Нова програма

21.09.05
17:56

Здравейте! Искам да ви покажа новата си програма и да попитам за мнения, ако някой вижда нещо неправилно в нея или как може да се подобри.

На 35 г. съм, стаж 1 година и половина, в добра форма съм, но с мазнини около 21-22%. Последните 12 седмици тренирах 4 дни в седмицата по тази 12 седмична програма, от която съм доволен въпреки че тренировката ми се струва малко по-дълга, отколкото бих желал. Сега минавам на три дена в седмицата и искам да се върна към по-стандартна тренировка. Ето я новата ми програма:

ПОНЕДЕЛНИК: гърди, прасец, трицепс, корем

1. Повдигане на щанга от лег 8-6-6
(т.е. три серии, първата 8 повт., а другите две серии 6 повт.)
2. Повдигане на дъмбели от полулег 8-6-6
3. Кросоувър или флайс от лег 10-8
4. Разгъване на пръсти на лег преса за прасец 15-15-15
5. Френска преса от седеж 10-8
6. Разгъване на горен скрипец (с въже) за трицепс 10-10
7. Коремни преси от наклон 10-10-10

СРЯДА: гръб, трапец, бицепс

1. Мъртва тяга (обикновена със сгъване на краката) 8-6-6
2. Набирания с помощ 10-8-8
3. Мечка или придърпване на хоризонтален скрипец 10-8-8
4. Повдигане на дъмбели за трапец 12-12-12
5. Бицепсово сгъване с права щанга 10-8-8
6. Бицепсово сгъване с дъмбели с успореден хват 10-10-10

ПЕТЪК: крака, рамена, корем

1. Клякане с щанга 10-8-8
2. Напади с дъмбели 10-10-10
3. Бедрено сгъване 10-10-10
4. Раменна преса с дъмбели 10-8-8
5. Разтваряне на ръцете в страни 10-10-10
6. Извивки с дъмбел встрани за страничните коремни мускули 12-12-12

Трите дена са с по 18 серии, които мога да правя за малко повече от 1 час. Там където има “или” това е защото машината може да е заета и вместо да чакам е може би по-добре да заместя упражнението. Идеята ми е след три седмици да променя леко упражненията, запазвайки същата схема. Да кажем, да заменя по едно упражнение за бицепс и трицепс с друго, нападите с бедрено разгъване и т.н.

Забравих да напиша, че целта ми е маса на гърдите и ръцете и повече сила при упражненията за гърди и гръб. Краката ми са много по-добре от горната част на тялото. Мога да клякам почти с два пъти собствената си тежест, да кажем 5-6 повторения, но на пресата за гърди едва вдигам собственото си тегло.

21.09.05
18:55

Не ми харесва програмата защото правиш много повторения иначе е що годе добре.Всичко трябва да е 3х8.ето една програмка за теб:
http://www.bb-team.org/training/000159.php   :wink:  8)  :wink:

21.09.05
19:27

Програмата е много добра, според мен ;) Може спокойно да си тренираш по нея, а замяната на упаржненията през известно време не е лоша идея :)
Bolker, от къде го измисли това, че всичко трябва да е в 3х8, и от кога 8 е по - малко от 6 (по колкото прави той в повечето упражнения)? И няма нужда за всички да даваш програмите на сайта, те не са нищо особенно и без това.

21.09.05
19:27

[quote author=“bolkers”]Като цяло не ми харесва програмата :wink: Правиш много повторения.Всичко трябва да е 3х8.ето една програмка за теб:
http://www.bb-team.org/training/000159.php   :wink:  8)  :wink:

Е, то има различни мнения за броя на повторения пък и зависи от упражнението ми се струва. Програмата в сайта на bb-team съм я виждал. На мен ми се струва малко дълга за мен. Аз предпочитам тренировката ми да е кратка и интензивна, не по-дълга от час и петнайсет минути. Така сякаш се натоварвам оптимално. 28 или 29 серии, както е в програмата в сайта, ще ми отнемат около два часа заедно със загряването в началото и евентуално загряващи серии. Дълга ми се струва.  :?

21.09.05
19:32

Петко К на много места има по 10 повторения и за това казах че не ми харесва програмата иначе е добре. :wink:
И програмите от сайта са хубави поне спорет мен. :wink:

21.09.05
19:38

Какво не ти харесва в 10-те повторения даже съм чел на доста места че по мазните е по добре да правят повече повторения (е 10 не са много де)

21.09.05
19:45

Замене само при клякането трябва да промениш от 10-8-8 на 12-10-10.
Щото краката се напомпват по добре от повече повтортения.
Иначе програмата е добре построена.

21.09.05
19:48

[quote author=“mmds”]Замене само при клякането трябва да промениш от 10-8-8 на 12-10-10.

Бих те поправил даже до 15 заради преобладаващите в краката червени мускулни влакна които реагират на повече по време натоварване

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“mmds”]Замене само при клякането трябва да промениш от 10-8-8 на 12-10-10.

Бих те поправил даже до 15 заради преобладаващите в краката червени мускулни влакна които реагират на повече по време натоварване

Извинявам се, че така ненадейно се намесвам, ама ме заинтересова.
Искате да кажете, че краката са изключение при методиките за маса и повторенията трябва да за 12-15? Така ли?
Аз правя по 8 повторения и ми вървят много добре като мускулна група. За клек говорим! В грешка ли съм или ..  :roll:

21.09.05
22:43

Не си в грешка, има няколко мнения по въпроса ;)

21.09.05
23:25

лично при мен 10 са най добре на при повечето детосъм виждал 12-15 им върви най добре

22.09.05
23:20

Благодаря за всички мнения!  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1