02.03.16
11:14
Здравейте.
Казвам се Людмила и съм на 18 години.Историята ми свързана с отслабването е дълга, но ще се опитам да разкажа накратко, за да не отегчавам никого.
Всичко започна февруари 2015 година, когато реших, че е крайно време да отслабна.
Тегло: 60кг
Ръст: 1,67м
Истината е, че никога не съм била много дебела, но тъй като структурата на тялото ми е крушовидна, винаги трупам килограми на едно място. Така че, когато ме погледне човек вижда нормално слабо тяло в горната част и пълна противоположност в долната част на тялото ми. Естествено, това винаги ми е било голям комплекс.
Затова реших, че е крайно време и аз да се почувствам добре в тялото си. Започнах с фитнес, а оттам и здравословно хранене. В началото не виждах резултати и след 2 месеца приключих с фитнеса. Разбира се продължих да се храня правилно. А не след дълго започнах да правя упражнения вкъщи, които гледах от Интернет (Fitnessblender). Резултатите не закъсняха. С времето, за съжаление, започнах да се вманиачавам по правилното хранене. Преди всяко хранене броях калориите и не си позволявах нищо, ако калкулаторът покаже, че съм приела повече от 1000ккал. Спрях сладко, пържено, хляб.
През лятото ми беше влязло в главата, че трябва да стана веган. И така спрях и месото и повечето млечни продукти. Хранех се предимно с МНОГО плодове и зеленчуци. Към юли месец бях постигнала това, което исках - 48кг. Според повечето хора бях прекалено слаба, но аз се харесвах (и все още искам да изглеждам така). С идването на есента, обаче започнаха проблемите. Започна страшно да ми пада косата и цикълът ми стана нередовен. Честно казано бях много изплашена, защото по принцип имам голям страх от болести и т.н. Ходих на лекар и ми казаха, че трябва да започна да пия витамини и да ям месо. И за около 3 месеца нещата се стабилизираха. Започнах да ям повече (разбира се, не боклуци, но включих в менюто си някои неща, които обичах преди да започна със “здравословното” ми хранене) и в началото ми беше голям проблем. Имах чувството, че ще си върна всички килограми обратно. Бях спряла да броя калории в Интернет, но не можех да спра да го правя в главата си.
През този ужасен период се появи и най-големият ми проблем, с който все още се боря и до известна степен това е причината да си направя дневник. Започнах да преяждам. В началото беше няколко пъти в месеца, след това почти всеки ден. След това плачех, вече не го правя, защото няма смисъл. Усещането е ужасно, искам да спра и знам, че след няколко минути ще съжалявам за това, което правя, но не мога. Сякаш нямам контрол над действията си. След тези моменти единственото, което ме успокоява е, че ще правя упражнения и ще изгоря калориите. И да, знам колко глупаво звучи това, но продължавам да го правя. Наистина осъзнавам, че имам проблем, но не знам как да го реша. Пробвала съм и да повръщам, но не можах. Единственото нещо, което се случи бяха спукани капиляри по кожата около очите ми. Отново се бях панирала тогава и си обещах повече да не го правя.
Не е трудно да се досети човек, че качих и килограми, вследствие от ужасният ми навик. Четири килограма, с които се боря в момента. Наясно съм, че за ръста ми 52кг са напълно нормални (не искам някой да си мисли, че нямам реална преценка как изглеждам), но понеже тази година завършвам ми се иска да сваля тези килограми до бала.
И сега ще започна,с това как се храня в момента. Опитвам се да се храня, така че да отслабна, но и да не ям твърде малко.
Знам, че не е хубаво, но пак броя калории (въпреки че вече сама съм станала жив калкулатор).
Закуска: 2 филийки хляб (пълнозърнест) с 20г сирене и и спанак; 1 банан, 1 ябълка и една чаша прясно мляко; около 50г овесени ядки с прясно мляко и мед
Обяд: около 150г пилешко месо; 60г овесени ядки с 40г сирене
Вечеря: вечерята ми е подобна на обяда, но в малко по-малко количество.
Така изглежда идеалното ми меню, ако не се изкуша с нещо нездравословно и да прекаля с него. А това се случва доста често.
Не знам колко е правилно и ще се радвам да чуя мнения.
Надявам се това, че и аз си направих дневник да ме дисциплинира до известна степен и да постигна целите си.
Благодаря на всеки, който си е направил труда да изчете всичко! :)
Настоящо тегло: 52кг
Цел: 48кг
Здравей, Людмила!
Не мисля, че здравомислещ човек би те подкрепил в опитите ти да станеш 48 кг при ръст 167 см, още повече, че си имала сериозни проблеми от здравословно естество. За съжаление повечето хора не се вслушват, а държат да се научат да си пазят здравето по трудния начин.
02.03.16
16:57
Според мен няма смисъл да отслабваш толкова много, чак да стигаш 48кг...
По-добре се стегни и оформи, вместо да слабееш
02.03.16
19:48
Благодаря за мненията :)
Наясно съм как звучи това, че искам да свалям още килограми. Знам, че звучи твърде малко и може би е, но в момента просто не се чувствам добре в тялото си. Също така ми е ясно, че не е нормално да ме е страх от храната и от калориите, но повярвайте ми не е толкова лесно. Опитах се да се храня без да броя и без да мисля толкова и за 3-4 месеца качих 4кг. Честно казано, най-много искам всичко да бъде както преди, когато не мислех толкова за тези неща, но не мога. Искам да мога да изям една вафла и да не съжалявам за това, но не ми е възможно. Искам просто психически да се освободя от тези мисли и да намеря баланса.
Ще започна с храната за днес:
08:00 Закуска: чаша и половина пълномаслено прясно мляко, 1 банан, 1 ябълка
12:00 Обяд: 60г овесени ядки с 50г сирене
18:30 Вечеря: 3 филийки пълнозърнест хляб с 20г сирене, 5 фурми
Около 1200ккал общо.
Не знам дали храната е малко или много. Чела съм много, но след всичко не знам дали се храня правилно. Точно това е причината да си направя и дневник.
02.03.16
21:11
Здравей. Тъй като спомена, че си броиш калориите (не виждам нищо маниакално в това), направих просто изчисление за твоя калориен прием на база на мерките, които си предоставила - 52 кг. , 167 см. , 18 г. и ниво на активност определено от мен доста грубо - 2 от 5.
Според това ми грубо изчисление калорийният ти пример би следвало да е около 1500 ккал (20% дефицит). Макронутриентите можеш да ги разпределиш например по следния начин : 2г. протеин на килограм телесно тегло, което би било 104г , за мазнини аз лично падам на 30-35% по време на дефицит, което за теб би било 50г. , и останалото следва да бъде за въглехидрати - 150-60г. Можеш да ги разпределиш по твой избор разбира се, в зависимост от това какъв тип хранене на теб лично ти допада. Активността също е строго индивидуална - може би ще сваляш килограми дори на по - висок от този калориен пример, а може и да бъде обратното - да е нужен по-нисък, в което силно се съмнявам. Пропуснах да отбележа, че си проверих изчисленията в един “trusted” за мен уеб сайт, при което се появи прозорец, заявяващ че теглото ти е твърде ниско и допълнителното му намаляване трябва да бъде консултирано със специалист (аз също съм на това мнение). Изборът е твой - успех!
03.03.16
19:38
Днес беше много хубав ден относно храненето. Може би дневника ме е мотивирал и за втори пореден ден не съм се изкушавала.
Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб с 20г сирене и спанак, 1 банан, 1 ябълка, 3 фурми
Обяд: 3 бъркани яйца (без мазнина) със спанак и 30г сирене, печена тиква (без захар) , 3 фурми
Следобед: 2 лъжици мед
Вечеря: салата, филийка и половина хляб и 100г пилешко бяло месо - печено
Общо: около 1200-1300 ккал
Мисля, че храната не е малко, поне аз се чувствам, че беше достатъчно.
Тренировка:
https://www.youtube.com/watch?v=LyeuYIGTPJk > 8кг
https://www.youtube.com/watch?v=VLm89huAEYA > 8кг
https://www.youtube.com/watch?v=Q7eT1RSsT90
Днес се изморих, за сметка на предишните 2 дни когато не правих нищо. :D
Също така имам въпрос относно мнението ви за житната диета. Интересува ме дали е подходящо да се направи, като се има предвид, физическата ми активност. Не целя да отслабна с нея, даже не мисля, ако започна да я спазвам 10 дни (може би 5). Целта ми е пречистване.
П.П Не съм писала колко вода пия и не мисля и да го правя, тъй почти всеки ден е 2-3л и повече.
Нуждата от “пречистване” и честотата на провеждането му са по-скоро измислица, отколкото факт, доста умело използван в маркетинговите стратегии на продукти. Тялото ти е сложен организъм достатъчно компетентен да се пречиства сам, еле пък на твоята възраст. Какво те кара да мислиш, че имаш нужда от пречистване?
03.03.16
20:04
Честно казано съвсем случайно попаднах на този режим и си помислих, че може би ще ми се отрази добре, дори и да не намирам реална причина да се пречистя :D
Добави още мазнини - ядки, маслини, авокадо, зехтин, мазна риба. Не стана и много ясно, в момента правиш ли някакви физически дейности ?
06.03.16
19:31
Здравейте,
Предишните 2 дни не можах да пиша, защото не бях вкъщи. Ноо и без това няма с какво да се похваля. Пълен провал! Бях на гости и не само че нямах никаква физическа активност, още повече - прекалих много с храната (главно със сладкото). Няма смисъл и да пиша с какво, но нямаше нищо здравословно. За щастие у нас сладкиши се приготвят сравнително рядко :D Както и да е, днес беше нов ден и мисля, че всичко е наред.
Хранене:
Закуска: 1 банан, 2 ябълки, 1 портокал
Обяд: 60г овесени ядки + 60г сирене, 3 фурми, 100мл прясно мляко
Вечеря: голяма зелена салата, малко печена тиква без захар, 150г пилешко месо - печено
Тренировка:
https://www.youtube.com/watch?v=LyeuYIGTPJk > 2х4кг
https://www.youtube.com/watch?v=VLm89huAEYA > 2х4кг
https://www.youtube.com/watch?v=Ea6o73uwVYM
Относно мазнините - ям сурови ядки 3-4 пъти в седмицата, а и ям доста сирене по принцип, което също е богато на мазнини.
Ядките по-скоро ежедневно, а в 60г сирене - единствените ти мазнини за днес - няма достатъчно.
Други варианти са фъстъчено масло, тахан, зехтин в салатаите, авокадо, краве масло, семена поръсени над салатата и подобни леки вметки, които дори няма да ги усетиш.
Не избягвай наситените мазнини, не готви с (повечето) растителни, освен ако не си си взела нещо с висока точка на горене или кокосово, и избягвай маргарина и разни нему подобни златни мини за трансмазнини. :)
07.03.16
20:14
07.03.
Закуска: 40г овесени ядки + 45г сирене, 3 фурми, много (предполагам, че около 600г) печена тиква :D
Обяд: 4 варени яйца + 30г сирене
Вечеря: 130г печени картофи с кожата, 100г пилешко - печено
По моите изчисления отново около 1200ккал.
Без тренировка, за съжаление. Няколко сутрини вече се опитвам да правя кардио на гладно, но не ми се получава. Просто нямам никаква енергия и се отказвам.
08.03.16
20:08
08.03
Храна:
Закуска: 90г пълнозърнест хляб, 40г сирене, 400г печена тиква без захар, 3 фурми
Обяд: 60г овесени ядки, 50г сирене, около 100-150г домашно кисело мляко
Следобед: 1 бисквита Белвита - 50г , 2 тарталети с малина, 3 царевични кръгчета (не знам дали така се казват, но са като оризовките)
Вечеря: 100г агнешко месо - печено, 1 парче торта - 70г :(
По моите изчисления се доближават до 2000 калории ;(
Днес очевидно прекалих, но цял ден имаше някакви изкушения :D Накрая се прибрах, направих си тренировката, изядох си месото и баща ми извади парче торта :( Просто не се сдържах, а и прецених, че ако не изям сега парчето ще трябва да утре, което прави и утрешния ден провален :D
Малко странна логика имам сигурно, но важното е, че утре няма да има с какво да ме дразнят :D
Тренировка:
Мнението беше редактирано от Lucy на 09.03.16 18:46.
09.03.16
18:44
09.03
Закуска: печена тиква без захар - 550г, 10 фурми, 1 ябълка
Обяд: зелена салата, агнешко месо (не тлъсто) - 200г
Вечеря: 3 филийки пълнозърнест хляб, 40г сирене, спанак, около 250г тиква, 20г сурови орехи
Днес нямах тренировка, но ми се струва, че ядох повече и сигурно преди лягане ще направя 20-30 минути кардио. :D
Мнението беше редактирано от Lucy на 09.03.16 20:05.
10.03.16
20:36
10.03
Храна:
Закуска: Днес си направих едно от мъфинчетата на Б.Р. с 3с.л овесени ядки, 1с.л. царевично брашно, канела, какао, 1 айце, 3с.л прясно мляко и 1/2с.л мед. Стана много вкусно и планирам да си правя такива за закуска :D, 300г печена тиква без захар (последното парче :(), 2 фурми, 1 ябълка
Обяд: 60г овесени ядки, 60г сирене
Вечеря: 1 паничка и половина супа от коприва (не премерих, но предполагам, че е около 400г) - знам, че в нея има мaaалко зехтин и царевично брашно, вместо бяло (мама си знае, че иначе няма да ям :D) , 50г пълнозърнест хляб, 30г сирене, 15г сурови орехи
Май попрекалих с вечерята, но се прибрах страшно гладна от училище.
Тренировка:
Най-после успях да си направя кардиото сутринта на гладно. Беше мъчително и нямах търпение да свърши. :D
11.03.16
19:34
11.03
Храна:
Закуска: 1 мъфин като вчера, 3 фурми, 150мл прясно мляко
Обяд: 400г супа от коприва, 50г сирене, 90г пълнозърнест хляб, 2 фурми
Следобед: 2 ябълки, 2 фурми, 1 бисквита “Изгрев”
Вечеря: голяма зелена салата, 120г пилешко печено, 200г картофи на фурна :(, 1 фурма, още 1 бисквита
Днес е леко разочароващ ден. Особено вечерта. :( Нямах и тренировка, дори не ходих на училище, защото трябваше да уча за изпит в неделя. Чувствам се много зле в момента. Няколко дни всичко беше страхотно и днес се провалих. Отново се храних неконтролируемо, честно казано дори не ми се ядяха тези картофи. Още повече се ядосвам, защото не обичам да смесвам месо с картофи, особено да ям картофи след месото. Тотално се отчаях, мислех, че нещо се е променило и няма да изпадам в такова състояние отново, но пак се случи.
Както и да е, не съм в настроение, но ще опитам преди лягане да направя малко кардио.
12.03.16
14:08
12.03.
Храна:
Закуска: 1 мъфин + 1 фурма, 150г печена тиква без захар
Малко по-късно бях на гости иии :@ 4-5 сладки, 1 малко парче баница, около 10-15г халва
Тренировка:
Обяд: 400г супа от коприва, 80г пълнозърнест хляб Вита, 40г сирене
По-късно ще напиша вечерята.
Снощи така и не ми дойде настроение за упражнения, затова днес реших да се натоваря повече, въпреки че имам да преговарям за изпита утре (sweat). Преди вечеря мисля да правя малко кардио (този път не само на думи :D), тъй като и вчера и днес си позволих много.
И с риск да съм единственият фен на групата тук, ще ви поздравя с една от любимите ми песни напоследък. (sun)
12.03.16
19:34
Тренировката преди вечеря:
Накрая вместо упражненията за корем правих такива за ръце. 1000% утре съм с мускулна треска.
Вечеря: 80г печено пилешко, 100г домашно кисело мляко и 4 мекици :D :D :D
Пак провал! :D Тези дни не знам какво става. Майка ми реши точно сега да ги прави и аз просто не издържах. В моя защита не бях яла от поне 2 години. Направо си стана чийт ден, но не е свършил света, а и тренирах. :D Поне днес не смятам да се тормозя с безобразното си хранене, заета съм да се притеснявам за изпита. :D
Мнението беше редактирано от Lucy на 12.03.16 21:05.
12.03.16
19:54
И аз тренирам с Кели от блендера :) Много ме кефят тренировките им .. Успех :)
13.03.16
16:31
13.03
Храна:
06:00 Закуска: 250мл прясно мляко с 60г овесени ядки, 1с.л мед (предполагам, че около 15-20г), 4 фурми
12:00 1 голям банан
14:00 Обяд: 80г пълнозърнест хляб Вита, 100г обезмаслена извара, 30г сирене, около 100-120г мекици :D
16:00 1 ябълка
Довечера съм на гости, така че не знам какво ще е, но ще едитна утре или по-късно вечерта. Ще се постарая да не ям много, тъй като пак не устоях на мекичките :D
Днес нямам тренировка.
14.03.16
11:13
14.03
Започвам със снощи. Беше страшен чийт: 1 парче дом. питка, няколко парчета баница, 5-6 гъби, пълнени с топено сирене и нещо пушено (най-вкусните гъби евър :D), малко картофено пюре, 1 малко парче торта. Доста си беше, особено баницата. И на всичкото отгоре ядох към 10 - 10:30. После едва заспах.
В последно време чак ме е срам да пиша какво съм яла, защото е доста, и е в пълно противоречие на целта ми да премахна останалите излишни мазнини. Сама осъзнавам, че изглеждам като човек без никаква воля и се разочаровам от себе си. Но също така ми звучи невъзможно непрекъснато да спазвам “режима” си на 100%. Може би си поставям твърде високи цели, с които не мога да се справя и затова накрая не постигам никакви резултати. Та, в този ред на мисли ми дойде идеята да се опитам да не превишавам 1200 калории 5-6 дни в седмицата. А в събота и/или неделя да си позволя да ям това, което искам (в нормални количества :D).
Ще се постарая наистина да се получи, защото ми омръзна да се съжалявам.
Също така, ми се струва, че с желанието си да не прекалявам със сладкото, като ям само фурми, започнах да прекалявам и с тях. Затова на ден си слагам граница - 3 фурми и нищо повече. 8-)
Закуска: 175г ябълки, 165г банан (това беше най-големият банан, който съм яла :D), 180г печена тиква, 15г мед, 30г сурови орехи -> 520ккал
Това е засега, а останалото довечера.
П.П Беше ме страх да не забравя каква е била закуската дотогава. :D
казано от Lucy на 14.03.16, 11:13:
на ден си слагам граница - 3 фурми и нищо повече. 8-)
Това ако можеш да го постигнеш си е признак на завидна воля! :D аз съм абсолютно луда за фурми, но и много придиричива, хахаха въобще date connoisseur :D :D :D Ям основно един вид - medjool, който макар и скъпичък е неповторим, като дъвчащ карамел са... Но никога не ги държа вкъщи, купувам си ги на бройка, не повече от 3, хаха, защотоо, Ламята Спаска.... :D :D
14.03.16
20:17
Хаха и аз съм така :D Честно казано предпочитам да си ям фурмите пред 1 шоколад например. :D Обичам ги!!!! (h) (h) (h)
Също така днес явно наистина имам завидна воля, защото не съм яла нито една. (party)
Обяд: 65г пълн. хляб Вита, 90г обезмаслена извара, 20г сирене, 35г спанак, 2 яйца - 105г
Вечеря: 1/2 краставица, 30г пълн. хляб, 40г обезмаслена извара, 10г сирене, 1 яйце - 50г
Общо: 1187 калории
Малко еднообразно ми е менюто днес, но така се случи.
Днес направих нещо, което скоро не бях правила. Отказах бонбон. :D :D :D Мъчно ми беше, защото бях забравила какво е да те почерпят със сладко и да откажеш, но сега се радвам много. (sun)
Мнението беше редактирано от Lucy на 14.03.16 20:24.
15.03.16
19:45
15.03
08:30 Закуска: 2 ябълки - 200г, 1 банан - 165г, 30г сурови орехи, 3 фурми, 200мл прясно мляко
10:30 Тренировка:
12:00 Обяд: 65г пълн. хляб, 120г обезмаслена извара, 25г сирене, 40г спанак
18:30 Вечеря: 120г печено пилешко месо
~1200 калории Б: 77 | М: 47 | В: 130
Днес беше доста хубав ден. Към обяд излязоха резултатите от предварителните изпити иии 5,92 (party)
В момента, обаче съм се замислила дали храната, която приемам не е твърде много. Не виждам абсолютно никакви резултати. И не говоря за килограми, защото спрях да се меря вече, а за сантиметри. Ханша така и не мърда от 93-94см. Имам чувството. че съм свикнала с това количество храна и в момента не правя нищо.
Категорично не ти е много храната.
Всъщност, трудно е да се говори какъв точно е хранителния ти режим и доколко е ефективен, защото в повечето дни си недоволна от това, което си яла.
За да се погледнат резултати е хубаво да се придържаш към определени калории/макроси/обща струтура на хранене за известен период от време, от порядъка на минимум 3-4 седмици, за да можеш да го оцениш.
Мисля, че няма да е зле да качиш вече някаква снимка, не е нужно да ти има лицето или да е твърде разкриваща.
На 167см 93см ханш са една абсолютно стандартна мярка, което все повече започва да ме навежда на мисълта, че реално няма кой знае какво да се сваля, и че повечето е в главата ти.
Всяко намаляване на храна и загуба на тегло оттук натам стават абсолютно необосновани и нездравословни. :/
16.03.16
10:26
Така е, не очаквам чудеса. Но все пак аз се хранех по подобен начин и преди да започна дневника, като изключим преяжданията, които намаляха значително след февруари. Въпреки това, обаче не съм мръднала. Явно те са главната причини, не знам. :( Както и да е, не съм се отказала и ще продължавам да опитвам.
Колкото до другото качвам 2 снимки, на които мисля, че ясно си личи защо искам да отслабна. Очевидно е, че тялото ми изглежда несъразмерно в момента.
Не виждам нищо, което бих нарекла несъразмерно на снимката ;) Имаме навика много да се вглеждаме в телата си от един ъгъл, в една секунда от времето (като снимка) и забравяме често, че те се движат в пространството и далеч не изглеждат по същия начин когато го правят. :)
Това което виждам е много слаба горна част, почти цялостна липса на мускулна маса и наличието на малко, по мое мнение, мазнини в областта на ханша. Може да те разочаровам, но наистина не мисля, че можеш да постигнеш нищо по начина, който си си навила на пръстта. Без активно тегло - мускули, които да се нуждаят от енергия, дневните ти калорийни нужди ще са все така ниски и мъчителни, ще падат все повече с намаляването на теглото и изчистването на тези мазнини ще е все така безуспешно. За да гориш мазнини по-ефективно, трябва да имаш повече активно тегло, за да имаш повече активно тегло, трябва да го качиш - с повече храна и натоварващи, интензивни тренировки.
Аз лично бих се поинтересувала от reverse dieting - давам ти много basic линк само с основните неща, но повече достоверни източници биха ти били от полза.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.03.16 11:12.
16.03.16
20:02
16.03
Благодаря за отделеното време. Съгласна съм с всичко и ще погледна за какво става на въпрос. Знам, че горната част на тялото ми е голям проблем - почти никакви мускули. Относно тренировките досега 1 година правех главно кардио, а от около 1 месец се опитвам да правя по-натоварващи такива като използвам и допълнителни тежести - 2-3 пъти в седмицата.
09:00 Закуска: 150мл прясно мляко, 1 банан - 100г, 2 ябълки - 200г, 30г орехи, 3 фурми, 10г мед
12:30 Обяд: 65г овесени ядки, 70г сирене, 50г пълномаслена извара
19:30 Вечеря: 150г кисело мляко - 2%, 20г извара, 300г печена тиква без захар
~1300 калории Б: 50 | М: 55 | В: 160
Без тренировка.
Мнението беше редактирано от Lucy на 16.03.16 20:08.
17.03.16
21:39
17.03
08:30 Закуска: мъфин с овесени ядки, 40г орехи, 300г печена тиква, 200мл прясно мляко, 3 фурми
12:00 Обяд: 60г пилешко печено, 35г пълнозърнест хляб
19:30 Вечеря: 35г пълнозърнест хляб, около 100г обезмаслена извара
20:45 100г извара
~1200 калории Б: 80 | М: 47 | В: 120
Без тренировка.
Тази сутрин се събудих от лек глад. Вероятно снощи не ми е била достатъчна вечерята. Тази вечер ми се струваше, че ще стане същото и затова ядох по-късно.
18.03.16
20:29
18.03
08:30 Закуска: мъфин (3с.л брашно от лимец, 4с.л пр. мляко, 1/2с.л мед, 3 фурми, 1 яйце), 20г орехи
12:00 Обяд: 400г боб - супа, 80г пълномаслена извара, 20г сирене, 10г кашкавал, 1/2с.л мед
19:30 Вечеря: 90г извара, 15г сирене, 3 царевични питки - 25г, 1 фурма (прескочих границата :D)
~1350 калории Б: 80 | М: 50 | В: 150
Днес си позволих малко повече, но ще го преживея. Опитах се максимално да увелича протеина, но не е лесно. Също така, не знам калориите точно колко са, тъй като няма как да измеря боба :D, но за всеки случай е с малко сол и без мазнина. Друго хубаво нещо е, че си купих брашно от лимец и мъфина ми сутринта стана НЕВЕРОЯТЕН (не, че друг път не е :D).
Днес, за съжаление, нямах време за тренировка, но мисля по-късно да правя кардио и утре най-после да си направя тренировката.
Освен това днес стана 5-ти пореден ден без преяждане. Това не се беше случвало от мнооого отдавна. Страшно съм горда със себе си :D. Но утре пак ще има повече ядене, тъй като майка ми има имен ден и отсега ми е ясно, че няма да се въздържа. :D :D Въпреки това, спазих това, което планирах в началото на седмицата и няма да се чувствам толкова виновна, а и все пак е празник.
19.03.16
20:54
19.03
07:00 Закуска: мъфин (като вчера), ябълка
12:00 Обяд: боб - супа, 15г сирене
16:00 маалко (около 100г :D) картофено пюре, 3 фурми
16:30 Тренировка: 2х4кг
19:00 Вечеря: голяма зелена салата, овкусена с оцет и сол, 100г св. месо (нетлъсто), 2 немалки парчета баница
По-късно е възможно да хапна баклава. Още не съм сигурна, ноо се познавам и сигурно ще си взема :D
Днес не съм броила калории, защото и без това си знам, че са много. Следобед не знам какво стана с това пюре. Хич не обичам да ям така по никое време. Обаче, нали да опитам дали е добре и се заплеснах :D. Затова и за вечеря реших да си го спестя.
Както и да е, надявам се само утре да не съм се издула от тази цялата храна, защото ще ходя на проба на роклята ми за бала.
Иначе, честит празник на всички именници! :)
На това ли викаш много храна :D сигурно половината форум може да подспори сериозно за това. Бих казала, че не ти е балансирано днешното меню, но чак пък много... Relax ;)
19.03.16
22:04
Хаха успокоих се малко :D Иначе аз го усетих като много затова, особено вечерята
П.П Добавих малко парче баклава и 1 бонбон :D
20.03.16
20:02
20.03 | Неделя
09:00 Закуска: 250мл пр.мляко, 90г пълн. хляб Вита, 2 малки парчета баница, парче и половина баклава
15:00 Обяд: парче пица
17:00 парче торта
19:00 Вечеря: 4 царевични питки, 150г обезмаслена извара, пушено филе - не повече от 100г
Е, ако вчера не е била много храната, то днес вече го постигнах. :D На всичкото отгоре и водата ми е малко - около 1 литър, но до вечерта сигурно ще станат 2. Въпреки всичко, днес прекарах 4-5 часа в пазаруване почти без да спирам, така че може да се каже, че съм имала ниско интензивно кардио. 8-)
Отново не съм броила калории, защото няма голям смисъл. Утре, обаче е нов ден и всичко започва отначало - никакъв чийт. Притеснява ме само наполовина пълната тава с баклава. Както и това, че вкъщи никой не налита на сладко като мен и едва ли скоро ще се изяде скоро. (dull)
21.03.16
20:28
21.03 | Понеделник
08:30 Закуска: мъфин, 20г орехи, 3 фурми
11:00 Тренировка
12:00 Обяд: 85г пълн. хляб, 250г обезмаслена извара, спанак, 100г св. пържола с 70г гъби
19:30 Вечеря: 4 царевични питки, 15г сирене
~1320 калории Б: 93 | М: 40 | В: 147
Тренировка:
Днешната тренировка я правих за първи път и някак си съвсем я промених. :D Правих главно упражненията за ръце, като си добавих и други, които си знам.
Колкото до храната, доста прекалих на обяд и вечерта въобще не бях гладна.
Също така, днес си купих гъби, защото това ми е любимата храна. И се чудя как да ги приготвя, така че да не са много калорични. Обикновено ги пека без мазнина в соев сос, но ми омръзна всеки път така да ги правя. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Lucy на 21.03.16 20:35.
казано от Lucy на 21.03.16, 20:28:
21.03 | Понеделник
И се чудя как да ги приготвя, така че да не са много калорични. Обикновено ги пека без мазнина в соев сос, но ми омръзна всеки път така да ги правя. (wasntme)
Махни пънчетата, посоли ги и ги напълни с крема сирене или моцарела. Запечи за 15-20 минути на 200 градуса.
Така много обичам да ги правя. Стават за отриателно време, а и са бърза вечеря за дните, когато искаш да сготвиш нещо набързо.
22.03.16
19:52
22.03 | Вторник
07:30 Закуска: 80г пълн. хляб, 220мл прясно мляко, 20г мед, 30г орехи, 3 фурми, лимон
12:30 Обяд: 80г пълн. хляб, 250г обезмаслена извара, спанак
15:00 3 царевични питки - ок.25г
19:00 Вечеря: много голяма зелена салата, 2 яйца
~1300 калории Б: 73 | М: 47 | В: 141
Тази сутрин отново се събудих от глад, както и от много интересен сън. :D И така, аз и няколко приятели
бяхме в магазин и всички си купуваха нещо вредно, без мен, разбира се. След като излязохме обаче, започна да ме боли много коремът и реших да се върна и да си взема нещо. Отидох при бананите, но прецених, че ако изям 1 банан ще ми станат много въглехидратите :D и по-добре да се прибера да ям нещо друго. В този момент се събудих и веднага станах да закусвам. Това явно ще ми е за урок да ям повече на вечеря.
Също така, бях предвидила да имам и тренировка, но ходих да се подстригвам и естествено, заради лошия ми късмет трябваше да чакам час и половина. В резултат на което не само, че не остана време за тренировка, а даже едва се оправих да изляза навреме за училище.
П.П Благодаря за рецептата. :) Утре, ако ми остана време ще си ги направя, защото ми звучи много вкусно. (h)
Мнението беше редактирано от Lucy на 22.03.16 19:54.
23.03.16
20:21
23.03 | Сряда
08:45 Закуска: 80г пълн. хляб, 240мл прясно мляко, 12г мед, 30г орехи, 3 фурми
12:00 Обяд: 50г пълн. хляб, 200г обезмаслена извара, спанак, гъби на фурна (ок. 300г може и повече да са) с топено сирене (ок. 50г), 2 фурми
19:45 Вечеря: ок. 130г пилешко месо
~1440 калории Б: 106 | М: 53 | В: 136
Днес малко прекалих с храната. Не знам и аз как стана. :D
Иначе нищо интересно не се случи днес, и тренировка нямам. |-) Ноо утре ще поправя грешката.
(h)