Ох много психически изморителен понеделник. Занимавам се на работа с нещо много неприятно, което винаги ми къса нервите. Този път обаче гледам да не се ядосвам и само дишам-издишвам през 5мин да освободя напрежението :D
Кантара ми чукна 54кг, но противно на очакванията не съм в паника хахах, знам си че е водна задръжка, защото всеки ден хапвам сладко (тея бонбони не спряха да идват от всякъде). Ама хапват ми се некви неща и аз съм решила да си слушам малко тялото (giggle)
ХРАНА
1. палачинка от 2 яйца и доза протеин, намзана с сусамов тахан, 1 зелена ябълка; кафе
2. чак на обяд - бонбон; пилешко бутче (анимично) с ориз, 1/2 краставица; кафе
3. час след обяда орехи и кашу, 2 часа след това 2 бонбона, грейпфрут
4. след тренировка - 2 яйца на очи (без мазнина), задушен спанак, сирене, салата чери и краставици, 1 сухар
5. няколко ядки кашу, мляко с какао
ТРЕНИРОВКА - Крака + Корем - 17:30 - 18:35
1. Скачане на въже + загрявка стави
2. Клек с лост 20кг - 4х15
3. Напади (статични) с лост 20кг - 4х10 всеки крак
4. Глутеус мост с 10кг диск - 3х25
5. Плие с 15кг дъмбел - 3х20
6. Глутеус ритник с 2.5кг тежест на всеки крак - 3х20 редуване без почивка
7. Обратни хиперекстензии с 2.5кг тежести на всеки крак - 3х12
8. Повдигане на краката от лег с 2.5кг тежест на всеки крак - 3х15
9. V преса - 3х15
10. Планински катерач + Подскоци със събрани крака към гърди от планк позиция - до отказ
Следващия път определено увеличавам тежеста на клека, усещам че вече 20ката не ми тежи. Като цяло днес усещах много сила, но и доста се изморих, въобще много интензивна тренировка се получи ;)
Може би сте забелязали, че съм спряла да смятам калории...Просто вече не ми се занимава и като цяло си усещам храната кога прекалявам и кога съм в норма.
П.П. На първата снимка съм аз, когато се опитвам да се набирам :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 14.12.15 22:00.
Днес почивен от тренировка, но пък стабилно натоварен ден. Нямам търпение за почивка вече (whew)
ХРАНА
1. елда с прясно мляко, стевия, канела; 1 зелена ябълка; кафе
2. няколко ореха и кашу
3. леща, салата зеле; кафе
4. печена тиква, още малко орехи и кашу
5. паста с доматен сос,пресен босилек, каперси, зелени маслини, пармезан; греяно вино
Приготвях до сега бонбони от фурми, сушени смокини, ядки и какао и още едни от авокадо, ядки, какао, протеин и мляно ленено семе за почерпка на работа утре. Голямо мазане падна, цялата кухня лепне :D Миналата година правих къпкейкове (снимка), но тази година реших да разнообразя. Дано са станали вкусни (sweat)
16.12.15
09:18
Комбинациите ти са добри, така че определено ще са станали вкусни бонбони. :)
Подозирам, че тези от фурмите и сушените смокини са станали една идея по-добри :D :D :D
16.12.15
09:23
Колман, ти подозираш, но има хора с опит по отношение на баницата на Саня... те нямат съмнения в бонбоните! (sun)
16.12.15
10:30
И аз имам опит с баницата й - погледнах я доста продължително и тя сама ми “каза” колко е вкусна!!!!!!!!!!!
Искам да ви кажа, че на всички много им харесаха, което ме зарадва искрено. А колко храна имаше и колко изядох няма да ви казвам :D
Рони, ти трябваше да я пробваш баницата, ама страх те беше от нея май хахах
Едно ранно отчетче за вчера :)
ХРАНА
1. мляко с елда, 3 фурми, няколко ореха; кафе
2. салата зеле с моркови (обедно)
3. от всичко възможно, което бяха приготвили колегите (снимка)
4. доооста късно 1 пил.пържола филе, зеле с моркови, малко лютеничка и 3-4 варени картофа (сръбската скара)
ТРЕНИРОВКА - Гърди + Бицепс
1. Лицеви опори - 3х10
2. Лежанка - 8/8/7/6 с 25кг
3. Избутване на дъмбел от лег (наклон) - 4х8 с 2х7.5кг
4. Флайс с дъмбели - 2х6 с 7.5кг и 2х12 с 5кг
5. Бицепсово сгъване с 2х5кг - 4х10
6. Чуково бицепсово сгъване с 2х5кг - 4х20 редуване на ръцете
7. 20мин интервално кардио на кростренажор
Вчера нямах никаква сила, не знам на какво се дължеше, може би че бях спала около 6 часа предната нощ. Увеличих килограмите на лежанката и както се вижда мъка ми беше. От там нататък просто все едно нямах ръце за другите упражнения.
Доооста ми натежа храната, която бях изяла :D За това и вечерях толкова късно. Ходих да пазарувам подаръци и приключих доста късно... Днес поне сънят е на лице ;)
Подаръците ми за Коледа почнаха да пристигат, явно много съм слушала :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 17.12.15 09:17.
Добър вечер ББ-тиймърс!
Тази седмица я признавам за най-натоварената за тази година! Толкова търчане наляво-надясно... Днес след работа бях в търсене на обувки, после до Лидъл за спортен сутиен и други покупки. Успях и да се раня (нали съм много похватна) на една счупена бутилка със зехтин в магазина. Освен че се омазах цялата и се порязах малко... Иначе съм много доволна от спортния сутиен, пускам снимка, абстрахирайте се от лудницата и от това че съм с пола :D
Празнично ми е вече инак, чакам си почивката :)
За днес:
ХРАНА
1. кафе с мляко; 3 солени бонбона от сирене и сусам, 1 малко парче ябълков кекс, 1 мини парче бананов кекс, 2 бонбона тип “сладък салам” (дояжданки на работа от вчера)
2. спаначена яхния, салата зеле; кафе
3. някакъв десерт на Нестле от уж здравословния им тип
4. много салата от маруля, кълнове, зелена и червена чушка, семки и червени боровинки с балсамов дресинг, 1 омлет с чушки, гъби и червен лук и 3 рулца от тиквички със сирене
ТРЕНИРОВКа - Няма
Храната ми общо взето тия дни е зле - малко е, не особено качествена...Но ще я оправя вече! Иначе все още не знам тези почти 2кг отгоре къде съм ги сложила, същата съм си за мен. Ако са водна задръжка продължава твърде дълго. Не ми се вярва да е активно тегло - така рязко надали. Абее важното е че се чувствам добре 8-)
И нека празниците да започнат сега! (party)
Официално съм в почивка до 4ти януари :) Добър завършек снощи с коледното парти. Много танци, много весело, откарахме до 5:30 :D Върнах се разглобена, гладна и едва си чувствах краката от тия токчета.
От вчера имам:
1. оризовка с котидж сирене и чери доматчета и още една с котидж и малко сладко от боровинки, 1/2 ябълка, кафе
2. портокал
3. св.пържола на скара и задушени броколи
4. малко котидж с кисело мляко 5%, орехчета и стевия
5. на коледното парти - малко овчарска салата, няколко парченца филе Елена, 3-4 хапки св.пъжола и задушени моркови, 5-6-7 чаши бяло вино
Като се прибрах в 6 бях много гладна и преди да легна набързо хапнах две оризовки с котидж и 5 фурми. Това не знам за закуска ли да го броя (giggle)
ТРЕНИРОВКА - Много танци и хора :D
Не се наспах оособено, защото ми беше горещо и се събудих преди час, но май ще си доспя още малко и по-късно обсмислям да събера сили за тренировка. Ще трябва, че се чувствам адски изморена и недоспала, а много ми се тренира ;)
П.П. Коледно парти + Новата ми тениска за трен :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 19.12.15 15:49.
За вчера 19.12.2015
ХРАНА
1. кис.мляко 5% с овесени ядки, чиа, 2 сушени смокини, стевия
2. 1 портокал, кафе, 2 сварени яйца
3. салата от късчета телешко месце със зелени салатки, рукола, червени чушки, кис.краставички, царевица, лимон и зехтин; 1/3 арабско хлебче
*Май доста малко храна вчера, но аз проспах по-голямата част от деня така че...
ТРЕНИРОВКА - Гръб + Рамо + Корем
1. 5мин вело + стреч
2. Придърпване на горен скрипец зад врат - 4х8х30кг
3. Придърпване на горен скрипец пред гърди - 4х8х25кг
4. Гребане с дъмбел - 4х10х10кг редуване на ръцете без почивка
5. Придърпване на долен скрипец - 3х8х25кг
6. Раменна преса - 3х10х (2х6кг)
7. Подвигане на ръце в страни при наклон напред - 3х8х(2х5кг)
8. Румънска тяга - 4х8х27кг
9. Хиперекстензии с 10кг диск - 4х15
10. Разгъване на 10кг диск зад врат - 4х12
11. Разгъване за трицепс на скрипец - 3х10х25кг
12. Подвигане на краката от легнало положение с избутване на тази нагоре - 4х15
13. Коремни преси на машина с 10кг допълнителна тежест - 3х15
*Не бях в много добра кондиция и това се усещаше в голяма част от сериите. Попречарняваше ми на моменти, усещах затруднение с килограми, които преди това не са ми били проблем. Отдавам всичко на разпокъсания и некачествен сън и пиенето до сутринта (giggle) Доста продължителна тренировка се получи, но исках да комбинирам гръб и рамо.
*Иначе днес съм минус близо 2кг водна задръжка :) Открих ключа за палатката, въпреки че предполагах че водата е виновна за всичко. За съжаление мускули не са :D 52.5 кг на гладно и жадно. Получих все пак комплименти от няколко човека на Коледното парти, че съм била в много добра форма, което много ме зарадва тъй че ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД :D
ХРАНА
1. 2 палачинки от яйца и овесени ядки - една с тахан и мед, другата със сладко от боровинки и сирене; 1 парче ябълка и 2 парчета портокал ; кафе с мляко
2. Прясно мляко с чиа и пчелен прашец
3. 2 оризовки с извара, 1/2 краставица, голямо парче печена тиква
4. Зелена салата с домати и царевица; към 200гр картофи на фурна с филе и сметана; чаша червено вино; десерт - парченце Бисквитена торта (I regret nothing!)
“Обяда ” беше чак в 5 часа, защото бях излязла по задачи и се забавих твърде много, съответно бях примряла от глад. Но наваксвам (grin) Гърлото много ме дразни и днес почнах да покашлям...Лошо...Пия чайчета с мед и смуча лукчета.
ТРЕНИРОВКА - Няма
П.П.Днес малко женски занимания - направих си маникюр в коледен стил (sun)
Мнението беше редактирано от Sanya на 20.12.15 23:39.
Днес трябваше да тренирам крачетата, но поради много висящи уговорки не успях и оставям за утре. Даже мисля да се замъкна още сутринта/преди обед.
ХРАНА
1. 2 овесени палачинки с доволно количество извара и малко мед; чай с мед
2. Ябълка
3. 1/2 пил.гърди на тиган и голяма салата маруля, домат, краставица, слънчоглед, балсамико и зехтин; капучино
4. Няколко парчета райска ябълка, 3в1
5. Към 200гр пилешко Бон филе на тиган, салата от зелении, краставица и семки
Като не работя и съм предимно в къщи не мога да оправя храната като количество...
Нещо, което забелязвам е, че откакто почнах да се храня тип РБД, не броя калориите, грамажите и не се страхувам толкова от въглените се чувствам много по-добре физически и психически. Дори мога да кажа (стига да не е съвпадение), че постигам по-добри резултати ;) Дори усещам метаболизма си по-забързан. Явно простичките неща вършат по-добра работа, излишно си затормозявах живота :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 21.12.15 21:25.
ТРЕНИРОВКА - Крака + Корем
1. Скачане на въже + стреч
2. Клек - 4х8х30кг
3. Напади - 4х12х20кг
4. Бедрено сгъване - 4х10х15кг
5. Бедрено разгъване - 4х10х20кг
6. Упражнение за абдуктор на долен скрипец - 3х15х10кг в СС с 7.
7. Аддуктор на машина - 3х15х15кг
8. Подвигане за прасец с 20кг - 3х15
9. Глутеус мост с единия крак във въздуха - 3х15 редуване на краката в СС с 10.
10. Глутеус мост с допълнително 10кг диск - 3х20
11. 3 кръга от:
Коремни с преси с 5кг диск - 20
Подвигане на краката от вис - 3х10
Извивки в страни на долен скрипец с 20кг противотжест - 3х20 редуване на вскяа страна
*Не съм много сигурна за килограмите на клека и нападите, защото въпросния лост предполагам само колко кг е. Мислех да правя и малко кардио, но ме домързя...Реших че утре след като се прибирам към Сливен ще се старая редовно да ползвам степера на майка ми ;) Иииии нямам търпение да ви покажа какви коледни изненадки съм приготвила на приятелките ми - ръчно изработени от мен джинджифилови сладки (sun)
П.П. Храната после!
Мнението беше редактирано от Sanya на 22.12.15 15:15.
22.12.15
15:27
Ау изглеждат много вкусни! Благородно им завиждам на приятелките ти, хихи (blush)(wasntme)
казано от Анонимка Анонимова на 22.12.15, 15:27:
Ау изглеждат много вкусни! Благородно им завиждам на приятелките ти, хихи (blush)(wasntme)
Благодаря ти! В интерес на истината за първи път ги правя и съм много щастлива, че се получиха :D И много ми се искаше да им подаря нещо, направено от мен, така че.... :)
ХРАНА
1. 250гр кис.мляко 3.6%, извара, 1 сушена смокиня, 4 фурми; опитванка от джинджифиловите сладки
2. 1/2 от пил.гърдичка, извара, салата домати и краставици, 1 оризовка
3. 250гр кис.мляко с извара, канела, слънчо семки и стевия; капучино
4. 2 яйца на омлет със сирене, салата домати; 1 пил.хапка на фурна
Личи ли си, че доизяждам изварата :D Утре си пътувам, няма да ме има 10тина дни и не ми се иска да оставям храна, така че давам най-доброто от себе си (giggle)
А да спомена и че си покашлям доволно, но идва от гърлото, не от дробовте. Това не прави картинката по-прекрасна, но гледам да не позволявам да слиза надолу по дихателните пътища.
Страхотен дневник-прочетох го като роман хаха-на един дъх и за удоволствие (nlove5) Рядко се среща толкова позитивизъм напоследък! Поздрави!
казано от Мира на 23.12.15, 09:06:
Страхотен дневник-прочетох го като роман хаха-на един дъх и за удоволствие (nlove5) Рядко се среща толкова позитивизъм напоследък! Поздрави!
Много благодаря Мира (nlove9) Много весели празници ти желая ;)
Home sweet home (sun) В къщи си е определено най-хубаво.
ХРАНА
1. 250гр кисело мляко, 3 фурми, 1 ябълка с канела
2. Сандвич с риба треска, яйце, зелена салата и млечен сос (NORDSEE)
3. Печен суджук с картофи на фурна, туршия
4. Преди тренировка малко годжи бери, а след това си използвах въглехидратния прозорец с 1/3 еклерова торта 8-)
5. Св. ребра на фурна, салата морков, цвекло и айсберг; малко по-късно няколко дробчета, 1 голяма тъмна бира
ТРЕНИРОВКА - Гърди + Бицепс
1. Няколко минути кростренажор
2. Лежанка - 4х12х20кг
3. Избутване за гърди на машина - 4х15х15кг
4. Флайс - 4х12х20кг
5. Бицепсово сгъване на долен скрипец - 4х10х10кг
6. Чукчета - 3х20х(2х5кг) редуване на ръцете
7. Кардио на пътека - 8 мин интервали; 12 мин под наклон с 6.0км/ч
Интересното е, че в родния фитнес ме гледат като голям камък, че хващам лоста и си тренирам, вместо да въртя вело до припадък. И ми стана много смешно от коментара на един чичко, който твърдеше, че жените не трябвало да правят упражнения за гърди... (tmi)
Иначе зверска мускулна треска на краката (sun)
В кой фитнес тренираш в Сливен ? Хихи и мене ме гледаха странно :( като казах,че иска да правя тяга и клекове с лост и ме пратиха на абдуктора хихих :D много ретардед е работата..
Мнението беше редактирано от Мира на 24.12.15 09:35.
казано от Мира на 24.12.15, 09:31:
В кой фитнес тренираш в Сливен ?.
City :D of Sliven, само батки 8-)
Хо Хо Хо Весела Коледа! Пожелавам ви много много коледни чудеса да ви се случат днес, бъдете много здрави и благословени!
За вчерашния хубав ден мога да кажа, че беше много динамичен и весел. Още от сутринта по задачи, посещение на баби и дядовци, среща с приятели, приготовления за Бъдни вечер...
ХРАНА
1. мюсли, годжи бери, 1/3 ябълка и кисело мляко с малко мед; кафе
2. Пилешко печено, бяло месо към 200-250гр с туршия
3. Смути от ягоди, малини, банан, годжи бери, прясно мляко
4. Домашен пълн.хляб, дооста хумус, 1 печена чушка с боб, малко кьопоолу, салата от бейби спанак, цвекло, морков и киноа, 2 бонбона по рецептата на Рони ;) иии 2 чаши розе
След това на бар 1 голямо уиски и няколко шота :D
ТРЕНИРОВКА - Танци, мнооого танци
Днес евентуално може да се добера до зала, ако не - здраве да е и утре е ден ;)
Много светъл и емоционален празник ви пожелавам! Много хубави подаръци да получите (sun)
Ще си опиша храната за последните два дни, а тренировката по-късно ;)
25.12.2015
1. 1 1/2 баница на тиган, 100мл фреш портокал, кафе
2. Една хапка дом.хляб с хумус, малко салата с цвекло, кълнове, зелена салата и фета, кафе
3. 1 баница на тиган
4. Печен петел със зеле, чаша вино, 3бонбона, а малко по-късно едно мохито
26.12.2015
1. Крем супа от картофи, моркови и броколи, 1 филийка преп.хляб; кафе; 2 бонбоба
2. 1 суров бонбон; на планина - малко питка от фурната с мирудия :) хапка кебапче
3. 3 парчета тиквеник с малко домашно кисело мляко
4. Ще бъде джолан със задушени зеленчуци
Попрекалих малко тея два дни :D Храната си е критична, но вкъщи само се правят някакви вкусотии и аз си хапвам, че скоро няма да опитам пак. Но пък днес малко бяхме на планина, след малко ще ида да тренирам, да почувствам малко как изгаря тиквеника и баницата хахахах
Абеее важното е да сме живи и здрави ;)
Тренировка - Гръб + Рамо + трицепс
1. Загрявка с въже + стреч
2. Придърпване на скрипец зад врат - 3х12х25кг
3. Пред врат - 3х10х25кг
4. Гребане с да бел 9.5кг - 3х12 редуване без почивка
5. Мъртва тяга - 3х15х23кг
6. Повдигане на ръцете в страни с 2х4кг - 3х12
7. Повдигане на 5кг диск над глава - 3х15
8. Хиперекстензии с +10кг—3х15
9. Екстензии странични с +10кг - 3х10 редуване всяка страна
10. Придърпване на Долен скрипец - 3х10х20кг
11. Кик-бек с 5кг - 3х12 всяка ръка
12. И тъкмо почнах да разгъвам за трицепс на горния скрипец и се оказа че залата затваря... Само една серия с 20кг - 10 повторения
После едно бързо изкачване по стълбите до 5 етаж :)
Към вечерята добавям и малко салата с киноа, спанак и черни домати.
Лека вечер пийпъл ;)
ЗдравейтИ, здравейтИ! :D
Едно малко обобщение и в снимки от последните дни. Постоянно щъкам наляво-надясно и съм уморена нон-стоп, а уж трябваше да си почина хахах. Толкова приятели, с които искам да се видя, толкова неща, които искам да направя и вечер съм гроги. Вчера малко бяхме по Сините камъни (Карандила), времето е повече от уникално за декември!
Допълнение към единия от подаръците ми беше кошница с бонбони Lindt, Raffaelo и бутилка вино...съответно ги боря тия бонбони последните дни (giggle). Днес пък получих и един шоколад Lindt, защото една приятелка запомнила, че имам имен ден :D Никой не го подозира, но реално е така, защото съм кръстена на двете си баби Стоянка. Та ваканцията, както при почти всички е придружена със стабилни количества сладко, но при положение че тренирам, мисля че равносметката на края на годината ще бъде ок ;)
ХРАНА
1. 2 сухара със сирене котидж, малко домашен суджук, крем супата от предния ден и две парчета тиквеник за завършек (giggle)
2. салата цвекло, морков, ябълка и семки, качамак със сирене
3. 3 парченца шоколад, 1 бонбон
4. за вечеря ще е патешко магре, гъши дроб на тиган и салатка (inlove)
За съжаление доста често ми се случва да нямам възможност да ям навреме и да прегладнявам, което не ми харесва, но това е моментно.
В допълнение имам днес и няколко серии коремни преси, плюс 15мин на степер (whew)
Мнението беше редактирано от Sanya на 27.12.15 17:57.
Хихи и аз така :D бях на Карандила,имах имен ден,кръстена съм на баба си Станка и си хрупам шоколааад 8-) Поздрави (nlove9)
Мнението беше редактирано от Мира на 28.12.15 10:11.
Днес плановете ми за по-чисто хранене започнаха добре и завършиха с лек провал :D Добре че не живея вече с нашите, че все още щях да съм пухкавелката от тинейджърските ми години (blush)
ХРАНА
1. дом.кисело мляко с мюсли, годжи бери, орехи, 1/2 банан и много малко мед; кафе
2. малко патешки гърди, 2 патешки дробчета, печени морков, бамя, броколи и сини сливи и 2 тънки филийки многозърнест хляб
3. капучино; кис.мляко с годжи бери и орехчета
4. пиле със зеле, 2 филийки многозърнест хляб, лютеничка, малко сирене; малко по-късно майка ми ме подхлъзна със сладолед (headbang)
Какво ли се оплаквам, все едно насила ме карат :D Лесно поддавам! Тренировките поне изравняват силите хаха
ТРЕНИРОВКА - Фитбол
Моя приятелка и бивша съученичка води тренировки по фитбол и смея да кажа, че ги подцених. Бедрата и седалището ти са в непрестанно напрежение, всичко пари през цялото време. Много ми хареса как е направила самата тренировка - засяга всички мускулни групи, но краката работят през цялото време. Мислих утре да правя крака, но след фитбола може да преосмисля тренировката :D
Иначе май все още не съм изгубила формата, въпреки апетита и това че съм в ПМС... (sun)
Мнението беше редактирано от Sanya на 28.12.15 21:55.
Почна да ми доскучава тази дъълга ваканция :D Не че ми се ходи на работа, но съм все още в родния град, където вече няма много приятели и...скука. Даже днес за първи път спах на обяд (giggle)
ХРАНА
1. 3 парченца тиквеник (последните!) и дом.кисело мляко(250гр)
2. доза протеин с прясно мляко; кафе
3. към 250гр леща, малко извара, малко домашен суджук и туршия
4. кис.мляко (150гр), 1 банан; малко след това няколко орехчета и 1 фурма
5. телешко със зеленчуци на тиган; зелена салата с чери домати, оцет и зехтин
Апетита ми е голям, пу-пу да не ми е уроки :D
ТРЕНИРОВКА - 20мин степер - слагам го пред телевизора и неусетно времето минава 8-)
Ще изляза малко все пак, може да ударя и чаша винце :) Лека вечер, здравенячета!
Почти сме накрая на 2015 година. Равносметки няма да си правя, както и новогодишни обещания. Само ще кажа едно - много се радвам, че възобнових дневника си, радвам се че имах възможността да се срещна с някои от вас и се надявам да продължа и през 2016 да съм част от това страхотно общество! (sun) (muscle) 8-)
Да отбележа че към снощи си добавям няколко парчета шоколад, 2-3 трюфела, малко ананас и 2 чаши вино.
А сега за днес:
ХРАНА
1. 3 пълн.филийки хляб с домашен хумус и малко извара, 2 кис.краставички; кафе
2. 1 райска ябълка
3. пиле с ориз към 200гр общо, няколко маслинки с бадем и чери доматчета
4. кис.мляко с малко годжи бери и орехчета, 1 фурма, кафе и час по-късно още малко кис.мляко с печена тиква
5. гювеч от диво свинско (ребра) с картофи, моркови, лук, сушени чушки и сини сливи, туршия; десерт - кремче от заквасена сметана, тиква, мед и орехи (inlove)
ТРЕНИРОВКА
Преди обед: 4 пъти по 10 бърпита
Корем - 4 пъти до отказ
Коремни преси на швейцарска топка - 30 + 2х30 за страничните мускули
Усуквания с топката - до отказ
Обратни екстензии на швейц.топка - доста
Вечерта във фитнеса: Долна част
1. 7мин вело + стреч
2. Клек - 2х20х15кг; 2х15х20кг
3. Напади - 15 15 10 10 х20кг
4. Лег преса - 3х12х20кг
5. Лег преса с акцент задно бедро - 3х12х20кг
6. Аддуктор - 3х15х25кг
7. Абдуктор - 3х15х35кг
8. Бедрено сгъване на швейцарска топка - 3х15
9. Повдигане за прасец на машина - 3х20х15кг
10. Глутеус мост + 10кг диск - 3х15
11. Скачане на въже - 2-3мин
Днес реших уж да не си давам много зор и да го карам малко по-леко, но пак доволно се натоварих. Скоро не бях имала под ръка лег преса и реших да си я включа в тренировката. Дори в началото се колебаех дали да не оставя 40-те кг, които бяха сложени, но добре че махнах 20, защото определено щях да съм цирк :D Mного май се изсилвам последно време да вдигам килограмите на всичко...”Бейби степс” са казали хората, затова връщам малко назад ;)
Утре и в другиден всичко ще е затворено, така че ще спретвам по нещо в къщи. Хайде весело прекарване на Новогодишната нощ от сега! (party)
За много години банда! Пожелавам ви да осъществите всичките си мечти през 2016, тя да бъде добра и изпълнена с хубави емоции за вас!
Моята новогодишна нощ не беше толкова бурна, но много весела. Остарявам ли? :D
Храната предните два дена не знам да коментирам ли... Общо взето беше ок като качество, но малко повече сякаш като количество... Последния месец ограничения не съм си налагала, но може би сега ще се наложи да изчистя храненето, да встъпим подобаващо в 2016 ;)
Тръгвам днес към София, жестоката реалност е, че от понеделник съм пак на работа...
П. П. И в двата дни 31 и 1 имам по 15мин степер.
Привет вече от София! И честит първи сняг за тази година, въпреки че навън е толкова студено и няма как да му се порадваме. Въпреки това се замъкнах следобеда да понапазарувам някои неща, които си бях наумила - Вит.Д, Магнезий, Мицеларна вода. Накрая изпълних покупките, че и няколко отгоре - спирала за очи, една блузка и клин-панталон (оформящ :P ). Днес мислих да се хвърля към залата, но понеже не знаех какво точно искам да тренирам си спретнах една тренировка в къщи - Тренировка 1% , която я направих за Напреднали и още някои упражнения ( за тях по-долу). Храната от вчера:
02.01.2016
1. 3 бананови палачинки със сусамов тахан, 1/2 чаша смути от ягоди, банан, годжи бери; кафе
2. в Хепи - пилешки филенца в пармезан, салата Фитнес ( спанак, морков, цвекло, филаделфия, някакъв дресинг и шарен сусам); кафе
3. 1 ябълка; боб със зеле
4. навън - 1 чаша червено вино и плато сирена (250гр), които почти успях да изям, а после и няколко парченца кашкавал - Вечерта на сиренето!
Днес - 03.01.2016
ХРАНА
1. дом.кисело мляко(250-300гр), 1 банан, малко ядки (кашу, бадем, лешник), чиа, 1 мандарина; чай липа
2. кафе
3. 2 яйца на очи без мазнина, 1 сладък картоф на фурна, към 100гр кисело мляко
4. малко ядки по пътя
5. 1 пил.гърдичка печена, още 1 сладък картоф, салата кит.зеле, чери и цвекло; 2 фурми
ТРЕНИРОВКА - 1% Body workout
6 кръга
Клек СТ - 10
Лицеви опори - 8
Планк - 35сек
Джъмпинг Джакс - 15
Обратни напади - 6 за всеки крак
Глутеус мост - 10
*20сек почивка м/у упражненията
*75сек почивка между кръговете
3 кръга
10 бърпита
Планински катерач до отказ
*Почивка колкото да нормализирам дишането
Коремни преси:
20 Янда
20 Подвигане на краката от лег
30 всяка страна Странични коремни преси
От утре мисля да почна нов сплит - Горна/долна част - Бутащи/дърпащи
Мисля нещо такова, помагайте ако трябва да се преработи нещо или да се добави. Напомням, че разполагам само със свободни тежести в нашета скромна фитнес зала :)
Понеделник - Горна част (бутащи)
1. Лежанка
2. Флайс или Избутване на дъмбели от полулег
3. Раменна преса
4. Повдигане на ръце в страни
5. Повдигане на ръце напред
6. Разгъване за трицепс
7. Кик бек или Кофички
Вторник - Долна част (бутащи)
1. Клек
2. Напади
3. Плие
4. Хип тръст
5. Коремни преси - 3 вида
Сряда - Почивка
Четвъртък - Горна (дърпащи)
1. Набирания
2. Гребане с дъмбел
3. Мъртва тяга
4. Обратни хиперекстензии
5. Бицепсово сгъване
6. Чуково или концентрично бицепсово сгъване
Петък - Долна (дърпащи)
1. Бедрено сгъване с дъмбел
2. Глутеус ритник
3. Глутеус мост
4. Глутеус мост на 1 крак
5. Повдигане за прасец
6. Коремни преси - 2 вида
Събота - Почивка
Неделя - Почивка или кардио
Мнението беше редактирано от Sanya на 03.01.16 21:13.
Навън е снежна приказка (inlove) Нищо че краката ми бяха ледени и носа ми щеше да окапе, нищо че обичам повече лятото, зимата си има своя чар. Първи работен ден, мнооого лежерно, повечко почивка :D И време навън с едно коте (giggle)
ХРАНА
1. 200гр кис.мляко с 3 с.л. овесени ядки, чиа, пчелен прашец, мед; чай; кафе
2. 2 мандарини
3. пил.супа; 1 пържено кюфте, салата цвекло, морков, ряпа и стафиди
4. шепа ядки, 1 парче круша, мляко с какао
5. “пиуе със зеуе” (ок.200гр), 3 оризовки, малко сирене, 2 фурми
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
1. Скачане на въже + стреч
2. Лежанка - 3х10х20кг
3. Флайс с дъмбели (2х5кг) на пейка от полулег - 3х15
4. Раменна преса с дъмбели (2х5кг) - 3х10
5. Повдигане на ръце в страни с 3кг - 3х15
6. Подвигане на 5кг диск над глава - 3х10
7. Бицепсово сгъване на крив лост - 3х12х10кг
8. Концентрично бицепсово сгъване - 3х12х5кг редуване на двете ръце
9. 15мин велоергометър
Хей! Едно бързо отчетче, че съм доста изморена ;)
ХРАНА
1. 2 филии царевичен хляб с масло, сирене, 1 варено яйце; чай
2. кремче от тиква, чиа, стевия и ядки
3. 2 чушки с ориз и кайма, салата зеле и моркови
4. 1 варено яйце, 1 грейпфрут
5. навън - бурито с телешко, картофи, гъби, чушка, авокадо, домати и кашкавал
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. 7мин вело + стреч
2. Клек - 4х15х20кг
3. Напади (статични) - 4х15х15кг за всеки крак
4. Хип тръст със СТ - 3х15
5. Плие - 3х15х15кг
6. Къси коремни - 3х25
7. Повдигане на краката на стенд с 2.5кг тежест на краката - 4х15
8. Извивки в страни с 15кг дъмбел - 3х20
9. Кростренажор 20мин
Хубава ви вечер ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.01.16 22:14.
Ох хора в момента съм легнала, завила съм се и никога не искам да напускам леглото си :D Днес ми дойде и корема ми е шах и мат, кръста и той. Наложи ми се да поджвакам в това “прекрасно” време и се прибрах с примръзнали крака и директно под врелия душ. Нямам сила да стана до банята и още се чудя да пия ли някакво хапче, защото искам да успея да се наспя...
Днес е нетренировъчен и с няколко чийта, поради рождения ден на мениджърката ми (wasntme)
ХРАНА
1. 2 филии царевичен хляб с масло, няколко лъжици извара, чай, капучино
2. шепа ядки, 2 фурми
3. вегетарянска лазаня със спанак и сирене, супа гъби
4. 2 малки парченца баница с тиква, 1 мини парче торта, 1 бонбон
5. салата спанак, цвекло, морков, дресинг, сусам; суши към 200гр
6. 2-3 ядки кашу и 1 фурма
Утешавам болките с храна :D Лекинка вечер (hug)
Снимка: Много вярно! Не знам как другите успяват :D
Привет!
Днес осъзнах една грешка в тренировката ми в Понеделник. Трябваше да тренирам горна част - бутащи и вместо да направя 2 упражнения за трицепс по инерция съм правила бицепс...Така че тази седмица неволно размених двете групи.
Втори ден МЦ, цял ден болки и съответно силата ми не беше пълна. Имах отново опити за набирания, но не виждам това как ще стане някога, просто се отказвам на този етап...В такъв случай се чудя с какво е по-подходящо да започна в деня за гръб и бицепс?
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
1. 20мин пътека под наклон
2. 10мин вело
3. Набирания с помощ от другарче - 3х8 (както казах много голяма пародия)
4. Гребане с 10кг дъмбел - 4х10
5. Мъртва тяга - 4х15х20кг
6. Обратни хиперекстензии - 3х15
7. Трицепсово разгъване зад глава с 10кг диск - 3х12
8. Кик бек - 3х12х5кг всяка ръка
ХРАНА
1. 2 пр. филии царевичен хляб с масло; няколко лъжици извара с малко кисело мляко, 3 фурми; кафе
2. шепа ядки
3. св.пържола с топено сирене и гъбен сос; салата цвекло, морков, ряпа, стафиди и дресинг
4. 200гр общо пюре от тиква, чиа, стевия, канела, извара, кис.мляко
5. 1 бонбон; свинско с лапад (ок.200гр); салата китайско зеле, цвекло, 1/2 авокадо, 40гр сирене, зехтин и балсамико; 1 ф.царевичен хляб
Слава богу днес бях надалеч от многобройните именници на работа и отнесох само 1 бонбон :D Командирована съм в друф отдел за 2 дни и общо взето работя сама, предимно стоя на компютъра, което се вписа чудесно с днешното ми състояние (sweat)
07.01.16
22:11
казано от Sanya на 07.01.16, 21:16:
Днес осъзнах една грешка в тренировката ми в Понеделник. Трябваше да тренирам горна част - бутащи и вместо да направя 2 упражнения за трицепс по инерция съм правила бицепс...Така че тази седмица неволно размених двете групи.
Колкото е грешка, толкова и не е... ;)
Не го мисли толкова.
казано от Sanya на 07.01.16, 21:16:
Втори ден МЦ, цял ден болки и съответно силата ми не беше пълна. Имах отново опити за набирания, но не виждам това как ще стане някога, просто се отказвам на този етап...В такъв случай се чудя с какво е по-подходящо да започна в деня за гръб и бицепс?
Разбира се, че ще стане!
Мисля, че имаше някакви материалчета за набранията на сайта - огледай.
Иначе - скрипците са вариант.
Ох тези набирания и аз ги мъча.....взех си лост за в къщи и му вързах едни ластици и с тях криво ляво правя по няколко ,ноооо съм жалка история хихии
07.01.16
22:31
Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира.
:) Уж съм гледала някакви клипчета, но и ми е неудобен тоя стенд и нямам сила още да се изтласкам дори нагоре...Ще го мъча, айде, надъха ме :D
Иначе скрипец нямам наличен, освен ако не посетя фитнес, различен от този на работа.
С какво да замениш набиранията?
- С асистирани набирания!
и отдели по няколко минути за да си заздравиш хвата.
Просто преди или след всяко занимание се хвани за лоста и се повиси няколко секунди (като се пускаш 5секунди преди отказа)
След като това ти стане лесно следващата стъпка е при висенето да се дръпнеш с долния трапец леко нагоре и отново да държиш в изометрия.
Непрекъснато го повтарям (сигурно вече отегчавам много хора), но прогресия му е майката!