10.10.05
15:55
Здравейте,
правя гърди 1 седмично - 4 упражнение (лежанка наклонена за горна част - 4 серии, лежанка нормална -3 серии, флайс - 3 серии и кросовър с кабели - 3 серии).
Проблема е че 2 дена след това имам адска мускулна треска на гърдите. Значи ли това че претренирвам и че по този начин гърдите ми не растат, защото иначе сама по себе си мускулната треска не ми пречи?
Какво да направя - да слагам по-малко тежести, да правя по-малко повторения, по-малко серии? Да ям повече, да спя повече?
абе не е добре да имаш всеки път силна мускулна треска. први по 3 упр. оп 3-4 серии и внимавай да не се претовариш. прави си 6-8 повторения-чисти.
[quote author=“mooncow”]Здравейте,
правя гърди 1 седмично - 4 упражнение (лежанка наклонена за горна част - 4 серии, лежанка нормална -3 серии, флайс - 3 серии и кросовър с кабели - 3 серии).
Проблема е че 2 дена след това имам адска мускулна треска на гърдите. Значи ли това че претренирвам и че по този начин гърдите ми не растат, защото иначе сама по себе си мускулната треска не ми пречи?
Какво да направя - да слагам по-малко тежести, да правя по-малко повторения, по-малко серии? Да ям повече, да спя повече?
много е добра тази тренировка ако стажа ти е 10години и зобиш :)
ако има растеж на гърдите изобщо няма за какво да се притесняваш.до другата тренировка си възстановен 100%.и при мене е така с треската.
Дай повече инфо де какъв ти е стажа годините стажа трябва да ти е по голям за това натоварване. сигурно претренираш , начинаещ си и затова така се получава но гадая
е какво му е на програмата?какво значение има от колко време тренира?каква трябва да бъде според вас една програма за гърди??хаха.
п.с-замени кросоувера с кофички.
[quote author=“deadlift”]е какво му е на програмата?какво значение има от колко време тренира?каква трябва да бъде според вас една програма за гърди??хаха.
п.с-замени кросоувера с кофички.
Ами примерно подобна на неговата програма прави Рони Колман ;) Иначе стажа и опита сигурно няма значение ;)
По - принцип, след като тренираш веднъж седмично мускулна група е нормално да имаш всеки път мускулна треска, и е нормално да продължава 2 - 3 дни. Но не е нормално да е прекалено силна. Зависи какво разбираш под адска.
11.10.05
08:48
Четох някаде, че това може да се причини от запушване на нервни окончания- силна мускулна треска дори и само от 2-3 серии, и тотално спира растежа, ако е така, трябва да се ходи на невролог
Не зобя. Само протеин вземам :( Стажа ми е доста време, но несериозно и с големи прекъсвания. На лежанка бутам максимум 7-8 на 100. Каква програма ще ми препоръчате за качване на сила и маса на гърдите? Тренирам гърди веднъж седмично...