03.09.05
08:27
Високовъглехидратен ден доста неща прочетох и това което разбрах е че трябва да се поемат повече въглехидрати.Чух че като ям въглехидрати организмът започва да разгражда на много бързи обороти и това продължава в следващите дена когато сме на НВД и така се получава истинския ефект от НВД-то .Това вярно ли е ???
Може ли във високовъглехидратния ден да ядем каквото си искаме и колкото искаме??? Например миналата седмица ми бише пробно НВД и кото дойде неделята толкова ядох че щях да се пръсна....... :roll:
03.09.05
11:06
Да,качествената храна (ориз,картофи) а не шоколади и др. сладкиши
03.09.05
11:54
По приемливо е да се ядат при Високо Въглх. ден картофи и ориз,сладкишите отпадат а кекса спада към тях..ако е хляб за него не съм сигурен,но може “бонус”.Белият хляб е с висок гликемичен индекс така,че него го избягвай
[quote author=“tigra”]Яж каквото ти се яде в този ден ,но не се тъпчи !
Съветът на tigra е абсолютно точен.
ВВДенят освен че трябва да възстанови гликогенните депа, да поддържа инсулиночувствителността и да предизвиква хипетрофия чрез хормонално свръхкомпенсиране има и важна психологическа роля - чрез него по-лесно се придържаш към калориийните/въглехидратни ограничения през седмицата.
Така че яж колкото искаш, без обаче да изпадаш в гастрономични ексцесии :D
Общо взето колкото по-нареднал си, толкова повече би трябвало да се опитваш дори в ВВДеня да ядеш “чисто”.
03.09.05
14:31
Неее категорично неможе да се яде каквото си искаш и още по малко колкото си искаш.
[quote author=“ivan.shishmanov”]
Неее категорично неможе да се яде каквото си искаш.
Айде сега :)Напротив-ядеш си каквото си искаш :)Ако не вярваш на мен ,поне на треньора ми смятам,че имаш доверие,нали така ?:)
Още повече,че момчето едва ли се готви за състезание :)
Благодаря на всички за информацията......
Някой може ли да ми препоръча фитнес инструктор или треньор който да ми изготви НВД в Пловдив???
Хора според вас сгрешил ли съм вчера и по миналия ден имах нещо кат ВВД дни щото бях на гости в леля ми а там няма как да и кажа не ми са яде тя е малко луда(в кръга на шегата)! Та първия ден сутринта ядах 4-5бисквити около 50гр.(шоколадови) с кафе без захар чисто ! после за обяд 3 филиии хляб с малко салам маруля и картофи пържени :( и за капак 2сладоледа :lol: тука вече я обарках стана ми яко тежко :oops: и тва беше за целия ден ! На другия ден сущата работа 4бисквити коло 50гр.(шоколадови) с кафе чисто и за обяд някво си пиле и малко свиснко но бяха доста мазни :( с 2филии хляб не много големи : :P малко кашкавал и сирене после за капак изядах към 200гр. пъпъш и толкоз диня :( тука я обарках и след около 1час и половина към 10бисквити ! и след около 2 часа още около 5сладтки десертчета :( ! И това ми беше де от днес съм си в нас и почвам да си поддържам НВД-то докато почна с МАСАТА !
Моето мнение хем съм сгрешил хем НЕ за последния ден 100% съм сгрешил де но кво да се прави само за 2дни казах си няма да е фатално ?
Пък и аз не съм пълен да рече човек висок съм 185см тежа 53-54кг. и съм на около 16год. ! Но имам мазно коремче и за това правя диетата :(
Сори за дългия пост но просто ми се искаше да ви видя мненията !
Тук се вмъквам може би не на място но едно не ми е ясно как 185 54 килограма и мазно коремче..на мен ми се вижда маааалко неестествено че въобще се приемаш 54 кг... :roll:
Естествено, че зависи от метаболизма ти това дали можеш да си позволиш високогликемични храни в зареждащия ден.
Няма конкретни отговори да и не, по-скоро е добре да хапнеш нещо наистина нецелесъобразно за да се разтовариш психически.
@Тигра - това което ти правиш не са универсални истини, които всички трябва да спазват. Дори и да работи за теб, дадено нещо може да е вредно за някой друг.
[quote author=“drbrd_f”]Тук се вмъквам може би не на място но едно не ми е ясно как 185 54 килограма и мазно коремче..на мен ми се вижда маааалко неестествено че въобще се приемаш 54 кг... :roll:
Ами да не е за вярване може би невероятно но факт но е така няма защо да си измислям ! Пък и след някои ден ще си изготвям режим за покачване на маса !
[quote author=“NoChick!”]
@Тигра - това което ти правиш не са универсални истини, които всички трябва да спазват. Дори и да работи за теб, дадено нещо може да е вредно за някой друг.
Универсални -не,но работещи със сигурност:)Моите подходи са базирани на опита на дългогодишни състезатели по бодибилдинг.Това което казвам е изпитано не само върху мен !Истини универсални си права,че може и да няма,но има принципи ,които ако се спазват както трябва резултатите не закъсняват :)
Като казах,че това работи при мен може би трябваше да спомена това,че аз като започна да ям и хората покрай мен ги заболяват главите от количествата:)Говорим за една закуска от типа на -половин буркан мед с ядки ,с 4-5 банана,сладолед ..айде да не продължавам :)И след висчкото това даже корема не ми се подува,за замазване на и дума да не става :)
Опс,само да уточня нещо много важно-през останалите дни диетата ми е желязна !Всичко е изчислено до последното грамче!
Не знам обачи и аз като tigra съм чувал че може да се яде всичко - хлебни изделия , сладкиши, ориз, картофи за което и вярвам и подкрепям напълно!!!
Нещата за които спорите според мен са строго индивидуални и универсална рецепта не може да има. Не се учудвам че тигра не качва от един такъв ВВ ден при условие че другите дни диетата и е на 6. Но ако правите такъв ВВ ден а в другите дни не сте на строга диета - резултата е ясен ;) айде че не ми се пишат фермани...
Подкрепяй на воля, но както при твоите субективни наблюдения си забелязал, че това е ок, при моите наблюдения такива изхвърляния не помагат с нищо да се подобри инсулиновата чувствителност, нито да се “разтовариш психически’.
Да изядеш пет парчета торта и пица със сметана не прави нищо повече от това да изядеш малко “сладки” картофи с кафявав ориз, освен че наистина ти се лепи всичко.
При положение, че още се смятам за човек с ектоморфни наклонности след около едномесъчен “експеримент” с подобни разтоварвания се оказах около 2% по-мазен без промени в “солидния като скала, изчислен до грамче” хранителен режим.
Има атлети които се омазняват много трудно, такива който биха се умазнили по-трудно и така докато стигнем до хора на които им трябва един такъв ден за да може да се измери разлика в %та BF. Не казвам, че е невъзможно да има хора на които не им се лепи нищо колкото и да се освинват в тези дни, казвам че има хора (и това са повечето хора) за които фактите говорят другояче.
[quote author=“NoDude!”]
При положение, че още се смятам за човек с ектоморфни наклонности след около едномесъчен “експеримент” с подобни разтоварвания се оказах около 2% по-мазен без промени в “солидния като скала, изчислен до грамче” хранителен режим.
.
Нещо си объркал сметките ми се струва ,сериозно !Принципно и на мен всичко ми се лепи (ако не внимавам разбира се ).
Последните 6 седмици точно такива “експерименти ” си правих и резултатите при мен са яко изпъкнали вени по пресата ,сепарирани и напращели мускули , свалени 4 килограма с почтни нищожна загуба на мускулна маса :)
Поздравления тогава, дори ти завиждам. “Сметките” обаче не съм ги объркал, дори по два пъти съм си ги проверявал :wink:
07.09.05
22:22
обаче аз не мога да си обясня защо аз колкото и да ям каквото и да ям не мога да кача мазнини :? в момента съм на 7% според калкулатора
да ти дам малко от моите.... :lol: :lol:
Според мен и ектоморф да си ако се тапчеш по цял ден с сладкиши и налягаш кола и храни от рода на банички пици и сандвичи свинско месо други подобони(без да изразходваш енергия) това ако го правиш продължително време аз невиждам как няма да качиш мазно :shock: !
На мен фитнесс инструктур ми е казвал че в този ден който си позволяваш въглехидрати може да ядеш всичко тестяно,сладко,мазно.Но да не се прекалява!!!
Днес и аз питах един инструктор и той ми каза същото...
Аз пък съм чувала инструктори които съветват да качиш мазно и после да го “обърнеш” на мускули.
Който иска може да прочете, вместо да слуша някой който бил чул от някъде - ядат се качествени въглехидрати и даже е препоръчително да не съдържат прекалено много мазнини.
[quote author=“NoChick!”]Аз пък съм чувала инструктори които съветват да качиш мазно и после да го “обърнеш” на мускули.
Имена, имена ?? Да публикуваме един списък с “добрите инструктори” в София. Да се пазят хората..
08.09.05
17:34
ти май не си много запознат , може ли да помолиш тези инструктори да обеснят как става това превръщане на мазнината в мускул??? :roll:
по-здрави ;)
ти май не си много запознат , може ли да помолиш тези инструктори да обеснят как става това превръщане на мазнината в мускул??? :roll:
по-здрави ;)
Мисля,че NoChick! го каза това с ирония относно” компетентните ” инструктури,които се подвизават по залите :)