04.06.22
17:25
Хайде и аз да се включа. Преди имах дневник тук, но нещо зарязах нещата, та затова всичко наново.
За мен: 25 годишен коч. Живея по настоящем в Германия, родом от Пловдив. Data analyst/software dev към немските железници, ръчкам навсякъде, ако нищо не гръмне всичко е точно. Тренировъчен стаж неопределен, имам сигурно няколко години, но с толкова много прекъсвания, така че можем да кажем, че почти нямам такъв. По образование бакалавър информатика + икономика, в момента продължавам с магистър и така. Живот и здраве като ми писне след 2-3 години ще се върна обратно в България.
Цели: Най-вече здраве и движение. Ежедневието е на двата полюса - много часове седене и после изведнъж фитнес. Имам разни силови + визуални цели, колко ще ги стигна не знам.
Контузии: Имам няколко, една по-сериозна и 2 малки. По-сериозната е протрузия на шийни прешлени (от чекиджийско изпълнение на клек), двете по-малки са едно разтягане на ахилеса и другото при слабините. Реално всичко е от тренировки и некачествено изпълнение, но реално в момента не ми е пречка.
“Постижения” в момента:
- тегло 86
- лежанка 4х110
- тяга 7-8х120
- военна 4-5х75
- тесен лег 5-6х95
- набирания 22-23 без тежест
Лежанката я правя само с пауза.Реално максът сигурно ще е около 120-125
Тягата дърпам само надхват. Смесен не ми е удобен и естествен, а пък за hook grip имам много къси пръсти. Реално максът ще е към 150, ако е смесен може би ще има +15-20 кила макс отгоре.
Клекът е към 125-130, но обажда това разтягане при слабините след тренировка и затова не го правя. Което по принцип и учудващо, защото при тягата няма никакви проблеми.
Военната е трагична в момента, дори личното тегло не покривам.
Тренировките в момента са през ден.
Тренирвка А1: лег, лег с дъмбели, сгъване с лост, напади до отказ
Тренировка Б: тяга, набирания, разни чекиджийски за гръб + рамо
Тренировка А2: раменна, тесен лег , същото като при А1
Редувам ги А1 - Б - А2 - Б.
Целите до края на годината са (на същите кила):
- 10х140 тяга
- 5х117.5 лег
- 5-6х80 военна
Longterm не планирам, не виждам смисъл.
Храната е каквото направим с приятелката. Не нагъвам мазни/сладки неща, основното е месо, риба, зеленчуци, ориз. Алкохол трудно отказвам, особено сега лятото без бира няма как.
Темата беше редактирана от NNN на 12.06.22 14:08.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
казано от NNN на 04.06.22, 17:25:
Хайде и аз да се включа. Преди имах дневник тук, но нещо зарязах нещата, та затова всичко наново.
За мен: 25 годишен коч. Живея по настоящем в Германия, родом от Пловдив. Data analyst/software dev към немските железници, ръчкам навсякъде, ако нищо не гръмне всичко е точно. Тренировъчен стаж неопределен, имам сигурно няколко години, но с толкова много прекъсвания, така че можем да кажем, че почти нямам такъв. По образование бакалавър информатика + икономика, в момента продължавам с магистър и така. Живот и здраве като ми писне след 2-3 години ще се върна обратно в България.
Цели: Най-вече здраве и движение. Ежедневието е на двата полюса - много часове седене и после изведнъж фитнес. Имам разни силови + визуални цели, колко ще ги стигна не знам.
Контузии: Имам няколко, една по-сериозна и 2 малки. По-сериозната е протрузия на шийни прешлени (от чекиджийско изпълнение на клек), двете по-малки са едно разтягане на ахилеса и другото при слабините. Реално всичко е от тренировки и некачествено изпълнение, но реално в момента не ми е пречка.
“Постижения” в момента:
- тегло 86
- лежанка 5х110
- тяга 7-8х120
- военна 4-5х75
- тесен лег 5-6х95
- набирания 22-23 без тежестЛежанката я правя само с пауза.Реално максът сигурно ще е около 120-125
Тягата дърпам само надхват. Смесен не ми е удобен и естествен, а пък за hook grip имам много къси пръсти. Реално максът ще е към 150, ако е смесен може би ще има +15-20 кила макс отгоре.
Клекът е към 125-130, но обажда това разтягане при слабините след тренировка и затова не го правя. Което по принцип и учудващо, защото при тягата няма никакви проблеми.
Военната е трагична в момента, дори личното тегло не покривам.Тренировките в момента са през ден.
Тренирвка А1: лег, лег с дъмбели, сгъване с лост, напади до отказ
Тренировка Б: тяга, набирания, разни чекиджийски за гръб + рамо
Тренировка А2: раменна, тесен лег , същото като при А1Редувам ги А1 - Б - А2 - Б.
- 10х140 тяга
- 5х117.5 лег
- 5-6х80 военнаLongterm не планирам, не виждам смисъл.
Храната е каквото направим с приятелката. Не нагъвам мазни/сладки неща, основното е месо, риба, зеленчуци, ориз. Алкохол трудно отказвам, особено сега лятото без бира няма как.
Ами добре дошъл и успех с целите, които май не видях да си ги написал. :)
казано от kaloyan на 04.06.22, 20:35:
Ами добре дошъл и успех с целите, които май не видях да си ги написал. :)
Благодаря!
Визуално - голям гъз и рамене, силово малко по-нагоре съм написал :
- 10х140 тяга
- 5х117.5 лег
- 5-6х80 военна
От днес:
тяга 7,7 х 120,120
румънска 19х100
набирания надхват 20,16,16,14 х СТ
подхват 14,12хСТ
двусет facepull + едностранно гребане, 5 пъти
едностранна военна с пудовка 24 кг:
- 30,26 дясна
- 25,23 лява
Храната от вчера:
110 гр овес + 200 мл прясно мляко
400 гр свинско + 500-600 гр картофи, зеленцуци, 3-4 ракии преди лягане
Тягата мудна, но хватът не мърдаше. Предната трен. беше 7,6
Военната с пудовка ми идва в пъти по-естествено движение в сравнение с лоста, но уви съм в комерсиален и повече от 24кг няма. Ще видя живот и здраве лятото като се пусна до Пловдив дали ще намеря някой фитнес, в който има.
Тренировката от днес:
военна 5,7,6,11 х 75, 70, 70, 60
рак пуулс до 8х140 / под коляно /
кофи 4 серии до отказ
бицепс прав лост 4 серии с 45 кг до отказ
напади с 15-ка диск, 5х30 бройки през около минута
Мисля дали да не взема един колан за тежести, та да правя кофи и набиранки. Предният ми го бяха откраднали, ще видим.
Друга я мислех, ама такава стана, че бързах за работа. Тия дни само кандидати интервюираме. Питам се обаче кога ще се научат консултантските фирми, че като доокрасяват прекалено профилите на консултатите доста лесно се проверява, дали е наистина така. Ама за едната надница после хората се червят като трябва да смучат от пръстите си за интервюто..
Храната вчера 110 гр овес, 200 мл прясно мляко, 600 гр телешки кюфтета, 3 бири
Днес 110 гр овес, 200 мл прясно мляко, 400 гр maultaschen, 300 гр баница с кайма
Мнението беше редактирано от NNN на 08.06.22 22:05.
Тренировката от вчера:
тяга 8,7 х 120
румънска 13х110 и ми крампира гъзо
набиранки надхват 4 серии х СТ, подхват 2 серии
фейспул + гребане, двусет, 4 пъти
reverse peck deck, 4 серии
Доста по-лежерно, ама трябваше обратно към работа да бързам, та така... Тягата с 1 повторение повече.
Храната вчера: 110 гр овес, 60 гр протеин, 200мл прясно мляко, 300 гр баница с кайма, 1 порция чушки с ориз.
Мнението беше редактирано от NNN на 11.06.22 14:40.
Тренировката днес:
лег 5,6,6,4 х 110, 100, 100, 100
военна с пудовка 3 серии х отказ с 24кг
бицепс прав лост 3 серии х отказ с 40кг и други бицепс ала бала упражнения
ходещи напади с 15-ка диск, 5 серии х 32 бройки, през минута някъде
Лежанката 5-цата си е макс вече. Чудя се как да подходя за тия 5х117.5 където съм планирал до края на годината. Единият вариант е както сега - като направя 2 поредни тренировка 6-7 бройки на началната тежест вдигам следващата с +2.5 кг. Другият вариант е да напирам сега за бройки на 110 (примерно до 10-12) и после директно да ги пробвам. Иначе сериите със 100 си остават, даже мисля по принцип бройки на 100 да ги ползвам като benchmark.
Мнението беше редактирано от NNN на 12.06.22 14:14.
12.06.22
16:46
С линейна прогресия ще отнеме време и е ламерско, а виждам че бързаш. 😄
Може да пробваш тази програма, като цяло всичко е описано в статията.
https://www.strengthlog.com/advanced-bench-press-program/
казано от Brown Bomber на 12.06.22, 16:46:
С линейна прогресия ще отнеме време и е ламерско, а виждам че бързаш. 😄
Може да пробваш тази програма, като цяло всичко е описано в статията.
https://www.strengthlog.com/advanced-bench-press-program/
Няма бързане, до 40 има накъде да расте силата.
Благодаря за предложението, ще го разгледам, макар че май ми е рано за приоритизиране на отделни упражнения.
От днес набързо за 10 минути общо:
150 лицеви
402 скока на въже
Трябваше само въжето да разцъкам, не знам защо ги правех тия лицеви. Иначе отиват по около 100 скока на минута, което е още далеч от желаните бройки. Иначе не ме изморяват, но явно формата трябва да оправя, понеже десният прасец значително повече се напомпва.
Храната: 120 гр овес, 200 мл прясно мляко, 400 гр скариди, 600 гр ориз, 6 яйца
Днеска трябваше да отскоча до консулството да си взема паспорта. Пълно е с неграмотници и селяци, после защо немците ни виждат по особен начин.. Иначе поне си запазих екскурзията с приятелката до Корфу, после на есен ще видим дали ще се ходи някъде, поне да го ползвам тоя паспорт. Едната опция беше Исландия, обаче мисля да остане за другото лято.
Мнението беше редактирано от NNN на 13.06.22 19:57.
Тренировката от вчера:
тяга 9,7 х 120,120
румънска 13х110
набирания, 2х12 надхват, +15кг верига
набирания, 2х12 успореден хват, +15кг верига
набирания, СТ 2х14 успореден хват
фейспулс, гребане, разни машини
Вчера:
725 бройки въже за 10 минути
Днес:
военна 5,8,12 х 75,70,60
пуш преса 15х60
горен лег с дъмбели, 3х12х 30кг / на ръка /
кофи 2х отказ
5 серии подхват набиране с +15кг верига
Много хаотично тренирам.
Тренировката днес:
рак пуулс до 5х160
набирания, успореден СТ, 7 серии до отказ
чики рики упражнения
Вчера на прекрасните 38 градуса във Франфурт изгорях като куче, въпреки, че се мазах много жестоко, явно трябва с по-голям фактор. На всичкото отгоре явно съм и слънчасал, след това цяла вечер едвам шавах и всеки момент можех да върна цялата храна. Днес сутринта горе долу същата работа, чак сега следобед се оправих. Пуснах се на един фитнес, колкото да раздвижа. Реално не можех да правя почти нищо, тъй като съм изгорял навсякъде. Тяга не можеше, че пищялите ми са червени, раменна също по сходни причина, та така. Общо взето може да го пишем, че не съм тренирал.
Тренировката от днес:
военна 7,4,7,7 х 70,75,65,65
лег 11,10,9 х 85,85,85
lu’s raises 5 серии с 2х5 кг дискове (https://www.youtube.com/watch?v=otLWVceURFg&t=87s)
бицепс с прав лост, напади
Правих и две тренировки, ама няма да ги броя изобщо. От това изгаряне почти нищо не можех да правя. На всичкото отгоре реших да правя тяга на предната тренировка, обаче явно от предния ден с вентилатора дето ми духаше в кръста още при навеждане за лоста ме сряза и така цяла тренировка. Та даже се върнах назад с тия опити...
Предният ден бях на download фестивала (five finger death punch, sabaton, metalica), та си добавям към храната към 3-4 литра бира и доста джънк.
Тренировки А1 и А2 смятам да ги разбъркам малко - едната ще е по-тежка военна /4-6/ с обем при лежанката /10-12/, а при другата ще е обратното, по-тежък лег и обемна военна. Тягата ще правя основно румънска, по-добре я усещам.
Тренировката днес:
румънска 10,8,9 х 110, 112.5, 112.5
набирания
- смесен 13,12,11 х +15 кг верига
- надхват 14,12 х СТ
- подхват 10 х СТ
вертикално придърпване на скрипец, от позиция на колене, едностранно 4х отказ
фейспул, 4х отказ
румънска с пудовки, 2х24 кг, 3 пъти до отказ
back raises, 4 х отказ с 15-ка
Хватът изпускаше яко.
Тренировката днес:
лег 5,5,4,5 х 105, 105, 105, 100
военна 11,10,9,16 х 60,60,60,60(пуш)
кофи 12,12,12 х +15кг верига
бицепс прав лост + с дъмбел
напади, 3х40 х с 20-ка
пек дек, 4х отказ
Добре беше, кофите ми тежеше на врата веригата, защото явно повече се накланям.
01.07.22
14:24
казано от NNN на 01.07.22, 14:21:
Добре беше, кофите ми тежеше на врата веригата, защото явно повече се накланям.
Понякога с веригите се получава и като тренировка за врат и трябва да се внимава.
Тренировката днес:
румънска 11,9,9 х 112.5, 112.5, 112.5
набиранки, 100 бройки /смесен, подхват, с верига/
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 5 серии пирамида
фейспул, 4х20х45
румънска с пудовки, 4 серии до отказ с 2х24кг
back raises, 6 серии до отказ със задържане с 15-ка
Сутринта приятелката направи гофрети и доволно се надумках. При набиранките оня ден си срязах много жестоко пръста докато готвих / иронията е, че тъкмо го бях наточил на макс / и затова малко серии с тежес, понеже държах на 3 пръста.
Румънската с пудовки ми е изключително удобна, жалко, че няма повече килограми. Ще трябва да мина към дъмбелите.
И малко странични размисли и страсти: Все повече се убеждавам, че малките консултантски фирми са движени от комплексирани селяци. Досега имах досег с 2-3 такива фирми, масово помпат много пари от клиентите, на среща почти нищо не дават / на персонала / и на всичкото отгоре се наглее на макс. Да, генерализирането не е добра стратегия и не е приложимо навсякъде, ама PO-то от един проект ги нарече с една много подходяща дума - “сводници”.
Тренировката днес:
военна 8,5,3,13 х 70, 72.5, 72.5, 62.5 / пуш преса /
лежанка 12, 12, 10 х 85, 85, 85
кофи 14,13 х + 15 кг верига, 25 СТ
бицепс с прав лост
напади, 3х40х +20 кг
Днеска за жалост нямам извинения ако нещо не е станало както трябва. Доволен съм, вдигнах на почти всичко. При военната на третата серия лостът каза кОр и замръзна движението. Пуш пресата ми харесва като упражнение, трябва само малко да ми свикнат китките при движението, че преди като правех преден клек не забелязвах, ама сега я няма тая гъвкавост при китките.
Тренировката днес:
румънска 11,10,9 х 112.5, 112.5, 112.5
набиранки, 40 бройки успореден с +15 кг, 40 надхват СТ
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 5х15х45
фейспул, 4х20х47.5
румънска с пудовки, 4 серии до отказ с 2х28кг / две пудовки, 24кг и 4кг на ръка/
После разцъквах разни упражнения за хват. Пробвах две, едното е държане на диск, като палец и показалец са ми успоредни един на друг, т.е без да държа с фалангите. Второто е едностранно държане на лост, като ми е отстрани на тялото. Малко балансът бяга, понеже или се накланя напред, или назад.
Тренировката днес:
лег 6,5,4,5 х 105, 105, 110, 100
военна 11,10,9,11 х 60,60,60,65 /пуш преса/
кофи 15,15,10 х +15 кг верига
бицепс с прав лост
напади, 3х40 х +20 кг
пек дек, 4х15х55
Леко подобрение на лега и военната спрямо предната такава тренировка. Военна след лег е някак си по-тегаво от лег след военна, гъвкавостта е доста по-ограничена. Живот и здраве като достигна някога по-адекватни килограми на лежанката мисля да премина почти изцяло към само военна и кофички.
Тренировката днес:
румънска 10,9 х 115,115
пробвах сумо тяга, широка тяга, няма какво да им вписвам
набиранки смесен, 70 бройки с + 15 кг
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x20x47.5
фейспул, 4х20х47.5
румънска с пудовки, 3 серии до отказ с 2х28кг / две пудовки, 24кг и 4кг на ръка/
държане на диск с успоредни пръсти, 5 серии до отказ с 10 кг.
back raises, 3 серии до отказ с + 10 кг и задържане на последното повторение в най-горна позиция
Малко като общак действах днеска, мазах навсякъде, важното е да се потя.
военна 6,5,3,12 х 72.5, 72.5, 72.5, 65 / пуш преса /
лежанка 11, 10, 9 х 87.5, 87.5, 87.5
кофи 15,12,10 x +15кг
бицепс с прав лост
Днеска имаше доволно сила, само обаче като стигнах до кофите и трицепсите бяха леш вече. Третата серия на военната щеше да стане 4-ка, но явно бутнах нещо накриво и изгубих баланс. Предните дни не успях да тренирам поради университет и работа, ама пък и починах малко. Последната серия от военната винаги ще я правя пуш преса, обаче явно трябва да напасна първоначалната позиция. При самото тласкане лактите са ми много напред / все едно държа в позиция за преден клек / и ме удря малко повече в китките. А може и да не съм свикнал на движението, ще се радвам ако някой даде акъл.
Мнението беше редактирано от NNN на 15.07.22 13:39.
Тренировката днес:
румънска 10,10,10 х 115, 115, 115
набиранки смесен, 50 бройки с + 15 кг, 50 бройки СТ
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x20x47.5
фейспул, 4х20х52.5
румънска с пудовки, 4 серии до отказ с 2х32кг / две пудовки, 24кг и 8кг на ръка/
държане на диск с успоредни пръсти, х серии до отказ с 10 кг.
държане на диск с 2 пръста, 2 серии с 15 кг
reverse face pull, 4 серии до отказ
Манджа с грозде. От тягата съм доволен, на последната серия вече издаде багажа хвата и трябваше да отпускам лоста, та да не го изпусна. Румънската с пудовки много добре, максималният капацитет с две пудовки на ръка ще е 44 кг / 1х24 + 2х20 /, защото повече от две абсурд да държа на ръка. Оправданието ми е, че имам къси пръсти.
Мнението беше редактирано от NNN на 17.07.22 13:31.
Тренировката в сряда:
военна 6,13,12 х 70,60,60
уреди след това
Еми.. Не мога да я нарека тренировка. Във Франкфурт беше 39 градуса, отделно заваля привечер и аз отидох в 9 вечерта да тренирам. Във фитнеса всички прозорци бяха затворени, имаше 2-3 вентилатора, които най-вече топъл въздух духаха. Съотношението хола лостове беше 20:1 и всички бяха мега потни, вонеше ужасно и навсякъде беше мазно, понеже всеки се е изпотил на коч и маже наляво надясно. Чаках около 15-20 минути за тоя лост и на всичкото отгоре се редувах с още двама накрая. Не знам даже дали да го броя като тренировка.
Тренировката днес:
румънска 10,9,6 х 115,115,117.5
набиранки успоредни 15,14,13,11 х +15кг, после 40 бройки надхват СТ
вертикално едностранно придърпване от позиция от колене, 4х15х 50
фейспул, 4х 15-20 х 50
рак пуулс от коляно, 5 серии със 110 кг, до отказ
рак пуулс от коляно, 3 серии с 80 кг, широк хват / показалец на външните белязки /, до отказ
Хватът пак издаде багажа, затова накрая тия серии рак пуулс до отказ да го поизмъча. Може би ще смъкна и пиновете по-надолу от коляното, поне и гъзО да удря.
При набиранките с успореден хватът не мърда, явно там ми е най-силната позиция.
Иначе от тия жеги тука съм бутнал 3 кг, като може би е основно вода.
Мнението беше редактирано от NNN на 27.07.22 17:17.
казано от NNN на 22.07.22, 14:01:
Във Франкфурт беше 39 градуса, отделно заваля привечер и аз отидох в 9 вечерта да тренирам. Във фитнеса всички прозорци бяха затворени, имаше 2-3 вентилатора, които най-вече топъл въздух духаха. Съотношението хола лостове беше 20:1 и всички бяха мега потни, вонеше ужасно и навсякъде беше мазно, понеже всеки се е изпотил на коч и маже наляво надясно. Чаках около 15-20 минути за тоя лост и на всичкото отгоре се редувах с още двама накрая.
Това е една от основните причини да си оборудвам зала в къщи.
казано от Петко К на 22.07.22, 14:30:
Това е една от основните причини да си оборудвам зала в къщи.
Мда, и аз го планирам. Реално имам средствата да се оборудвам доста добре, но както “пребивавам моментно” във Франкфурт ще стане едва когато реша да се прибера към България, което може би няма да е чак толкова далеч в бъдещето.
Тренировката днес:
лежанка 5,4,3,5 х 105, 110, 112.5, 100
военна 10,10,9 х 62.5, 62.5, 62.5, + пуш преса 11х67.5
трицепс 4 серии до отказ
напади с +20кг, 3х40
бицепс, прав лост, 5х отказ
пек дек, 5х отказ
Много трудно си намирам спотери, а това е на смешни килограми. Явно трябва да намеря начин да бутам лег при стойката за клек, че иначе повече ми пречат, от колкото да помагат. Но доста тежеше на лежанката днес, военната пък вървеше на макс.
Тренировката днес:
румънска 8,8,7 х 117.5, 117.5, 117.5 + още 2 след пауза
набиранки надхват 40х +15кг , 30х +15кг смесен,
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x15-20х50
фейспул, 4х20х50
широка тяга, от под коляно 4х5х82.5
вдигане на диск с успоредни пръсти, 5 серии до отказ на ръка с +15 кг
Хватът бая се поизмъчи на предпоследното упражнение. Даже пробвах с 20-ка след това, ама ми изпускаше напълно. Иначе вчера бях на Iron Maiden и подгряващи бяха Airbourne и Powerwolf. За пръв път ми се случва подгряваща група да направи по-голямо шоу от основната / powerwolf /. Иначе добавям към храната от вчера много вурстове и 5-6 бири.
казано от NNN на 27.07.22, 17:19:
Тренировката днес:
...
набиранки надхват 40х +15кг , 30х +15кг смесен,...
Евалата..., 👍
Мнението беше редактирано от Цветан на 27.07.22 19:46.
Нако е цар на набиранията, ама като си Фики и правиш тяга с кила за лежанка и гребане, е така, хаха :D
В серия дръжки :D.. Отделни серии са, просто ги броя общо колко съм направил, че не ми се пишат серии
казано от Боян на 27.07.22, 21:05:
Нако е цар на набиранията, ама като си Фики и правиш тяга с кила за лежанка и гребане, е така, хаха :D
Ся така ли ще си говорим :( Ама както казваше един в Перлата в Пловдив - закво ти е да тренираш крака, нали по цял ден ходиш.. И те така.
Мнението беше редактирано от NNN на 27.07.22 22:33.
Тренировка А #1
военна 5,5,5 х 72.5, 72.5, 72.5 + 12х67.5 пуш преса
лежанка 12,9,9 х 87.5, 90, 90
напади с +30кг, 3х40 + 20x50 заден клек
бицепс, прав лост стриктно, 5х отказ
пек дек, 5х отказ
Военната много добре. Лежанката трицепсите бяха изморени след военната, но пак що годе стана.
Клека пробвах само дали няма да се обади разтежението. Мисля вече да го подкарам /high-bar, по-стеснен разкрач/, като ще подхождам много бавно и ще държа в диапазона 15-20 повторения и дано не поддаде, че като знам какви болки бяха тогава не ми се търпи пак.
Вчера мъдрих някакви цели, та измъдрих следното:
Целите са за след 30 тренировки от даден вид /засега са А и Б, А-то е военна и лежанката, Б-то е тягата.
Военна: 4х80 или 10х80 пуш
Лежанката 5х115 или 12х100
Румънската 10х132.5
Нападите 20х50 на крак или ще видим сега с клека дали ще се получи
Набиранките 20 бройки на +15 кг
Личното тегло както сега 85
Реално 60 тренировки със сегашната ми честота са горе долу 20 седмици, т.е кажи речи до края на годината, пък 2023 вече ще мисля нови цели.
Тренировка Б #1
румънска 8,7,6 х 117.5, 117.5, 117.5 + още 3 след известна пауза
набиранки успореден 50 бройки /общо/ +15кг , 30 бройки /общо/ надхват СТ
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x15-20х50
фейспул, 4х15-20х55
тяга широк хват, от под коляно 4х5х85
вдигане на диск с успоредни пръсти, 5 серии до отказ на ръка с +15 кг
Пробвах макс на набиранките, 18 бройки с веригата. Реално това е успореден, надхват със сигурност ще са по-малко.
Тягата беше доста по-зле, но пък за сметка на това широката беше много лека и вдигането на диск далеч по-лесно от предния път.
31.07.22
16:48
Може и да си писал, но пробвал ли си с фитили, доколко те ограничава хватът за бройки на румънската?
казано от Brown Bomber на 31.07.22, 16:48:
Може и да си писал, но пробвал ли си с фитили, доколко те ограничава хватът за бройки на румънската?
Не, даже никога не съм пробвал фитили. Но мисля, че ще имам поне едно 5 бройки отгоре. Даже направо сега ще си взема набързо от амазон и ще пробвам другият път каква е разликата.
Мнението беше редактирано от NNN на 31.07.22 18:46.
Тренировка А #2
лежанка 4,3,3,3 x 105, 105, 105, 100
военна 10,11,7,10 x 62.5, 62.5, 65, 70 (пуш)
заден клек 3х20х55
бицепс, прав лост стриктно, 5х отказ
пек дек, 5х отказ
Лежанката прогресивно става по-зле, но пък за сметка военната се подобрява доста добре, което мисля е по-добрият вариант, от колкото обратното. При 7-цата на 65 явно доволно съм maxout-нал на 11-ката и свърши силата.
При пуш пресата вече ми посвикнаха китките, само трябва по-добър тласък от краката да правя.
При задния клек нямаше болежки, които обаче се проявяваха преди след тренировка, та да видим.
Купих си фитили от някаква безизвестна марка, но шевът изглежда стабилен, ще ги пробвам при другата тренировка.
Тренировка Б #2
румънска с фитили, 15,13,13 х 117.5, 117.5, 117.5
набиранки успореден 66 бройки /общо/ +15кг
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x15-20х55
фейспул, 4х15-20х55
румънска с пудовки, 3 серии от отказ, на ръка 1х24 + 1x10 кг
Много беше фул днеска залата, та до някои неща не достигнах.
Предните дни във Франфурт пак тегавата жега, 38-39 градуса... Вчера даже сигурно не съм мигнал цяла нощ, само се потих.
казано от NNN на 31.07.22, 18:42:
казано от Brown Bomber на 31.07.22, 16:48:
Не, даже никога не съм пробвал фитили. Но мисля, че ще имам поне едно 5 бройки отгоре. Даже направо сега ще си взема набързо от амазон и ще пробвам другият път каква е разликата.
Кажи речи двойна разлика.. Не очаквах да е толкова много. То може да е и щото съм цялостно слаб още, ама да. Ама иначе с фитили си е направо чийтване.. :D
Мнението беше редактирано от NNN на 05.08.22 13:11.
05.08.22
15:06
Стига да не разчиташ само на фитили и да не се контузиш с тях, не виждам причина да не ги включиш в тренировките си.
казано от Brown Bomber на 05.08.22, 15:06:
Стига да не разчиташ само на фитили и да не се контузиш с тях, не виждам причина да не ги включиш в тренировките си.
Мда, ще правя може би 2 нормални серии надхват и после 1-2 с фитили на макс.
Тренировка А #3
военна 5,3,4,12 x 75, 75, 75, 70 (пуш)
лег 10,10,8 х 90, 90, 90
заден клек 3х20х55
бицепс 5 серии
lu raises, 3 серии с 2х5 кг
пек дек, 5 серии
Много съм доволен. Военната малко на втората серия се получи кОр, на третата 4-ката може би можеше да стане 5-ца. Общо взето при военната на по-тежките серии съм планирал прогресията да е +2.5кг за сериите, ако направя 2 тренировки последователни с 3х5 на съответната тежест.
На клека се беше обадило малко при по-предната тренировка, но сравнително бързо се оправи, да видим.
Тия дни нещо не съм в кондиция изобщо. Вчера цял ден адски много ме боля главата, днеска пак започнах подобно деня, но сега след тренировката вече всичко е добре. Личи си, че явно може би вече имам нужда от почивка. То и реално тоя семестър минах кажи речи 1/3 от магистратурата, та комбинирано с работа на пълно работно и бая натрупани извънредни часове в последно време ми гръмна главата. Добре, че в четвъртък потегляме към Гърция, та да си почина малко.
Иначе сега август съм планирал да катерим Вихрен. Миналата година се качихме до Мусала, сега тая година ще отскочим до Банско за 2-3 дена, та дано случим на добро време. Спа туризмът през лятото в България ми се струва далеч по-евтин в сравнение с тука в немско, та мисля определено да се възползвам.
Тренировка # Б3
румънска 9,8,12 x 117.5, 117.5, 120 / последната серия с фитили /
набиранки успореден 67 бройки /общо/ +15кг
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 4x15-20х55
фейспул, 5х20х55
тяга широк хват от глезен, 5,5,5 х 85, 87.5, 87.5
Хватът днеска по-добре. Мисля така да ги оставя сериите, 2 с надхват и 1-2 с фитили накрая.
При широката тяга винаги гъзО яко се схваща, дори и с тия леки кила, не знам дали е очакван феномен. Утре може да врътна една чики рики тренировка, колкото да се напомпам за плажа.
Тренировката днес:
лег 11,11,9 х 90,90,90
кофи, 5 пъти до отказ
lu raises с 2х5 кг, 4 серии
трицепс на машина, 5 серии
бицепс с прав лост, 5 серии с 40кг
бицепс машина, 5 серии
напади СТ, 5 серии
Колкото да се напомпам и така. Днеска на лежанката бях с някакъв чекиджийски лост, който се въртеше много яко. При второто вадене изведнъж така ми превъртя в китките, та добре, че не го бях изкарал, иначе щях да остана без глава..
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече