две мини кроасанчета севъндейс, който ми се сториха отвратителни
- малко шунка и домат; фъстъчено масло и черен шоколад
- малък сандвич: половин филия, шунка, печена чушка и песто; 20г тъмен шоколад;
Св. Валентин: два вида слънчоглед, водичка и филм в леглото :D

Сън
9 часа

15.02.2023

Физическа активност
Преди работа към 2к крачки и това е.. общо към 5к за деня.

Хранене
- кафе с мляко
- 1/2 филия ММ, малко шунка, песто
- 30г тъмен линд
- прасешко филе с медена горчица
- дребен гирос
- голяма салата, мариновани пилешки крила във фурната, 20г тъмрн линд с карамел и сол

Бележки
Ден едно на мц и много гадно ме боли всичко, но нито съм подпухнала осезаемо (само малко в горните клепачи усещам), нито имаше стандарните драми. Всеки ден изпитвам невъобразима радост от решението да не пия алкохол, много щедро ми се отплаща във всяко отношение.

Сън
7 часа

16.02.2023

Физическа активност
Час лежерно вело, много лежерно

Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко 2%, хуск, 1/2 доза протеин, пчелен, прашец, микс ядки и сушени плодове, замразени берита, чия и накрая отгоре - малко фъстъчено масло
- фъстъчено масло с мед, ядки със сушени плодове
- кисело мляко 2%, хуск, киви и малко ядки

Сън
7 часа

17.02.2023
Физическа активност
- 15 минути интензивно вело
- 60 минути умерено
- 15 минути разтяжки и ластици

Хранене
- кафе с мляко
- две рохки яйца, печени чушки, мариновани лукчета, овче сирене, песто и препечена ММ филия
- малко кисело мляко 2%, малко хуск и малко ананас
- чаша бульон с лимон и пипер
- прасешко бонфиле на тиган, зелена салата + царевица, ядки, семена, маслини, червен лук, чери доматки и дресинг от зехтин, лимон, риган и малко медена горчица

Бележки
Някакъв много гаден сън, но с една забавна част - правиха ми ЯМР на кратуната, което после можех да си пусна на видео, за да видя какво е в главата ми и картината беше: Стиви Уондър и Франк Синатра се здрависват и ми намигат в стил “наши хора сме”, а иззад тях като на релса се появи и задвижи Камелия :D, с лукава физиономия тип: “Ти може да ми се правиш на много културна, ама ооппааааа, я гледай кой също е тук”. :D В него момент се събудих със зверско главоболие и от 08:00 до 13:00 бях в бокса, но след ананаса и един беналгин се оправиха нещата и сега пръскам :D

Сън
7 часа

17.02.23
14:49

казано от T. Toчка на 17.02.23, 14:23:

Всеки ден изпитвам невъобразима радост от решението да не пия алкохол, много щедро ми се отплаща във всяко отношение.

казано от T. Toчка на 17.02.23, 14:23:

Някакъв много гаден сън, но с една забавна част - правиха ми ЯМР на кратуната, което после можех да си пусна на видео, за да видя какво е в главата ми и картината беше: Стиви Уондър и Франк Синатра се здрависват и ми намигат в стил “наши хора сме”, а иззад тях като на релса се появи и задвижи Камелия :D, с лукава физиономия тип: “Ти може да ми се правиш на много културна, ама ооппааааа, я гледай кой също е тук”. :D В него момент се събудих със зверско главоболие и от 08:00 до 13:00 бях в бокса, но след ананаса и един беналгин се оправиха нещата и сега пръскам :D

Търси пряка взаимовръзка!

21.02.23
19:15

Бомбър, йеп, мутации някакви след изчистването. :))
——

Въртя велоергометъра, ям много зеленчук, освен в неделя, когато правихме семейна закуска на двора - пържени (по-скоро печени на тиган) филийки с яйце и малко мазнина, и наоколо - всякакви солени и сладки неща за гарниране, съотвено заминаха 3 дребни филийки с крема сирене и нутела. Иначе всичко ок откм ядене и пиене.

Движението ми е много малко, имам нужда да тренирам като човек, включително психическа, и да въртя пак педалите по един час на ден, но нещо сили нямам - удвоих глюкошляпа, както беше по първоначално предписание и реших, че ще мина през прогнозните 10 дни за адаптация, ама е*ах тая гняс, честно. 3 дни го пия така, 3 дни не знам къде се намирам до ранен следобед. Гади ми се и ми се вие свят.

Заела съм се да доизчистя храната, другия месец ще взема един постоянен монитор за глюкоза, само не съм сигурна дали е уместен по време на приема на лекарствата, че те нали поддържат нивата на захарта неподскачащи... Но и така вероятно ще си проличи разликата в реакцията на различните храни... или?

- айрян със сол за закуска, 1/2 фъстъчен бар от лидл
- айсберг с репички, шунка, кашкавал, чери домати, без дресинг; печено пилешко бутче
- 3 бонбона линд
- пак салата, с повече шунка и кашкавал, филия ММ-тип хляб
- киви, грейпфрут

Площадките са дроб, но ще ги оправим това лято. :)

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 21.02.23 19:16.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1