Анкета - причините поради които тренирате

Прескочи до:

16.09.05
16:28

Здравейте на всички яки копелета! :)  Много ми е интересно да разбера причините , поради които тренирате така усилено и се потите по залите, като е много по лесно да висите по кафета и кръчми ида ядете мазни баници като другите....  Също така ми е интересно дали всеки от вас се е замислял над това защо блъска в залата. И кои от вас имат за цел да станат (професионални) състезатели ( съмнявам се че са много) Искам да попитам тези , които нямат такива цели и дават сума ти пари за всякакви добавки какъв е смисълът, като и с нормално хранене човек може да изглежда прилично ако тренира и се храни правилно. Така че човек първо трябва да реши за себе си защо тренира.  Едно момче на 14-15 г. е ясно защо тренира , за самочувствие да се почувства мъж, но мисля че за това не са нужни никакви препарати. 
Вие как мислите струва ли си да се дават толкова средства за всякакви препарати при положение , че тренирате само за здраве.
Говоря за концентрираните хранителни добавки, дори и не споменавам за всички забранени препарати и медикаменти ясно защо.
А накрая да спомена че съм се занимавал няколко години с фитнес редовно 1989-1992 , но от както се помня все правя някакви упражнения , лицеви опори, лостове  гири и т.н. в момента не съм ходил на зала от 7-8 г.  Аз съм решил за себе си че няма смисъл да тренирам здраво както преди а по-малко в къщи 1-3 на седмица за половин час но редовно като казвам редовно имам предвид докато мога да се движа :wink:  Защото кое е по-важно според вас да направиш ръка 45 да правиш с 150 лег  и след години да спреш и да надебелееш  защото каквото и да си мислим на 20г. е много трудно да тренираш и ,да поддържаш формата която си имал тогава цял живот поради ред причини  ( семейни деца, финансово, време и т. н.)
Е ще се радвам ако някой си е направил труда да прочете това да ми каже какво мисли по въпроса.

Междудругото аз съм от Варна на 33г. съм и тренирал в повечето зали в града , започнах в локомотив 1987 Киокушин, тренирах при Делчо в Спартак, след това Спортна зала, Басейна пак при Делчо, Младост, Локомотив при Краси, ТИМ, Гранда  така че с някои от вас може и да сме се виждали.

Така че тренирайте и яжте но го правете за удоволствие!

16.09.05
16:34

Ходя на фитнес за да имам здрава и релефна фигура. :wink:
И другото е:мацките да тичат по мен :lol:  :lol:  :lol:

Rock_acdc

16.09.05
17:05

И аз поради същата причина като blokars. :)

16.09.05
17:18

[quote author=“kaviar”] Защото кое е по-важно според вас да направиш ръка 45 да правиш с 150 лег  и след години да спреш и да надебелееш  защото каквото и да си мислим на 20г. е много трудно да тренираш и ,да поддържаш формата която си имал тогава цял живот поради ред причини  ( семейни деца, финансово, време и т. н.)....

...  Така че тренирайте и яжте но го правете за удоволствие!

Еми аз точно за удоволствие тренирам, а и не давам пари за скъпи добавки (или стероиди) ;). Само качествената храна е малко скъпа, ама на баници и пици не искам да карам, дори и да не тренирам. Пробвал съм, и ефекта не е никак приятен :(
Между другото, на 20 бях в много по - лоша форма, отколкото съм на 27 ;) В момента съм в най - добрата си форма досега и се опитвам да я подобрявам постоянно :)
Също така, не смятам да спирам тренировките, независимо от обстоятелствата.

Нека някой да назове един нормален човек който да не харесва красиви тела и евала ще му кажа.Повтарям нормален :lol:

16.09.05
18:15

Hi kaviar, за възрастта на човека има определение, че е статистическа, биологическа и психологическа. Аз съм почти два пъти над твоята статистическа възраст, но мисля - че два пъти съм по млад от теб, в психологическата. Жалко, че не мога да се щракна на снимка и да ти покажа биологическата си възраст.
А иначе на толкова години  - тренрам за здраве и се чувствам много гот. Пожелавам го и на теб, приятелю! :wink:

16.09.05
18:29

Защото всяка сила в повече е добре дошла. :)

16.09.05
18:31

Драсти! Аз тренирам за психическо разтоварване най-вече и естествено за да се подържам в някакъв сносен вид щото работата ми е на място и седя по цял ден. На 30 г. съм и обикновено ходя с колега от работата да блъскаме железата, той е много сериозен тип и ако нещо се размекна ме мотивира много здраво, като фелдфебел от казарма е!

16.09.05
18:36

за кеф и самочувствие

16.09.05
18:39

[quote author=“bolkers”]Ходя на фитнес за да имам здрава и релефна фигура. :wink:
И другото е:мацките да тичат по мен :lol:  :lol:  :lol:

мдамммм тва са доста основателни причини !  8)

qk_bik

16.09.05
19:31

разтоварване
удоволствие
градивност
сила
желание
резултати
!ето заради това тренирам!

16.09.05
19:44

Като начало тръгнах за  да отслабна... постепенно почнах да се надъхвам и да желая повече и повече, защото видях, че има резултат...а за хранителните добавки... приятел не са чак толкова скъпи... примерно аз пия само протейн и от време на време л-карнитин...друго не съм пил, а и не смятам да пия...нямам нужда...протейна го пия защото не мога да си приема нужните в-ва само с ядене...нямам време, а и е по-лесно...

16.09.05
21:19

[quote author=“bolkers”]Ходя на фитнес за да имам здрава и релефна фигура. :wink:
И другото е:мацките да тичат по мен :lol:  :lol:  :lol:

Това е много важно...особено второто ;)

16.09.05
21:22

М да така е. :wink:

largozol

16.09.05
22:24

аз вече не знам що... :cry:  :(  :cry:  :(  :cry:  :(

16.09.05
23:34

Защото за това съм роден а също и за изпускане на негативната енергия която се трупа
дори да ме върнат в началните ми размери веднага започвам пак просто цял живот си ми е било в кръвта

17.09.05
08:55

Аз започнах да тренирам, за да напълнея. Разбрах, че няма друг начин за качествено напълняване, освен фитнеса. След 6 месеца качих 6 кила и макар и малък успех, това ми даде самочувствие и решителност да продължа.

пс. без гейнър и/или протеини не мисля, че точно аз (100% ектоморф) бих могъл да направя нещо смислено в залата, освен да отслабна още повече...

17.09.05
14:35

[quote author=“Highspirit”]Аз започнах да тренирам, за да напълнея. Разбрах, че няма друг начин за качествено напълняване, освен фитнеса. След 6 месеца качих 6 кила и макар и малък успех, това ми даде самочувствие и решителност да продължа.

пс. без гейнър и/или протеини не мисля, че точно аз (100% ектоморф) бих могъл да направя нещо смислено в залата, освен да отслабна още повече...

Има напълняване със Сланина има и качване на маса какво си качил щото сланина можеш да качиш и без билдинг

17.09.05
15:02

В началото да заякна и да си пооправя фигурата, като в последствие стана начин на живот. С нищо не може да се сравни чувството, когато направиш някой личен рекорд! Но за мен силата трябва да върви заедно със красиво тяло. Фигури тип “Винченцо” надалеч от мен! И разбира се, никой здрав психически и  физически няма да седне да отрича, че погледите с одобрение на жените го оставят безразличен!
    А колкото до удоволствието, смятам, че няма нито едн от нас, който да влиза в залата насила! Напротив, повечето момчета едвам дочакват момента да влязат в залата и не можеш да ги изгониш оттам!

Имаше страхотна тема със същата тематика.

Големите пари ги давам за една мечта. Целта ми оправдава средствата - готов съм да давам пари, пот, кръв за да постигна това което мечтая и го искам всяка секунда!!!

Отначало тръгнах, защото имах комплекси че съм дебел(не бях всъщност, но това е друг въпрос). После дойде момента, в който отворих сайта на Жеков и от тогава съм пристрастен до живот! Сега чета бг сайтове, сайтове на аглийски, пиша във форуми, купувам си списания, следя новините в бодибилдинга, храната вече не е “еднаква” ...

Малък съм още за да го кажа, но си позволя да цитирам djgorgio-ASTOR: в кръвта ми е!

19.09.05
12:15

Току що си качих снимката!
Искам да споделя нещо с вас , казах вече че отдавна съм решил да тренирам само за форма и да не ходя в зала- ето и една от причините: Когато започна да ходя в зала постепенно пак се вманиачвам :)  и започвам пак да блъскам здраво, а пък вече казах че не виждам смисъл в това, но железата ме изкушават :roll: !
А и имах навремето проблеми с раменните стави и ми поставиха диагноза Омартроза ( като започнах в началото да тренирам 1987 нямаше кой да ми каже как да тренирам и аз правех на седмица по 3-4 тренировки гърди като правех по 15-20 серии само лег !!! :oops: )  ходих на процедури нагревки и т.н. и лекаря каза никакви тренировки вече и сега от 10 г. не съм лягал на лежанката, правя само лицеви опори стигал съм до 100 , но по принцип правя по 30-40 много бавни.

19.09.05
12:21

Здрасти “тате” не разбрах само защо мислиш че биологическата ми възраст не отговаря на психологическата! Аз мисля че даже съм много “несериопзен” :lol:

[quote author=“daddy”]Hi kaviar, за възрастта на човека има определение, че е статистическа, биологическа и психологическа. Аз съм почти два пъти над твоята статистическа възраст, но мисля - че два пъти съм по млад от теб, в психологическата. Жалко, че не мога да се щракна на снимка и да ти покажа биологическата си възраст.
А иначе на толкова години  - тренрам за здраве и се чувствам много гот. Пожелавам го и на теб, приятелю! :wink:

19.09.05
21:11

[quote author=“qk_bik”]разтоварване
удоволствие
градивност
сила
желание
резултати
!ето заради това тренирам!

и за уважение!като вляза в залата и ставам друг човек :twisted:

20.09.05
17:02

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“bolkers”]Ходя на фитнес за да имам здрава и релефна фигура. :wink:
И другото е:мацките да тичат по мен :lol:  :lol:  :lol:


Ами, че малко ли е?! Предполагам всеки от вас си спомня как с течение на времето, се е променило отношението на другите към него. На 33 години съм и никога не съм бил по-ухажван. Пък и всеки път като мина по коридора, ми е яко да се погледна в огледалото.Сега ще си кажете, тоя пък нарцис!
Разбира се, че здравето е на първо място.

20.09.05
17:17

Защото се чувствам друг човек. След всяка тренирорвка просто преливам от енергия. А инак работата ми е цял ден седнал и ако не тренирам от ден на ден все по вече се размеквам. Сега и здравословно съм много по добре. И се чувствам перфектно.

Borislav

21.09.05
19:34

Тренирам за собствен кеф и психическо разтоварване.И не на последно място за да ме харесват жените!!!  :D

21.09.05
23:55

Откакто тренирам ми се дигна съмочувствието ,запознах се с по влиятелни хора и си намерих нови супер приятели.Момичетата разбира са и за кеф..Просто ме влече

Pitt_Bull

22.09.05
14:07

Чисто и просто за удовоствие...не влезнах в залата заради някой друг а заради самия себе си :wink:  Видях,че ми се отдава и варвя добре и се зарибих още повече и така..

..Сега като се замисля без да ида на зала незнам как ще живея! :lol:  :lol:  :lol:

22.09.05
23:19

[quote author=“kaviar”]Здрасти “тате” не разбрах само защо мислиш че биологическата ми възраст не отговаря на психологическата! Аз мисля че даже съм много “несериопзен” :lol:

[quote author=“daddy”]Hi kaviar, за възрастта на човека има определение, че е статистическа, биологическа и психологическа. Аз съм почти два пъти над твоята статистическа възраст, но мисля - че два пъти съм по млад от теб, в психологическата. Жалко, че не мога да се щракна на снимка и да ти покажа биологическата си възраст.
А иначе на толкова години  - тренрам за здраве и се чувствам много гот. Пожелавам го и на теб, приятелю! :wink:

Напълно съм съгласна с Daddy. И всеки път като срещна моя съученичка се убеждавам в това. Аз не знам на колко години е Daddy, но аз съм на 45 и честно казано, колкото и да звучи нафукано нито ми личат, нито ги усещам. В мислите и разсъжденията ми я има зрелостта на възрастта, но духът ми е млад - слушам музика, която слушат децата ми (не чалга, разбира се!), изглеждам добре, справям се с ежедневието успешно, а и много тридесет годишни жени могат само да мечтаят да изглеждат като мен. Но това не идва само от физиката. Физиката донякъде се дължи и на гените. На тях духът им е остарял. Те са баби не защото физически са остаряли физически, а душевно. И предполагам, че нещо такова е имал предвид и Daddy, когато е написал поста си.

Иначе по темата - тренирам защото това ми доставя огромно удоволствие, защото това ме разтоварва и физически и психически, защото с времето това се превръща в необходимост, защото мисълта, че правиш нещо за себе си доставя голямо удоволствие. Това са моите два часа, от които няма да се откажа!  8)

22.09.05
23:29

[quote author=“Lady in Black”][quote author=“kaviar”]Здрасти “тате” не разбрах само защо мислиш че биологическата ми възраст не отговаря на психологическата! Аз мисля че даже съм много “несериопзен” :lol:

[quote author=“daddy”]Hi kaviar, за възрастта на човека има определение, че е статистическа, биологическа и психологическа. Аз съм почти два пъти над твоята статистическа възраст, но мисля - че два пъти съм по млад от теб, в психологическата. Жалко, че не мога да се щракна на снимка и да ти покажа биологическата си възраст.
А иначе на толкова години  - тренрам за здраве и се чувствам много гот. Пожелавам го и на теб, приятелю! :wink:

Напълно съм съгласна с Daddy. И всеки път като срещна моя съученичка се убеждавам в това. Аз не знам на колко години е Daddy, но аз съм на 45 и честно казано, колкото и да звучи нафукано нито ми личат, нито ги усещам. В мислите и разсъжденията ми я има зрелостта на възрастта, но духът ми е млад - слушам музика, която слушат децата ми (не чалга, разбира се!), изглеждам добре, справям се с ежедневието успешно, а и много тридесет годишни жени могат само да мечтаят да изглеждат като мен. Но това не идва само от физиката. Физиката донякъде се дължи и на гените. На тях духът им е остарял. Те са баби не защото физически са остаряли физически, а душевно. И предполагам, че нещо такова е имал предвид и Daddy, когато е написал поста си.

Иначе по темата - тренирам защото това ми доставя огромно удоволствие, защото това ме разтоварва и физически и психически, защото с времето това се превръща в необходимост, защото мисълта, че правиш нещо за себе си доставя голямо удоволствие. Това са моите два часа, от които няма да се откажа!  8)

:?  :?  :?  Lady in Black много много се радвам за теб единственото което мога да кажа е БРАВО БРАВО

22.09.05
23:33

Благодаря, djgorgio-ASTOR! Това го написах повече за стимул на тези, на които им “куца” мотивацията, отколкото да се похваля.  А и с няколко думи се опитах да обясня на kaviar какво е имал предвид Daddy. Предполагам, че не греша. 8)

23.09.05
09:59

[quote author=“Lady in Black”][quote author=“kaviar”]Здрасти “тате” не разбрах само защо мислиш че биологическата ми възраст не отговаря на психологическата! Аз мисля че даже съм много “несериопзен” :lol:

[quote author=“daddy”]Hi kaviar, за възрастта на човека има определение, че е статистическа, биологическа и психологическа. Аз съм почти два пъти над твоята статистическа възраст, но мисля - че два пъти съм по млад от теб, в психологическата. Жалко, че не мога да се щракна на снимка и да ти покажа биологическата си възраст.
А иначе на толкова години  - тренрам за здраве и се чувствам много гот. Пожелавам го и на теб, приятелю! :wink:

Напълно съм съгласна с Daddy. И всеки път като срещна моя съученичка се убеждавам в това. Аз не знам на колко години е Daddy, но аз съм на 45 и честно казано, колкото и да звучи нафукано нито ми личат, нито ги усещам. В мислите и разсъжденията ми я има зрелостта на възрастта, но духът ми е млад - слушам музика, която слушат децата ми (не чалга, разбира се!), изглеждам добре, справям се с ежедневието успешно, а и много тридесет годишни жени могат само да мечтаят да изглеждат като мен. Но това не идва само от физиката. Физиката донякъде се дължи и на гените. На тях духът им е остарял. Те са баби не защото физически са остаряли физически, а душевно. И предполагам, че нещо такова е имал предвид и Daddy, когато е написал поста си.

Иначе по темата - тренирам защото това ми доставя огромно удоволствие, защото това ме разтоварва и физически и психически, защото с времето това се превръща в необходимост, защото мисълта, че правиш нещо за себе си доставя голямо удоволствие. Това са моите два часа, от които няма да се откажа!  8)

Здрасти лейди на мен ми е ясно какво иска да каже татето , но  не знам какви са му основанията да мисли че е по млад от мен психически, както казах мисля че съм останал млад по дух . С поста си исках да кажа , че няма смисъл да тренираж акто луд и да постигнеш някакви резултати на “квартално ниво” вземайки химии и след това като те завърти живота да захвърлиш всичко, а такива примери има много. Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.

поздрави на лейди

23.09.05
14:00

[quote author=“kaviar”]... Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.

поздрави на лейди

Човек, ако има желание, винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата и да отиде в залата ;) Резултати ще са по - добри, отколкото да се мъчиш в къщи.

23.09.05
15:07

тренирам просто защото ми харесва! обичам болката и мъката от този спорт! обичам животинското и железата! :):)

23.09.05
15:07

Извини ме, kaviar, сигурно не съм те разбрала добре.  :)  Но и аз като Петко К смятам, че вкъщи трудно може да се постигне някакъв ефект от тренировките. Аз в началото ходех в една зала, където уредите бяха много малко, а и доста стари. Като за човек, който започваше вършеха някаква работа и имаше някакъв ефект. Превехме и упражнения на земя. След един определен момент обаче, след като бях стигнала някакво ниво “замръзнах” там и никакво мърдане напред. Опитвах да променя упражненията, започнах да ходя по-често в залата, опитвах и с упражнения вкъщи но ефект никакъв. В един момент разрах, че трябва да сменя залата и го направих. Естествено нещата тръгнаха и сега не мога да се оплача, че стоя на едно и също място. Та това ме кара да си мисля, че е по-добре да се ходи в зала. Колкото до едното раздвижване... Не знам. Може би един сутришен крос може донякъде да замести упражненията в залата, но не напълно. Тук вече имат думата тези, които знаят повече от мен. Ти каквото и да правиш, не се отказвай! Важното е, че правиш нещо за себе си!
Желая ти успех!  8)

twista

30.09.05
20:48

Заради ******* и да мога да сплашвам лесно ******* копелета
Цензура!
Mr_Muskul

30.09.05
21:24

Започнах да тренирам защото не си харесвах тялото .176висок 65 кг.Имах нещо като комплекс.Не че сега го харсвам повече(тренирам от скоро),поне знам ,че правя нещо по въпроса.В момента тренирам за да се откъсна от ежедневието си !

30.09.05
23:30

[quote author=”Петко К”]Човек, ако има желание, винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата и да отиде в залата ;) Резултати ще са по - добри, отколкото да се мъчиш в къщи.

Не винаги Петко не винаги  :wink:  е може би си прав че ако съм ходил на зала може би щях да имам къде по добра физика но и тази ми е екстра  :)

01.10.05
00:05

Започнах за да отслабна,после ми хареса и започнах за да се освободя от напрежението и от всички проблеми в натоварения график :lol: защото “блъскането на железа” както някой би казал определено има ефект...
И според мен не винаги можеш да отделиш час два за истинска тренировка в зала(в моя случай от няколко месеца не се спирам на едно място и постоянно съм  в движение ако не 24 часа то нон-стоп и това определено е причината за една дъълга пауза),но спор няма че от тренировки вкъщи резултат малък или никакъв. 8)

01.10.05
00:28

Почвам да тренирам за заформяне на мускулите защото без тренировки (в последните 2 години) не съм тренирал и така си и останаха , е със малко кила отгоре тежа но..ще се справя :lol: .Също така освен заформяне на мускулите искам да заслабна и да бъда по строен отколкото сега защото сега изглеждам хем стройно хем високо но без мускули и това е супер грозно ! Искам да изглеждам нормално , със мускули и добро тяло , но затова ще се потруда доста :wink:

01.10.05
01:21

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=”Петко К”]Човек, ако има желание, винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата и да отиде в залата ;) Резултати ще са по - добри, отколкото да се мъчиш в къщи.Не винаги Петко не винаги  :wink:  е може би си прав че ако съм ходил на зала може би щях да имам къде по добра физика но и тази ми е екстра  :)

Абе ти си имаш зала в къщи, аз нямах това предвид ;)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1