Ниски нива на тестостерон

Здравейте,

След ковид през 2020 година, моето здравословно състояние изведнъж се влоши значително - натрупах килограми (преди това бях с 90 кг, със значителна мускулна маса, а сега съм 110 кг на 33 години), чувствам се депресивно, сблъсках с еректилна дисфункция, загубих интереса към секса, изпитвам постоянна умора и липса на желание и енергия за физическа активност, затрудния с концентрацията и (brain fog). Изрично бих искал да отбележа, че през последните три години не приемам никакви лекарства, билки или добавки и никога не съм приемал нещо по-различно от протеин, витамини и амино.

Посетих няколко лекари и всички ми даваха едни и същи съвети - да започна здравословен начин на живот и тренировки. Това е добре, но в моето състояние, след работен ден ми е трудно дори да отида до магазина за пазаруване, а физическата активност ме кара да се чувствам още по-уморен, а не както преди - преди ми даваше още повече желание да се движа.

След като проведох няколко собствени проучвания и прочетох много относно последиците от ковид, реших да направя тестове и открих, че нивата ми на тестостерон са под минималната граница (9.77 nmol/l при референтна стойност от 9.90 - 27.80). Фактически, над 60% от мъжете, които са преминали през ковид, съобщават за рязък спад на тестостерона, а в интернет открих форуми и сайтове с хиляди коментари от хора със същите проблеми.

Моля, ако някой от вас има опит с подобна ситуация, да ме насочи към правилния специалист в София, към когото да се обърна за помощ.

Благодаря.

Темата беше редактирана от Любомир Тодоров на 24.11.23 16:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1