Здравейте!
Имам нужда от помощ!
Кажете ми как се накисват семена?Искам да си направя кълнове от лимец или пшеница.Благодаря!
Тъкмо съм влязла да попиша
В 21 седмица от бременността си съм.Да чукна на дърво добре съм за сега.Всичко е на ред.Не работя вече.Гледам да не излизам в жегите.Раздвижването ми е главно разходки с бавно темпо.Усещам ,че съм по-бавна вече.
Утре мисля,да се кача малко на тренажора,но ще внимавам да е бавно,че да не се уморя и да не си вдигна пулса,че ме е страх.
Не вдигам тежко.Гирите са мушнати под един стол и ще чакат Бебо да се появи.Иначе ми липсва тае бо.Ама няма как...
02.08.15
22:03
Живата храна - за покълналата храна
Относно лимец и пшеница - данни за накисване:
(източник - Надя Петрова)
Зърнените култури се накисват, като 1 чаша от културата се залее с 2 супени лъжици оцет и се накисне в топла вода. Водата да покрие добре, а отгоре да остане място за набъбване - около 4-5 см.
Тази вода трябва да се изхвърли после.
За пшеница и лимец - нужни са между 8 и 24 часа за накисване.
Всичко най-добро! После ще има време за тае бо :))))
03.08.15
09:44
Аз имах нещастен опит с лимец, който отказа да покълне повече от 5-6 дни, накрая го сварих. Може би източникът ми е бил скапан. ;)
Покълна ми лимеца.Очаквах да е с по-големи кълнове,но ще видим до довечера.Използвах този начин,че мъжа ми е против оцета.
Кростренажора се отложи-каталясах от разходки.
Вчера ходих на 4Д .Имаме си малък мъж.АГ каза,че всичко е на ред.
БЛАГОДАРЯ НА ХОРАТА,КОИТО МЕ ПОДКРЕПЯХТЕ!ТАЗИ МОЯ МАЛКА РАДОСТ СЕ ДЪЛЖИ И НА ЧАСТ ОТ ВАС! :)
Мнението беше редактирано от S. P. на 04.08.15 09:36.
Една баба билкарка ни каза да си покълнем пшеница и да я смесим с мед.Понеже не можах да намеря пшеница(има само грухана),реших да взема лимец.И така след изглеждането на клипа от горния пост се заех с това начинание.Всичко както е казано в клипа.Имаше много малки кълнове и изкарах буркана на масата.До вечерта се образуваха около 1см.Опитах-хареса ми на вкус.Сварено жито все едно.Смесих с мед и прибрах в хладилника.Опитвам тази сутрин-корави са станали зърната,но след доста сдъвкване се преглъща.Това е от първия опит.Следващите по-добре,но няма да смесвам с мед.
Днес се качих на кантара- килограми +6.
Трябва да внимавам,че му изпускам края!
Мнението беше редактирано от S. P. на 07.08.15 02:43.
Днес имам РД!Влизам само да ви сложа една снимка за да ви почерпя виртуално.Не е много здравословна,но пък е красива
Иначе няма ново при мен.Каталясвам от ходене.Само жегата много ме мори.Гледам все по сенките и с водата да си ходя.
16.08.15
19:03
Честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая!!!!!
Наистина е красива почерпката! :)
Честит Рожден Ден!!! Жива и здрава и пухкаво бебче на термин :)
Весел празник!!!
Честито, с малко закъснение ☺Живи и здрави да сте всички и пиши по често. “Бременните” дневници са едни от най полезните за дамите.
Аз няма какво да пиша,защото освен отрицателен, друг пример не мога да дам.Не съм от спортуващите активно.По-скоро дневника ми трябва да се казва “Не правете като мен”.
Вчера ходих при АГ на редовния преглед.Бебо е вече цели 600 гр.Говорихме за качването на кг.Каза ми,че е нормално по 1-1,5 да се качва средно на месец.В моя случай(с проблем с наднорменото) да внимавам да не мина 15кг.Успокои ме,че корема ми рязко ще порасне,защото бебето вече започва да наддава двойно.Ако на тази консултация е 600гр след месец вече ще е 1-1.200.Иначе вчера купих първи дрешки.Това ме развълнува.Невероятно е да пазаруваш не за подарък,а за собственото си бебе! (nlove9)
Иначе гледам да вървя пеша колкото мога.Само като стане непоносимо горещо си хващам автобуса.Голяма жега е тук.
Курсовете на йога за бременни в града започват октомври,ноември.Ще опитам да се включа.Не знам колко ще е компетентна инструктурката,но ходих на среща на кърмачки и там споделиха,че им е помогнало заниманието с йога.Ще видим.
Страх ме е да не превърна BB-team във подфорум на БГ-мама с моите писания! ;)
Мнението беше редактирано от S. P. на 18.08.15 11:24.
Привет,
За мен дневникът ти винаги е бил вдъхновение! Аз също съм бременна и от скоро си водя дневник тук. Твоя дневник, този на Вес, на Дени и на Карфичка ми помогнаха да преодолея страха от тренировки през този период. Това наистина са едни от най-полезните дневници.
Можеш да си проследиш храненето тук и как се променят килограмите. А също и активностите, дори да е само ходене. Ще ти е полезно, да не се отпускаш, като знаеш, че те следим ☺☺☺
18.08.15
22:50
Абе, момиче, пиши си в дневника, каквото ти е на сърце!
КАЗАХ! :))))))))))))
Ако смяташ, че имаш нужда от тези отчети, ако не те натоварват, ако смяташ, че ще имаш полза в бъдеще от тях - действай смелоо!
Оп имам план :).От понеделник ще се пробвам с тези клипчета.Взеха да ми изтръпват ръцете(забравих да питам АГ за това).
https://www.youtube.com/watch?v=AXLByNUp64c
https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ
Мнението беше редактирано от S. P. на 22.08.15 07:46.
Не съм писала отдавна.Няма какво.Всичко около мен е горе-долу наред.Вече съм в 7м.Плановете за каквито и да е тренировки бяха изместени от страха.Но има много разходки.Живот и здраве като се обебя ;) ще наваксам.Голяма радост има,когато си гледам корема.Не съм предполагала,че някога ще ми е кеф да го гледам и,че няма да искам да се оттърва от него.Пожелавам такова щастие на всички дами от ББ-тим! (inlove)
Мнението беше редактирано от S. P. на 21.09.15 06:47.
Днес отивам да се оборудвам с топка за гимнастика.Някакви съвети какво да търся?Само ме е страх да не се добия,като седна на нея. :)
Мнението беше редактирано от S. P. на 23.09.15 07:06.
А защо първо не решиш какво ще правиш с нея и тогава предприемеш покупка ? Ако не си спортувала до този момент, не мисля че е правилно сега да започваш ... Мое мнение разбира се :)
Веси,като начало само се стои на топката.Идеята е да се заздравят мускулите на тазовото дъно.Като начало 5-15 мин.После повече.Целта е да балансираш върху топката.Отпускало пък мускулите на гърба и кръста.Акушерка ми го каза.Купих току що.Еми ще споделям :)
Пробвах топката.Фитнеса започна с нейното надуване.С крачна помпа от лодката на мъжа ми.Не е с подходящия накрайник,но се получи.Постоях около 20мин. на 2 пъти.Не е толкова страшно.В смисъл-не е направена за убиване. ;)Удобна е.Получи се и масаж на седалището.Като внимаваш как сядаш няма проблем.Купих я от спортен магазин.Даже цената е по-лека от сайтовете.Мисля,че е добра инвестиция.
Вече в 30 г.с.Започват да ме вълнуват килограмите.Вече съм +10.Ще видим колко ще отида да раждам...Времето застудява.Взе да не ми се излиза.Друг е въпроса,че ми тежи вече.Станах по-бавна.Обратното броене започна.Сякаш колкото по-малко време остава,толкова по-бавно взе да минава.Хвалих се аз в архивирания дневник с последните купени дънки,че бяха по-малък размер...Ей пробвах се да ги обуя.Обух ги,ама не мога да ги закопчея.Нито под корема.Нито над корема.Абе Бебо да е здрав само.Иначе не го преживявам.Трудно беше да сваля 25кг.Живот и здраве пак ще се пробвам до година.Целувки!
34г.с.- +12кг.Много разходки,когато е хубаво времето.Чудя се как Вес бягаше.Изморявам се вече доста.Една бавна и ленива съм вече-не типично за мен.Раждането е 50 / 50 -секцио/нормално.Секцио,ако е ще е по мед.причини.Има още време-ще се решава на момента.
Да си споделя.
Станах майка.Родих на 30.11 в 22ч.Нормално.АГ се съгласи с мен да се пробвам естествено и ако нещо се закучи тогава секцио.Термина ми беше за 13.12.Имам момченце-2,940 , 51см.За сега няма да имам активност,освен грижите около бебо.Успех!
09.12.15
09:03
ЧЕСТИТО! Да сте живи и здрави ! Леко възстановяване!
Ехаааа, ЧЕСТИТО РАДОСТ !!!
Да сте живи и здрави и двамата, бързо възстановяване и бързо у дома да се гледате и радвате един на друг :)
Очакват те незабравими емоции :)
09.12.15
09:54
Честитооооо!!!!!! Мнооого здрави!:)
09.12.15
10:23
Честито бебче и от мен :* Да ти е живо и здраво :*
Благодаря!Да ви се връща ЩАСТИЕТО!НЕЗЕМНО Е!
СЪРБЯТ МЕ РЪЦЕТЕ ДА ОБЪРНА КРОСТРЕНАЖОРА,НО ДА МИНАТ 40 ДНИ.С тази бременност си хапнах всичко що душа сакаше.Имах гадни киселини-минаха като с вълшебна пръчка.Сега започвам да се ориентирам пак към старото хранене.
В болницата останах 8 дни заради бебо.Имаше жълтеница и ходи на солариум.Иначе мен ме изписаха още в четвъртък,но останах като придружител на бебето.Живота ми е по странен график вече.Тъкмо свикнах с него по болничните правила и ни изписаха.Сега пък у дома се нагаждаме.Не е идеално сигурно,но ще свикнем.Опитвам се да кърмя.Живота ни е -спане,кърмене,цедене.Доката свикнат Мама с Бебе и Бебе с Мама! :)
Живи и здрави всички ББ-тиймовки! :)
Мнението беше редактирано от S. P. на 10.12.15 03:52.
Хубава първа разходка си дръпнах вчера с бебо и количката.Парка,кафе,центъра.Излязох в 10 и се прибрах към 15.Беше хубаво време за сметка на днес.19 ден от както съм родила-променена съм доста психически.Някак по спокойна и улегнала се чувствам.Хубавото да си мама с количка,че не можеш да си хванеш такси или да се качиш с количката в тесните маршрутки.Предимство-вървене! :)
(party) ЧНГ!Живи и здрави!Дано новата 2016 ни донесе много успехи и постигане на целите в живота!
Влизам във форума и какво да видя - любимият ми потребител е станал родител!
Уау! Честито и бъдете живи и здрави и много успешни!
Много много много любов и щастие и .. даже аз се вълнувам!!!
И да пишете как сте, ей <3 (nlove9)
От към здравословен начин на живот и хранене съм пълен провал.Нервно напрежение имам в повече.Тревоги около детето.Лежане в болница.Операция.Няма да споделям повече.Дано всичко остане само лош спомен.На никой не го пожелавам.Искам пак да си вляза в стария хранителен режим и що годе някаква активност.Липсва ми съня.Аз не бях поспаланка по принцип...Гадно ми е с това ставане на 3 часа.Иначе кърмя ,но дохранвам понеже кърмата не му достига.Малкия става на два месеца след някой и друг ден.Като изключим лошите неща хубаво е да си имаш бебе!
казано от S. P. на 27.01.16, 16:27:
кърмя ,но дохранвам понеже кърмата не му достига
Колкото повече яде, толкова повече кърма има. Това с недостигането на кърмата, смея да твърдя, е нереално. Но ти си знаеш :) Успех и дано всичко се стабилизира, и всички лоши моменти да бъдат оставени назад :) Ако имаш нужда, тук сме :D
Кърфичке,от род. дом си тръгнахме с дохранване 60мл.Първо го слагам на гръда-цока,цока и после шишето.Сега като бяхме в болницата се мъчеха да ме убедят,че му е малко 60мл да му давам 120.А детето не е слабо.Нормално си е.Като го захранвахме след операцията ме изнудиха да му дам 120.Изпива го,но после отваря устата и всичко излиза.Пробвах контролно теглене там.Един път изцоква 30,друг път 70,100,което ми се струва не реално.Един Бог знае колко кърма яде.Иначе с помпата не изкарвам много.Това беше и причината да дохранвам.Караха ме да показвам колко кърма имам на неонатолозите-той беше при тях след раждането.Иначе го слагам на гърда при всяко хранене.Само като сме на вън не смея.Хайде да спирам,че заприлича на БГ-мама...
Подкрепям думите на Карфичка. Ти едно и също количество храна ли изяждаш всеки път ? И бебетата са така. Всеки път различно изяжда детето, нормално е ;) Кърми го на поискване, когато ревне го слагай, така ще стимулираш лактацията. Моето дете е на 4 мес. и 10 дена вече и съм далеко от мисълта, че изяжда 120 - 150 че даже и 170 мл.
Това е моето мнение и опит с децата ми :)
120?????????????? Безумци.
Виж сега, имаме едно стомахче, докато го пълним с мляко и вода, няма да остава място за кърмица, няма да е толкова гладно, че да събира сили да смуче. С шишето е по-лесно, то се излива в устата му, за гърдата трябва да се напъва. Аз кърмех на нещо средно между поискване и режим. В болницата кърмех ан 3 часа, естествено е твърде вероятно да са му додавали през нощта, защото не беше при мен, но се съмнявам, защото като ни изписаха - не с ебудеше нощем да яде, а като ми го даваха, ядеше като ламя. Но от момента, в който се прибрахме - на 2 часа, 2 часа и половина. Ако ревне по-рано - оставям да поплаче малко, ако не ревне - чакам докато приреве. Така огладнява повече - изпива повече - има повече кърма. Разбира се , всяко дете е различно. Но докато разчиташ на добавката - кърма няма да има (няма да има кой да я стимулира) и детето няма да се кърми и...кърма няма да има....и детето няма да се кърми и така в кръга. Веси е много права, за стимулация на лактацията - слагай по-често. Аз просто бях ужасена да кърмя постоянно и реших да направя нещо средно. За мен и Даме проработи. Но едно е сигурно - добавката прецаква нещата, в смисъл вреди на лактацията. Както и водата ( в това вече съм твърдо убедена, каквото и да дуднат около мен - след като го отбих имах няколко дни проблем с пиенето на вода, ела го виж сега как се налива). Изобщо...ама най-естественото нещо е гладът, ако е гладен - ще се бори и ще яде, ако не е - няма. Просто не го свиквай на шишето, на теб ако ти наливат с лъжица в устата, ще ходиш ли до печаката да готвиш, аз не бих.
казано от S. P. на 28.01.16, 07:27:
че заприлича на БГ-мама...
Стига с тая бг-мама, тук си говорим нормални неща, а не простотии.
Това, че не изкарвам нищо с помпата, изобщо не значи, че нямаш кърма. Много пъти съм го писала - студената слаба помпа не са топлите и силни устни и езиче на бебето, всичко са хормони, те не се стимулират от помпа!
Страхотен блог, който много ми помогна: https://xedra.wordpress.com/
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.01.16 10:39.