Ново начало.

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.04.16
23:42

А....животът ми е 10 пъти по - лек откакто спрях да броя калории, дори си усещам какво ми липсва и от какво имам нужда. В последно време дори не се тъпча със сладко като за световно, защото знам, че ако искам повече въглехидрати мога да си ги приема от фурми (обожавам ги), черен шоколад, всякакви десертчета, не е необходимо да са пълни със захар за да са вкусни. Затова предполагам, че понякога спирането да броиш калории е много добро решение. Поне за хората , които го взимат много при сърце.

Мнението беше редактирано от Anne Rose на 18.04.16 23:43.

Lucy

19.04.16
20:48

19.04 | Вторник

09:00 мъфин (сирене, 1 яйце, кисело мляко, овес. ядки, трици, кашкавал), 25г орехи
11:30 2 фил. хляб, 30г сирене, 130г извара
20:00 1 фил. хляб, 30г сирене, 150г извара, 100г бяло пилешко месо (варено)

Втори ден без броене - чувствам се като свободен човек. :D Не знам много ли е храната, но в момента ми е по-важно качеството - т.е да не се тъпча със сладко (което е навсякъде около мен ;( ).

19.04.16
21:43

Хич не е много, дори ми се струва малко :)

Lucy

20.04.16
20:26

20.04 | Сряда

08:30 мъфин (сирене, 1 яйце, кисело мляко, овес. ядки, трици, кашкавал), 30г орехи, 20г козунак
12:00 3 фил. хляб, 30г сирене, 150г извара, 1/2 л. мед, 100г домашно кисело мляко
19:30 1/2 краставица, 2 фил. хляб, консерва риба тон в собствен сос(135г отцедено тегло), 150г козунак

Днес храната си е доста. Но не може и без такива дни. :D Все пак ми е по-добре, че не знам колко калории има в този козунак. :D
Като цяло беше хубав ден и няма да го развалям с мисли за храна. :)
Хубава вечер! (F)

Мнението беше редактирано от Lucy на 20.04.16 20:28.

Lucy

21.04.16
20:31

21.04 | Четвъртък

08:30 мъфин (сирене, 1 яйце, кисело мляко, овес. ядки, кашкавал), 100г извара, 25г орехи, 10г мед,
10:301 ябълка
12:00 3 фил. хляб, 15г сирене, 170г извара
19:30 зелена салата, 2 фил. хляб, 100г извара, 10г мед

Днес денят ми тръгна добре от още от сутринта. Измерих се и нямах търпение да се похваля, че имам лек прогрес. От 93-94 ханш на 92. Не е много, даже, ако не се мерех през няколко дни щях да си помисля, че не съм се премерила правилно. Ноо и малките неща са важни. Само се чудя дали някога ще стигна заветните 88см от преди по-малко от година... някой ден, надявам се и това ще стане. (wasntme)
Btw всеки ден закусвам едно и също, май се пристрастих към тези мъфини. :D

Зачетох се в дневника ти и видях коментара за Кели. :) Аз също гледах клипа и много се изненадах, никога не бях предполагала, че именно тя е преминала през толкова неща. Голяма фенка съм им, тренировките им са много готини! 8-)

Lucy

21.04.16
22:19

Супер са и двамата. :)
Хубаво е, че Кели е решила да сподели това. Много хора се намират в подобна ситуация и съм сигурна, че им е вдъхнала  надежда и увереност, поне на мен много.
А тренировките им са си #1! :D

Lucy

22.04.16
20:40

22.04 | Петък

08:30 мъфин (сирене, 1 яйце, кисело мляко, овес. ядки, кашкавал), 50г извара, 30г орехи, 20г мед,
12:00 3 фил. хляб, 170г извара, 100г домашно кисело мляко, 65г кашкавал, 70г крекери
19:30 1/2 краставица, 1 фил. хляб, консерва риба тон в собствен сос, ок. 130г крекери

Доооста храна днес се събра. Много ми се ядеше нещо по-различно. Цял 1 ден мина без да ям нещо “забранено”. :D Иначе, от известно време ям едни и същи неща и май трябва да разнообразя малко, защото ето какво става.
И такаа, хубава вечер! (F)
Нещо такова изглежда, че правя и аз. :D

Lucy

23.04.16
20:25

23.04 | Събота

09:30 2 ябълки, 1 банан
10:30 200г кисело мляко 2%
12:00 3 фил. хляб, 3 бъркани яйца, 65г сирене, 30г орехи
15:30 ябълка
19:00 голяяма зелена салата, 80г извара, 25г сирене

Първо от снощи си добавям една вафла, 2 бонбона, ?г мед. :D Толкова ми се ядеше нещо сладко, че, въпреки че мразя вафли реших да изям една, вместо да отварям шоколад и да последва по-лошо. :D

Та след снощното изпълнение, днес бях решила да го карам на плодове и мляко, но по-късно осъзнах, че няма да стане и си продължих както обикновено. (giggle)
Снощи телефона ми почна да ми прави някакви номера и имах някакво предчувствие, че нещо ще стане. Легнах си аз и сутринта почнах да сънувам как се е прецакал и не ми звъни алармата. Събуждам се аз - 9:20ч. Естествено, опасенията ми са се случили и сега съм без телефон. :(

Lucy

26.04.16
20:10

Отново пропуснах 2 дни. Не бяха хубави, изобщо. Храната - добре до вечерта, а на вечеря - тестено и сладко. Ужас! Не исках да пиша такива неща в дневника, затова само го споменавам.
Хич не обичам да идват празници, защото все си развалям храната. А да не говорим, че миналият Великден беше един от най-ужасните дни в живота ми, точно по тази причина... Дано тази година не се повтаря.

26.04 | Вторник

08:00 2 фпх, 100г извара, 25г сирене, 9 маслини
10:30 20г орехи
12:00 2 фпх, 50г извара, 55г сирене, 50г овес, 3 маслини
19:00 зелена салата, 400г боб чорба (без мазнина)

Днес, сравнително нормална храна. Струваше ми се, че ядох доста на обяд, но цял ден бях гладна.
Усещам, че това лошо време и предстоящия МЦ влияят доста на настроението ми. Просто като дойде тази част от месеца не съм себе си.
И песен, отразяваща мислите ми в момента. :D

Lucy

27.04.16
12:41

27.04 | Сряда

07:00 2 фпх, 60г извара, 15г сирене, 6 маслини
09:30 Тренировка
10:30 ябълка
12:00 палачинка от 2 яйца с 30г овес, намазана с 100г извара, 30г сирене, 100г козунак

Strength x2 Each in an ABAB Format 8kg
Single Leg Deadifts
Ski Squats

Static Lunges
Squats

Long Lunges
Sumo Squats

Bridge x2

HIIT - 20 On, 10 Off x3 Each
Curtsy Jump Repeater
Jump Squats

Burpee Hold
Fly Jacks

Knee Downs
3 Pulse Squat Jumps

Wide Squat Ski Squat Combo
Fly Jacks

Pilates Burnout - 40 Seconds each, with 10 seconds rest in between each
Kneeling Leg Raises + Pulse
Hamstring Curls
Bow Taps

Днес най-после намерих време и мотивация за тренировка. Много се изморих, нищо, че и друг път съм я правила. По средата някъде даже ми стана лошо и си взех 1л мед. Предполагам, че е от ниското кръвно.
Та, много съм доволна сега. :D
Вечерята ще впиша по-късно, но предполагам, че няма да е вкъщи и мисля да изям едно кисело мляко.

~~~~
Следобед: 2 бонбона Линдор
18:00: 200г к. мляко 2% с 1л чия, 40г извара, 15г сирене, 1 фпх, 10 маслини, ок. 150г козунак

Е, ами пак си прецаках деня, но важно е, че тренирах. Затова не ме е яд толкова за храната, освен, че очевидно имам проблем с козунака. :D
Тази вечер ще излизам на серенада и предполагам, че пак ще има храна :(, но ще се опитам да я огранича максимално!

Мнението беше редактирано от Lucy на 27.04.16 19:12.

Lucy

28.04.16
22:07

Чудя се как да започна и не го измислям, затова просто ще си излея всичко, което ми се е насъбрало.
Не знам какво се случва последните дни, честно. Имам страшен апетит и ям МНОГО. Просто не знам къде отиде мотивацията ми от преди, явно изчезна. На всичкото отгоре ми беше ужасен ден, защото се скарах с родителите ми. Всичко върви срещу мен, храненето най-вече.
Може би е просто заради празниците тези дни, но празници има през цялата година. Не искам да изпадам в депресии точно когато трябва да ми е весело, защото преди ми беше.
Така или иначе, усещам, че просто е имало някакво затихване на преяжданията за известно време и всичко пак ми се връща. Опитвах се да скрия колко ми е криво с някаква ирония, но няма смисъл да лъжа себе си.
Замислям се дали да продължа с дневника, защото стана твърде негативен и само мрънкам. Може би ще си дам малка почивка.

29.04.16
07:51

казано от Lucy на 28.04.16, 22:07:

Чудя се как да започна и не го измислям, затова просто ще си излея всичко, което ми се е насъбрало.
Не знам какво се случва последните дни, честно. Имам страшен апетит и ям МНОГО. Просто не знам къде отиде мотивацията ми от преди, явно изчезна. На всичкото отгоре ми беше ужасен ден, защото се скарах с родителите ми. Всичко върви срещу мен, храненето най-вече.
Може би е просто заради празниците тези дни, но празници има през цялата година. Не искам да изпадам в депресии точно когато трябва да ми е весело, защото преди ми беше.
Така или иначе, усещам, че просто е имало някакво затихване на преяжданията за известно време и всичко пак ми се връща. Опитвах се да скрия колко ми е криво с някаква ирония, но няма смисъл да лъжа себе си.
Замислям се дали да продължа с дневника, защото стана твърде негативен и само мрънкам. Може би ще си дам малка почивка.

Всеки има такива моменти, мила. Стискай зъби. Няма проблем,че ще си помрънкаш. Нали сме тук, за да се подкрепяме. :)
Оправяй положението с вашите. Светъл празник идва и не бива да сте скарани. След това се разходи, виж се с приятели, послушай любима музика, направи любимите си упражнения. Ще се отпуснеш психически и ще видиш, че светът всъщност има и розови краски :)
1-2-3 дена или дори седмица нищо не са на фона на системно полагани усилия за здравето и физиката ти.  :*

Мисля си ,че особено при нас жените това с многото апетит е често срещано явление в някои периоди на месеца. Дали на психо основа или не, не знам, но и при мен го има :) Гледай източниците на калориите да са хубави. Ще мине ! :)

Иван

29.04.16
08:37

Проблема е, че в подобни ситуации се търси “разбиране”...някой на чието рамо да се опреш и да ти подаде носна кърпичка, ако може и той да пофлиртува със сълзите заедно с теб, най-добре...това е булшит за мен...истинският приятел ще ви нарита задника и ще ви насърчи да се стегнете. “Всичко върви срещу мен, храненето също” - глупости, глупости...има едно нещо в тоя живот, което е под наш контрол - отношението ни.

29.04.16
09:16

Иване, така е, но има нужда и от едното, и от другото. Един да ти каже една добра дума, друг да те срита. Когато човек е в такава ситуация, има нужда да усеща и другия тип подкрепа. Но само със здрава критика се върви напред.

Мнението беше редактирано от Елена на 29.04.16 09:36.

Lucy

29.04.16
11:04

Иван, повярвай ми нямам нужда от това някой да ми подаде кърпичка. Не съм и написала поста по тази причина. Подобна подкрепа съм получавала само тук в този форум, понеже в реалния си живот ми не съм споделяла това с никой. Така че, не я търся, въпреки че благодаря на хората, които ми я дадоха. Може да се почувствам малко по-добре за момент, но съм напълно съгласна с теб, че това няма да ми оправи проблемите. Наясно съм, че ако аз не си помогна друг няма как да го направи. Още по-далеч съм от това да обвинявам някой друг за моите грешки.

Lucy

30.04.16
21:19

30.04 | Събота

08:30 200г кисело мляко2% с 1л чия, 1 банан, 6 фпх
11:30 Тренировка
13:00 175г скумрия на скара, салата от домати и краставици, маслини
15:00 ?г козунак (не повече от 100г)
18:30 1 варено яйце, таратор с 200г мляко, маслини, ок. 150г+ козунак
20:15 Кардио 1 и 2

Тренировка: дъмбели 2х4кг
45 Sec active intervals + 20 rest
x2 each group

Single Leg Deadlifts
Curtsy Lunge Squat
Gliding Jump Squat (l, r, jump in center)

Squats
Reverse Lunge
Static Jumping Lunge

Bulgarian Squats
Lunge Pulses
Bridge

3, 2, 1 Pulse Squats
Pulse Squats 
Bridge

HIIT - 20 On, 10 Off x3 Each
Curtsy Jump Repeater
Jump Squats
High Knees
Butt Kickers
Knee Downs
Jumping Jacks
Wide Squat Ski Squat Combo
Jumping Jacks

Днес отново е много храната, но реших да се взема в ръце и поне да компенсирам с тренировките. Признавам, че през последната година не съм яла толкова тестени храни, колкото през последните дни. (headbang)
Все пак съм доволна, защото много се изморих, особено след кардиото преди малко.
Утре се надявам денят да мине по-добре с по-малко храна. Сутринта на гладно планирам кардио, но не знам дали ще стане като се знам сутрин какво ми е. Но дори и да не е на гладно, пак ще има нещо. :) Много се надявам последните дни да не са повлияли много и трудът ми досега да не е отишъл на вятъра. А пък и нямам никакво желание да се качвам на кантара. В този ред на мисли прикачвам и снимка от календара ми в ФБ. Доста празен месец :(. Трябва да компенсирам следващия.

Lucy

01.05.16
19:42

01.05 | Неделя

09:00 2 варени яйца, 25г сирене, 15г кашкавал, 30г маслини, 200г пр. мляко, 20г орехи
13:00 200г скумрия на скара, салата от домати и краставици, 90г козунак
19:00 200г кисело мляко 2%

Май започвам да се оправям. :D Днес храната е добре, като изключим козунака (имаме си love-hate връзка с него), но поне не е в големи количества. А и сега съм гладна, което е доказателство, че днес не съм яла чак толкова много. (sun)
Тренирвка, обаче нямаше, защото сутринта ми излезе работа, а после ми изчезна желанието. :D Но пък цял ден се разхождах и имам МТ на прасците. (wasntme)

Lucy

02.05.16
23:07

02.05 | Понеделник

09:00 мъфин(1яйце, 25г сирене, 15г кашкавал, 80г извара, 30г овес. ядки) 6 маслини, 20г орехи
10:30 козунак с бананов шоколад (банан+канела+какао)
13:00 150г извара, 35г сирене
Цял следобед 1ч домашно пр. мляко, ок.100г домашно к.мляко, 30г стафиди, козунак
19:00 домат и краставица
21:30 Кардио 1 и 2

*общото количество козунак беше 250г :D

Ами това е днес. Общо взето цял ден си ядох, но на вечеря реших да мина по-леко. Накрая кардиото ме измори много, след
втория клип вече не искам да чувам за бърпита. Иначе не знам колко е правилно да си правя кардиото преди лягане, но предполагам, че е по-добре о нищо. Поне беше добро наказание за козунака. Вече трябва да спрат да го продават според мен. :D

Lucy

04.05.16
10:18

Вчера си пропуснах отчета, бях навън и после забравих. Честно казано не си спомням точно какво ядох, а и не е  от голямо значение, защото вечерта преди да изляза имаш биндж. Главно с козунак. Не знам още колко 100000 дни ще го продават и още по-лошо, родителите ми ще го купуват. :( Ама здраве да е. нямам и тренировка

Днес реших като заместител на козунака да си направя бисквити. Разбира се, здравословни с овесени ядки. :D Отдавна не си ги бях правила, а и бяха останали 2 по-тъмни банана.

И така, сигурно довечера ще си впиша за днес.
п.п С това време съм на някаква тъжна вълна. Просто мразя да (rain).

Иван

04.05.16
10:49

Стига, де...депресирана ученичка и BMTH…мега клишето :D Между другото, Sempiternal е един от най-любимите ми албуми завинаги (y)

Lucy

04.05.16
11:01

Е не бих се нарекла депресирана, само защото имам проблеми с храненето. :D Но BMTH ще си остане в сърцето ми дори да съм най-щастливият човек на Земята. (h)
Иначе и That’s the spirit е много хубав!
п.п скоро няма да съм и ученичка :D

Мнението беше редактирано от Lucy на 04.05.16 11:04.

Lucy

04.05.16
20:41

04.05 | Сряда

09:30 2 варени яйца, 2 овесени бисквити (2 банана, 1 яйца, 120г овес - общо 6 бисквити), 25г орехи, 20г стафиди
12:30 200г извара с 40г сирене, 1 бонбон Тофифи
18:30 салата от домат и краставица, 200г кис. мляко 2%, ок. 100г царевични питки, 3 малини, ок. 100мл пр. мляко, 1 бисквита от сутринта
20:30 2 панички от картофена супа със сирене (само водата, без картофи)

Доста въглехидратен ден стана, но поне мога да се похваля, че ми е първи ден без козунак от известно време (много време :D).
Лошото е, че пък водата ми беше малко, ок. 1л някъде, но цял ден бях навън и нямах възможност. Мислех си за някакво кардио, но съм много изморена понеже снощи си легнах в 2 и 30 и сигурно ще си лягам рано.
Лека вечер! :)

Lucy

05.05.16
18:32

05.05 | Четвъртък

09:30 2 варени яйца, 2 овесени бисквити, 25г орехи
12:00 120г пилешко месо (печено), 10 маслини, 50г козунак
18:00 1 паничка от картофена супа със сирене (само водата, без картофи), 1 домат,100г извара с 20г сирене

Мнението беше редактирано от Lucy на 05.05.16 18:32.

Lucy

06.05.16
13:23

06.05 | Петък

07:00 мъфин (яйце,  30г трици, 100г извара,30г сирене) 10 маслини
10:30 150г козунак, 1к. кис. мляко 3,6%
12:00 50г козунак, 6-7 обикн. бисквити, 2 чушки с кайма и малко ориз

Днес съм си на село и да, нямам коментар. Всеки път така става, но нищо. Честит празник на всички. (F)
За довечера ще има агнешко, но ще допълня после, че не се знае какво ще става следобяд. :D

Lucy

06.05.16
20:25

И така, както си и мислех стана.
Добавям още десетина бисквити следобяд. И за вечеря салата, агнешко ?г (нямам везна в момента и всичко по-горе е на око, НО имам много точен мерник :D) и една малка суха паста.
Като се замисля и по-лоши дни е имало, така че whatever…
Лека вечер! :)

Lucy

09.05.16
20:02

09.05 | Понеделник

09:00 мъфин (яйце,  20г овесени ядки, 100г извара,30г сирене)
11:00 150г печено агнешко, 30г маслини, 1 шоколадов бонбон
19:00 салата - домат и краставица, 60г извара, 10г сирене, 3 маслини

Предните дни не описвах, но от днес се реших до бала да не преяждам, поне до тогава. Мисля, че днес си ми беше много добре храната и съм доволна. За тренировки тези дни не мога и да си помислям, затова ще гледам просто да намаля храната и да не се тъпча както последните няколко ужасни дни.
Поздрав с една песен, към която направо се пристрастих. :D

Lucy

10.05.16
18:38

Първо от снощи си добавям парче баница и малко алкохол + сок. Изложих се малко, но бях навън и нямаше друг начин.

10.05 | Вторник

08:00 мъфин (яйце,  30г овесени ядки, 50г извара,30г сирене), 25г орехи
11:00  паничка боб чорба
14:00 банан
18:00 салата - домат и краставица, 100г печено агнешко, 5 маслини, ок. 70г кашкавал, 1/2л мед

Обилна вечеря, но все пак храната си е добре. Тази вечер няма да има излизане и всичко ще е както си трябва. :D

Lucy

19.05.16
18:40

Здравейте отново! :)
Не съм писала от няколко дни, но покрай завършването имах (и още имам) много неща на главата. Въпреки това, реших да впиша какво се случи, въпреки че не е много вдъхновяващо. Та, вчера се премерих и ми призля.. :D Официално тежа 55кг. В процеса участваше много храна и то вредна. Но, няма да се оплаквам, сама си го направих.

Ще се взема в ръце, обаче и ще спра това докато е време.
Днешният отчет: :)
19.05 | Четвъртък

09:00 ябълка, банан с какао и канела (h)
10:30 150г извара
12:30 домат, 150г извара, 30г сирене
18:00 консерва риба тон в собствен сос 160г, 100г хамон, 5 маслини, 2-3 парчета луканка, 1 бонбон Тофифи

Мнението беше редактирано от Lucy на 19.05.16 18:54.

Lucy

20.05.16
19:27

20.05 | Петък

05:30 20г овесени ядки, 30г трици, 1 кис. мляко, 1л чия, 1/2л мед, какао, канела
13:30 мъфин (яйце, извара, сирене, трици), 1/2 еклер
17:00 ок. 20 череши, 1 кайсия
18:00 домат, 160г св. пържола, 1 бонбон Тофифи,  остатък от сместа за кекс 

Втори ден, отново не перфектен, но не е толкова зле. Лошото е, че нямам и 1л вода, понеже цял ден бях навън, но и това се случва.
Иначе знам, че е ужасно да ям сурови яйца и брашно... лош навик от години. 8-) Добре, че не правим често кексове. :D

21.05.16
07:50

Относно водата изгради си навика да мъкнеш винаги шише с теб, дори и от 0.5л да е, но по-голямо най-добре. Можеш и в термос... Да се дехидратираш така въобще не е хубаво! :)

Lucy

21.05.16
08:48

Аз винаги си мъкна, даже на хората им е смешно понякога. Проблемът е, че като съм навън вц-то липсва и затова избягвам да пия. :D :D

21.05.16
10:08

Ако се случва рядко да кажем че е разбираемо, но ако се случва достатъчно често, според мен трябва да си намираш “къде” въпреки че си навън и да се хидратираш качествено ;) Само в твой плюс ще е Люси (F)

Lucy

30.06.16
21:20

Здравейте отново! :)
Много се чудех дали пак да пиша тук, след като така се изгубих, но какво пък. Не знам от колко време не съм влизала, но общо взето нищо положително по отношение на отслабването ми не се е случило. :D Даже напротив. Отпуснах се доооста с преяжданията, а след първите белези на напълняването съвсем се демотивирах и спрях и с упражненията. Затова реших да се взема в ръце (не знам за кой път вече) и да променя това което не ми харесва. От понеделник реших да започна фитнес и естествено да спра с преяждането.
Честно казано ме страх да се кача на кантара, но по мерките, които си взех, съм си същата както преди да отслабна първия път, така че вероятно съм макс 58-60кг/167см (нямам никакво желание да видя точната цифра :D).

талия: 69см
ханш: 99см
!!! (headbang)

Следващите 3 дни до понеделник ми се иска да го карам на нещо по-леко - плодове, овесени ядки или нещо такова.
Колкото до фитнеса, разбрах, че трябва да дам 60лв за програма. А това ми се струва напълно ненормално. Затова ще започна с програма от сайта, най-вероятно. Спрях се на това, но ми се струва много объркано като за човек, който има двумесечен опит във фитнес залата.
Също така, ме посъветваха да не си разпределям нещата по дни, а да всеки път да тренирам всички мускулни групи. Не знам доколко това би било добре, затова ще се радвам на съвет. Btw ще отделя 5 дни в седмицата, като планирам 2 от тях да бъдат кардио.

Това е засега. Ако има още нещо ще допълвам. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1