07.01.16
09:18
При мен започването е често, сега да видим до къде ще я добутам, не съм оптимист, но да видим.
Към момента 35 годишна майка на 2 деца, 168см - 59-60кг. Въпреки, че съм в непрестанна борба с килограмите, която очевидно, никога не печеля, но реално от 10-12 години съм си в този вид, което не е за подценяване като резултат си мисля аз.
От години се храня нормално, без жестоки изцепки, в смисъл такъв, че почти нямам джънк фууд, от време на време минавам на някакви мои си режими, които гравитират около нисковъглехидратно хранене, което ми се отразява доста добре, изчиствам целулит и се привеждам в по-нормален вид, разбира се и с тренировки.
Като основен проблем си определям една операция от дискова херния, която нищо не значи по принцип, но и преди и след нея си имам проблем с кръста, а след нея определено и с единия крак. Та както се бях стегнала в последните две години след оперативно да се възстановя,и тренирах постоянно първо водна аеробика, след това “лечебен фитнес” и в един момент нещата се обостриха и лееекоо се поддадох на психиката си и на болката и спрях всичко и така 5 месеца, за които знаете какво може да се случи - пълна липса на мускулатура. Това си пролича особено добре на семейната ски ваканция, аз просто нямах крака :-(, обикновено те са силната ми мускулна група, даже мисля, че винаги съм била ужасно силна в краката. Визуално същата работа, няма да казвам какво виждам в огледалото. Сега мисля, че не съм се сдухала напълно, а и предвид годините ми и опита, смятам, че не съм чааак толкова зле, нито пък се стремя да изглеждам чааак толкова добре :-) хахах, т.е. като цел не гоня 48 кг.
Цел - да се върна към някакъв нормален режим, т.е. малко да стегна храната и много да стегна тренировките, макар пак да съм в криза и болките са си дооста сериозни, но съм започнала в къщи с наличното - гири 5 кг., ластици, тежести за крака, топка и т.н.
За начало започнах с леко натоварване - клек бавен със СТ, по няколко пъти на ден, че 8 часа на стол ме убиват буквално. вечер в нас няколко серии гири и ластици + планк.
Това е за сега....
07.01.16
10:21
Добре дошла и от мен! Успех в начинанието, ще следя :)
Вчера - Ивановден, което доведе до абсолютен хаос в деня ми.
Първо в обедната тичах да купувам подаръци /сякаш незнам колко именника имаме, но покрай цялата Коледна истерия, просто ми идва в повече да мисля подаръчно за напред/, което неминуемо доведе до импровизация в първото ми хранене за деня - обяда - и от там нататък нишката се къса.
Храната:
- 1/2 кг мандарини
- 30 гр. ядки
- 5 пилешки крила
- малко салата зеле
- 2 парчета домашна баница
- малко сухи мезета
- 1 кюфте
- 1/2 яйце
- 1/2 пакет солети и 2 овесени бисквити - те бяха абсолютно излишни, но след нестабилния обяд в края на работния ден се поддадох.
Движение:
малко напади
около 100 клека СТ
Абсолютна липса на сън, малкия ни син - 9 г. от време на време прави бронхоспазми, които са абсолютно изтощителни и притеснителни, та цяла нощ сиропи, инхалации и пр., надявам се днес бързо да премине.
Хубав ден
Петък - натоварен ден - храната в повече, а уж ще влизам във форма
Храната
свинско със зеле и малко хляб
купа боб
25 гр солети
мандарини
чаша кисело мляко със сладко от смокини
Раздвижването
Това което помня, без да знам имената на упражненията
по 3 серии - 10-12 повторения
кикове назад с тежести 2 кг
глутеус с мост с тежест с 5 кг
странични махове с крака с тежест 2 кг
избутване на дъмбели 5 кг от лег
бавен клек с 5кг
корем - бавни коремни
странични коремни - докосване на крак с ръка - ляво -дясно
планк - 2 пъти по 2 минута
Днес - събота
идва ми да реваааааааа и да крещя
Освен обостреното състояние на ишиаса, което и без друго е драматично болезнено, от много много време не ми се беше схващал кръста - болезнено схваната. По спешност ходих на масаж, не че ще помогне, просто лично успокоение.
Пак хиляди въпроси сред самосъжалителните ми размисли и страсти - защо и от какво пак - нищожни раздвижвания и нищожни тежести, съмнения за влиянието на един климатик в заведение.
Ей затова последните 5 месеца зарязах всичко, защото ми е трудно да намирам смисъла на тази борба, (puke)
Пак ли да се пробвам с треньори, ама и там резултата не е по-различен за съжаление.
Ми тва е за днес, мрън мрън мрън
И все пак, събрах се и пробвах с крос-тренажора 15 мин
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 09.01.16 21:01.
Неделя - 10.01.16
Много готвене и много домакински акивности, които в утежненото ми кръстно състояние ме оставиха без сила за други.
Храната, хаотична - водата малко - това е характерно за почивните ми дни, в стремежа да подсигуря изхранването на домочадието за няколко дни напред, като в общи линии всеки се храни по индивидуален план /баща - изключително месояден, голям син вегетарианец, малък син - гледам да го миксирам между другите двама, аз - доброто прасе - каквото и както има :-)/, а за водата нямам обяснение, пия, но нямам яснота точно колко, иначе в работни дни си купувам две минарални от 1,5л. и вечер в нас колкото толкова, смятам, че 3л. дневно са ми ок.
Смятам да започна пак прием на магнезий, може би Хидраплениш или нещо подобно.
за движението - вероятно ще се завърна към водната аеробика, обмислям сериозно
January 11, 2016
Потупвам се по рамото, явно мога и да не бъда прас-прас, днес си харесвам храната
Breakfast
Прясно мляко, пълномаслено, 20 ml
Сладея - Бяла захар, 5 гр
Lavazza - Coffee, 3 cup
Lino - суха сметана за кафе,
Lunch
Печена - сьомга, 100
Dinner
Яйца - Яйца, 1 бр
Mаджаров - Краве сирене,
Телешко сварено,
Snacks
Generic - Фъстъци-15гр
Generic - Зеле - кисело
Generic - Фъстъци-15гр
TOTAL: 1,003 68g 45g 87g 109mg 2,324mg 55g 11g
Движение
Стиснах зъби и направих 25 мин. крос тренажор
3 серии по 10-15 бр.
избутване на 2 по 5 кг. от лег
избутване на крак /ритник/ с тежести 2кг
12 Януари
Пореден имен ден, и пореден ден с болки, преодоляни без болкоуспокояващи обаче
Заради празника, само 25 мин крос тренажор
храната неуспях да я устискам
13 Януари
Без допълнително раздвижване, след работа, когато всъщност се опитвам да се раздвижвам, трябваше да стягам багажи за мойте спортистчета, които по-късно заминаха, изпращане и т.н. и стана 22 ч., когато по-скоро съм склонна да преминавам в друго състояние, за да посрещна предизвикателствата на следващия ден в 6 ч. - ученически режим :-)
Та така, съответно и вечерята стана хаотична с прехапвания тук-там - храната
Чудя се сега, любимата ми зимна салата е зелева, обаче много въглехидрати има в нея - никога не съм предполагала, и сега да ограничавам ли приема на зеле, реално то ми е най-малкия дерт, ама все пак да знам като съм стриктна към НВД, какъв зеленчук мога да приемам - само краставици ли?
Зелето е от храните с отрицателен калориен баланс (калориите, които изразходва организма, за обработването му са повече отколко калориите, които то ти носи) и въобще колко калории има и въглехидрати няма никакъв смисъл да гледаш. Хапвай го колкото си искаш! Ето прочети тази статия и не ги мисли толкова нещата.
о как ми стопли деня, благодаря
14 January
Движението:
Днес две разходки по 2 км
Обичайните клекове СТ - 4-5 пъти по 20бр
Тренировка /ако може да се каже/
25 мин крос тренажор
3 серии по -10-12 повторения
избутване на гири по 5 кг от лег
ластици за крака
2-3 упражнения за ръце с ластик
напади със СТ
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 14.01.16 21:31.
15 - 16 - 17 January
храна хаотична, но без ексцесии и с малко движение, и с малко вода (събота и неделя).
От днес на ринга.
18 януари
След успокоението за зелето, веднага се взех в ръце и в неделя си подсигурих един казан свинско със зеле - кисело.
Та за вчера храната.
Движението:
20 мин. крост тренажор
3 серии по 10-12 повторения
Dumbbell Bench Press - 2х5кг
2 упражнения за крака с ластици
19 януари
Храната беше горе долу добре, малко прекалих с количествата на свинското със зеле, ама трябваше да го доям ;-). И имах неблагоразумието да закупя фурми, които са ми необходими чак за събота, ама ... та боднах 4-5 фурми с тахан (идеята я откраднах от друг дневник), и каллориите минаха границата, която съм си сложила. А и тези въглехидратииии...ами трябват си ми, дори да не бухам тесто и картофи обичайно, обичам да ям плодове. Но режим, ограничавам ги и толкоз.
Движението:
Както преди споменах, поставила съм си цел повечко движение пеша, слизам 1-2 метро спирки по-рано и ходя. Поне 4-5 серии от 25 клека - бавни СТ
25 мин крос-тренажор
20 мин упражнения, с мин.почивки между сериите:
глутеус ритници и други с тежести на краката
ръцете с гири 2х5кг
планк 2х1мин
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 20.01.16 09:18.
21 януари
Храната не е за хвалене, едни следобедни фъстъци + 40 гр. шоколад със стевия за разкош, обърнаха колата - ей така като си го напиша и виждам, че волята ми е занулена, няма какво да се лъжа.
Движението:
Обичайните дневни активности, които съм си наложила да спазвам, както и нещото ми като тренировка, което е крайно време да стане истинска, и да си замъкна пооздравелите ми задни части на фитнес, но все още:
20 мин крос тренажор
15 мин упражнения
21 януари
Храната, която пак излезе от контрол с въглехидратни отклонения, които имат месечното си обяснение, да се надяваме, че наистина е така, а не чиста форма на прасешка лакомия.
Движение, обичайните дневни активности, без обичайната вечерна тренировка обаче.
Водата, която обикновено не вписвам, но все пак да се знае, че константно се движи около 2,5-3 л.
Не знам дали е само при мен, но храната ти не ми излиза от този линк, който даваш. Иска ти регистрация в сайта или ако имаш такава те препраща към собствените отчети. Ако искаш прави някакъв принт скрийн или копирай директно тук ;)
о благодаря, че ми каза, ще видя как мога да го коригирам, всъщност наистина е линк към дневника ми в myfitnesspal
22-23-24 Януари
Петък обичаен работен ден, т.е. храна и вода под контрол.
Събота и неделя неконтролирани разбира се, но все пак:
Събота: от 9 до 14 ч. активности свързане с клякане-ставане, патешко ходене (снимам едни неща, правя услуга на близки - случва се през седмица-две). За мое щастие, колкото и нищожни да са мерките, които взех от 4 януари насам са посработили и с удоволствие установих, че нямам смазваща мускулна треска, която обикновено получавах и търпях в следващите 3-4 дни. След това подготовка за гости и врътня по този повод - у нас гостите ги посрещаме с домашна питка, по тяхно настояване, хахахаха. Добре, че покрай празници и гости аз не ям :-)
Неделя: сутринта оправяне на къщата до обед и след това голямо парти за голямото ми момче - първа хапка за деня към края на партито -16ч. - едно малко парче изтръпнала пица, и след това хапка от това, хапка от онова, ама без извращения, ако не броим 3-4 парчета шоколадец. Партито - обичайната лудница - направихме по-нестандартно този път - хареса им, обаче 20 и няколко 9-12 годишни са си трудно управляеми, основно момчаци, ама гледам и момичетата не им отстъпваха на как да кажа - буйните игри.
И така, както обикновено в понеделник сутрин се добирам до бюрото и с удоволствие се пльосвам да си поотпочина, все едно съм орала и копала два дни ;-)
Днес пак съм аз - 20мин бързо ходене в свежото време и половин литър вода.
В края на седмицата - СКИИИИИИ, искрено се надявам, че месец след предишната ски ваканция, краката ми наистина са преминали (или поне са на път) в друго агрегатно състояние след кашкавала
25 януари
да взема все пак да се запиша:
Храната:
обяд - свинско със зеле - общо 400гр., според заведението, самото свинско не повече от 100 гр.
вечеря - пилешко със зеле - 200 гр..
Забежки - 2-3 тънки маслени бисквитки със сусам /около 30гр./ и 2-3 бодвания от една торта, дето домочадието сгъваше след вечеря в нас.
1-2 мандарини
Какво пих: обичайните 3 кафета, едното с малко захар бяла, другите с подсладител и 3те литра вода
Движението:
обичайните 100тина клека, разпределени в няколко серии по 30 през деня /смешно, ама цял ден на стол ме заболяват разни части/
Вечерта в нас 20мин крос тренажор и упражнения с гири 5 кг. и тежести за крака по 1.5 кг.
Размисли и страсти: От днес ще пробвам да замервам дневното ми движение, интересно ми е да видя колко не се движа и евентуално да променя това. И друго това кафееее....харесвам го, няма какво да се лъжа, 1-2 пъти в годината си налагам да го намаля, ама все е за кратко, а като гледам калкулатора в Myfitnesspal небезобидно ми вдига и калориите, хмм
Защо броиш калориите на кафето? Няма смисъл според мен, освен ако не слагаш наистина много захар и/или мляко/сметана.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.01.16 11:56.
Ами честно казано, от скоро се старая да записвам всичко което ям/пия, за да видя какъв ми е калорийния прием, и наистина смятам, че трябва да бъда честна със себе си и затова вписвам и кафето
Е ти пак можеш да си вписваш ама чак да се броят калориите на кафето ми не е нормално:Д
Мнението беше редактирано от S&M на 26.01.16 12:23.
Ми хайде де, подвеждам се и аз очевидно, а си мисля, че съм далеч от крайностите тип “половин листо с шипка сол”
Ти си си далеч от крайностите “маруля с щипка сол”. :) Не смятай кафето. Другото е по-важно - гледам бисквити, баница, шоколад. Килограмите ти за сваляне са малко (дори според мен нямаш такива), но ако целта ти е да свалиш, според мен точно тези дребни неща ти обръщат каруцата.
П.П. Видях, че си 168 см на 59 кг. Изобщо нямаш за сваляне. Пий си кафето спокойно. :) :)
Мнението беше редактирано от Елена на 26.01.16 14:08.
26 ЯНУАРИ
Храната: вода над 3л., след 2х1.5 л. минавам на чаши и там не ги меря и броя
кафетата
за обяд - 100 гр. скумрия на скара с много зелена салата и салата “витаминка” - моркови и цвекло-100гр. - любимия ми обяд, мога всеки ден да съм на него, но обядвам с компания, и не винаги са склонни да посещаваме това заведение.
за вечеря - 300 гр. домашна спаначена супа със сирене /малко картофи и фиде/ - какво не и хареса мойто веге незнам, но я подминава 2-3 дни и реших да я приключа
закуски - 1 мандарина, 1 сушена смокиня, 1 roobar -30 gr.
Движението:
Ама по детски се радвам на гривничката, която ще ползвам известно време, та благодарение на нея отчетох движение 7км., обаче положих усилия да ги достигна, вечерта се прибирах по по-дълъг маршрут. Всъщност аз обожавам да ходя, но така ценното за всички ни време обикновено ме забива в матрицата - кола-работа-кола-вкъщи. Лошото време ми даде удобно прикритие - движа с удобни зимни обувки със стабилен ток, но улиците и тротоарите са вече относително проходими и трябва да слагам пак кокилите, което ще усложни преходите ми по прекрасните столични препятствия ;-)
Вечерта - 20 мин крос тренажор
упражнения с гири и тежести за краката
27 януари
26 ЯНУАРИ
Храната: не съм доволна
вода над 3л., кафетата
за обяд - 120 гр. скумрия на скара със зелена салата и салата “витаминка” - моркови и цвекло-100гр.+магданозено кюфте, което ме очарова, страхотно на вкус и каква изненада винаги съм си мислела, че е на практика картофено с повечко зелении, но се оказа, че съдържа магданоз, сирене/по-скоро извара/ и яйце.
за вечеря - вечерята я омазах - малко фрикасе, много мандарини, 1 фурма, намазана с тахан и 30гр. печено белено тиквено семе, изкуши ме в едно магазинче за ядки, в което се спрях да взема тахан....и за завършек домашно кисело мляко с малко смокини. Много мазнини и много въглехидрати
закуски - 2 сушени смокини, няколко котешки езичета
Движението:
Ходене 7км.
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 28.01.16 09:33.
Забравих да впиша в отчета си, но и без друго е редно да отделя специално място на факта, че най-накрая се наканих да направя форумните ПАЛАЧИНКИ, и то не за мен, а за големия ни син, който е вегетарианец и училищната закуска е проблем. Ужасно се радвам, че ги хареса и вече втори ден носи от тях за закуска в училище.
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 28.01.16 10:35.
Следваканционно на линия. Почивката премина страхотно - 6 дни ски - страхотно време. Този път се чувствах страхотно - подготовката ми се оказа удачна - нямах проблеми с бедрата, малко напрегнах глутеусите първия ден, но само лека мускулна, която бързо отшумя. традиционните ми болежки са в затишие и направо летяяяях. Храната беше неорганизирана, но сякаш не съм прекалявала с нищо, но така или иначе не ми е била на фокус. А трябва да се взема сериозно в ръце, че се чувствам като поничка, то не само се чувствам де.
От днес стандартното движение, като смятам, че вече е време за тежести в зала, вдъхновена съм, но си търся читав човечец, който ще може да се занимава с мен, а как да го намеря? Студентски град и района? А и в общи линии сложното ми състояние - дали някой ще му се занимава с мен, трябва да пообиколя залите
10.02.2016
Хаотична и безобразна храна:
3 пържени кюфтета с гарнитура боб, лютеница и зеле - вкусно беше поне
100 гр. кокос на кубчета, 1 сушена кайсия, мандарини - 4-5
вечеря - картофена яхния, малко сирене и 1 филия бял хляб.
Движение - 6км.
тренировка цяло тяло във фитнес.
Тренировката беше въвеждаща и прекалено лека, някак се бях настроила за нещо хард, но нали се боря за каузата “търпение” - устисках, ще слушам какво казват хората и бавно и полека ще навлизам в дебрите на фитнеса...отново.
За днес времето обещава да е прекрасно - усмихнато и свежо от сутринта - направих си скоростната сутрешна софийска разходка, нямам мускулни трески и така...
11.02.2016
Храната:
3 кафета, 3л. вода
обяд:140гр. свинска кавърма
200 гр. прясно зеле
1/2 магданозено кюфте
вечеря: 150 гр. в готово състояние оризови спагети +150 гр. сос болонезе
междинно - 2-3 мандарини и малко кокосово мляко
Движението - 9 км ходене, старая се поне 4 от тях да са бърз ход
30 мин. крос тренажор
Размисли - на фона на едномесечните ми старания, кантара направо полудя, не в мой интерес. Не е проблем обаче само кантара, общо се чувствам надута като поничка. Трябва спешно да обърне посоката на процеса, но незнам как - немога да гладувам, това е ясно. Значи имам тайни, бледи надежди, друга седмица с цикъла нещата да се позагладят, но да видим, непомня друг такъв случай. Имам чувството, че за 10 дни се затопчих.
12.02.2016
Храната:
Обяд - 2 бр. касапски сърми, които се оказаха отвратителни -дроб, шкембе, месо, гъби
няколко сушени кайсии и смокини
Вечеря - домашни брускети с домати и маслини
Движение: 8-9 км.
13.02.2016
Храната:
Меса печени на скара
Пърленка
Малко домашен нуга сладолед - направен от мен - страхотеееен
Движение - 5-6 км
тренировка във фитнес
14.02.2016
Храната:
парче домашна баница
картофени кюфтенца с таратор
Движение - 5-6 км.
Тренировка:
Крос-тренажор 45мин
15.02.2016
Храната - голямо конско кюфте 200 гр.
пържени картофки - 50 гр.
зелева салата - 50 гр.
свинско със зеле - 200 гр.
2 бонбона фереро, банан, мандарини, 1 сушена кайсия
Движение - 7км.
Опитах се да въртя тренажора, обаче нямах никаква силица, едва 13 мин и просто треперех, затова почивах - цикъл, а може би и ставането в 5.30 ч. сутринта си оказаха влияние. Мислех си, че мога да ходя сутрин много рано на фитнес, ама дали ще съм продуктивна през деня, ще видим, ще пробвам и ще се разбере
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 20.02.16 19:29.
16.02.2016
Храната:
Обяд: свинско със зеле - гадно, преварено зеле, парчето месо - джолан около 150 гр.
3 оризовки намазани с крема сирене /аерирана млечна крема на Жоси/
1 бонбон рафаело
Вечеря:
салата айсберг с домати и краставици + 1 кюфте
и следтренировъчно обаче...половин чашка домашно кисело мляко с 2-3 смокини от сладко, 2-3 бисквитки с шоколад
Движение: 9км
тренировка във фитнес
Малко размисли: чудя се дали пък храната не ми е била малко, днес сутринта чувствам слабост, точно като да съм гладувала /спомени от младини/, а реално си мисля, че прекалявам, защото нали все пак искам малко да сваля.
Тренировката във фитнеса - леле толкова хора на едно място не бях виждала скоро, пълната лудница, и как така тренираш и чатиш, брех колко одъртявам
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 20.02.16 19:28.
17.02.2016
Храната:
1/4 от закуската на детето - кашкавал и пушено свинско филе в арабска питка
2 оризовки намазани с аерирана крема на Жоси
обяд - свинско филе - 200 гр.
2 големи сушени смокини
вечеря - 100 гр. свинско със зеле
200 гр. кисело мляко със сладко от смокини
мандарини
3-4 малки обикновени бисквити
20 гр. кашкавал+20 гр. пушено свинско филе
Абе поредна вечер излагация с вечерята, след работа като се прибера към 18:30 вечеряме, но нещо тези дни уж не ми се яде, и почвам след това да “кълва” и става мазало.
Движението: 9 км
Крос тренажор 20 мин.
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 20.02.16 19:28.
18.02.2016
Храната
2 оризовки
120 гр. пиле със зеленчуци
80 гр. тиквичка пълнена с пиле, зеленчуци и сирена
зелена сала
Вечерята - 200 гр. пица от готовите на Лидъл
сухи домашни мезенца
Движението:
10 км трамбоване из София - с тази гривна направо се вманиачих, открих нова страст, по принцип винаги съм обичала да ходя, но сега ми е някак готино, времето е готино също и предразполага. Най-яко ми е обаче да се предизвиквам за преминаване от точка до точка, за разстояния за които съм си мислела, че само кола ме оправя ;-).
Тази сутрин се предизвиках с тур от Семинарията до ЦУМ
19.02.2016
Храната:
Обяд: 150 гр. хубаво телешко месце със спаначено пюре
Няколко мандарини
Вечеря: салата от печени зеленчуци с малко парче запечено козе сирене.
100гр пица
Половин чашка някакъв измислен десерт, който трябваше да е маскарпоне с боровинки, но не беше.
1-2 слайса пушено свинско филе с кашкавал.
Движението: 10 km
Трамбовах пеша и на връщане от ЦУМ до Семинарията, яко, ама днес имам леека мускулна треска не на прасците, а отпред, от брега ще е. Абе пехотинец...Днес Vivo-то даже ме поздрави
20-21 февруари
тренировки във фитнес и движение около 5-6 км
храна като за събота и неделя - от всичко по малко
Отдавна не съм писала, защото бях доста ангажирана, а и реших, че Започването изигра ролята, която му бях написала, да ме ритне здраво. Та така както вече съм писала, мога да обобщя за двата месеца на започване:
1. най-най важното в момента съм в цетущо състояние откъм проблемите ми с кръст, крак, ишиас и прочиеее, ама не съм се чувствала толкова здрава в кръста повече от една година. Направо дори и нервите ми се отпуснаха, трудно е да живееш с постоянни болки.
2. Горното го отдавам на програмата ми по раздвижване, която се състои с ударно включване на ходенето, в някои дни навъртам 10-12 километра - преди, след работа, когато тогава. Децата и мъжа ми не се чувстват ощетени, напротив стимулират ме.
3. Фитнеса - ами пресрамих се, престраших се - започнах го. Няколкото месеца персонални тренировки с най-готините треньори си казват думата - “чувам” им гласовете и се стремя в максимална степен към бавни и чисти изпълнения на движенията. Страхотни упражнения със свободни и не само тежести. Обаче сега като съм сама, а и се чувствам добре и си позволявам експерименти с тежести - пак казвам внимавам ужасно много и всяко “залитане” от техниката веднага ги намалява.
4. Резултатите - ами имам мускули, да много начинаеща съм, правя 3 тренировки седмично от месец и все пак имам някакви резултати, което много ме радва.
5. Нови цели - Кантара адски ме скандализира, затова е време да обърна по-сериозно внимание на храната. Изморена съм да се боря с НВД, а ми се ще да сваля килограми, аз не се чувствам тежка, но определено има мазничко по мен.IFYM ме привлича, мисля, че е моя начин, но нещо сякаш немога да си изясня разпределението на макросите. Трябва да почета повече
И защо се заблуждавам, че съм се оттървала от крайностите, вчера се събуждам готина, днес хммм не точно. Ами сутринта “скочих” в един панталон и...ами уплътнила съм го доста в бедрата. За килограмите не ми се говори, преди да се вкарам в двигателна активност поддържах около 59, сега май гравитирам около 61. Абе кисело от всякъде - храната, храната... кога ще я вкарам в норма незнам.
Чета, чета и пълна каша, но както казах, насочвам се към IIFYM, хубаво се насочвам, ама кога ще се ритна мощно отзад, за да го почна сериозно да видим.
Та четене, умуване и ще заложа на следното: Your Daily Goal 1,350 carbs:118 fat: 30 protein:152
Обаче промивката от НВД ме кара да се съмнявам и да се обвинявам, да изпускам въглехидратите, защото ми се струва, че без тях ми е по-лесно, отколкото с малко, в смисъл, че като изям една мандарина трудно мога да спра с нея, или с една сушена смокиня и т.н.
“Тренировките” си ги поддържам, повече ходене, 3 пъти седмично фитнес - мисля, че за момента с помощта на Левзея се справих с пролетната умора и ще мога да вкарам поне още една тренировка в зала.
Прекрасна работна събота от мен :-)