23.10.22
10:10
Здравейте ,
Извинявам се , ако темата е коментирана вече .
Искам да попитам следното нещо , свързано с най - изоставащата ми кускулна група - краката /за съжаление , не са ми даденост , за разлика от немалко момчета , които просто си ги имат генетично /
Малко над 30 г. съм , 78 /80 кг /които изобщо не ми личат , 180 см
/ имам стаж в зала близо 5 , 6 години - с няколко прекъсвания /
Като цяло съм ,,актоморф тип тяло ,, - защото много трудно качвам маса и килограми , и ги губя много лесно ако не спортувам , дори и храната в случая не ми помага да коменсирам
/вече отделен въпрос е дали се храня правилно , тренирам правилно и тн ./
Та моя въпрос момчета е следния :
Ако клякам през ден , примерно с щанга / макс натоварвам до 50 гк , толкова имам в момента , като започвам със собствено тегло първо , след това качвам 10 , 20 и така постепенно до 50 кг / това ще доведели до прогрес в краката ми , или по скоро ще ме контузи , доведе до обратен ефект и няма да има смисъл , или напротив.....
ще ми помогне да ги заздравя , да станат по - големи . Също така с краката , искам да развия седалище , и задно бедро . Дайте съвет .
25.10.22
14:42
казано от pa4o на 23.10.22, 10:10:
Ако клякам през ден , примерно с щанга / макс натоварвам до 50 гк , толкова имам в момента , като започвам със собствено тегло първо , след това качвам 10 , 20 и така постепенно до 50 кг /
Вработваш леко, слагаш 50-те кг и клякаш една маскимална бройка с тях. Почни през 2 дни, като поувеличиш бройката почни през ден, пък като олекнат много и вече правиш 40-50 повторения може да го правиш и всеки ден. Ще даде някакъв ефект, макар и не същия като на по-тежкия клек.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.10.22 14:43.
25.10.22
16:04
Не бързай и малко по малко ще получиш краката, които искаш.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече