28.09.05
11:50
Тренирам отскоро има-няма 3 месеца в цикъл 4-1.Не искам да трупам кой знае каква мускулна маса.Просто да изглеждам добре оформен.Висок съм 190 и тежа 103кг.Скелетната ми структура е от слабите.Та бих искал да придобия по -голяма плътност и детайл на гърба си,затова моля да коментирате моята програма за гръб.Благодаря за всяко мение или съвет.
НАБИРАНЕ НА ЛОСТ 5х8
„БАБА МЕЦА” 5х8-10
ЧУКОВЕ НА СМИТ МАШИНА 5х 8
Пул-даун машина 3х 12
РАМО
РАЗТВАРЯНЕ С КАБЕЛ 4х 10
ВДИГАНЕ НА ЩАНГА КЪМ БРАДИЧКА 3Х10
ХИПЕРЕКСТЕНЗИИ 15-20
тренирам с 85- 90 % от максималната тежест
За стажа ти тази програма е тежка. Това 4-1 какво значи - четири дни тренираш и дени почиваш? Това е много. Каква е цялостната ти програма?
А в тренировката ти за рамо липсват раменните преси.
Освен това, при 103 кила едва ли костната ти структура е от леките ;)
[quote author=”Петко К”]За стажа ти тази програма е тежка. Това 4-1 какво значи - четири дни тренираш и дени почиваш? Това е много. Каква е цялостната ти програма?
А в тренировката ти за рамо липсват раменните преси.
Освен това, при 103 кила едва ли костната ти структура е от леките ;)
Рамените преси ги правя в деня за гърди.Наитина съм доста лек по принцип - нямам много мазнини ,скоро ще си изчисля BMI ,ама то бяха едни формули- едни чудеса.Наистина 4 дни тренирам 1 почивам.Нямам призанци за умора,макар и да не вземам суб-елементи и други подобни.Четвъртият ми ден е за кардио и примерно 40-50 мин на пътечката с пулс 120 - 140 удара в минута.Може и преди това да наблегна на някоя изоставаща група ( ръце).Може ли да предложите алтернативна тренировка на тази ,че изпитвам вече отегчение :)?
Имам добри резултати - за 3 месеца качих максималната си сила с около 30-40 кг. от лег (от 100 на 140 кг).Проблема ми е гърба.Липсва ми детйл ,широчината си препуска добре.