02.07.23
16:38
Здравейте, нов съм във фитнеса и искам да вляза с по-добра форма. Накратко за мен - 23 г. / 75-76 кг / 175-176 cm. Работя грубо 2/2 по 12-13 часа и преди и след работно време е доста трудно, да не кажа невъзможно за тренировка. Тоест остава варианта да тренирам 2 дни, да почивам два и пак да тренирам 2, като има изключения и често се налага да работя по 3 дни, тоест отиваме на вариант 2 дни тренировки, 3 дни почивка и пак 2 дни тренировки.
Това, което съм замислил като програма, която на мен ми харесва като вид упражнения и т.н. е следната:
Ден 1: Гърди/Трицепс като тук упражненията, които съм избрал са Лег с дъмбели, Горна лежанка с лост и горен скрипец с ръкохватки | Кикбекове с дъмбели, горен скрипец пред врат с въже и горен скрипец зад врат.
Ден 2: Гръб/Бицепс като тук упражненията, които съм избрал са мъртва тяга с лост, горен скрипец с широк хват и хоризонтален скрипец | Сгъвания с крив лост, сгъвания с дъмбели и издърпване на долен скрипец
2 дни почивка
Ден 3: Крака/Рамо, като тук са
Клек на машина (някак си по-удобно ми се струва), лег разгъвания за предно бедро, лег сгъвания за задно задно и лег преса | Раменни преси с дъмбели, Разтваряне в изправено положение в страни и издърпване долен скрипец за задно рамо
Ден 4: Кардио + Корем като тук съм избрал ходене на пътека на максимален наклон | Молитва и коремни преси
Като, ако нямам ден 4 (понеже съм на работа), то остават просто 3 дни почивка до следващата тренировка за Гърди/Трицепс.
Общо взето съм сметнал, че една мускулна група ще я тренирам грубо през 6 дни. Всяко упражнение е с 3 работни серии по 6-8 повторения, като вече мога да правя по-лесно 3/3 серии х 8 повторения да вдигам тежестта.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече