01.06.04
22:47
Предложете ми някоя добра програма за бисепс ( упражнения, серии, повторения), защото напоследък много трудно мога да си напомпам ръката :(
Само АДЕКВАТНИ отговори. БЕЗ СПАМ !
6te ti napi6a kakvo pi6e v 1 knijka za fitnes. Zna4i ima nekvi x-rangove i x-EMG, koito neznam za kvo sa. :D Zna4i uprajnenieto s nai-visok rang e koncentri4noto zguvane bez supinacia na predmi6nicata. Sledva6toto po rang e skotovoto. Sledva sguvaneto na skripec s 2 ruce ot stoe6. (vertikalen skripec, no vuceto minava otdolu) Sledva sguvaneto ot stoej. Kolkoto po-6iroko hvane6 losta tolkova po-dobre. Nakraia e bicepsovo zguvane s dumbel na skot lejanka s 60 gradusa naklon. Zna4i nai-dobroto uprajnenie poso4eno e koncetri4no sus supramaximalna tejest. Toest s 20-30% nad maximalnaat tejest. Za da pravi6 povtorenia triabva da si pomaga6 s drugata ruka. Spuskaneto oba4e e s 1 ruka i bavno. Ima razli4ni hvatove, no nai-dobur e supinirania(dlanta so4i nagore) Sledvat 4ukovia hvat, posle sus zavurtane i nakraia pronirano(dlanta nadolu) Ima o6te uprajnenia kato zguvane na dumbeli ot stoej ili ot lejanka, no naprejenieto ne e tolkova goliama kato pri koncentri4noto. Ima o6te raboti, no tova e nai-glavnoto. Ako niakoe uprajnenie te interesuva pi6i. Probvai go tova sus supramaximalnata tejest i kaji dali deistva.
koncentri4no sgyvane tova ot sednal i si podpiram lakytq na kraka li deto e ?
i tova sys super max sym go vijdal da go rpavi edin i da si pomaga s drugata ryka
kaji to4no akk se rpavi uprajnenieto
i zashto ot prav stoej s lost da e maximalno shirok hvata?
Ami knijkata se kazva Fitnes silova trenirovka. Izdanie Uniskorp. Niama da kazvam koi e sponsora. Zna4i za men e mnogo polezna, za6toto dava mnogo podrobna informacia za vsi4ki muskuli, uprajnenia(tam vidove hvatove, na4ini za trenirovka i izpulnenie, abe vsi4ko, za koeto moje6 da se seti6) Ima i dosta podrobni statii za ineresni temi kato musklna treska, trenirane za maksimalna sila, burza sila, izdrujlivost, masa. Intenzivnost, organizacia na trenirovkite, principi pri treniraneto, programi za raztiagane, zagriavane(tova na men mi pomogna moje bi nai-mnogo), mle4nata kiselina, kruvno naliagane, di6ane i o6te dosta raboti. Struva 15 lv kum 500 stranici mnogo dreben 6rift i s adski mnogo snimki…
ПП hvata da ne e maximalno 6irok. :D A 20-30 sm po-6irok ot ramenete.
Ima4e tova s tejesta e obiasneno mai prekaleno podrobno… a e prosto. Slaga6 tejest s 20-30% po goliama ot maximalnata, koiato moje6 da vdigne6. Sled tova pravi6 koncentri4noto kato vdiga6 dumbela s 1 ruka, a drugata samo tolkova, 4e da moje6 da go vdigne6 vse pak. Sled tova puska6 s drugata i spuska6 mnogo bavno. Moje6 naprimer na 3 puti da zadurja6 po 5 sec. I taka trenira6 dokato useti6, 4e stiga6 do otkaz. To e po-trudno da vidi6 tuk koga to4no e tozi moment, no s malko praktika stava. Aide uspeh
10x
P.S. ne bih dal pari za knijka pri polojenie che 15lv sa 150gr Creatine :)
sled tolkova meseca trenirovka veche se pravi ikonomiq ot vsihcko za dobavkite :)
P.S.S. Kak bihte mi prepory4ali da gi reduvam uprajneniqta? Kolko serii ? kolko povtoreniq ?
are dumaite che utre mi e biceps triceps denq :) :) :)
Xax ok. ako ne6to te interesuva vinagi moje6 da pita6 i 6te ti pi6a kakvo pi6e vuv “velikia” naru4nik. :) Ina4e samo gledai va6ite da ne usetiat kato televizorite, videoto, uredbata iz4ezvat, a ti raste6… :D
haha zasega oshte nqma imushtestveni lipsi :)
a az vse si mislq che KOncetri4noto e za oformqne
az iskam za MASA
i ne trqbva li da pravq bazovi samo
toest SKOT, Prav s lost i dympel na skot primerno ?
btw ot sofiq li si ?
vlez ako iskash v mIRC sega
az nick Anarchy99
ili ICQ 57114961
da se razberem neshto che tuka stana mnogo chata prosto a imam poveche vyprosi
Mnogo hora kazvat, 4e e za oformiane. Vse pak za men e nai-dobroto za masa. O6te ot samoto na4alo zapo4nah da go pravia i imam dosta goliam napreduk. Dori predi da trugna na fitnes praveh koncetri4no i bicepsa mi porasna s 2 sm za 2 sedmici… Vseki den go trenirah togava. Vse pak kato se zamisli6 e po4ti su6toto kato skota. Samo 4e s po goliama amplituda. Ima6e v 1 spisanie 1 pi4 be6e oburnal skotovata lejanka i trenira6e na 90 gradusa naklon i vika lele kakvo uprajnenie izmislih. 100 puti po-dobro ot skota, a tova si e prosto vid koncentri4no.
PP ne moga da vliaza v mIRC tia dni, 6toto triabva da si go svalia. :D Stava za sekindi, ama 6te po4akam do weakenda, 4e triabva i da u4a, a s 4at prosto nestava! :)
Mnogo hora kazvat, 4e e za oformiane. Vse pak za men e nai-dobroto za masa. O6te ot samoto na4alo zapo4nah da go pravia i imam dosta goliam napreduk. Dori predi da trugna na fitnes praveh koncetri4no i bicepsa mi porasna s 2 sm za 2 sedmici… Vseki den go trenirah togava. Vse pak kato se zamisli6 e po4ti su6toto kato skota. Samo 4e s po goliama amplituda. Ima6e v 1 spisanie 1 pi4 be6e oburnal skotovata lejanka i trenira6e na 90 gradusa naklon i vika lele kakvo uprajnenie izmislih. 100 puti po-dobro ot skota, a tova si e prosto vid koncentri4no.
PP ne moga da vliaza v mIRC tia dni, 6toto triabva da si go svalia. :D Stava za sekindi, ama 6te po4akam do weakenda, 4e triabva i da u4a, a s 4at prosto nestava! :)
02.06.04
21:23
vanisher братко преди и аз не можех да си напомпя бицепса и не съм имал мускулна треска до скоро.... но му намерих чалъма ;)
1. Бицепсово сгъване на скотовата пейка със скрипец - 1 х 6-8-10-12 (почваш с голяма тежест и намаляш тежестта и увеличаваш повторенията)
2. Бицепсово сгъване с дъмбел на скотовата пейка - 1 х 6-8-10-12 (дъмбела го спускам и вдигам с въртеливо движение - за връх)
Това са 2 упражнения на седмица за бицепс е екстра. Дориан е правил 10 минути бицепса си на седмица. Аз да не съм по-голема работа от Дориан ;) Ако искаш пробвай ги упражненията са супер.
Nr. 1 za men - sguvane prav s pravata shtanga, tejko, kolkoto moje poveche, da mojesh da napravish nai mnogo 8 sam, eventualno oshte 1 forsirano (s pomosht)
Nr. 2 skot s dumbel
Probvai i kaji kak e =)
i uspeH!
deska si napravih unikalnata trenirovka za biceps :)
1. prav s lost s edni i syshti KG do otkaza (3x 10-12)
2. koncentri4ni s po golqma tejest kato si pomagam s drugata ryka malko (3x 10-12)
3. prav s dympeli sys zavyrtane (3 serii s max tejest po 5-6 vdiganiq i sled tva s po-lek dympel do otkza ~15tina)
i sled tva beshe napompan na MAX gore dolu
dneshnata mi trenirovka vliza v TOP3 za biceps :)
sledvashtiqt pyt shte probvam drugo i taka doakto otkriq idealnata
vanisher аз вече правя сащата тренировка като последната твойта :wink: Бих ти препоръчал да пробваш скотово згъване и вече да си решиш
otkakto piq NOXa veche nqmam problemi s napompvaneto
kakvito i uprajneniq da rpavq go napompvam na MAX
samo to pyrvoto uprajnenie veche go chuvstvam napompan vtoroto shte grymne i ot tretoto umira :)
06.06.04
19:36
vanisher, така като тренираш до отказ не се ли уморяваш много психически? Бицепса с какво го комбинираш ?
emi bicepsa go kombiniram s triceps :twisted:
srqda i sybota sa mi trenirovkite za ryce - biceps+triceps
a psihi4eski ne moga da se umorq sled kato vsihckite mi serii za biceps sa pred ogledalo i gledam deistvieto na NOXa :)
09.06.04
13:15
ne znam za6to,no “nai-murzelivata” mi muskulmna grupa e imenno bizepsa :?: Vseki put 4uvstvam ne-jelanie pri misulta za 6anga ot stoej,skotovo razguvane na skripetz i s dumbeli pred ogledaloto :!:
Pri vas kak stpi tozi vupros? Kakvo vi motivira da trenirate sistemno i pulnotzenno bizepsa? Ne mi kazvaite,4e sa samo ogledalata,za6toto 6te se prinuda da si kupq o6te za zalata :lol: :wink:
P.S. Kakvo to4no ima6e predvid pod “psihi4esko izmorqvane” Bad Boy? Az o4evidno ili ne si znaq silata,ili si nqmam napredstava kakvo ozn4ava “otkaz” vsu6nost :) Uspeh na vsi4ki !
emi “do otkaza” znachi na posledna seriq na posledno povtorenie veche s malkoto KG bicepsa da ti otkaje :)
bicepsa mi e liubimiq muskul
btw dneska za pryv pyt rpavih serii s 30KG prav za biceps :)
dneshnata mi trenirvoka beshe nai dobrata za biceps ot kakto treniram
eto qi neq :
PRAV S LOST:
Seriq <> POVTORENIQ <> KG
1. 15 <> 10kg
2. 12 <> 20KG
3. 10 <> 25KG
4. 7 <> 30KG
KONCENTRI4NO
seriq <> sam <> + pomosht s druga ryka
1. 12 +3
2. 11+4
3. 9+6
PRAV S DYMPEL SYS ZAVYRTANE V ORNO POLOJENIE PYRVO s 10KG i sled tva ZAVYRSHVANE AN SERIQTA s 5KG DYMPEL DO OTKAZ
3 serii po okolo 6-7 povotreniq s 10KG i sled tva po okolo 7-12 povtoreniq s 5KG :)
i striite ne zakysnqha ...
no prosto beshe strashnata trenirvoka…mai otkrih idealnata trenirovka :)
mai i suplementite deistvat oba4e :)