13/03/неделя/ сън: 6 часа
Тренировката:
сед 10х10
лег 6х3
разтяжки всякакви
Утре не съм на работа! : )
14.03.16
00:03
казано от Juls на 13.03.16, 23:59:
13/03/неделя/ сън: 6 часа
Тренировката:
сед 10х10
лег 6х3разтяжки всякакви
Утре не съм на работа! : )
Сутринта идвай значи :)
14/03/понеделник/сън: 8,5 часа нощен + 1 час следобеден
Тренировката:
* 40 мин пътека /25 наклон + 15 без наклон/
* гръб,ръце
скрипец 4х8 в СС с гребане на хориз.скрипец 4х8
гребане с дъмбели от обратен полу-лег 4х12 в СС с пул-оувър 4х15
бицепс с крив лост 4х8 в СС с френско 4х8
бицепс с дъмбели 4х12 в СС с трицепс от скрипец 4х12
чуково бицепс 4х16 в СС с трицепс.разгъване с дъмбел над глава 4х15
21 за бицепс х 3
* 80 мин пътека / 60 макс наклон + 20 без наклон/
Наспах се хубаво и през нощта, че и следобед дремнах преди да ида да тренирам. : )
Преди обед обикалях малко по задачи,ходих и до Била . Следобеда минах през пазара преди тренировката,а вечерта отидох до Кауфланд. Въобще хубава разходка и ползотворно пазаруване за идните 9-10 дни.
Ходенето на пътеката под наклон ми се отразява доста добре на крака,усещам го като някакъв вид рехабилитация.
15/03/ вторник/ сън : 5 часа
Нетренировъчен
Днес без тренировка. Смятам довечера да се отдам на заслужена почивка, филмче, семки и т.н.:D
Много съм гладна напоследък, постоянно гладна. В момента изобщо не може да става дума за фаст! :D Горе-долу на всеки 2 часа се храня.
Ето и отчетът за изминалата тренировъчна седмица:
08.03- голяма тренировка цяло тяло+ кардио
09.03- кардио + корем
10.03- нетренировъчен
11.03- рамена + кратко кардио
12.03- задно бедро и дупе + кардио
13.03- сед + лег
14.03- гръб и ръце + кардио
казано от Juls на 23.02.16, 23:31:
23/02/вторник/сън: 7 часа
Известно време няма да си описвам храната.
За справки може да погледнеш назад от този пост. : )
Мнението беше редактирано от Juls на 15.03.16 13:51.
Този модел сигурно е нов, наскоро рекламираха FuzeX в синия социален сайт... въпреки че май по-универсален го раздаваха.
Не знам как са тези модели, но имат обикновени(тренировъчни) най-вече Gel-нещо-си, са прекалено скъпи за обикновени обувки за бягане.
Радвам се, че се увеличаваме хората с афинитет към аеробните спортове, бавно, но славно като членска маса.
казано от Juls на 15.03.16, 13:47:
казано от Juls на 23.02.16, 23:31:
23/02/вторник/сън: 7 часа
Известно време няма да си описвам храната.
За справки може да погледнеш назад от този пост. : )
Извинявай, върнах се назад преди да задам въпроса, но не толкова. :)
17.03.16
09:52
казано от Juls на 16.03.16, 20:32:
:)
Асикс и New Balance са най-качествените марки за спортни обувки. Балъците да си ползват Адидас и Найк :D
Не знам на каква база е това мнение...
Аз бягам с една от гореспоменатите балъшки марки и вярвай ми, там има по-голям избор от модели за всякакъв вид бягане, а качеството е достатъчно добро и това ти го казвам като човек, който се занимава доста сериозно с бягане и обувките са ми най-важния консуматив.
17.03.16
10:55
И аз в момента ползвам любимата марка на всички бургазлии, но това не променя фактът, че Асикс и Ню Баланс са доста по-добри. Бил Гейтс, Стив Джобс, Том Круз, Робърт Дауни и т.н всички звезди носят само New Balance. Адидас и Найк се носят само в България, където има повече ментета, отколкото оригинали :D
казано от ME4O_TURIST на 17.03.16, 10:55:
И аз в момента ползвам любимата марка на всички бургазлии, но това не променя фактът, че Асикс и Ню Баланс са доста по-добри. Бил Гейтс, Стив Джобс, Том Круз, Робърт Дауни и т.н всички звезди носят само New Balance. Адидас и Найк се носят само в България, където има повече ментета, отколкото оригинали :D
Ако съдиш кои обувки са добри за спорт по това че “звездите” ги носят, тогава пробвай да потичаш с тези на Бионсе. :)
Не искам да взуча заядливо, просто доводите ти според мен не са много точни. Ако кажеш “този и този спортист тренират по цял ден с тези марки и за това аз ги смятам за добри”, това е друго. Ама Бил Гейтс?
17.03.16
23:07
Хич не разбирате от майтап, обаче :D
16/03/сряда/сън:8 часа/нетренировъчен
17/03/четвъртък/сън: 8 часа
15мин пътека наклон
15 мин въже
Клек 4х1
Нещо не ми се тренираше тези дни. :/
18/03/петък/ сън: 8,5 часа нощен + 3 часа следобяд
Не тренирах. Все така ме мързи по някаква неясна причина. :/ Абсолютно нетипично за мен.
Тези дни си взех новите очила. Все едно гледам света с други очи... Надявам се вече главоболието и напрежението в очите да отмине.
Несполучлив опит за тренировка и днес. Мисля,че главното захранване нещо дава на късо. Обща отпадналост,никакъв тонус, сънливост, неудържими пристъпи на зверски глад, неприязън към околните...
Изчезвам за 2-3 дни от София, никакви тренировки. Дано бързо се оправя,защото това определено не съм аз.
19.03.16
19:02
Каква е тази точка, Юлеее? :)
Бързо да се оправяш - емоционално и физически. Сигурна съм, че ще ти се отразят тези няколко дни добре, където и да си избрала да бъдеш. :) И следващият отчет да е по-ведър! :)
20/03/неделя/ сън: 12 часа !!!
Без тренировка
Шест часа под слънцето, със слънцето: )
21.03.16
20:33
Юле, пише, че си качила снимки в албума си, но той е заключен за разглеждане. Умишлено ли е така?
казано от Queen Cobra на 21.03.16, 20:33:
Юле, пише, че си качила снимки в албума си, но той е заключен за разглеждане. Умишлено ли е така?
Не знам,не е умишлено. Днес писах на Колето,че не мога да намеря откъде се трият видеоклипове и може да съм натиснала нещо някъде по врвме на ровенето. :/
Иначе качих 2-3 снимки без бельо, само по чорапи и ластик за коса.
22/03/вторник/сън: 5 часа
Тренировката:
*пътека 40 мин /35 наклон + 5 равно/
тяга 5х5 в СС с раменна преса стоеж 5х5
удари с дъмбели 3х20 в СС пауър скуат 3х16
шолдър шокър х3 в СС с корем изометрии
Стегнато преди работа. Жалко,че бързах,защото много сила имаше и можеше да се получи размазващо добра тренировка. Не е чудно след като направих цяла седмица делоуд + стабилно ядене и спане. Снощи малко след полунощ се нагърмях със 150гр овес сс + 150гр трици сс + 2 дози протеин, което приготвено си е цяла тенджера зоб/не съм почнала да цвиля още: D/ . Та изядох го и легнах да спя. И сутринта се събудих като батка, толкова плътни мускули,ще ми се пръснат дънките. И водичка нося, че трябва да ми идва тези дни. И прозорци чистих преди да тренирам.
Започвам да си връщам живителните сили. :)
23/03/сряда/ сън: 5 часа
Няма да тренирам. Мъчи ме мъдрец от снощи и ми иде да убия всичко живо що се навърта около мен.
казано от Juls на 23.03.16, 11:26:
Няма да тренирам. Мъчи ме мъдрец от снощи и ми иде да убия всичко живо що се навърта около мен.
Дексофен.
казано от Блажка на 23.03.16, 11:43:
Дексофен.
Това НСПВС ли е ?
казано от Juls на 23.03.16, 12:16:
казано от Блажка на 23.03.16, 11:43:
Дексофен.
Това НСПВС ли е ?
Да. Декскетопрофен му е молекулата. Като цяло го изписват за доста неща, но специфичното му действие при зъбобол и менструални болки (не едновременно) е най-добре изразено.
24/03/ четвъртък/ сън : 8 часа
Тренировката: / силно казано /
10 мин пътека наклон
30 мин колело
Пак ме мъчи вирус. На работа дойдох на инат, до последно мислех да си остана вкъщи. Много съм податлива на болести напоследък, целият офис е болен, бачкаме в инкубатор на зарази! (puke) Смятам,че напоследък стресът и психическата преумората ми идват в повече и това ми се отразява на физ. състояние.
Затова вчера направих нещо много умно, или поне така си мисля... Планирах си отпуската, разделена в 5 месеца, като всяка малка отпуска ще сливам с почивни дни ,които са ми по график и така ще мога да си почивам по-качествено по-често. :)
Защо си мисля,че прегрявам?
През последната една година живея по следния начин- работя 6-1/ 6 работя, 1 почивам/ през почти целия месец,за да ми се съберат накуп няколко последователни почивни дни, през които си пътувам. От тези дни 1 ден общо ми отива в стягане на багажи и в път с БДЖ.
Когато почивам 1 ден след 6 работни, то този ден се изнизва толкова бързо,че не го усещам. Да потренирам, да напазарувам, да свърша туй-онуй вкъщи и времето минава. Пък ако имам и друга работа, още по-зле.
Всеки ден ми е кажи-речи един и същ. Ставам между 6 и 7, кафе, миене на съдове от вечерята, приготвям си храната за офиса/готвеното се прави вечерта, пресните зеленчуци и салати сутринта/, приготвям закуска за ЕГ и разни други дребни неща. Ако съм си *моята смяна*/ 11-1930/ тренирам сутринта преди работа,което значи бързане към залата, бързане в залата и бързане след залата,защото се очаква за 35 мин да се прибера,изкъпя и преведа в работен вид.Другите смени няма да коментирам, че там е пълна каша. Вечерта се прибирам към 8 през седмицата и към 8.30 в уикенда/зависи какъв транспорт ползвам/. Предстои готвене/ готви се отделно за ЕГ и отделно за мен, общо взето единия ден готвя за него за следващите 2 дни, а на следващия за мен за следващите два дни/, пранета, къпане ,вечеря , ако остане време- някакви други домакински неща в бързината. Трябва да остане време и за секс, нали, че все пак е човешко ? Уелл...обикновено си лягам към 12-1,в определени случаи и към 2..
Та някой път/ все по-рядко,скоро не се е случвало/ тренирам и сутрин , и вечер. Не ми тежи,ако се чувствам добре.
Това е. Разнообразието при мен е лукс. Направила съм си изборите и сега остава да търся начини за реорганизация.
Извинявам се ,ако съм досадила на някой. Важно ми беше да споделя.
Мнението беше редактирано от Juls на 24.03.16 12:11.
казано от Sanya на 24.03.16, 13:03:
Ти си суперуомън, честно :x
На всеки му е трудно и натоварено по свой си начин. :) Аз просто започвам да се притеснявам как ще ми се отрази цялото това форсиране в дългосрочен план и ще се постарая да взема своевременни адекватни мерки . Стрес и умора винаги ще има, но с качествена почивка нещата се оправят. Моята цел е да се науча да си почивам по-ефективно. И физически, и психически.
казано от Juls на 24.03.16, 12:09:
През последната една година живея по следния начин
Аз съм така през последните 22г,че чат пат ходя и след работа да работя...))).Ти, я имаш 25-6г ,я не...нищо ти няма.
Не ходи болна работа,това си е тормоз...за всички- включително и за теб.
казано от nervak на 24.03.16, 22:46:
казано от Juls на 24.03.16, 12:09:
През последната една година живея по следния начин
Аз съм така през последните 22г,че чат пат ходя и след работа да работя...))).Ти, я имаш 25-6г ,я не...нищо ти няма.
Не ходи болна работа,това си е тормоз...за всички- включително и за теб.
1. Това,че и други го правят, не значи,че е правилно.
2. Какво значение имат годините? На 20,30 или 50 човек трябва да се грижи за себе си и здравето си.
3. Къде е смисъла на поста ти?
25.03.16
06:58
Юлка, почивката и сексът са доста по-важни от работата , според мен :) Един почивен ден на седмица е малко, противоречи на нормалните цикли на организма. Имаш и дете, на което всеки ден трябва да отделяш часове внимание, да учите, да общувате, да играете, така че трябва да си кондиция нон стоп.
Няма особен смисъл в изказването на Нервака- да, някой хора имат по-висок праг на търпимост и повече енергия, но защо да я пилееш в работохолизъм и суетене насам-натам, щом имаш толкова по-важни и смислени алтернативи-семейството и личното ти благоденствие.
Добре си организираш ежедневието и стренировките, но се чудя примерно защо се прибираш след зала да се къпеш и преобличаш? Може да се оправиш там Аз предпочитам да се къпя в залата, там си суша косата (и ток и вода пестя ;) ) и ми е по-добре от вкъщи всъщност. Ще си спестиш поне час време на ден. Или защо не си сготвиш за 5-6 дни наведнъж, аз така правя- храната си е ок до другата седмица, само салатата режа сутрин, някак си да готвя през ден ме затормозява. :)
казано от Queen Cobra на 25.03.16, 06:58:
Добре си организираш ежедневието и стренировките, но се чудя примерно защо се прибираш след зала да се къпеш и преобличаш? Може да се оправиш там Аз предпочитам да се къпя в залата, там си суша косата (и ток и вода пестя ;) ) и ми е по-добре от вкъщи всъщност. Ще си спестиш поне час време на ден. Или защо не си сготвиш за 5-6 дни наведнъж, аз така правя- храната си е ок до другата седмица, само салатата режа сутрин, някак си да готвя през ден ме затормозява. :)
И според мен си организираш добре ежедневието. Може да намалиш тренировките като бройка за седмицата. Друг вариант е да тренираш от къщи, ако имаш желание. Аз например не ходя на фитнес, защото нямам толкова свободно време, а се занимавам и с ред други неща като се прибера. А може и да намериш фитнес зала, която да е близо до жилището ти. С един почивен ден седмично сигурно е много трудно. Мислила ли си за смяна на работното място? И все пак да напиша нещо и по поста, който цитирах. Добра идея е да си приготвяш храната за няколко дни. Можеш да си купиш и слоу кукър, уреда си готви сам. На мен ми помага много. А за салатите- марули, айсберг и зеле можеш да си кълцаш и да прибираш така в хладилник. Моркови и цвекло да си блендираш или стържеш на ренде и после в кутия - също издържа до седмица. Изпробвано е.
Аз съм за промяната на човек постоянно. Трябва да се променяме и нагаждаме според ситуацията.
Пожелавам ти я, както и вътрешен мир!
казано от Juls на 24.03.16, 23:01:
3. Къде е смисъла на поста ти?
казано от Queen Cobra на 25.03.16, 06:58:
Няма особен смисъл в изказването на Нервака...
Големи смислители се извъдихте...:D пък не виждате очевидни неща.
Докато има деца в къщи и докато правите нещо И за себе си -тренировки и т.н...То нещата ще са така ,а именно ставане в поне в 6 и лягане около 12….
Лежерните истории изключват част горното уравнение...или започнат при пенсиониране .
Както казва баща ми сега:
-Толкова съм зает,че не си представям как съм ходил и на работа.
Както казваше един приятел, животът започва на 40, като ти пораснат децата и ти умре кучето. :D