Неяснота с тренировките до отказ

20.03.22
18:45

Здравейте,
Започнах да правя тренировки за цялото тяло на лостове и четох за натоварванията. Също така разбрах и разликата между технически отказ и абсолютен отказ (който не е препоръчителен), но не разбрах само едно единствено нещо, на което никъде на намерих отговор. Та въпросът е следният:. Последната серия на всяко едно упражнение ли да завърши с технически отказ или само 1 2 серии от всички серии да е до такъв отказ?
Давам пример: Правя набиране с надхват 3 серии, кофички 3 серии, набиране с подхват 3 серии и лицеви опори 3 серии. И всяка последна серия на всяко едно упражнение ли да е до отказ или само на набирането с подхват и лицевите опори.
Моля ви, не ме пренебрегвайте! Наистина се нуждая от помощ, защото колкото повече ровя, толкова повече се обърквам и не знам какво да правя.
Благодаря ви предварително от сърце

21.03.22
15:14

На твоя въпрос не може да се отговори еднозначно. Първо, защото има различни видове отказ според това по каква причина и на какви повторения настъпва.
Второ, защото никой не си казал с каква честота са еднаквите тренировки, с какъв интензитет са, има ли някаква периодизация, няма ли...Но ако приемем, че тренираш това, което си дал като пример, то на всяка последна серия от даденото движение търси отказа(техническия отказ), а на предходните бъди близо до него, но винаги имай резерв.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1